Sport

Nadal trækker sig fra turnering i Brisbane

Skrevet for

den

Photo: Tennis.com

Den spanske tennistjerne, Rafael Nadal fra Mallorca, har trukket sig fra ATP-turneringen i Brisbane.

Det skulle have været spanierens comeback efter en skadespause siden US Open-finalen i september.

En muskelskade i venstrelår har fået Nadal til at droppe deltagelse i den eneste forberedelsesturnering inden Australian Open i Melbourne, der starter den 14. januar.

Rafael Nadal skulle have mødt franskmanden Jo-Wilfried Tsonga, der i stedet nu skal spille mod japaneren Taro Daniel.

Spanieren har nu indset, at han må tage en længere pause end hidtil planlagt.

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Sport

Danmark skal arrangere VM igen

Skrevet for

den

Danmark var sidste år værter for VM i ishockey. I 2025 skal Danmark igen lægge is til VM – denne gang sammen med Sverige.

“Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi rider stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave,” siger direktør i Dansk Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, i en pressemeddelelse.

I 2025 bliver Danmark såkaldt co-host. Den ene af de to puljer med otte hold skal spilles i Danmark, mens den anden skal spilles i Sverige, som også afvikler semifinaler og finale.

Aftalen er præsenteret af Sverige på det internationale ishockeyforbunds kongres i Bratislava i Slovakiet, hvor årets VM netop nu bliver spillet. Der mangler kun en formel godkendelse, men det vil ske på en af de kommende kongresser.

“Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede,” siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark er slået ud af årets VM. Holdet sluttede som nummer seks i puljen og dermed på en delt 11. plads i turneringen. Sidste år sluttede Danmark som en delt nummer ni.

Ved VM i Danmark i 2018 blev kampene spillet i Herning og København. Det er ikke afgjort endnu i hvilken dansk by, VM i ishockey i 2025 skal spilles. Det er heller ikke afklaret, hvilken svensk by der skal lægge is til begivenheden.

 

Læs artiklen

Sport

Esbjerg vinder kvindernes håndbold-liga for anden gang

Skrevet for

den

Med en sejr på 20-19 over Herning-Ikast sikrede Team Esbjerg sig tirsdag det danske mesterskab i håndbold for kvinder. Det var anden gang, esbjergenserne løb med guldet.

Team Esbjerg havde vundet den første finale på hjemmebane med 28-20. Finalerne spilles bedst af tre, og da vestjyderne med tirsdagens sejr har vundet de to opgør, kan de ikke længere indhentes. Uafgjort havde også været tilstrækkeligt til at tage titlen, fordi Team Esbjerg sluttede højere end Herning-Ikast i grundspillet.

I tirsdagens kamp i Ikast førte Team Esbjerg 5-4 efter det første kvarter, og efter første halvleg var de foran 11-9.

I anden halvleg fik Herning-Ikast det problem, at den norske bagspiller, Helene Fauske, måtte udgå med en knæskade.

Samtidig levede Team Esbjerg højt på, at holdet i Sandra Toft har ligaens suverænt stærkeste målvogter. Team Esbjerg kom foran 15-10, og herefter måtte Herning-Ikast kæmpe hårdt i deres forsøg på at nå op – uden at det altså lykkedes.

Sandra Toft skifter iøvrigt til Brest Bretagne i Frankrig til  næste sæson, så DM-finalen var altså den danske landsholdsmålvogters sidste for Team Esbjerg.

Første gang, Team Esbjerg vandt DM-guld, var i 2015-16.

Både Team Esbjerg og Herning-Ikast er med finalepladserne sikret deltagelse i næste sæsons Champions League.

Læs artiklen

Sport

Danmark tabte også stort til Canada ved VM – slutter som nummer 6 i puljen

Skrevet for

den

Danmark tabte som ventet mandagens kamp ved VM i ishockey til Canada. Spillets moderland vandt 5-0.

Efter et nederlag på 1-7 til USA lørdag var der trods alt lidt fremgang rent resultatmæssigt. Men det skal dog bemærkes, at kampen mod Canada var den første ved dette VM, hvor Danmark slet ikke fik scoret.

Canada lagde hårdt ud, og i løbet af otte minutter og 23 sekunder var Danmark bagud 0-3. Man kunne frygte for et dansk sammenbrud, men det lykkedes altså at holde nederlaget på fem mål.

De danske løver slutter uanset resultatet af holdets sidste kamp tirsdag mod værterne fra Slovakiet på puljens sjetteplads. Danmark er dermed på en delt 11.plads blandt verdens ishockeylandshold.

Finland, Canada, USA og Tyskland går videre til kvartfinalerne fra Danmarks pulje. I bunden af puljen lykkedes det overraskende for Storbritannien at slå Frankrig efter overtid, og dermed rykker franskmændene ned i B-gruppen.

