Uncategorized

Tværpolitiske aftaler i vente

Skrevet for

den

Premierminister Pedro Sánchez fra PSOE (tv) og oppositionsleder Pablo Casado fra PP (th) vil samarbejde om Cataloniens fremtid.

Spansk politik har aldrig været så uforudsigelig, som den er nu efter parlamentsvalget den 28. april, hvor det socialistiske PSOE løb af med flest mandater og lagde stor afstand til specielt opppositionspartiet Partido Popular.

Kort efter valget gik den genvalgte premierminister Pedro Sánchez fra PSOE ud og sagde, at han vil skabe en mindretalsregering og hente støtte fra både venstre- og højrefløjen. Beslutningen blev dårligt modtaget af Unidas Podemos yderst på venstrefløjen, der havde håbet på at indgå i en koalitionsregering med PSOE og få et par ministerposter oven i hatten. Pablo Iglesias, leder for partiet, har dog siden kapituleret og ser sig nu tilfreds med et tæt samarbejde med Pedro Sánchez.

Pablo Casado, partileder for det konservative Partido Popular, har efter partiets dårligste valgresultat nogensinde omlagt partiets strategi og søger nu mere mod midten efter den mislykkede alliance med VOX på den yderste højrefløj forud for parlamentsvalget. Han mødtes i går (mandag) med premierministeren, og de blev blandt andet enige om at arbejde sammen om Cataloniens fremtid. På et efterfølgene pressemøde fastslog Pablo Casado dog, at Partido Popular trods en god samtale med PSOE vil stemme imod en PSOE-mindretalsregering. “Partido Popular er stadig det største oppositionsparti, og selvom vi vælger at samarbejde med PSOE omkring Catalonien, står vi meget forskelligt på mange punkter, og vi vil derfor stemme imod en PSOE-mindretalsregering,” sagde han på pressemødet.

Partileder for det liberale midterparti, Albert Rivera, har i den forbindelse udtalt, at partiet ikke har tænkt sig at stemme for en PSOE-regering, hvilket i sidste ende kan gøre det svært for Pedro Sánchez at skabe den ønskede mindretalsregering.

Premierminister Pedro Sánchez har udtalt, at der ikke vil blive afholdt afstemning i parlamentet om en ny spansk regering indtil efter afholdelsen af kommunalvalget den 26. maj.

Louise har en BA i Erhverssprog Engelsk/Spansk med speciale i International Marketing og har arbejdet med salg & marketing, events og administration.

Cykling

Målfoto afgør sagen: Hollænder vinder fjerde Vuelta-etape med få centimeter

Skrevet for

den

Der måtte målfoto til for at afgøre, at hollænderen med det dansk-klingende navn, Fabio Jakobsen, vandt tirsdagens etape i Vuelta a España fra Cullera til El Puig i det østlige Spanien.

At Fabio Jakobsen vandt, skyldtes en genistreg fra hans hold, Deceuninck-QuickStep.

Mandag havde ireren Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kørt fra alt og alle og vundet med flere længder. Det ville Deceuninck-Quick Step undgå tirsdag, og derfor satte de Remi Cavagna til at angribe seks kilometer fra målstregen.

Det lykkedes for feltet at få indhentet franskmanden, men det kostede så mange kræfter for Bora-Hansgrohe og Team Sunweb, der både råder over sprinteren Max Walscheid og løbets førende rytter, ireren Nicolas Roche.

Derfor havde Bora-Hansgrohe og Team Sunweb ikke kræfter til at køre det såkaldte lead-out, hvor de afleverer sprinteren, så han selv blot skal gøre det sidste stykke arbejde for at køre etapesejren i hus.

Det var dog meget tæt på at lykkes alligevel for Sam Bennett at oversprinte Fabio Jakobsen, og havde etapen været blot få centimeter længere, ville ireren have taget sin anden etapesejr.

Etapens tredjeplads gik oprindeligt til Max Walscheid, men tyskeren blev deklasseret, fordi han kom i karambolage med colombianeren Juan Sebastian Molano (UAE Emirates), som også blev deklasseret.

I stedet gik etapens tredjeplads til colombianske Fernando Gaviria (UAE Emirates).

Samlet set fører Nicolas Roche stadig med to og otte sekunders forspring til colombianerne Nairo Quintana (Team Movistar) og Rigoberto Urán (EF Education First).

Onsdag venter en 170 kilometer lang etape med mere kuperet terræn, så her får sprinterne det sværere i forhold til at få en etapesejr.

 

Læs artiklen

Europa

Briter fik et chok i Malaga

Skrevet for

den

Det er blevet ekstraordinært dyrt at være britisk turist på Costa del Sol, da de britiske turister tirsdag stillede sig op foran vekselkontoret i Malaga lufthavn fik de et chok: Pundkursen faldet fra 8,37 kr. til 8,14 kr. Man skal helt tilbage til 2009 for at finde pundkurser omkring eller under 8 kroner.

