Golf

World Amateur Golfers Championship Sweden på Golf Torrequebrada

Skrevet for

den

Golf Torrequebrada organiserer en kvalificeringsrunde den 3. marts til World Amateur Golfers Championship Sweden.

Alle amatørgolfere med svensk nationalitet og et nuværende handicap, som er født i 2003 eller tidligere, er velkommen til at deltage.

Turneringsformatet er Medal Play (max 4 over par). Der er 5 kategorier 0-5,4; 5,5-10,4; 10,5- 15,4; 15,5-20,4 og 20,5-25,4. Damer og herrer deltager i de samme kategorier. Spilleren med det bedste resultat, fra hver kategori, kvalificerer sig til den svenske nationale finale.

Som vinder af den nationale finale, vil han/hun repræsentere Sverige i verdensfinalen, på Borneo (Malaysia), i slutningen af året. Der er også præmier til 2. og 3. pladsen i hver kategori, plus lodtrækning mellem alle andre deltagere, ved præmieuddelingen efter hver runde, i restauranten på Golf Torrequebrada.

Læs mere om Golf Torrequebrada

Tilmeldingsgebyret er 75 EUR pr. spiller, som inkluderer greenfee og en buggy til deling. Til de spillere, som gerne vil være velforberedte til turneringen, tilbydes der en pakke til 150 EUR. Pakken inkluderer 1 træningsrunde i samme uge, samt deltagelse i turneringen. Begge runder inkluderer en buggy til deling.

Tilmelding skal ske inden 28. februar, eller tidligere hvis maksimum antal deltagere er nået. Tilmelding skal ske til Golf Torrequebrada på email comercial@golftorrequebrada.com eller pr. telefon +34 952 442 742.

OBS! Danske og finske spillere er også velkommen til at deltage til WAGC Sweden. I samarbejde med World Amateur Golfers Championship Denmark og Finland, vil en dansk eller finsk spiller kvalificere sig til den nationale finalerunde i hans/hendes land, hvis han/hun vinder i en kategori til WAGC Sweden. Hvis der ikke er en vinder, vil den spiller med bedst samlet resultat kvalificere sig. Dette betyder at mindst én dansker kvalificerer sig til den danske finale og mindst én finner til den finske finale. Som den svenske kvalifikationskandidat, kvalificerer det bedste svenske resultat i hver kategori sig til finalen, uafhængig af nationaliteten af vinderen i kategorien.

Startordenen vil blive offentliggjort kl. 10:00 dagen inden turneringens start, og ordenen vil arrangeres ud fra handicap og nationalitet.

Få mere information: www.wagcsverige.se, www.worldgolfers.fi, www.greentime.com/world-golfers & www.worldgolfers.com

Golf

Danske stjerner ude af golf-turneringen Made in Denmark: – Det ville bare ikke

Skrevet for

den

De bedste danske golfspillere har foreløbig ikke vist det bedste spil ved Challenge-turneringen Made in Denmark i Himmerland. Og de to største danske håb klarede ikke cuttet. Hverken Lucas Bjerregaard eller Thorbjørn Olesen er derfor med i weekendens to afsluttende runder.

Lucas Bjerregaard gik fredagens runde i 74 slag. Det er tre slag over banens par, og da han var gået torsdagens runde i par, så endte han også alt i alt tre slag under par. Det var slet ikke nok til at gå videre.

“Spillet var der bare ikke. Det var en af de uger, hvor jeg ikke var i kontrol nok i vinden,” sagde Lucas Bjerregaard efterfølgende til Eitzaus Bureau.

Thorbjørn Olesen lavede fredag en triple-bogey på 18. hul – ligesom han havde gjort dagen forinden. Og det kostede den videre deltagelse.

“Jeg har gjort det godt på det hul tidligere. Det gjorde jeg ikke de her to dage. Det er ikke sjovt at bruge syv slag på det hul to dage i træk,” sagde Thorbjørn Olesen.

