Cykling

Sygdom har ramt tidligere dansk VM-medaljevinder: Matti Breschel stopper karrieren

Skrevet for

den

Den tidligere sølv- og bronzevinder ved VM i landevejscykling, Matti Breschel, stopper sin karriere i en alder af 34 år.

Stærkt medvirkende årsag er, at Matti Breschel i februar i år fik konstateret psoriasis-gigt.

“Beslutningen har været undervejs noget tid. Så fik jeg den dér gigtsygdom i februar og har kæmpet meget med den. Det har gjort beslutningen om at stoppe noget nemmere,” siger Matti Breschel til B.T.

Matti Breschel har i de sidste par år kørt for EF – Education First, der har colombianeren Rigoberto Uran, italieneren Alberto Bettiol og amerikaneren Tejay van Garderen som deres mest markante ryttere.

Danskeren hvor han ikke har opnået de store resultater på dette hold. Han var med i årets Giro d’Italia, men han blev nødt til at stå af på fjerde etape. Derefter traf han beslutningen om karrierestop.

“Det har egentlig ikke så meget været på grund af smerterne som på grund af medicinen og de efterfølgende bivirkninger. Den gjorde, at jeg havde svært ved at hænge sammen i træningen og helt generelt,” siger Matti Breschel.

Han begyndte sin professionelle karriere i 2005 på CSC, hvor den tidligere danske Tour de France-vinder, Bjarne Riis, var holdejer. Matti Breschel har også kørt for Rabobank, Saxo-Tinkoff, Cannondale og Astana.

I 2008 vandt Matti Breschel VM-bronze, året efter vandt han DM, og i 2010 opnåede han så VM-sølv. Desuden vandt han i I 2010 vandt han også semi-klassikeren Dwars door Vlanderen.

 

Comments

Cykling

22-årigt dansk talent vinder Danmark Rundt: Svært at forstå – men megafedt!

Skrevet for

den

22-årige Niklas Larsen fra Team ColoQuick blev en overraskende vinder af PostNord Danmark Rundt, der sluttede søndag med et opløb på Frederiksberg ved København.

“Jeg tror ikke rigtigt, at det gik op for mig, da jeg kørte over stregen. Jeg tror, at man normalt ville juble mere, men jeg stod der bare. Det var svært helt rigtigt at forstå. Det var bare megafedt,” sagde Niklas Larsen efter sejren til TV2.

Niklas Larsen vandt ingen af løbets fem etaper. Han grundlagde sejren på fredagens kongeetape til Vejle, hvor den tidligere olympiske mester i banecykling, Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus), godt nok kom først over stregen, men hvor Niklas Larsen overtog løbets førertrøje.

Derefter forsvarede han trøjen på lørdagens etape fra Korsør til Asnæs og på søndagens afsluttende etape, der gik fra Roskilde til København, hvor løbet – som så ofte før – sluttede med en rundstrækning på Frederiksberg.

For Niklas Larsen var det specielt at vinde PostNord Danmark Rundt, fordi det var løbet, som inspirerede ham til at blive cykelrytter.

“Jeg er glad, og det er noget, jeg altid gerne har villet. Det var det her løb, der var med til at kickstarte min cykelkarriere. Det er virkelig fedt, at jeg nu står her selv,” sagde Niklas Larsen, der også vandt løbets ungdomstrøje, men som mistede pointtrøjen til belgieren Jasper de Buyst (Lotto-Soudal), der vandt lørdagens etape.

Selve søndagens etape blev afsluttet med en massespurt, hvor den belgiske mester, Tim Merlier (Corendon-Circus) kom bagfra og overspurtede alt og alle. Han triumferede også på den afsluttende etape sidste år.

Vinderen af 2018-udgaven af PostNord Danmark Rundt, belgeiren Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), stillede ikke op i årets udgave af løbet.

 

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsangs hold var hurtigst på første Vuelta-etape – men han får ikke førertrøjen

Skrevet for

den

Jakob Fuglsangs Team Astana var hurtigste mandskab på første etape i årets Vuelta a España, som var en 18 kilometer lang holdtidskørsel ved Torrevieja, der ligger i nærheden af Alicante i det sydøstlige Spanien.

Team Astana tilbagelagde de 18 kilometer på 14 minutter og 51 sekunder, og det var to sekunder hurtigere end Deceuninck-Quick Step.

Jakob Fuglsang var blandt de seks ryttere, der var med hjem for Team Astana, men da Miguel Angel Lopez kørte først over stregen, bliver det colombianeren, der bliver iført løbets røde førertrøje på søndagens anden etape.