Læs artiklen

Sport

Danmark taber med rekordcifre til USA ved VM

Skrevet for

den

Danmarks mandlige ishockeylandshold tabte lørdag 1-7 til USA ved VM. Det er et rekordstort nederlag for de danske løver.

Det er ikke usædvanligt, at Danmark taber til USA i ishockey. Men lørdag var det det første gang, Danmark ved et VM tabte med hele seks mål til amerikanerne, der grundlagde sejren i første periode, hvor holdet scorede fire mål i de sidste ti minutter.

Nick Olesen (IK Pantern Malmö) reducerede i anden periode og gav Danmark et lille håb, men to hurtige amerikanske scoringer afgjorde definitivt sagen. Tredje periode bar for begge holds vedkommende præg af, at de blot skulle have den overstået.

Da Canada senere lørdag vandt 8-1 over Tyskland, kan Danmark ikke længere kvalificere sig til kvartfinalerne ved årets VM, sådan som det lykkedes i 2010 og 2016.

Omvendt er det nu kun i den grå teori, at Danmark kan rykke ned i B-gruppen. Alt tyder derfor på, at landsholdet i 2020 spiller i A-gruppen for 18. år i træk.

Danmark spiller sine to sidste kampe mod Canada mandag og mod de slovakiske værter tirsdag.

 

Læs artiklen

Sport

Danmark var foran – men endte med at tabe til Finland

Skrevet for

den

Danmark var foran 1-0, men holdet endte med at tabe 1-3 til Finland ved VM i ishockey, og dermed bliver det svært at komme videre til kvartfinalerne.

Første periode mod de finske favoritter endte 0-0, men Danmark kom foran små to minutter inde i anden periode, hvor det i tre forsøg lykkedes det for veteranen Morten Madsen (Timrå) at bringe danskerne foran.

Det varede dog kun ganske få minutter, førend kæmpetalentet Kaapo Kakko (TPS) fik udlignet, og senere i perioden kom finnerne også foran ved Sakari Manninen (Jokerit),

Dermed var Danmark tvunget til at score i tredje periode, og det krævede næsten en finsk udvisning. Men den kom aldrig, og i stedet slog Harri Pesonen (SC Langnau Tigers) sejren fast midtvejs i sidste periode.

Dermed fik Finland revanche for sidste års VM-møde mellem de to nationer i Herning, hvor Danmark yderst overraskende vandt 3-2.

I forhold til de tre første kampe af årets VM har Danmark mistet nøglespilleren Lars Eller (Washington Capitals). Selvom han spillede hele kampen mod Storbritannien – hvor Danmark vandt 9-0 – blev han efterfølgende meldt skadet og er taget hjem.

Til gengæld er Patrick Russell (Bakersfield Condors) kommet til.

Alligevel ser det svært ud i forhold til, at Danmark skulle kunne komme videre til kvartfinalen.

Nu kræves der i hvert fald en sejr mod USA lørdag, hvis chancen skal bevares. Derefter venter endnu en svær kamp mod Canada, inden Danmark slutter af mod de slovakiske værter, der har skuffet fælt.

I bunden af puljen har Storbritannien stadig nul point og ligger til nedrykning til B-gruppen.

Læs artiklen

Sport

Danmark vinder VM-sejr på 9-0 – og sikrer sig reelt overlevelse i A-gruppen

Skrevet for

den

Det danske ishockeylandshold vandt tirsdag en historisk stor sejr på 9-0 over Storbritannien og er dermed reelt sikret overlevelse i A-gruppen.

Sejren på 9-0 er den hidtil største sejr til Danmark ved et A-VM, siden det lykkedes at rykke op i det bedste selskab i 2002. Rekorden ved A-VM lød inden tirsdagens kamp for Danmark på en sejr på 6-0 over Slovakiet i 2010.

Jesper Jensen (Skellefteå) og Mathias Bau (Hershey Bears) lagde for med to mål i første periode – i begge tilfælde mens briterne havde spillere i straffeboksen.

Derefter øgede Morten Poulsen (HC Innsbruck) til 3-0, inden de danske løver gik helt amok i anden periode med hele fem mål.

I tredje periode scorede Morten Poulsen så sit tredje og Danmarks niende mål.

Den store sejr betyder, at Danmark har fem point efter de første tre kampe i puljespillet. Storbritannien har nul point, og da målforskellen også er ødelagt, skal de reelt sikre sig seks point i de sidste fire kampe i puljen. Og det er der intet, der tyder på, at de har styrke til.

Danmark ligger nu på en delt fjerdeplads i puljen med USA, men landstræner Heinz Ehlers’ mandskab mangler også at spille mod de fire formodet stærkeste mandskaber.

Torsdag venter Finland, og derefter går det løs mod USA, Canada og værtsnationen Slovakiet.

Læs artiklen

Populær