Lokal Nyheder

Tolv ting, der er forbudt på stranden

Skrevet for

den

Forneden har vi lavet en liste over de tolv ting man ikke må gøre på en strand i Málaga provinsen, hvilket er ifølge en lov vedtaget i 2004.

Byrådet valgte dengang at få styr på hvad man ikke må ved brugen af kystområderne, hvor bøder på mellem 300 og 3.000 euro potentielt kan udskrives, hvis ikke regler overholdt.

Selvom traditionen er, at man bør vente med at tage sin første dukkert i havet til fejringen af Virgen del Carmen den 16. juli er der meget få, der i dag følger denne tradition grundet varme tidligere på året. I år har der f.eks. allerede været adskellige dage, hvor man snildt kunne ligge på stranden. En dukkert måske kun for de seje, da havvandet stadigvæk er rimelig koldt.

Siden 2004 har byrådet i Málaga haft en lov om benyttelsen af strandene langs med kysten, som fastslår hvilken ting man ikke må. Læs med forneden for at undgå en mindre behagelig oplevelse i form af en bøde på mellem 300 og 3.000 euro.

De tolv ting man IKKE må på en strand i provinsen Málaga er som følger:

 1. Anvendelsen af ​​radio, cd-afspiller eller lignende samt musikinstrumenter, som kan give andre badegæster ubehag grundet udsending af støj.
 2. Det er forbudt at bade og opholde sig indenfor de afmærkede områder, hvor vandcykler, jetski o.s.v. bliver brugt.
 3. Parkering og uautoriseret køretøjstrafik på stranden er forbudt.
 4. At opsætte lejre og camping på stranden er forbudt.
 5. I de eksklusive badeområder, der er behørigt markeret, er sport- og fritidsnavigering og brugen af ​​enhver form for båd eller flydende enhed uanset fremdrivning forbudt.
 6. I badesæsonen er fiskeri fra kysten og på vandet forbudt fra kl. 10 til 21, grundet den potentielle skade, som det anvendte udstyr kan forårsage på en anden person.
 7. Dyrs adgang til vand- og badeområder er forbudt, pånær på hundestrande og bortset fra dyr, der måtte deltage i et arrangement af myndigheden.
 8. Samleje i havet eller på stranden er forbudt.
 9. Det er forbudt at bruge sæbe, gel, shampoo eller lignende produkter i havvandet. Badegæster, der ønsker at vaske sig, kan bruge enten udendørs- eller indendørs brusere. I den forbindelse er det også forbudt at rengøre køkkenredskaber eller bruge kabinen til andet end at skylle sig af. 
 10. Det er forbudt at smide enhver form for affald på stranden eller i havvandet, som f.eks. papir, plastik, madaffald, dåser, flasker, cigaretstumper m.v. Man må heller ikke efterlade affald på stranden.
 11. Pånær til fejringen af San Juan (Sankthans) den 23. juni samt Virgen del Carmen den 16. juli og på både, der er sat op til formålet og som man kan leje for en dag, er det strengt forbudt at lave bål på stranden. 
 12. Salg på stranden af ​​ethvert fødevareprodukt, herunder sandwich, drikkevarer, snacks o.s.v. er også forbudt.

Alle fotos i artiklen er fra den festlige Noche de San Juan, hvor kysten oplyses af både bål og et kæmpe fyrværkeri ved midnatstid. Akkurat som på en dansk Nytårsaften.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Lokal Nyheder

Málaga går fri af første hedebølge

Skrevet for

den

Málaga provinsen vil, ifølge Aemet, undgå at opleve sommerens første hedebølge, som ankommer onsdag, den 26. juni, med over 40 grader Celsius nogle steder i landet.

Som skema foroven viser vil mange steder i Spanien opleve en temperaturstigning på op til 10 grader, fra i går til på lørdag, hvor især Zaragoza og Córdoba bliver hårdt ramt med op til 44 grader.

Ifølge Statens Meteorologiske Institut (Aemet) ankommer sommerens første hedebølge onsdag, den 26. juni, og vil i nogle områder vare helt indtil i næste uge. På trods af lun weekend i vente med op til 31 grader slipper Málaga for denne ‘ola de calor’, mens store dele af halvøen og De Baleariske Øer vil komme til at bage.