Der var 16 danskere med i årets turnering. Men når tredje runde går i gang lørdag, er der kun fem tilbage.

Bedst ser det ud for Martin Leth Simonsen, der gik anden runde i 68 slag. Det bragte ham frem som nummer 11, men han er dog fem slag efter førende Matthias Schwab fra Østrig.

 

 

 

 

Læs artiklen

Golf

Thorbjørn Olesen lå godt til i Made in Denmark – men alt gik galt på sidste hul

Skrevet for

den

Danske Thorbjørn Olesen lå til en topplacering efter førstedagen i Challenge-turneringen Made in Denmark i Himmerland. Men så gik det helt galt for danskeren på 18. og sidste hul.

Her sendte den 29-årige danske golfstjerne bolden i søen, og han brugte ialt syv slag på det sidste hul. Dermed endte han første runde i 71 slag, som er banens par. Han røg dermed fra 11. pladsen ned til en placering som nummer 69, der er tæt ved cut-grænsen.

Også det andet store danske håb, Lucas Bjerregaard, gik banen i par.

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er efter førstedagen fem slag efter de fem førende spillere, som er englænderne Paul Waring, Matthew Southgate og Tom Murray, spanske Alejandro Cañizares og italieneren Eduardo Molinari.

Bedste danskere er unge Nicolai Højgaard og Mathias Gladbjerg, som begge gik banen i to slag under par. Det rækker til en foreløbig 30. plads ligesom de to tidligere vindere af turneringen, Marc Warren fra Skotland og David Horsey fra England.

Dagens bedste slag stod danske Martin Leth Simonsen for, da han på 16. hul lavede hole-in-one. Ligesom Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard gik han banen i par.

Turneringen slutter søndag.

 

Læs artiklen

Golf

Danske Lucas Bjerregaard sluttede af med hole-in-one i major-turnering

Skrevet for

den

Danske Lucas Bjerregaard spillede en fornuftig turnering i PGA Championship, og han sluttede fornemt af ved at lave hole-in-one på fjerde runde.

Det var på det knap 200 meter lange 17. hul – banens næstsidste – at Lucas Bjerregaard sendte bolden i hul på sit første slag til stor jubel for de mange tilskuere på Bethpage Black Course i Flamingdale nær New York.

Den 27-årige frederikshavner var debutant i turneringen, der regnes for en af de største turneringer i golf – de såkaldte major-turneringer. De øvrige major-turneringer er Masters, US Open og British Open.

Lucas Bjerregaard var ene om at lave hole-in-one i årets PGA Championship.

“Dejlig måde at sluttede ugen af på. Sikke en bane og sikke en fed stemning, newyorkerne skabte. Det har været sjovt,” skrev Lucas Bjerregaard efterfølgende på sin profil på Instagram, hvor han også har lagt sit fantastiske slag ud på en video.

På trods af det fine slag gik det ikke så godt på sidste runde i PGA Championship, hvor Lucas Bjerregaard brugte 73 slag. På de tre første runder havde han brugt 71, 69 og 70 slag. Det rakte til en samlet placering som nummer 16 i turneringen.

Den anden danske deltager i turneringen, Thorbjørn Olesen, sluttede som nummer 64.

Det lykkedes for amerikaneren Brooks Koepka at genvinde PGA Championship. Han havde et forspring på hele syv slag til nummer to, landsmanden Dutsin Johnson, inden sidste runde. Men flere bogeys af Koepka på sidste runde betød, at Dustin Johnson halede ind på ham og på et tidspunkt kun var et enkelt slag efter.

I sidste ende vandt Brooks Koepka dog med et forspring på to slag til verdensranglistens nummer et.

 

 

Læs artiklen

Golf

Thomas Bjørn faldet over kantsten: Tvivlsom til Made in Denmark

Skrevet for

den

Den danske golfstjerne Thomas Bjørn er tvivlsom til årets udgave af Made in Denmark senere på måneden, fordi han er faldet over en kantsten.

