Krimi

Tre kvinder dræbt indenfor 48 timer

Skrevet for

den

 

To kvinder på 43 og 68 år er hhv. skudt i Pontevedra og Madrid og en 58-årig kvinde er knivdræbt i Estepona.

 

De tre kvinder blev over weekenden dræbt ved hænderne af deres partner.

Ingen af ofrene havde før indgivet anmeldelser om vold i hjemmet.

Disse kvinder, alle af spansk nationalitet, døde indenfor blot 48 timer.

Indtil videre i år har 12 kvinder i Spanien mistet livet på således måde.

Den 58-årige kvinde fra Estepona blev dræbt af sin 55-årige britiske mand.

Han smed kvindens søn på 15 år ud af huset, før han begik forbrydelsen.

Med over 10 knivstik døde kvinden i hjemmet, mens briten ville begå selvmord.

Det nåede han ikke før politiet ankom til huset. Han sidder nu fængslet.

Partnerne på 46 og 80 år til de to andre kvinder døde af egne skud.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krimi

Ikke pizza, men kokain leveringsfirma

Skrevet for

den

En bande på fem personer er blevet anholdt i Marbella. Ifølge politiet stod de bag et leveringsfirma, men ikke af den almindelige slags.

Banden brugte motorcykler til at leverer varen, her taler vi om hash, marihuana og frem for alt kokain.

De arbejdede som et hvilket som helst andet leveringssfirma og havde 24 timers service med base hjemmefra.

De fleste af varerne blev bragt ud til nattelivet i Marbella, mens privatpersoner også fik leveret til døren.

Ved ransagelse af hjemmet fandt politiet store mængder stoffer samt mange kontanter, som billedet viser.

Det menes at forretningen gik så godt, at de fem formåede at samle aktiver på 1,2 millioner euro. Heriblandt dyre køretøjer, lejligheder og gårde (fincas).

To af de anholdte er blevet varetægtsfængslet, mens de tre andre er på fri fod indtil retssagen i Marbella.

Læs artiklen

Krimi

Kvinde dræber sin mand i selvforsvar

Skrevet for

den

Kvinden ringede selv til 112-alarmcentralen, hvor hun forklarede at hun havde ageret i selvforsvar. Hendes 32-årige mand døde i hjemmet af knivstik.

En 32-årig mand har torsdag mistet livet i sit hjem i San Pedro del Pinatar, Murcia. Han døde grundet knivstik fra sin kone, som indrømmede at hun havde dræbt ham. Dog havde kvinden, ifølge eget udsagn, ageret i selvforsvar, da han ville slå hende.

112-alarmcentralen modtog torsdag kl. 13:58 et opkald fra en kvinde i området af Las Esperanzas. Hun forklarede i opkaldet, at hun havde stukket sin mand med en kniv “efter han havde forsøgt at slå hende”. Ifølge kvinden var det ikke første gang.

Ved politiets ankomst fandt man manden uden puls, hvorefter man forsøgte at genoplive ham. Den 32-årige mand kunne ikke reddes og døde på gerningsstedet.

Kvinden blev anholdt og venter i dag på at se en dommer, mens mandens lig er blevet fjernet fra hjemmet i Murcia.

Læs artiklen

Krimi

To anholdt for drab af hjemløs mand

Skrevet for

den

En 43-årig mand og kvinde på 50 år er blevet anholdt af politiet på Gran Canaria. De anklages for, at have kvalt en hjemløs mand til døde og derefter sat ild til ham.

Den anholdte mand af spansk nationalitet kendes af politiet, mens kvinden med irsk nationalitet ikke før har begået kriminalitet på spansk jord. De sidder nu varetægtsfængslet i San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria).

Sagen drejer sig om et mord, der hændte for et par måneder siden. Den hjemløse var en rumæner på 61 år, som sad i rullestol grundet amputation af begge ben.

Den 11. januar modtog 112-alarmcentralen et opkald om en mand, der var død. Han boede på gaden i den sydlige del af San Bartolomé de Tirajana.

Nu lidt over to måneder senere har politiets arbejde båret frugt med anholdelsen af to personer. De er begge beboere i samme bydel.

Politiet har nu tilstrækkelige beviser på, at den 43-årige spanier og den irske kvinde har begået drabet. De anklages for, at have kvalt den hjemløse mand til døde og derefter sat ild til ham.

De anholdte venter nu på, at komme foran en dommer på Gran Canaria. Billed i artiklen er af den irske, anholdte kvinde.

Læs artiklen

Krimi

16-årig anholdt for væbnede røverier

Skrevet for

den

En dreng på 16 år er blevet anholdt for, at have begået tre væbnede røverier i Mijas. Politiet mener, at han har røvet et apotek, et hotel og en taxachauffør.

