Lokal Nyheder

Tolv ting, der er forbudt på stranden

Skrevet for

den

Forneden har vi lavet en liste over de tolv ting man ikke må gøre på en strand i Málaga provinsen, hvilket er ifølge en lov vedtaget i 2004.

Byrådet valgte dengang at få styr på hvad man ikke må ved brugen af kystområderne, hvor bøder på mellem 300 og 3.000 euro potentielt kan udskrives, hvis ikke regler overholdt.

Selvom traditionen er, at man bør vente med at tage sin første dukkert i havet til fejringen af Virgen del Carmen den 16. juli er der meget få, der i dag følger denne tradition grundet varme tidligere på året. I år har der f.eks. allerede været adskellige dage, hvor man snildt kunne ligge på stranden. En dukkert måske kun for de seje, da havvandet stadigvæk er rimelig koldt.

Siden 2004 har byrådet i Málaga haft en lov om benyttelsen af strandene langs med kysten, som fastslår hvilken ting man ikke må. Læs med forneden for at undgå en mindre behagelig oplevelse i form af en bøde på mellem 300 og 3.000 euro.

De tolv ting man IKKE må på en strand i provinsen Málaga er som følger:

 1. Anvendelsen af ​​radio, cd-afspiller eller lignende samt musikinstrumenter, som kan give andre badegæster ubehag grundet udsending af støj.
 2. Det er forbudt at bade og opholde sig indenfor de afmærkede områder, hvor vandcykler, jetski o.s.v. bliver brugt.
 3. Parkering og uautoriseret køretøjstrafik på stranden er forbudt.
 4. At opsætte lejre og camping på stranden er forbudt.
 5. I de eksklusive badeområder, der er behørigt markeret, er sport- og fritidsnavigering og brugen af ​​enhver form for båd eller flydende enhed uanset fremdrivning forbudt.
 6. I badesæsonen er fiskeri fra kysten og på vandet forbudt fra kl. 10 til 21, grundet den potentielle skade, som det anvendte udstyr kan forårsage på en anden person.
 7. Dyrs adgang til vand- og badeområder er forbudt, pånær på hundestrande og bortset fra dyr, der måtte deltage i et arrangement af myndigheden.
 8. Samleje i havet eller på stranden er forbudt.
 9. Det er forbudt at bruge sæbe, gel, shampoo eller lignende produkter i havvandet. Badegæster, der ønsker at vaske sig, kan bruge enten udendørs- eller indendørs brusere. I den forbindelse er det også forbudt at rengøre køkkenredskaber eller bruge kabinen til andet end at skylle sig af. 
 10. Det er forbudt at smide enhver form for affald på stranden eller i havvandet, som f.eks. papir, plastik, madaffald, dåser, flasker, cigaretstumper m.v. Man må heller ikke efterlade affald på stranden.
 11. Pånær til fejringen af San Juan (Sankthans) den 23. juni samt Virgen del Carmen den 16. juli og på både, der er sat op til formålet og som man kan leje for en dag, er det strengt forbudt at lave bål på stranden. 
 12. Salg på stranden af ​​ethvert fødevareprodukt, herunder sandwich, drikkevarer, snacks o.s.v. er også forbudt.

Alle fotos i artiklen er fra den festlige Noche de San Juan, hvor kysten oplyses af både bål og et kæmpe fyrværkeri ved midnatstid. Akkurat som på en dansk Nytårsaften.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Helse

Røgfri strand i Estepona

Skrevet for

den

Som den første by på Costa del Sol udpeger Estepona en del af stranden som røgfri.

En tur på stranden uden at skulle generes af tobaksrøg fra de øvrige badegæster bliver snart en realitet i Estepona.

Byrådet i Estepona har officielt udpeget den centrale La Rada Beach som røgfri. Området dækker over en kvadratkilometer og er valgt fordi det mest bruges af børn, og folk som dyrker sport udendørs, skriver SUR.

Rygere vil ikke få bøder, men vil blive vejledt i det skadelige i rygning.

Den røgfri strand er det andet nylige tiltag i Estepona for miljøet på stranden. I samarbejde med omkring 15 strandbarer, har byrådet lavet en kampagne, hvor folk, som afleverer et plastickrus fyldt med cigaretfiltre, fundet på stranden, vil få en gratis øl eller sodavand.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Weekend med Country i Ronda

Skrevet for

den

Fra på torsdag og frem til søndag afholdes der i det idylliske Ronda og de omkringliggende hvide landbyer Grazalema, Montejaque og Villaluenga del Rosario for fjerde år i træk country-festivalen Pueblos Blancos Music Festival.

Adskillige countrybands fra USA – fortrinsvis Austin, Texas – har taget turen over Atlanten og leverer over fire dage den mest autentiske countrymusik, man kan høre udenfor USA’s grænser. Men også countrybands fra Costa Rica, Storbritannien, Brasilien og Mexico samt et lokalt band fra Montejaque optræder på festivalen.
Udover countrymusik spilles der også rock, blues, texmex, jazz, funk og R&B.

Koncerterne er gratis, så på med cowboyhatten og støvlerne og tag et smut forbi Ronda eller en af de smukke hvide landsbyer i området her i den kommende weekend.

Se programmet nedenfor eller på: www.pueblosblancosmusicfestival.com

Læs artiklen

Lokal Nyheder

To grader varmere i juli

Skrevet for

den

Meteorologerne hos Aemet, det spanske DMI, peger på den globale opvarmning og mere vestenvind som årsagerne.