Den 48-årige golfspiller har lagt et billede op på Instagram, hvor man kan se, at hans venstre fod er i en skinne. Han skriver, at der venter fire-seks ugers genoptræning.

Uheldet koster Thomas Bjørn deltagelsen i British Masters i denne uge, men det er endnu ikke definitivt, at han går glip af Made in Denmark. I hvert fald har arrangørerne af Challenge Tour-afdelingen ikke modtaget noget afbud, og de håber på det bedste. Men de er omvendt forberedte på, at det kan blive svært for Thomas Bjørn at nå at blive klar.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er optimalt at have en fodskade, når man skal ud og gå 40 kilometer over en weekend,” siger Made in Denmarks promotor, Flemming Astrup, til TV2.

Turneringen skal spilles fra 23-26/5. Thomas Bjørn får endelig besked af fysioterapeuten mandag.

Læs artiklen

Golf

Tiger Woods vinder US Masters for femte gang: Jeg savner ord

Skrevet for

den

Den levende golf-legende. Tiger Woods, vandt i weekenden noget overraskende US Masters – 22 år efter, at han vandt turneringen for første gang.

“Jeg savner ord. Det er overvældende,” sagde Tiger Woods efter sejren på Augusta-banen i den amerikanske delstat, Georgia.

I golf er det som i mange andre sportsgrene ikke et spørgsmål om at være bedst i begyndelsen. Det gælder om at være bedst til sidst. Og det må man sige, at den 43-årige amerikaner var.

På fjerde og sidste runde af de 18 huller stod fem spillere lige efter 12. hul. Det var foruden Tiger Woods, italieneren Francesco Molinari samt amerikanerne Xander Schauffele, Dustin Johnson og Brooks Koepka.

Men ingen af de tre sidstnævnte lavede flere birdies, og på 15. hul sendte Francesco Molinari sin golfbold i vandet, mens Tiger Woods lavede en birdie.

Han fordoblede føringen ved at lave en birdie på 16. hul, og da han gik 17. hul i par, behøvede han kun en bogey på det sidste hul for at vinde turneringen for femte gang – og for første gang siden 2005.

“Det er 22 år siden, jeg vandt her for første gang. Det er meget længe siden. Det er nærmest surrealistisk, at jeg oplever det her,” sagde Tiger Woods ifølge USA Today.

Tiger Woods vandt fra 1997 til 2008 hele 14 af de såkaldte major-turneringer – foruden US Masters er er det U.S. Open, British Open og PGA Championship.

Det gør ham efter manges mening til den største golf-spiller, verden nogensinde har set. Men i de seneste mange år har han intet vundet – dels på grund af enorme ryg-problemer, dels på grund af udfordringer uden for golfbanen i form af ægteskabelige sidespring og problemer med alkohol.

“Det er en af de hårdeste sejre, jeg har vundet, fordi der er sket så meget, siden jeg sidst vandt. Der er sket så mange ting i de senere år. Sidste år var jeg heldig, at jeg overhovedet kunne spille. Der var nogle år, hvor jeg gik glip af at spille med i denne skønne turnering. Og nu står jeg her så som mester igen. Min mor var her i dag, ligesom hun var i 1907. Min far var her også i 1997. Nu er jeg selv far til to børn,” sagde en følelsesladet Tiger Woods.

25-årige Xander Schauffele blev nummer to i årets turnering sammen med Dustin Johnson og Brooks Koepka.

“Det er svært at være skuffet, efter at jeg lige har overværet et stykke historie,” sagde Xander Schauffele.

Francesco Molinari førte turneringen efter tredje runde. Den 36-årige italiener måtte nøjes med en delt femteplads, så han var skuffet, men han talte også pænt om Tiger Woods.

“Det var godt som førstehåndsvidne at se hans historiske comeback,” sagde sidste års vinder af British Open.

