Udland

Tre spaniere dræbt i lavine i Peru

Skrevet for

den

 

Tre catalanske bjergbestigere er søndag blevet dræbt af en lavine i Andes-bjergene i Peru. Lokal guide mistede også livet.

 

En fjerde landmands formåede at overleve lavinen og var den der slog alarm.

Tragedien hændte i dette tilfælde i den peruvianske region Ancash, på en af ​​de “mest tilgængelige” toppe.

Her mistede tre catalaner og den lokale guide livet i søndags.

Kun den nederste af bjergbestigerne formåede at undslippe de tonsvis af sne.

Ifølge kilder var ofrene alle catalanere, pånær den lokale guide, der også mistede livet.

Den fjerde spanier, 26-årige Paolo Belmonte Calderón, var den der slog alarm.

Han blev indlagt med alvorlige skader på hospitalet, men er uden for livsfare nu.

Vi, her på redaktionen, kondolerer…

Krimi

Most Wanted anholdt på Malta

Skrevet for

den

En af Europas mest eftersøgte personer er blevet anholdt på øen, Malta. Han har været på flugt i 16 år, hvoraf det menes at han i mange år befandt sig her på Costa del Sol.

Det drejer sig her om den nu 41-årige Christopher Guest More Jr., som var eftersøgt af de britiske myndigheder for at have tortureret en mand til døde.

Den brutale forbrydelse, der helt præcist hændte den 19. juni i 2003 – for næsten 16 år siden – var et opgør om narkopenge. Christopher Guest More Jr. var eftersøgt for sin involvering i tortur og mordet på Brian Waters. Forbrydelsen fandt sted på en gård i Knutsford i Cheshires amt, hvor offeret dyrkede marihuana.

Ifølge de britiske myndigheder stormede den dengang 25-årige Christopher Guest More Jr., sammen med to andre som sidder fængslet, mandens hjem for at indsamle en gæld på 20.000 pund. For at opnå hvad de kom efter bandt de offeret til en stol og torturerede ham med piskeslag og en jernstang. Til sidst hængte de ham med hovedet ned af fra en loftsbjælke, hvor han langsomt døde. Torturen blev foretaget for øjnene af offerets børn og kone.

Nu næsten 16 år efter er Christopher Guest More Jr. blevet anholdt på Malta. Dette skete forrige torsdag, den 8. juni, takket være samarbejdet mellem National Crime Agency (ANC) og de maltesiske myndigheder.

Det menes, at denne forbryder i mange år har opholdt sig her på Costa del Sol, mens Christopher Guest More Jr. nu vil blive hjemsendt for at stå for retten.

Læs artiklen

Krimi

Spansk kvinde voldtaget på sin ferie

Skrevet for

den

En mand på Sri Lanka er blevet anholdt for at voldtage en spansk turist. Forbrydelsen hændte på et hotel i byen Kandy, hvor kvinden var indlogeret.

Ifølge kvindens udsagn skete overfaldet, mens hun lå og sov, efter manden havde brudt ind på hendes hotelværelse. Tilsyneladende var låsen på hendes dør i meget dårlig tilstand, hvilket gjorde det nemt for gerningsmanden.

Takket være samarbejde mellem nationalpolitiet her i Spanien og de asiatiske myndigheder er manden nu bag lås og slå på den Hellige Ø, ifølge avisen La Vanguardia.

Hændelsen skete på et hotel i byen Kandy, hvor den påståede voldtægtsmand også boede. Han brød om natten ind på kvindens værelse, hvor han med magt overfaldt og misbrugte hende.

Efter overfaldet forlod den spanske kvinde hotellet og tog til et hospital, hvor hun blev behandlet for sine skader. Hun var indlagt i to dage, hvorefter hun tog hjem til Spanien.

Ved ankomst til sit hjemland tog kvinden igen til hospitalet, hvor protokollen for et seksuelt misbrug blev aktiveret. Politiet blev underrettet om hændelsen i udlandet, hvorefter en undersøgelse gik i gang.

