Spanien

Strandgæster finder 25 kilo kokain

Skrevet for

den

Nogle strandgæster har onsdag fundet en taske flydende i vandet tæt på en strand på øen Formentera, nær Ibiza. Guardia Civil undersøger i øjeblikket sagen. 

Nogle badende strandgæster fik sig i onsdags en ekstra oplevelse, da de fandt en taske flydende i havet. Indholdet var dog ikke helt normalt, men hele 25 kilo kokain.

Hændelsen skete i området af Mitjorn på øen Formentera, hvor folk også her nød sommerens tidlige komme med en badetur. Ved eftermiddagstid fandt nogle mennesker en sort taske flydende i havet. Ved nærmere eftersyn inde på land så de til deres store overraskelse, at tasken var fyldt med flere pakker kokain.

I første omgang blev livreddere tilkaldt, som derefter alarmerede politiet. Guardia Civil kunne på stedet bekræfte, at der her var tale om en narkofangst, som herefter har vist sig at have en vægt på 25 kilo i alt.

Guardia Civil undersøger i øjeblikket sagen for at finde taskens oprindelse, men forklarer at det tit hænder, at en forsendelse går tabt ved udveksling i det store Middelhav. 

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Comments

Spanien

Mangel på speciallæger i Andalusien

Skrevet for

den

Ifølge det offentlige sundhedsvæsen i Andalusien, Servicio Andaluz de Salud, er der akut mangel på speciallæger i regionen, og det ønsker man nu at løse ved at tilbyde udenlandske læger midlertidige arbejdskontrakter.

Manglen på speciallæger i Andalusien stiger, og med et uddannelsesforløb på minimum otte år er der ikke udsigt til, at Andalusien indenfor den nærmeste fremtid vil kunne løse problemet selv. Det skyldes bl.a. Junta de Andalucías plan om at komme de lange ventelister indenfor det offentlige sundhedssystem til livs samt en stadig større ældre befolkningsgruppe med større behov for specialiseret lægehjælp.

Andalusisk lov siger dog, at man kun kan kan arbejde som læge i Spanien, hvis man er spansk statsborger, men det ønsker Servicio Andaluz de Salud nu at ændre og derved åbne døren for, at udenlandske speciallæger kan få en midlertidig arbejdskontrakt i Andalusien. Servicio Andaluz de Salud påpeger dog, at der kun er tale om en midlertidig løsning, der på ingen måde kommer til at gå ud over nyuddannede andalusiske speciallæger i regionen.

Læs artiklen

Spanien

Bankerne strammer livremmen

Skrevet for

den

De sidste ti år har de spanske banker nedlagt næsten 100.000 arbejdspladser i Spanien. Og livremmen skal strammes yderligere, fremgår det af El Economista.

Storbanken Banco Santander offentliggjorde for nylig, at man vil nedlægge 3.700 arbejdspladser i forbindelse med opkøbet af Banco Popular. Men også den catalanske bank CaixaBank har annonceret, at man i den nærmeste fremtid regner med at nedlægge 2.023 arbejdspladser.

Siden finanskrisens start i 2008 har bankerne i Spanien reduceret sin medarbejderstab med næsten 33 procent fra 270.855 ansatte til 181.999 ansatte ved udgangen af 2018. Ifølge Luis José Rodríguez Alfayate fra fagforeningen FINE er der stadig stort pres på bankerne til at skære ned på unødvendige udgifter og forbedre produktiviteten. Derfor vil der komme flere bankfusioner i den nærmeste fremtid, der vil medføre flere tabte arbejdspladser.

Men ifølge vicedirektøren for den spanske centralbank, Margarita Delgado, har en effektivisering af bankverden i Spanien været nødvendig. Og den udvikling, bankerne har gennemgået de sidste ti år, betyder i dag, at spanske banker klarer sig langt bedre end mange andre banker i Eurozonen.

Læs artiklen

Spanien

Luftforurening koster milliarder

Skrevet for

den

Foto: Vice

Ifølge nyhedsmediet RTVC bruger det spanske sundhedsvæsen hvert år 3,6 milliarder euro på at behandle sygdomme forårsaget af luftforurening.

Spanien er dermed det land i EU efter Tyskland, der bruger flest ressourcer på at behandle forureningsrelaterede sygdomme som hjerteanfald, hjertesygdomme, lungekræft og lungebetændelse. For hele EU ligger tallet på 72 milliarder euro om året.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Fundación Española del Corazón i samarbejde med European Public Health Alliance fremgår det, at 93 procent af den spanske befolkning indånder luft, der overstiger grænsen for, hvad der er sundhedsskadeligt, fortæller vicepræsident for Fundación Española del Corazón, José Luis Palma. Men ved at implementere strengere regler for kørsel i storbyerne f.eks. ved at forbyde dieselbiler eller fremme salget af elbiler, vil man kunne nedsætte luftforureningen betydeligt. Det forventes, at man fra 2030 med implementering af strengere regler på kørsel i storbyer vil kunne spare 2,8 milliarder euro om året i Spanien – og hele 58 milliarder om året i hele EU.

