Krimi

Syv anholdt for kørekort svindel

Skrevet for

den

 

Syv personer er blevet anholdt i Guadalajara for, at udgive sig for at være andre under teoriprøven.

 

At udgive sig for at være en anden i bytte for penge er blevet en forretning for nogen.

Disse syv personer i alderen mellem 19 og 39 år foregav, at være andre under teoriprøven.

To af de anholdte har begået samme forbrydelse i Cuenca, Zaragoza, Salamanca, Toledo og Madrid.

De syv er nu anklaget for civile forbrydelser samt forfalskning af officielle dokumenter. 

Det var under et tilfældigt tjek for igen, at opnå klasse B kørekortet at politiet fandt de syv.

De rigtige personer havde mistet alle point på kørekortet og måtte igennem ny teoriprøve.

Det ville de altså gerne betale sig fra, men denne gang gik det ikke som planlagt.

De syv personer er stillet til rådighed for retten i Guardia de Guadalajara.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Krimi

Hver tredje dom i Spanien er en trafikdom

Skrevet for

den

34 procent af samtlige domme i Spanien falder efter en overtrædelse af færdselsloven. Alene sprit- og narkokørsel udgør 21 procent af alle domme i Spanien.

Statsadvokatens kontor i Spanien har netop offentliggjort tallene for trafikdomme i landet for 2018. De viser en stigning på 10 procent for alkohol- og narkodomme i forhold til 2017. Tallet nåede i 2018 op på 56.173. 

21 procent af samtlige domme i Spanien i 2018 skyldes nu alkohol- og narkokørsel. Lægger man dertil antallet af førere uden kørekort og hastighedsdomme stammer hver tredje dom i Spanien i 2018 fra overtrædelser af færdselsloven.

Den tidligere regering, under ledelse af Mariano Rajoy, skar voldsomt ned på antallet af razziaer. De blev reduceret med 20 procent, skriver El Pais.

Direktøren for DGT, den spanske trafikstyrelse, Pere Navarro, har garanteret mere kontrol på vejene. Han håber, at det ikke bliver nødvendigt at øge straffene og håber, at flere razziaer kan virke forebyggende istedet.

Sidste år modtog ialt 89.264 en dom for overtrædelse af færdselsloven. Det er 34 procent af samtlige domme i Spanien og en stigning på 8,9 procent i forhold til 2017. Antallet af dødsulykker er ikke stigende. Der døde 1.180 på vejene i 2018 mod 1.198 i 2017.

Læs artiklen

Krimi

51-årig badegæst død på stranden i Fuengirola

Skrevet for

den

En 51-årig mand døde torsdag eftermiddag, efter at være kommet i problemer ved stranden i Carvajal i Fuengirola.

Vidner på stranden så at manden var i problemer, han blev hjulpet ind og der blev slået alarm til 112.

Lokalpoliti og ambulancereddere ankom hurtigt til stedet og forsøgte førstehjælp, men mandens liv stod ikke til at redde.

Efter dødsulykken er det nationale politi gået ind i sagen for at klarlægge omstændighederne ved mandens død, skriver Málaga Hoy.

Læs artiklen

Andalucia

3,5 tons hash beslaglagt i aktion

Skrevet for

den

Guardia Civil agenter har i de tidlige timer til denne onsdag udført atter en narkoaktion. Denne gang mod ulovlig handel i flere andalusiske kommuner.

I en koordineret aktion blev der her til morgen ransaget flere ejendomme i Málaga, Granada, Cádiz og Manilva. Operationen begyndte kl. 5:30, hvor agenter overraskede nogle involveret i en kriminel organisation. Denne ny aktion er et led i de handlinger, som Guardia Civil sidste år begyndte at udføre med hård hånd mod narkotikahandel her på Costa del Sol.

Bagmændene har grundet politiets konstante overvågning måtte finde nye græsgange. Førhen holdt de sig mest til området ved Gibraltar-strædet, men er gradvist flyttet længere nordpå.