I 2015 – året før brexit-afstemningen – var pundkursen over 10 kroner. Dengang var det en lukrativ forretning at sælge dansk produceret bacon og Lurpaksmør til briterne. Med den aktuelle pundkurs lige over 8 kr. er forretningen mindre festlig for eksportvirksomhederne. Til gengæld er det godt at være dansk turist i England eller på Gibraltar, skriver Jyllands Posten.

Eksporten over Nordsøen bliver ramt rent af valutalussingen, og udfordringerne kan blive større, hvis briterne – som Boris Johnson nu indikerer – forlader EU 31. oktober uden en handelsaftale. Det vil medføre, at importerede varer pålægges told samt udgifter til kontrol og ventetid ved grænsen.

Læs artiklen

Uncategorized

Prisen på grill-pølser stiger

Skrevet for

den

Elsker du tænde grillen og gnaske en pølse eller to her i sommervarmen. Så er du ikke alene – kineserne er så vilde med dansk svinekød, at eksporten er steget med 43% – og det får prisen på grisekød til at stige i hele Europa.

Der er udbrudt svinepest i Kina og den har spredt sig til andre lande i Asien, derfor er efterspørgslen efter grise fra udlandet steget voldsomt. Så det der er en gevinst for svineproducenterne, kommer nu til at koste på grillfesten. I Danmark er prisen på grisekød på det højeste siden 2017, og i Spanien er niveauet på det højeste i de sidste ti år, skriver Jyllands Posten..

Op mod 200 mio. grise forventes at dø af svinepest i Kina i år. Ifølge Landbrug og Fødevarer kan det betyde over 3 mia. kr. ekstra i kassen for de danske svineproducenter over de næste to år.

Læs artiklen

Erhverv

Hitlers resort bliver til luksusboliger

Skrevet for

den

Illustration eigentumswohnungen-prora.de

Hitlers 5 km lange, forladte Nazi-resort på øen Rügen i Østersøen bliver nu forvandlet til luksuriøse boliger

Tre år før Tyskland i 1939 invaderede Polen, bestilte Adolf Hitler opførelsen af verdens største turistby beliggende på et strandareal med havudsigt på øen Rügen, syd for Falster.

Nazisterne kaldte det Prora. Prora kunne huse mere end 20.000 gæster på én gang, og var tiltænkt som rekreationssted for de udkørte tyske arbejdere, der sled på nationens fabrikker.

Det nazistiske Tyskland tænkte store tanker hvad angik arkitektur og monumentale bygningsværker for at visualisere det tredje riges storhed.

Prora er et af de få monumenter der overlevede krigen. Den gigantiske grå betonklods ligger i al sin magt og vælde i idylliske omgivelser langs Prorer Bugt på østsiden af Rügen.

Ifølge historiker og tourguide Roger Moorhouse skulle resortet tjene som gulerod, udstukket af Gestapo – som en pacificerende gestus, der skulle overbevise og vinde det tyske folks sympati for Hitler.

Men så begyndte Anden Verdenskrig og Prora-byggeriet gik i stå. Under DDR blev ferieanlægget nationaliseret under Aktion Rose den 10. februar 1953. Særlig østersøkystens badesteder, deriblandt hoteller og pensionater på Rügen, blev nationaliseret.

 

Læs artiklen

Uncategorized

Norwegian vinterlukker USA ruter

Skrevet for

den

Til vinter kan man ikke længere flyve direkte med Norwegian fra København til USA. Det norske flyselskab lukker deres deres ruter fra København til New York JFK, Los Angeles og Fort Lauderdale, skriver mediet check-in.dk.

“Vinterlukningerne er en del af ‘Fokus 2019’-programmet, hvor vi blandt andet fokuserer på de ruter, der giver overskud. Det betyder, at vi har været igennem ruteudbuddet med en tættekam for at se, hvilke ruter der bidrager med det, de skal, siger Norwegians danske kommunikationschef, Andreas Hjørnholm, til check-in.dk

Ifølge mediet check-in.dk skal en del af årsagen til, at afgangene sløjfes, findes i, at der har været udfordringer med motorerne på selskabets store Boeing 787 Dreamliner-fly. De slides hurtigere end beregnet, skriver mediet.

Norwegian fortsætter flyvninger til USA i vinterperioden fra Oslo og London.

.

Læs artiklen

Europa

Fiasko for EUs stats- og regeringsledere

Skrevet for

den

Den franske præsident Emmanuel Macron kalder det en »fiasko​.« EUs stats- og regeringsledere kunne ikke blive enige om, hvem der skal have topposterne i EU efter et marathon møde, der startede søndag aften og sluttede mandag middag – og som genoptages i morgen, tirsdag.

Det giver et dårligt indtryk af både Det Europæiske Råd og EU, mener den franske præsident Emmanuel Macron. »Vi afslutter denne dag på en måde, som man retfærdigvis kan kalde en fiasko, fordi der ikke er blevet fundet noget resultat,« siger Macron.

Lederne er meget interesseret i at få styr på kabalen før tirsdag aften. Det skyldes, at der tirsdag aften er deadline for indstilling af ny formand til Europa-Parlamentet klokken 19.

Læs artiklen

Populær