På forhånd er Miguel Angel Lopez udset som kaptajn for Team Astana under årets Vuelta.

Jakob Fuglsang – der i ugens løb iøvrigt har forlænget sin kontrakt med Team Astana – vil prøve at køre efter etapesejre.

Søndag skal rytterne køre en 193 kilometer lang etape fra Benidorm til Calpe med flere stigninger.

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsang stiller op i Vuelta a España – men han går ikke efter at vinde løbet

Skrevet for

den

Jakob Fuglsang havde et skuffende Tour de France, men han er klar til Vuelta a España, der begynder næste weekend. Målet er dog ikke at vinde løbet.

“Det er ikke klassementet, jeg går efter. Der er to årsager til det. Den ene er, at jeg måske ikke helt er der, hvor jeg skulle være, hvis jeg skulle køre efter klassementet. Og så er der også den grund, at jeg vil lave en god afslutning på sæsonen, hvor der er VM og Lombardiet Rundt,” siger Jakob Fuglsang til TV2.

Jakob Fuglsang havde kørt et godt forår med flere store sejre, men i Tour de France gik det faktisk galt fra dag 1, hvor den 34-årige dansker styrtede – men dog kom på benene igen. Senere tabte han tid på en sidevinds-etape, og da han var kommet tilbage i top 10, endte hans Tour de France med endnu et styrt før de afgørende etaper i Alperne.

“Det ville være forkert at begynde at køre efter klassement i Vuelta’en, hvis jeg også skal være gældende sidst på sæsonen. Jeg skal finde benene igen efter mit styrt i Tour’en og forsøge at få noget succes i form af en etapesejr.,” siger Jakob Fuglsang.

I klassementet bliver det først og fremmest colombianeren Miguel Angel Lopez, som Jakob Fuglsangs Astana-mandskab skal køre for.

Det bliver fjerde gang, Jakob Fuglsang skal køre Vuelta a España. Hans hidtil bedste placering er en 11. plads i 2011. Samme år var han med til at vinde holdtidskørslen på første etape, mens han kørte på Leopard-Trek holdet. Det betød, at han var iført løbets røde førertrøje på anden etape.

Årets Vuelta a España begynder lørdag 24. august i den østspanske by Salinas de Torrevieja med en holdtidskørsel. Forsvarende vinder er englænderen Simon Yates (Mitchelton-Scott).

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

De bliver ved: Ny dansk medalje ved EM i cykling

Skrevet for

den

Der var lørdag endnu en dansk medalje ved EM i cykling i og omkring Alkmaar i Holland. Danske Niklas Larsen (Team ColoQuick) fik sølv i linjeløbet hos U23-herrerne.

Rytterne var ude på en 138 kilometer lang rute, og det hele endte med en massespurt. Her vandt italieneren Alberto Dainese (SEG Racing Academy) helt suverænt med flere meter ned til forfølgerne, hvor Niklas Larsen var forrest.

Esteren Rait Arm tog bronzemedaljen.

“Det er super fedt. Selvfølgelig vil man altid gerne vinde, men det er fedt at blive toer. Især efter det løb vi kørte i dag, hvor alle hjælper godt til, og hvor vi kører godt som et hold,” sagde 22-årige Niklas Larsen efter medaljeoverrækkelsen til TV2.

Det var den fjerde danske medalje ved årets EM i cykling. Torsdag vandt Kasper Asgreen sølv ved EM i enkeltstart. Ligeledes torsdag blev det til dansk guld og sølv ved EM i enkeltstart for U23-ryttere. Her vandt Johan Price-Pejtersen foran U23-verdensmesteren Mikkel Bjerg.

 

 

Læs artiklen

Cykling

Super-dag for dansk cykling: En guld- og to sølvmedaljer ved EM

Skrevet for

den

Dansk cykling havde torsdag en fremragende dag ved EM i den hollandske by, Alkmaar. Først blev det til både guld og sølv blandt U23-rytterne i enkeltstart, og bagefter vandt Kasper Asgreen EM-sølv, da ‘de voksne’ kørte deres enkeltstart.

Hos U23-rytterne var det den 20-årige Johan Price-Pejtersen (Team ColoQuick), der tilbagelagde de 22 kilometer på enkeltstarten på 25 minutter og 53 sekunder. Det var hurtigst af alle.

“Jeg er bare så glad og overvældet. At vinde er en drøm, og jeg har haft det som mål siden VM sidste år. Så det er bare så dejligt, at det hele lykkes,” sagde Johan Price-Pejtersen efter sejren til TV2.