Den spanske kvinde kunne vise hospitalsrapport fra Sri Lanka samt e-mails fra både den påståede gerningsmand samt hotelejer. Denne dokumentation gjorde det muligt for politiet at bevise, at der her var sket en forbrydelse, hvorefter gerningsmanden blev anholdt af de asiatiske myndigheder.

Han venter nu på, at vide sin dom bag tremmer på Sri Lanka.

Læs artiklen

Udland

Doris Day død i en alder af 97 år

Skrevet for

den

Doris Day er mandag gået bort i en alder af 97 år. Det bekræfter hendes dyrerettighedsorganisation The Doris Day Animal Foundation. 

Den populære amerikanske skuespiller og sanger blev 97 år gammel. Hun døde mandag morgen i sit hjem i Californien, USA.

Hun slog igennem i 1950’erne og 1960’erne, hvor hun blandt andet spillede overfor kollegaen Rock Hudson. I 1959 blev hun nomineret til en Oscar for filmen “Pillow Talk”, som på dansk fik titlen “Løs på tråden”, men det er ikke de eneste nomineringer hun har modtaget. Hun har eksempelvis været nomineret til en Golden Globe 11 gange og vundet 4 gange. Hun havde også sit eget komedieshow på tv-kanalen CBS, The Doris Day Show, som spillede i årene 1968-1973.

Hendes måske mest kendte sang er ”Que sera sera” (Whatever will be will be), som kan høres forneden.

Doris var meget engageret i dyrerettigheder, og i 1987 grundlagde hun sin egen dyrebeskyttelsesorganisation.

Det er en talsmand for netop denne organisation, som mandag bekræfter nyheden overfor bureauet AP.

 

Læs artiklen

Udland

Guvernør stopper 737 henrettelser

Skrevet for

den

737 fanger i San Quentin fængslet i San Francisco slipper foreløbig for turen ned ad trappen til henrettelse.

Der sidder 737 fanger på Dødsgangen i San Quentin statsfængsel i det nordlige Californien. De venter på at modtage den ultimative straf. De kommer til at vente nogle år endnu.

Californiens guvernør Gavin Newsom har efter tre måneder i jobbet underskrevet en erklæring, som sætter samtlige henrettelser på pause, skriver Jyllands Posten.

Guvernøren beordrede også fængslets dødskammer nedlagt og lagde ikke skjul på sine reelle ambitioner: »Min ultimative mål er at ophæve dødsstraffen i Californien.«

Californien har lige som en lang række andre stater, såsom North Carolina og Montana, ikke gennemført en henrettelse siden 2006. Men skridtet understreger en voksende tendens.

30 af USA’s 50 stater på papiret stadig har dødsstraf, men det er kun en mindre håndfuld, som jævnligt bruger den. I løbet af de seneste 10 år har seks stater helt ophævet den, mens fem andre ligesom Californien har sat den i bero.

Ikke uventet langer Donald Trump ud efter Newsom: »Ved at ignorere vælgerne vil Californiens guvernør stoppe henrettelser af 737 stenkolde mordere. Venner og familier til de altid glemte ofre vil ikke blive glade. Det er jeg heller ikke,« tweetede præsidenten.

Newsom har forsvaret sig med, at dødsstraf er dyrt. Den synes ikke at have nogen præventiv effekt, ligesom den rammer socialt skævt. Der er således flere sorte, der bliver dømt til døden for mord, end hvide. Men guvernøren stiller også spørgsmål ved, om staten bør tage liv.

»Jeg kan ikke underskrive en dødsdom for hundreder og hundreder af mennesker vel vidende, at nogen af dem er uskyldige,« sagde han, ifølge Jyllands Posten, da han underskrev ordren.