Ifølge WHO forårsager luftforurening på verdensbasis hele syv millioner dødsfald om året.

Læs artiklen

Spanien

VOX oplever stor opbakning i Ceuta

Skrevet for

den

Illegale immigranter fra Marokko klatrer over hegnet til den spanske enklave Ceuta. Foto: Caso Aislado

I Ceuta, den spanske enklave i Nordafrika, var VOX det højrefløjsparti, der fik flest stemmer til parlamentsvalget sidst i april. Og forventningerne til, at VOX til det kommende kommunalvalg igen vinder over både Partido Popular og Ciudadanos er store, fremgår det af El País.

Over 40 procent af enklavens 85.000 borgere er muslimer, og det er almindeligt, at man hilser med de arabiske ord “Salaam Alaikum”. Samtidig fejres både muslimske, katolske og jødiske helligdage, og udadtil ser det ud til, at borgerne lever i harmoni. Men realiteten er, at fremmedhadet vokser i takt med, at flere og flere illegale immigranter fra Marokko kravler over hegnet til Ceuta. Derfor er det nemt for VOX at få stor opbakning i samfundet – specielt fordi partiets leder Santiago Abascal har lovet, at han vil sørge for, at der bygges en mur rundt om Ceuta, der fremover vil beskytte enklaven mod den store strøm af illegale immigranter.

En anden årsag til det stigende fremmedhad er, at arbejdsløsheden blandt de unge i alderen 15-24 år er den højeste i EU, og mange borgere giver de illegale immigranter skylden, da immigranterne er villige til at arbejde til en lavere løn og uden den rette dokumentation og dermed stjæler arbejde fra enklavens borgere.

Læs artiklen

Spanien

Ældre spaniere er ensomme

Skrevet for

den

I takt med at familiemønsteret i Spanien bliver mere moderne, har familierne ikke længere samme overskud og tid som før til at tage sig af de ældre i familien. Ifølge Europa Press føler næsten 40 procent af alle spaniere over 65 år sig ensomme. Værst er det for aldresgruppen +80 år, hvor 48 procent har ensomhed inde på livet.

Men ensomhed er ikke et emne, der tales højt om, og derfor kommer det som en overraskelse, at der faktisk er så mange ensomme mennesker i landet. Gennem et specielt program for ældre mennesker Programa para Personas Mayores de La Caixa har CaixaBank foretaget en undersøgelse af ensomhed i befolkningen med speciel fokus på aldresgruppen +65 år for at kortlægge, hvor stort problemet egentligt er.

Men overraskende nok viser undersøgelsen også, at 35 procent af unge i aldergruppen 20-39 ikke føler, at de har tætte sociale relationer med andre og derfor oplever stor ensomhed.

Undersøgelsen viser også, at jo lavere uddannelsesniveau en person har, jo større risiko er der for, at personen føler sig ensom. Desuden føler mænd sig generelt mere ensomme end kvinder, der normalt er bedre til at skabe sociale relationer.

Formålet med undersøgelsen er at sætte fokus på emsomhed og dermed få lokalpolitikerne til at reagere og komme med forslag til, hvordan man kan afhjælpe problemet, der ser ud til at blive større og større.

Læs artiklen

Krimi

Hver tredje dom i Spanien er en trafikdom

Skrevet for

den

34 procent af samtlige domme i Spanien falder efter en overtrædelse af færdselsloven. Alene sprit- og narkokørsel udgør 21 procent af alle domme i Spanien.

Statsadvokatens kontor i Spanien har netop offentliggjort tallene for trafikdomme i landet for 2018. De viser en stigning på 10 procent for alkohol- og narkodomme i forhold til 2017. Tallet nåede i 2018 op på 56.173. 

21 procent af samtlige domme i Spanien i 2018 skyldes nu alkohol- og narkokørsel. Lægger man dertil antallet af førere uden kørekort og hastighedsdomme stammer hver tredje dom i Spanien i 2018 fra overtrædelser af færdselsloven.

Den tidligere regering, under ledelse af Mariano Rajoy, skar voldsomt ned på antallet af razziaer. De blev reduceret med 20 procent, skriver El Pais.

Direktøren for DGT, den spanske trafikstyrelse, Pere Navarro, har garanteret mere kontrol på vejene. Han håber, at det ikke bliver nødvendigt at øge straffene og håber, at flere razziaer kan virke forebyggende istedet.

Sidste år modtog ialt 89.264 en dom for overtrædelse af færdselsloven. Det er 34 procent af samtlige domme i Spanien og en stigning på 8,9 procent i forhold til 2017. Antallet af dødsulykker er ikke stigende. Der døde 1.180 på vejene i 2018 mod 1.198 i 2017.

Læs artiklen

Populær