Torremolinos

Torremolinos den liberale hovedstad

Costa del Sols ukronede ferieparadis, Torremolinos vil nu fremsætte krav om at blive betegnet som «turistzone».

Efter 50 år på bagen, som Sydspaniens rappe svar på Mallorcas masseturisme er Torremolinos klar til at kalde sig for turistzone. Men det er vel også på tide, skulle man i al beskedenhed mene.

”Hvis ikke Torremolinos kan kalde sig for turistkommune, så ved jeg snart ikke” siger byens konservative borgmester Pedro Montes.

Han har naturligvis ret. Indtil videre er det kun nabokommunen Benalmádena, der har fået tildelt denne æres betegnelse af den andalusiske administration.

Torremolinos tiltrækker i dag 40{9877626bfc35480901f25b787f23a22713acd77e5ac71252098366880dd8cf4b} af de charterturister, der besøger Costa del Sol.

Det giver omregnet ca. 1 million turister om året, og det største antal turister i nogen turistkommune på Costa del Sol.

Befolkningen er siden 1993 vokset fra 33.000 indbyggere til i 2004 i alt 56.000

Torremolinos er den by på Solkysten, som flest turister tager til. Byen har 40.000 indbyggere, som i højsæsonen bliver mere end fordoblet.
Indtil for bare 40 år siden, var byen et uforstyrret fiskeleje, men med en gennemsnitstemperatur på 20 grader og 300 solskinsdage om året, blev Torremolinos ”opdaget”, og blev til det fortrukne feriested for især danskere.

Byen har det hele, både gode badestrande, diskoteker, restauranter, barer og et væld af butikker, som forholdsvis ligger på gågaden Calle San Miguel.

En stejl trappe for enden af gågaden fører ned til strandene, og om sommeren er den helt sort af mennesker. Undervejs passerer man det maleriske kvarter, Bajondillo, hvis huse klynger sig til klippefremspringet.

Torremolinos’ strand strækker sig over ni kilometer, kun afbrudt af et lille forbjerg med borgen Santa Clara. Lidt sydvest for centrum ligger kvarteret Carihuela, hvor man kan opleve lidt af det gamle Torremolinos. Kvarteret er i øvrigt også kendt for sine mange fine fiskerestauranter, som ligger side om side hen ad strandpromenaden.

Ved Plaza Costa del Sol, som er Torremolinos’ kerne, er der hele året mange mennesker på plazaens mange cafeer og barer. Bevæger man sig lidt mod nordvest, finder man byens tyrefægtnings arena, hvor der er mulighed for at opleve en tyrefægterkamp, da der jævnligt arrangeres kampe hele sommeren.

Tager man ca. en km nord forTorremolinos´ centrum, kan man besøge Aquaparken, som er en af Torremolinos´ store turistattraktioner. Aquaparken indeholder blandt andet en kæmpe vandrutschebane, hvor man kan komme helt op på 80 km i timen. Parken indeholder også en 1500 m lang swimmingpool med kunstige bølger og strande. Dagligt foregår der også shows med papegøjer og søløver..

Selvom Torremolinos har førstepladsen som feriemål på Costa del Sol, er der ikke mange steder i Spanien, hvor man kan leve så billigt som her. Det lyder måske umiddelbart underligt, men på grund af meget hård konkurrence mellem de forskellige restauranter og forretninger, er priserne presset næsten helt i bund.

Vil man købe sine souvenirs eller andre ting meget billigt, skal man tage til det ugentlige marked om torsdagen, som ligger et par hundrede meter nord for busstationen.

Hvis man har ligget på stranden hele dagen og daset, kan det være rart at komme ind til byen, og slå sig løs på et af Torremolinos´ mange diskoteker eller barer. Nattelivet i byen kan byde på tæt ved 100 diskoteker og endnu flere barer. Flamenco-dans kan opleves i Pepe Lopez og vil man prøve at opleve et international show, skal man tage turen ud til natklubben Fortuna

Krokodille parken er også et besøg værd, der er alle typer krokodiller i parken. Den ene ser mere frygtindgydende ud end den anden.

Comments