Andalucia

To betjente anholdt i narkoaktion

Skrevet for

den

To Guardias Civiles er onsdag sammen med otte andre blevet anholdt i en narkoaktion i området af Campo de Gibraltar, hvor 10 tons hash blev fundet.

Over to hundrede betjente var med til at udføre denne seneste aktion for at bekæmpe netværk, der bringer illegale stoffer over strædet ved Gibraltar.

I aktionen, denne gang kaldet for “Green”, blev ti adresser i kommunerne Algeciras og Tarifa undersøgt. Under forløbet blev i alt ti personer anholdt, hvoraf to var Guardia Civil betjente.

Det menes at flere kan være involveret, hvilket beslaglagte beviser muligvis vil afsløre. I aktionen blev der beslaglagt ti tons hash, flere mobiltelefoner, computere og kontanter samt redskaber i forbindelse med narkosmugling.

Planen for at bekæmpe narkotikahandel i Campo de Gibraltar blev for få måneder siden godkendt af indenrigsministeriet og har indtil videre givet pote. Ifølge Guardia Civil tillader aktionerne ikke kun, at de finder stofferne, men også deaktivering af netværket.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Andalucia

Turisterne brugte 352 millioner euro i påsken

Skrevet for

den


Andalusien havde besøg af 768.000 turister i påskeugen. Det er en stigning på 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de har omsat for 352 millioner euro.

Påskeugen blev en af de bedste, rent turistmæssigt, for Andalusien i 10 år. Hver turist lægger i gennemsnit næsten 70 euro i løbet af ugen, og med 768.000 gæster løber det op i en omsætning på 352 millioner euro på den uge.

To tredjedele bliver brugt på mad og overnatning, mens 10 procent går til shopping.

Antallet af gæster i Andalusien steg med 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de gæster, Andalusiens Junta fik interviewet om opholdet, var glade og tilfredse.

 

Læs artiklen

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Andalucia

Stadig vækst i Andalusien

Skrevet for

den

Trods advarsler om en afmatning af spansk økonomi kører hjulene stadigt i Andalusien, og for 2019 forventes en økonomisk vækst på 2,3 procent. Samtidig ventes ledigheden at falde med 1,8 procentpoint til 21,2 procent.

Málaga-provinsen ligger sammen med Sevilla i toppen med en vækstrate på 2,6 procent. Det skyldes i stor grad en forventet stigning i aktiviteten indenfor landbrug, servicefag og industri. Dertil skal lægges et stigende privatforbrug samt flere private og offentlige investeringer. Den største stigning (4 procent) forventes i byggebranchen.

Prognosen er udarbejdet af Fundación Unicaja, der netop har fremlagt de seneste tal for den andalusiske økonomi.

Læs artiklen

Andalucia

Tajo de Ronda officielt naturfredet

Skrevet for

den

Den andalusiske regering har også erklæret Cueva del Hundidero i Montejaque og Monte Jabalcuza i Alhaurín de la Torre for naturmindesmærker.

El Tajo i selve Ronda kommune og Cueva (hule) del Hundidero i Montejague kommune, begge beliggende i Serranía de Ronda, og Monte (bjerget) Jabalcuza i Alhaurín de la Torre er tirsdag officielt udnævnt til naturmindesmærker. Dette sker efter en godkendelse i Styrelsesrådet i forbindelse med de andalusiske naturområder.

Foruden disse tre naturområder har la Junta de Andalucía også givet grønt lys til Peñón de Bernal (Bernal-klippen) og los Canales de Padules (Padules-kanalerne) i Almería provinsen samt las Huellas Fósiles de Medusas de Constantina (de fossile fodspor af vandmanden Konstantin) i Sevilla, som tre områder af geologisk karakter.

Tajo de Ronda er af den andalusiske regering klassificeret som et økologisk område, som i årevis har bragt tusindvis af besøgende til dette nu fredet område.