 

 

 

Læs artiklen

Golf

Tiger Woods slået ud af dansker: ‘Han lavede mange gode slag’

Skrevet for

den

Lucas Bjerregaard er klar til semifinalen i WGC Matchplay, efter at han slog den levende legende, Tiger Woods fra USA, ud af turneringen i kvartfinalen.

“Han lavede mange gode slag. Han ramte boldene godt, og det var under svære betingelser, for der var meget vind i dag. Og han kæmpede godt for det,” lød den uforbeholdne ros fra Tiger Woods til Lucas Bjerregaard efter dysten.

Kampen blev afgjort på sidste hul, hvor Tiger Woods fejlbedømte et tilsyneladende nemt put. Men nem og nem er som bekendt som nemt sagt i golf, og resultatet var i hvert fald, at bolden rullede rundt i venstre side af hullet og blev på green.

“Vi læste hullet en lille smule forkert. Vi regnede med, at bolden ville rulle lidt mod venstre, men den drejede længere til venstre, end vi havde regnet med,” sagde Tiger Woods, som med ‘vi’ mente han selv og hans caddie, Joe LaCava.

Lucas Bjerregaard vandt første hul i kampen mod den amerikanske superstjerne, men han kom hurtigt bagud 1-3. Det lykkedes imidlertid danskeren at vinde et par huller, så han ved tiende hul havde udlignet til 3.3.

11. hul på banen nær Austin i Texas var et par 3-hul, hvor Tiger Woods brugte fire slag, og hvor Lucas Bjerregaard brugte fem slag, og så var den 27-årige frederikshavner igen bagud.

Men på 16. hul lykkedes det for danskeren at lave en eagle, så stillingen atter var lige. Derefter blev kvartfinalen afgjort på den fejl, som Tiger Woods begik på 18. hul.

“Det var lidt en skam, at kampen skulle afgøres på den måde,” sagde Lucas Bjerregaard efter kampen ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

“Men samtidig er jeg rigtig glad for at have vundet kampen. Det er så anderledes i forhold til noget andet, jeg har oplevet før. Jeg har aldrig hørt så mange tilråb fra fans, der råbte hans navn hele vejen rundt. Det må også være svært for ham at spille under det pres hver eneste dag,” sagde Lucas Bjerregaard.

Tiger Woods regnes af mange som den bedste golfspiller, verden nogensinde har set. Den nu 43-årige golfstjerne har vundet 14 af de såkaldte major-turneringer, men den sidste major-sejr ligger tilbage til 2008. Siden da har han haft svært ved at leve op til tidligere tiders storhed. Det skyldes dels enorme rygproblemer, men han har haft også haft udfordringer uden for golfbanen med ægteskabelige sidespring og alkohol-problemer.

Tiger Woods er dog kommet op som nummer 14 på verdensranglisten, hvor Lucas Bjerregaard i skrivende stund er nummer 52.

Derfor kunne man tro, at Lucas Bjerregaard var nervøs inden kampen mod Tiger Woods, der har vundet WGC Matchplay tre gange tidligere, Men ifølge danskeren selv var han mere nervøs i ottendedelsfinalen mod svenskeren Henrik Stenson.

“Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det er måske, fordi man ikke har så store forventninger mod Tiger Woods. Men omvendt  er det jo kun de færreste, der kan sige, at de har slået Tiger Woods,” smilede Lucas Bjerregaard til Viasat efter kampen.

Det er første gang, Lucas Bjerregaard deltager i WGC Matchplay. En anden dansker, Thorbjørn Olesen, var også med i turneringen, men han blev slået ud i puljen efter en sejr og to nederlag.

I semifinalen møder Lucas Bjerregaard amerikaneren Matt Kuchar. Den anden semifinale står mellem Kevin Kisner fra USA og italieneren Francesco Molinari.

 

 

Læs artiklen

Populær