Aemet har tirsdag udsendt en gul advarsel (risiko ved udendørsaktivitet) for ti spanske provinser, som fra i morgen specielt vil blive ramt af denne varme luftmasse fra Afrika. Disse er Huesca, Teruel (Albarracín, Jiloca og Bajo Aragón), Zaragoza, Albacete (La Mancha), Cuenca (serranía), Lleida, Madrid (syd, øst og Las Vegas), Navarra (centrum og ribera del Ebro), Mallorca (nordøst, nord og indlandet) og La Rioja (ribera del Ebro).

Denne første hedebølge i sommeren 2019 vil ikke kun ramme Spanien, men også Frankrig med historiske temperaturer. Nogle steder i Central- og Vesteuropa vil termometrene også komme til, at vise op til 10 grader over normalen for denne årstid.

Skema i artiklen viser Spaniens højeste, registreret temperaturer, hvor Córdoba i Andalucía topper listen med 44,9 grader Celsius, den 13. juli 2017.

Udover Málaga provinsen slipper De Kanariske Øer, Ceuta, Melilla, Galicien og Asturien også for sommerens første hedebølge, ifølge Aemet (Agencia Estatal de Meteorología).

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Yatchen ‘Lady Moura’ er i Málaga

Skrevet for

den

En af ​​verdens mest luksuriøse yachter kan i øjeblikket ses i Málaga havn. ‘Lady Moura’ med guld ombord tilhører en saudisk milliardær og har sin egen heliport.

Havnen i Málaga har over disse sidste juni dage fornemt besøg. En af verdens mest luksuriøse yachter har mandag lagt sig til ved mole (muelle) 2. Her er der tale om ‘Lady Moura’, som ejes af den saudiske milliardær, Nasser Al Rasheed. Hans præcise formue vides ikke. 

Yatchen, der er designet af den italienske arkitekt Luigi Sturchio og bygget i det tyske skibsværft Blohm+Voss, har blandt mange luksusdetaljer guld om bord. Navnet ude på båden er f.eks. lavet i 24 karat guld. Det indvendige område af ‘Lady Mora’ har en længde på 105 meter og 20 meter i bredde, hvilket er fordelt i fire etager.

To dieselmotorer på 6.900 hestekræfter giver båden en hastighed på 20 knob, mens yachten er designet med et kompenseringssystem til at reducere vægten.

‘Lady Moura’ blev bygget i 1990 og har været under renovering to gange – i 2007 og så sent som 2017. Båden, der kan rumme op til 30 passagerer, har en besætning på 61 personer. 

Blandt dens detaljer er et spa, et kasino, et festlokale, luksuriøst indrettede soveværelser, spisestuer, stuer og et fuldt udstyret driftsrum. Derudover har den en heliport. 

‘Lady Moura’ har normalt base i Palma de Mallorca, hvor den saudiske milliardær er en regelmæssig besøgende. Hvor længe Nasser Al Rasheed bliver her i Málaga vides ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Fokus på forurening fra krydstogtskibe

Skrevet for

den

De mange krydstogtskibe i Málaga havn får lokalpolitikerne til at kræve mere information om CO2-udledningen fra de store skibe. Foto: www.puertomalaga.com

Venstrefløjspartiet Adelante Málaga kræver, at borgmesteren Francisco de la Torre fra Partido Popular offentliggør, hvor stor CO2-udledningen er fra de mange krydstogtskibe, der lægger til i Málaga havn.

Byrådsmedlemmet for Adelante Málaga, Nico Sguiglia, kræver at få indblik i, hvor meget forureningen fra krydstogtindustrien i byen udgør af den samlede forurening. Kravet kommer efter offentliggørelsen af en ny rapport “Plan de Clima 2050 para la ciudad de Málaga”, hvor man har undersøgt CO2-udledningen i byen i perioden fra 2008 til 2017. Og her vil Adelante Málaga have indsigt i, om den største stigning er sket indenfor krydstogtsektoren.

“Den største udledning – omkring 45 procent – sker indenfor bytrafik, lufthavnen, industri og landbruget. Men vi ønsker at vide nøjagtigt, hvor meget der kommer fra de mange krydstogtskibe, der lægger til i havnen”, siger Nico Sguiglia til avisen 20 Minutos.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Federación Europea de Transporte y Medio Ambiente er Spanien det land i EU, der modtager flest krydstogtskibe, og hvor CO2-udledningen herfra derfor er størst. Helbredsmæssigt har det alvorlige konsekvenser og kan give alt fra vejrtrækningsproblemer, hovepine, kronisk nedsat lungefunktion, øjenirritation og tab af appetit, men kan i værste fald også føre til kræftsygdomme.

