Torrox

Torrox

Torrox er ligesom mange andre byer langs Costa Del Sol opdelt i to dele – Torrox Costa (på kysten) og Torrox Pueblo (længere inde i landet). Torrox Costa er et populært feriemål for turister, dog ikke så besøgt som andre områder på Costa Del Sol, men selvfølgelig også hjemsted for både lokale spaniere og tilflyttere fra Europa. Som i hvilket som helst andet turistområde kan man finde et stort udvalg af hoteller og lejligheder tæt på den nærliggende strand og La Caleta havn. Torrox kan også prale af, at have det “bedste klima i Europa” med masser af solskinsdage hele året rundt. Og det siges endda, at Torrox regionen har et af ​​de bedste klimaer i hele Europa, da det ligger i læ af Sierra Tejada og Sierra Almijara bjergene.

Torrox Pueblo er en middelstor landsby, som ligger ca. 4 km væk fra dets kystnære sidestykke og her kan du finde masser af charme. Torrox er en charmerende andalusisk landsby med smalle gader og hvidkalkede huse. Her kan man også finde en lang række beskedne, billige hoteller hvorfra man kan udforske byen. Den nærliggende strandby, Nerja har også mange hoteller og overnatningsmuligheder, og ligger ikke særlig langt fra Torrox.

Historisk set, nåede Torrox højden af ​​sin velstand i den mauriske periode på grund af sin centrale rolle for silke i forbindelse med samhandelen imellem Granada og østlige byer såsom Bagdad og Damaskus. Torrox Costa er også et af de steder, hvor resterne af en romersk begravelsesplads, umiddelbart vest for fyrtårnet ligger placeret.

Landsbyens centrum er meget smuk med de traditionelle hvidmalede huse, der klynger sig til den stejle skråning, som byen er bygget opad. En stor del af denne landsby består dog nu af moderne boligblokke, som hovedsageligt er ejet af spanske og tyske statsborgere, som har erhvervet sommerbopæl her.

Torrox er bestemt ikke et overfyldt feriested, og området har tværtimod et mere afslappet livssyn end nogle af de andre mere travle steder langs kysten. En stor del af Torrox har alle bekvemmeligheder lige ved hånden ligefra barer, restauranter og butikker, som kan findes på Paseo Maritimo’en (havne promenaden). I løbet af sommeren sættes boder op, hvor der sælges forskellig slags kunst, håndværk og souvenirs, og der er supermarkeder og banker over alt i byen.

Torrox Costa kan også være stolt af deres smukke blå flag strand, El Peñoncillo, hvor der ligger en skole, der tilbyder undervisning i windsurfing og kanosejlads, hvis vandsport er sagen for dig. Hvis du mere er til, at have fødderne plantet solidt på jorden, er der mulighed for strand yoga, tennis, volleyball, aerobic etc. Desuden er der er næsten uendelig mulighed for trekking eller mountain biking i området.

Hele den smukke Axarquia region, er et fantastisk sted at udforske, hvis du holder af vandreture og komme udendørs og væk fra turistræset i kystbyerne. Derudover er Sierra Nevada og den historiske by Granada blot en times kørsel væk.

Hele året rundt foregår der masser af kulturelle fritidsaktiviteter i Torrox Costa, herunder teater, udstillinger, koncerter, flamenco og traditionel dans. Torrox Costa tilbyder desuden et bredt udvalg af gode spisesteder og barer. Det mest betydningsfulde rekreative område er langs Paseo Maritimo’en og i sidegaderne, der fører ned til stranden. I løbet af sommeren, tilbyder nogle barer langs kysten, musik shows og flamenco forestillinger og for de unge, er der et udvalg af barer, caféer samt diskoteker.

Comments