Guardia Civil har arresteret en mindreårig på 16 år, som den påståede gerningsmand til tre væbnede røverier. Røveriet på apoteket blev optaget af butikkens overvågningssystem, hvor man kan se drengen med en pistol i hånden. 

Den 16-årige brugte våbnet til, at opnå kontanter fra kassen og personalets mobiltelefoner. Politiet mener, at han ved et af røverierne brugte et rigtigt skydevåben, som han senere mistede.

Under de to andre røverier menes det, at drengen brugte et legetøjsvåben for, at gøre personalet bange og opnå hvad han ville have. Under ingen af røverierne blev der brugt vold.

Ifølge kilder skete røveriet af Calypso-apoteket i Las Lagunas, Mijas ved 20-tiden i torsdags. Her kom den 16-årige dreng ind i butikken og henvendte sig direkte til apoteker bag skrænken.

Med et løftet skydevåben og en aggresiv stemme befalede han pengene i kassen og medarbejders mobiltelefon. Han endte i dette tilfælde med selv, at bryde kassesystemet op og nåede at slippe væk med en lille sum penge.

Efterforskere mener nu, udfra karistika af video, at han har begået lignede røverier i et hotel og overfor en taxachauffør. Den 16-årige vil nu blive stillet foran en dommer i Mijas.

Læs artiklen

Danmark

Fængslet for hvidvask af 105 mio. kr.

Skrevet for

den

Den 45-årige kvinde blev fængslet efter et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg

En 45-årig kvinde er varetægtsfængslet, mistænkt for hvidvask af ca. 105 mio. kr.

Bagmandspolitiet har for første gang rejst sigtelse efter en ny paragraf, der skærper kursen i arbejdet med bekæmpelse af hvidvask.

Ifølge Bagmandspolitiet har de pågældende deltaget i omfattende transaktioner »med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet.«

Politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK oplyser, at en særlig fremadrettet efterforskning mod en stribe selskaber og personer tirsdag ledte til, at en 45-årig kvinde, en 59-årig mand samt en 22-årig mand blev anholdt – sigtet for hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have deltaget i omfattende transaktioner med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet. Den 45-årige blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger, mens de formodede medgerningsmænd på hhv. 22 år og 59 år blev sigtet og løsladt efter endt afhøring.

Markant skærpet kurs

»Det er første gang, vi anvender den nye hvidvaskbestemmelse i straffeloven, der markant skærper kursen i vores arbejde med bekæmpelse af hvidvask. Paragraffen har gjort det muligt at tilrettelægge en særlig fremadrettet efterforskning, der har givet det foreløbige resultat, at der nu er en person varetægtsfængslet under mistanke om hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed i et meget betydeligt omfang på over 100 millioner kroner,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, SØIK, der understreger, at der fortsat udestår en del efterforskning, og at der derfor endnu ikke er grundlag for at træffe beslutning om, hvorvidt mistanken i sidste ende også skal føre til en tiltale og dermed straffesag.

Effektivt redskab

»Men sigtelserne understreger, at vi nu har fået et ekstra redskab i vores jagt på de kriminelles formuer. Jeg forventer, at vi også i andre sager vil kunne slå endnu mere effektivt til og følge de kriminelle pengestrømme – allerede når SØIK får underretninger om mistænkelige aktiviteter,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, der dermed henviser til, at de aktuelle sigtelser udspringer af en hvidvaskunderretning til SØIK gennem et fast setup, hvor banker, revisorer og andre finansielle aktører skal indberette mistænkelig adfærd.

Af hensyn til sagens videre opklaring er grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre. Det er derfor sparsomt, hvilke andre oplysninger SØIK kan dele med offentligheden, men politiinspektør Thomas Anderskov Riis fortæller, at de mistænkelige forhold strækker sig over en periode på halvandet år, og at mistanken vedrører systematisk opdigtede handler gennem en række selskaber med fiktive udenlandske kunder.

Læs artiklen

Krimi

Fem anholdt for kidnapning og drab

Skrevet for

den

Fem personer er tirsdag blevet anholdt i Estepona, Málaga. De er alle mistænkt for at kidnappe og dræbe en 27-årig mand.

Manden blev kidnappet fra centrum af Estepona og derefter dræbt. Han blev fundet død på en øde vej, nær Algerciras.

Hændelsen skete i efteråret, men nu har politiets efterforskning givet pote. Alle de anholdte er gamle kendinge af politiet og er indblandet i et kriminelt netværk.

Den 27-årige mand, der måtte lade livet, var oprindeligt fra Valencia, men voksede op i området Campo de Gibraltar.

Han havde før sin død været involveret i flere narkotikasager, og det antages, at sagen kan dreje sig om et opgør relateret til penge.

Læs artiklen

Populær