Adelante Málaga ønsker derfor større fokus på problemet, der på den ene side er en guldgrube, men på den anden side kan medføre alvorlige helbredsproblemer for borgerne i byen.

 

Læs artiklen

Andalucia

Tilskud til køb af elbil

Skrevet for

den

Foto: www.endesavehiculoelectrico.com

Den andalusiske regering, Junta de Andalucía, tilbyder sammen med den spanske stat et tilskud på 5.500 euro, hvis man køber en elbil, skriver Diario Sur. Der gives også diverse tilskud til plug-in hybridbiler, batteridrevne motorcykler samt små lastbiler og varevogne, der bruger alternativt brændstof.

Det er bilforhandlerne selv, der skal sørge for at ansøge om tilskuddet på de 5.500 euro, når en kunde køber en ny, miljørigtigt bil eller motorcykel. For at kunne få tilskuddet er det dog et krav, at den bil man indleverer er over ti år gammel. José Miguel Cañamero fra Nissan Safamotor forklarer, at den besværlige procedure kan gøre, at mange afholder sig fra at investere i en elbil. Han mener, at en rabat på momsen i stedet ville have været en bedre og nemmere løsning. Mange vil efter hans mening nok vente og se tiden an, før de vælger at købe en miljørigtig bil, og han mener derfor ikke, at de nye tilskud vil skabe et nævneværdigt mersalg af elbiler.

Læs artiklen

Andalucia

Fire ‘malagueños’ krydser Gibraltarstrædet på fire timer

Skrevet for

den

Fire mænd fra Málaga provinsen har mandag svømmet over Gibraltarstrædet. En rute på præcist 15,3 kilometer på blot fire timer og tretten minutter. 

De fire ‘malagueños’, hvoraf én er fra Alhuerin og de tre andre fra Marbella, er mandag kommet godt til Punta de Cíes i Marokko, efter at have svømmet fra havnen i Tarifa. Ruten på 15,3 kilometer tog dem blot fire timer og tretten minutter.

José Manuel Rosado fra Alhuerin og Juan Carlos Tineo, Ángel Monedero og David Fernández fra Marbella sprang mandag morgen, kl. 8 i Middelhavet. Det gjorde de fra det såkaldte punkt, Punta Marroquí, som ligger i havnen i Tarifa. Her begyndte de fire mænd en 15 kilometer lang svømmetur over Gibraltarstrædet.

De nåede Punta de Cíes i Marokko præcist kl. 12:13, hvilket var et kvarter tidligere end forventet grundet gode svømmeforhold på vejen.

De fire mænd er alle erfarne svømmere, som i to år har forberedt sig fysisk på turen, hvor de testede både deres hurtig- og udholdenhed. Det klarede de altså med bravour.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Ung kvinde meldt savnet i Málaga

Skrevet for

den

En kvinde på 31 år er på tolvte døgn forsvundet fra området Arenas i Málaga kommune. Hun er 1,60 m høj, er af slank bygning, har mørkt, langt hår og brune øjne.

Foreningen for savnede personer (SOS Desaparecidos) søger en 31-årig kvinde, der sidst var set den 12. juni. Hun hedder Dana Leonte og kommer fra Málaga kommune.

Dana Leonte er 1,60 meter høj, slank af bygning, har langt mørkt hår med brune øjne. Hun var sidst set i området, kaldet Arenas, iført sorte bukser og samme farve bluse.

Ifølge Danas kæreste, som var den der meldte hende savnet, havde de været oppe og skændtes, hvorefter hun forlod af egne fri vilje. Kæresten har intet hørt fra hende i tolv dage, mens hendes familie ikke tror på den historie, da hun sjældent misser arbejde.

SOS Foreningen beder om offentlighedens hjælp til at lokalisere Dana Leonte. Man kan ringe på 642 650 775 eller 649 952 957, hvis man mener at have oplysninger.

Naturligvis også 112-alarmcentralen eller skrive en e-mail til: sosdesaparecidos@sosdesaparecidos.es

Læs artiklen

Populær