På Aemets målestation, El Cónsul, nær Málagas lufthavn har man konstateret tæt på to grader højere temperaturer end normalen for juli. Det daglige maksimum nåede i gennemsnit op på 32,4 grader. Det er 1,9 grader mere end gennemsnittet fra 1980-2010.

Også nattemperaturen har fået en tand op. Minimumstemperaturen om natten ramte i gennemsnit 22,6 grader, hvilket er 1,6 grader over normalen.

Meteorologerne på målestationen ved Málagas lufthavn, som er kontrolpunktet for hele provinsen, har klassificeret juli som “meget varm”, skriver SUR.

Bortset fra klimaforandringerne peger meteorologerne på mere vestenvind end normalt i juli. Det giver mere vind fra landsiden end vandsiden til provinsen og dermed højere temperaturer.

Prognosen for august peger også på højere gennemsnitstemperaturer.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Salget af avokadoer skal fordobles

Skrevet for

den

Bønderne i Axarquía-området øst for Málaga tager nu konkurrencen op med avokadoproducenterne fra Sydamerika – specielt Chile – og vil fordoble produktionen og forbruget i Spanien, skriver Málaga Hoy.

De skandinaviske lande har forlængst overgået spanierne, hvad angår forbruget af avokadoer i madlavning. Mens spanierne i gennemsnit spiser et kilo avokadoer per person om året, er man i de skandinaviske lande helt oppe på to til toethalvt kilo per person om året.

Men et større nationalt forbrug kræver en bedre promovering af den spanskproducerede avokado. Derfor har WAO (World Avocado Organization) besluttet at støtte op om den spanske avokadoproduktion med en investering på en halv million euro og promovere avokadoen på nationalt plan. “En af de store fordele, som de spanske producenter har sammenlignet med producenter fra Sydamerika, er, at de spanske avokadoer kan sælges modne, mens de avokadoer, der kommer fra Sydamerika som, regel er umodne og grønne, og derfor ikke kan spises med det samme,” siger Javier Braun, formand for organisationen Asociación Española de Tropicales.

Den omfattende promovering af den spanske avokado begyndte allerede i juni måned, hvor WAO på restauranten Nerua Guggenheim Bilbao i Baskerlandet sammen med kokken  Josean Alija havde inviteret pressen til frokost for at demonstrere, hvordan avokado nemt kan indgå i finere madlavning. Repræsentanter fra både Trops og Reyes Gutiérrez fra Vélez-Málaga, der er blandt de største producenter af avokadoer i Spanien, deltog i arrangementet.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Dinosaurerne indtager Málaga

Skrevet for

den

Málaga og omegn byder efterhånden på rigtigt mange spændende oplevelser for både store og små. Nu bliver det så også muligt at stifte bekendtskab med dinosaurernes verden, når kommunen i Rincón de la Victoria sammen med virksomheden Paalwin Park tager første spadestik til Andalusiens eneste dinosauruspark på over 68.000 kvadratmeter, skriver Diario Sur.

Kommunen gav i går virksomheden Paalwin Park det blå stempel til at lave Andalusiens første dinosauruspark, der også byder på muligheden for at se jorden ovenfra fra forskellige svævebaner. Parken kommer til at ligge i området Parque Victoria nord for motorvejen ved La Cala del Moral. Dinosaurusparken forventes at stå klar ved udgangen af 2021 og vil skabe 42 arbejdspladser i højsæsonen og 21 i lavsæsonen.

Paalwin Park har dermed de næste 25 år retten til at “fodre” dinosuarerne med eventyrlystne turister, skolebørn og andre barnlige sjæle. Virksomheden investerer 3,6 millioner euro i projektet, der kommer til at omfatte 35 dinosaurer i naturlig størrelse, hvoraf mange af dem bevæger sig. For de mindre eventyrlystne vil der være en vandrerute, der bringer gæsterne gennem dinosaurernes tidsalder i Sydeuropa.

Entreen kommer til at ligge på 17,50 til 20 euro per person.

Læs artiklen

Fodbold

Okazaki havnet i økonomisk morads i Málaga CF

Skrevet for

den

Tirsdag blev Shinji Okazaki præsenteret som den nye stjernespiller i Málaga CF. Men klubben må ikke registrere nye spillere før lønbudgettet er skåret ned, så han må ikke spille officielle kampe for klubben.

Málaga CF har fået transferforbud af La Liga. Sammen med Granada og Las Palmas skal klubben reducere lønbudgettet betragteligt før spillerindkøb kan accepteres.

Så selvom japanske Shinji Okazaki tirsdag blev præsenteret på et pressemøde i Málaga må han ikke spille officielle kampe for klubben, skriver Málaga Hoy.

Situationen er opstået fordi Málaga CF nu på andet år skal spille i Segunda División. Første år har nedrykkere lempeligere vilkår, men nu skal Málaga CF altså indstille sig helt på tilværelsen i næstbedste række og det betyder reducerede lønudgifter.

Indtil nu er der kun en officiel afgang fra klubben, nemlig Roberto Rosales til Leganés for en million euro. Flere er på vej ud, men lønbudgettet skal længere ned før La Liga vil acceptere nye folk på holdet.

Málaga CF spiller første kamp i sæsonen om godt 14 dage, den 17. august, mod Santander, men kan få godkendt spillere indtil transfervinduet lukker den 2. september, hvis La Liga kan godkende budgettet.

Læs artiklen

Populær