Med disse nye udnævnelser har Málaga provinsen nu i alt 13 naturfredede områder:

El Tajo de Ronda, la Cueva (hule) del Hundidero og el Monte (bjerget) Jabalcuza tilføjes til Pinsapo de las Escaleretas i kommunen Parauta, las Dunas (klitter) de Artola eller Cabopino (Marbella), la Fuente de los Cien Caños (springvandet med de hundrede tude) – Nacimiento del río (udspring af floden) Guadalhorce (Villanueva del Trabuco), el Nacimiento del río Genal (Igualeja), los Tajos del Alcázar (Alcaucín), el Tornillo del Torcal (Antequera), la Cueva del Gato (Benaoján), la Falla de la Sierra del Camorro (Cuevas de San Marcos), el Cañón de las Buitreras (Cortes de la Frontera, Benalauría y Benarrabá) og el Mirador de la cuenca del río Turón (udsigt til Turón-flodbassinet) – Mirador (udsigt) del Guarda Forestal (El Burgo).

Set på regionplan har Andalucía 49 naturfredede områder, som nu i alt udgør 1.556 hektar jord. Sammenlignet med 1.368 hektar før de nyligt tre udnævnte.

Foto øverst er af ‘el Tajo de Ronda’, midt i artiklen af hulen ‘Cueva del Hundidero’ i Montejaque og nederst af bjerget i Alhaurín de la Torre. ¡Viva Andalucía! med klip forneden:

Læs artiklen

Andalucia

Ældre kvinde fundet død i sit hjem

Skrevet for

den

En kvinde på 80 år er mandag blevet fundet død i sit hjem i Aznalcóllar (Sevilla). I hjemmet, hvor kvinden boede alene, var der tegn på indbrud.

Politiet i Sevilla efterforsker i øjeblikket en 80-årig kvindes død. Hendes lig med tegn på vold blev fundet mandag eftermiddag, ifølge Efe-kilder til undersøgelsen.

Efter tre timer blev kvindens lig ved 21-tiden fjernet fra hjemmet og bragt til det retsmedicinske institut i Sevilla for obduktion. Ved inspektionen af hjemmet har Guardia Civil fundet tegn på røveri. Det vides endnu ikke om, der her er tale om én eller flere personer som var i hjemmet for at stjæle.

Kvinden, der har været enke i to år, boede alene i ejendommen på Plaza de Los Mineros tæt på byen fra Sanlúcar la Mayor. Det var et familiemedlem, der slog alarm da vedkommende fandt hende død på gulvet.

På billedet ses borgmesteren i Aznalcóllar, Juan José Fernández i samtale med en Guardia Civil agent. Byen har meldt tre dages sørgetid, mens sagen fortsat undersøges.

Læs artiklen

Andalucia

19-årig anholdt efter biljagt i Granada

Skrevet for

den

Lokalpolitiet i Granada har efter en lang biljagt i gennem byen arresteret en mand på 19 år i de tidligere timer på denne tirsdag.

I forsøget på at flygte ramte den unge mand flere politibiler, hvilket resulterede i at to betjente kom lettere til skade. Hændelsen begyndte sent i går aftes, hvor en lokal politienhed observerede en bil, der kørte i den forkerte retning på en gade midt i byen. Betjentene gav signal til at bilisten skulle stoppe, men da de nærmede sig bilen kørte manden væk ved at lave en undvigende manøvre.

Dette gav anledningen til en lang biljagt i gennem Granadas gader, hvor bilisten flere gange kørte over for rødt. Efter flere enheder var blevet tilkaldt prøvede politiet at stoppe ham ved at afskære en vej, men betjentene måtte springe for livet, da han blot kørte ind i bilerne for at komme videre. Til sidst lykkedes det dog politiet at stoppe køretøjet, hvor der sad tre andre unge mennesker.

Den 19-årige mand blev anholdt for hensynsløs kørsel og modstand ved anholdelsen. Han venter nu på at se en dommer.

Læs artiklen

Populær