For nogle uger siden fandt politiet 3,5 tons hash på stranden i Los Monteros, Marbella hvilket ledte til otte anholdte personer. 

Læs artiklen

Krimi

Penge fra momssvindel i Danmark brugt til terror

Skrevet for

den

En gruppe spanske jihadister har, gennem mellemmænd, solgt kylling, ost og chokolade i Danmark. Gruppen havde dog også skabt et avanceret net af virksomheder til at svindle med dansk moms.

Jihadisterne fik tålmodigt infiltreret 42 virksomheder, hovedsageligt danske, og fik deres folk placeret i strategiske stillinger i virksomhederne, skriver internetavisen The Local. Sagen er gravet frem af det europæiske mediesamarbejde, Correctiv.

Gennem smuthuller i den europæiske lovgivning, og et stort netværk af dækfirmaer, svindlede gruppen derefter med moms i Danmark og fik på den måde rejst otte millioner euro.

Med de danske momspenge fik gruppen sendt 24 marokkanere og to spaniere til Syrien, Mali og Libyen for at kæmpe for Islamisk Stat. Seks spaniere er fængslede i sagen, der stadig efterforskes.

Det anslås, at EU-landene hvert år mister 50 milliarder euro på grund af momssvindel.

Læs artiklen

Andalucia

Flere kvinder udsættes for vold i hjemmet.

Skrevet for

den

Det andalusiske kvindeinstitut, IAM, har noteret en stor stigning i antallet af kvinder, som søger hjælp i forbindelse med hustruvold.

I årets første tre måneder har IAM, som er nedsat af den andalusiske regering, hjulpet 254 kvinder i forbindelse med hustruvold, hvilket er en stigning på næsten 30 procent i forhold til 2018.

IAM, Instituto Andaluz de Mujer, hjælper juridisk, psykologisk, socialt og uddannelsesmæssigt.

Alene i Málaga-provinsen har 52 kvinder, ofte med små børn, søgt hjælp på IAMs akutcentre i årets første tre måneder, skriver Sur. 

I Málaga har organisationen 12 lejligheder med 40 værelser og 90 sovepladser. I hele Andalusien findes der 78 lejligheder med 231 værelser og ialt 471 sovepladser.

Den andalusiske regering har øget den årlige bevilling med 700.000 euro, så der nu bruges ialt to millioner euro på arbejdet mod hustruvold.

Siden 2003, hvor den første officielle statistik blev lavet, er 993 kvinder døde af vold i hjemmet i Spanien.

Læs artiklen

Danmark

Læge tiltalt for drug rape

Skrevet for

den

En 32-årig dansk læge står i dag tiltalt for voldtægt mod to unge kvinder. I begge tilfælde har lægen bedøvet sine ofre inden han voldtog dem. Det kaldes drug rape.

Den første kvinde kom han i kontakt med over datingappen Tinder, hvorefter de to aftalte at mødes på Café Norden i København få dage efter. Efter mødet på caféen tog den nu 32-årige læge og kvinden hjem til tiltalte, hvor de fik drinks, skriver Ritzau.

Det er anklagemyndighedens overbevisning, at lægen bedøvede kvinden hjemme i sin lejlighed og voldtog hende tre gange i løbet af 11 timer. Hele episoden skal han også have filmet på sin mobiltelefon.

En månedstid efter mødte han en anden ung kvinde foran en natklub, hvor hun havde festet. Lægen er tiltalt for at have tilsat det bedøvende middel scopilamin i hendes vand og derefter voldtaget hende. Også hun var ude af stand til at forsvare sig eller modsætte sig handlingen, påstår senioranklager Søren Harboe.

Ifølge Ritzau, er han også tiltalt for at have installeret et skjult kamera i sin lejlighed og brugt det til at filme andre kvinder, som frivilligt havde sex med ham, men uden at vide, at de blev filmet.

Lægen har erkendt, at han i ét tilfælde har filmet samleje med en kvinde, uden at hun var bekendt med det. Han nægter de andre forhold inklusive de to voldtægter.

Læs artiklen

Populær