Svenske myndigheder efterlyser indsmuglede hunde

Svenske myndigheder efterlyser indsmuglede hunde

 Intetanende hundeejere i det sydlige Sverige har muligvis købt hvalpe smittet med både rabies og dværgbændelorm. Nu efterlyser myndighederne mennesker, der de seneste seks måneder købt hvalpe med en serbisk hundepas.
Hunde med serbisk pas kommer fra et område, hvor der er masser af rabies, og man kan ikke se på dem, at de er syge. Myndighederne blev opmærksomme på problematikken, da en formodet smugler i denne måned blev anholdt grundet mistanke om grov indsmugling af hunde.

På mandens bopæl ved Växjö blev der fundet to hvalpe, der blev aflivet på foranledning af myndighederne. I modsætning til tidligere tilfælde af smuglede hvalpe, hvor smuglere ofte fokuseret på mindre hunderacer, har der været i denne sag været flere store hunderacer, bl.a. var der 12 kaukasiske ovtcharkaer. Desuden var der bl.a. labrador, shar pei, dværgpinsscher og pekingeser. Hvalpene blev solgt for mellem 4.000 og 20.000 svenske kr. Flere af dem var under 8 uger, da de blev solgt. 8 uger er den alder, hunde som minimum skal have, før de må tages fra deres mor.

– Jeg har al mulig sympati for, at folk, der har købt disse hvalpe, er knyttet til dem, men spørgsmålet er, om man er villig til at tage ansva , hvis hunden bider f.eks. et barn og inficerer det med rabies, siger Gunnel Hellman, Tullverket.

Kilde: metro.se

Fortæl os hvad du mener om denne artikel