Læs artiklen

Udland

Kaos om Brexit dato

Skrevet for

den

Den engelske premierminister, Theresa May, afviste onsdag aften enhver spekulation om en ny folkeafstemning i tale til nationen. Men hun har bedt EU-præsident Donald Tusk om udsættelse af Brexit til 30. juni.

May sagde i den tv-transmitterede tale til nationen fra Downing Street 10, at hun personlig er skuffet over Storbritannien, ikke kommer til at forlade EU med en aftale den 29. marts.

”I er trætte af politiske slagsmål”, lød det fra Theresa May, der skar budskabet ud med rene linjer: ”Der bliver ikke nogen anden folkeafstemning. I har afgivet jeres stemme og bedt os om at “gøre arbejdet færdigt”, det er jeg beredt på at gøre”, lød det fra May, som også fortalte, at hun har sat en frist for afslutningen på den langvarige Brexit-saga.

”Jeg har skrevet til EU-præsidenten, at der ikke bliver nogen yderligere forhandling efter den 30. juni”, fastslog May.

Umiddelbart kan det lyde underligt, at Theresa May ønsker en udsættelse til 30. juni fordi der er valg til EU Parlamentet i perioden 26.-29 maj. Theresa May understreger at det vil være uacceptabelt, hvis det britiske folk – tre år efter at have stemt for at forlade EU – skal vælge nye parlamentsmedlemmer, siger premierministeren i Underhuset.

Men EU-Kommissionens formand, Jean Claude-Juncker, skriver ifølge TV2 til EU-præsident Donald Tusk, at han vil have, at briternes udtræden sker inden valget til EU- parlamentet: ”Hvis Storbritannien ikke har forladt EU til den tid, så er det juridisk forpligtet til at afholde valget”, skriver han.

Det parlament der bliver valgt i slutningen af maj tiltræder reelt 1. november.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Sorte bokse skal undersøges i Europa

Skrevet for

den

 

Bokse med data fra flystyrt i Etiopien sendes til Europa. Hvilket land er dog endnu uvist.

 

De sorte bokse fra et flystyrt i søndags med Ethiopian Airlines skal undersøges i Europa.

Det oplyser en talsmand for flyselskabet.

»Vi sender det til Europa,« siger talsmand Asrat Begashaw.

Det er dog endnu ikke besluttet, hvilket land der skal undersøge boksene, fortæller talsmanden.

Mandag blev det oplyst, at man havde fundet begge de såkaldt sorte bokse fra det etiopiske Boeing-fly, der søndag styrtede kort efter start med 157 mennesker om bord.

Selv om boksene kaldes sorte, er de i virkeligheden orange. Boksene indeholder data og optagelser af lyd i cockpittet. Det kan give en forklaring på, hvorfor flyet styrtede ned.

Flyselskabet har oplyst, at det ikke har udstyr til at analysere data fra de sorte bokse. Derfor skal de til Europa.

Talsmanden oplyser desuden til nyhedsbureauet Reuters, at piloten på det forulykkede fly rapporterede om problemer med at styre flyet.

Piloten bad desuden om lov til at kunne returnere til Addis Ababa. Det har tidligere været fremme, at piloten fik lov til at vende om. Men kort efter styrtede flyet, der var af typen Boeing 737 MAX 8.

Flytypen var også involveret i en ulykke i oktober, hvor et fly styrtede ned i Indonesien. Her omkom 189 mennesker. Derfor er det ved at blive undersøgt, om der er en sammenhæng mellem de to ulykker.

En lang række lande og flyselskaber har valgt at forbyde brugen af Boeing 737 MAX 8.

Det gælder blandt andet den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, som har udstedt flyveforbud for flytypen for 32 europæiske lande.

De amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, vil dog ikke udstede et flyveforbud. FAA oplyste tirsdag, at “gennemgang ikke viser systematiske problemer og ikke giver grundlag for at beordre flyene suspenderet”.

 

 

 

Kilde Berlingske/ritzau/AFP

Læs artiklen

Populær