Ligeledes 20-årige Mikkel Bjerg var 11 sekunder langsommere end Johan Price-Pejtersen, men det rakte trods alt til en sølvmedalje for Mikkel Bjerg, som er forsvarende U23-verdensmester i disciplinen.

Han kunne godt glæde sig på sin landsmand vegne,

“Johan er en god kammerat, og jeg ved, hvor meget han har trænet efter det, så det er fedt at se, at han vinder.” sagde Mikkel Bjerg, der i år kører for Hagens-Berman Axeon, men som til næste år skifter til World Tour-holdet UAE Emirates.

Johan Price-Pejtersen vandt også tidligere på sommeren det danske mesterskab i enkeltstart for U23-ryttere, mens han tog bronze hos seniorerne. Ved den lejlighed gik guldet til Kasper Asgreen, der torsdag vandt den tredje danske EM-medalje, da han var næsthurtigst i det ‘rigtige’ mesterskab.

“Jeg synes faktisk, at jeg kører en mere eller mindre perfekt enkeltstart,” sagde den 24-årige Deceuninck-Quick Step-rytter, der i sidste måned fik en nydelig debut i Tour de France..

Torsdag måtte han trods den flotte enkeltstart se sig slået af Remco Evenepoel, som han til dagligt er holdkammerat med på Deceuninck-Quick Step-mandskabet.

Det belgiske fænomen kørte de 22 kilometer på 24 minutter og 56 sekunder. Det var 18 sekunder hurtigere end Kasper Asgreen.

Bagefter dedikerede Remco Evenepoel sejren til sin landsmand, Bjorg Lambrecht. Han døde tidligere i denne uge, da han iført sin Lotto-Soudal trøje styrtede i etapeløbet Polen RUndt.

“Jeg ville vinde EM-trøjen med stjerner for nogle endnu større stjerner i himlen. Det lykkedes, og det er fantastisk,” sagde den kun 19-årige Remco Evenepoel efter EM.triumfen.

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

Lars Bak kendte afdød 22-årig rytter: ‘Det er dybt tragisk’

Skrevet for

den

Den 22-årige cykelrytter Bjorg Lambrecht styrtede og døde mandag i Polen Rundt, og det påvirker den danske veteran, Lars Bak, der tidligere har kørt på samme hold som den nu afdøde belgier.

“Det er så dybt tragisk, og jeg føler så meget med hans familie,” skriver Lars Bak i en sms til Ekstra Bladet.

På mandagens etape – den tredje i årets Polen Rundt – styrtede Bjorg Lambrecht i kraftigt regnvejr, og han endte med at ramme hovedet mod en beton-afsats. Det lykkedes kortvarigt at genoplive Bjorg Lambrecht, men da han nåede frem til et hospital i byen Rybnik, var han væk igen, og det lykkedes ikke for lægerne at redde hans liv.

“Den størst mulige tragedie har ramt Bjorgs familie, venner og holdkammerater. Hvil i fred, Bjorg,” skriver hans hold, Lotto-Soudal. på cykelholdets Twitter-profil.

Bjorg Lambrecht var kommet til Lotto-Soudal i 2016. På dette tidspunkt kørte Lars Bak for holdet, men han skiftede i år til Team Dimension Data, og han er iøvrigt i gang med sin sidste sæson.

Den unge Bjorg Lambrecht blev set som et stort talent. Han havde i sidste sæson vundet VM-sølv for U23-ryttere ved linjeløbet i Østrig. Det var ved den lejlighed, at danske Mikkel Bjerg vandt guld på VM i enkeltstart for samme aldersgruppe.

I år havde Bjorg Lambrecht vundet ungdomskonkurrencen (den hvide trøje) i det franske etapeløb Critérium du Dauphiné, som danske Jakob Fuglsang i parentes bemærket vandt samlet.

Hele det internationale cykelmiljø er rystet over Bjorg Lambrechts tidlige død.

Den internationale cykelsportsunion (UCI) skriver i en officiel meddelelse:

“Det er med stor sorg, at UCI fik at vide, at den lovende, unge belgiske rytter Bjorg Lambrecht er død. Den 22-årige Lotto Soudal-rytter mistede bevidstheden efter et alvorligt styrt under 3. etape af Polen Rundt. Han blev bragt til hospitalet i Rybnik, hvor han desværre døde. Vi er meget chokerede, og UCI viser vores oprigtige sympati med Bjorg Lambrechts familie, venner og hold.”

 

 

 

Læs artiklen

Populær