Cykling

Sprinter kørte med halvfladt dæk – Tour’ens længste etape afgjort med få centimeter

Skrevet for

den

Danske Michael Mørkøv afleverede igen sit holds sprinter perfekt, men denne gang rakte det ikke til etapesejr i årets Tour de France. Måske fordi Elia Vivianis dæk var halvfladt.

“Jeg blev klar over det, da jeg kom tilbage bussen, at han kun havde halvdelen af lufttryk i sit forhjul. Det er klart, at hvis han har haft det i selve spurten, så er der ikke noget at sige til, han taber afstand til konkurrenterne,” sagde Michael Mørkøv efter fredagens syvende etape til TV2.

“Det betyder, man har en anden rullemodstand. Det kan have været fatalt for den her spurt,” sagde den danske mester.

Hans Deceuninck-Quick Step mandskab forsøgte på fredagens 230 kilometer lange etape at gentage kunststykket fra tirsdagens fjerde etape, hvor italienske Elia Viviani vandt den afsluttende spurt.

Michael Mørkøv trak igen feltet frem mod målstregen, inden han overlod den tjans til argentineren Maximiliano Richeze, hvorefter Elia Viviani selv skulle gøre arbejdet færdigt.

Men denne gang gik den altså ikke, og i stedet kom hollænderen Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) susende forbi de øvrige sprintere. Han endte med at vinde dette års længste etape med få centimeter foran australske Caleb Ewan (Lotto-Soudal).

Alle favoritter var med feltet til mål, så der skete ingen forskydninger i den samlede stilling. Den gule trøje sidder fortsat på italieneren Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Han er et minut og 11 sekunder foran det danske håb, Jakob Fuglsang (Team Astana), som ligger nummer 11.

Lørdag venter en 200 kilometer lang etape i det østlige Frankrig, men etapen er ikke helt lige så flad som fredagens, så der er bedre muligheder for angreb.

Comments

Cykling

Fuglsang tabte tid i sidevinds-etape i Tour de France: Noget rigtig møg

Skrevet for

den

Det danske håb i Tour de France, Jakob Fuglsang, tabte kostbar tid på mandagens tiende etape og røg ud af top-10 inden hviledagen.

“Det er noget rigtig møg. Det var slet ikke, som det skulle være,” sagde Jakob Fuglsang efter etapen til TV2.

Feltet knækkede i sidevinden, da der manglede små 40 kilometer af den 217 km lange etape i det sydøstlige Frankrig. Resultatet var, at Jakob Fuglsang og hans Astana-mandskab blev fanget i anden halvdel, mens flere af de alvorlige konkurrenter lå i første halvdel.

Gruppen med Jakob Fuglsang endte med at tabe et minut og 40 sekunder til den forreste gruppe.

“Det går egentlig lidt galt, da jeg sidder på hjul af Luis (Leon Sanchez, red.), og vi sidder egentlig langt nok fremme. Så kommer der en rundkørsel, hvor jeg kommer den lange vej rundt om, og umiddelbart efter har vi vores soigneurs, som står med flasker. Og vi tager vand hos dem, og i samme øjeblik blev der åbnet, og så blev der hul. Så lykkedes det aldrig at lukke det igen,” sagde Jakob Fuglsang, der nu ligger nummer 16 i den samlede stilling. Han er tre minutter og 20 sekunder efter den gule trøje, der fortsat sidder på franske Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step).

Mandagens etape blev vundet af belgieren Wout van Aert (Team Jumbo-Visma).

Tirsdag venter en hviledag, og onsdag kører rytterne fra Albi til Toulouse, inden det går løs med bjergetaper i Pyrenæerne.

Læs artiklen

Cykling

Etapesejr i Tour de France til Christopher Juul-Jensens holdkammerat: ‘Noget af det skønneste’

Skrevet for

den

Et langt udbrud holdt hele vejen hjem på søndagens niende etape i Tour de France, og det endte med sejr til sydafrikaneren Daryl Impey, som er holdkammerat med danske Christopher Juul-Jensen på Mitchelton-Scott.

“Det er simpelthen noget af det skønneste, når holdet vinder en etape i en Grand Tour, som oven i købet er Tour de France,” sagde Christopher Juul-Jensen efter etapen ifølge DR.

Det var et mål for holdet, at de skulle have en etapesejr i årets Tour.

” Det er en kæmpe lettelse. Og at det så er Daryl Impey, der har været med på holdet fra start og brugt hele sin karriere på at hjælpe andre, der nu kan skrive Tour de France etapesejr på cv’et, er meget velfortjent,” sagde Christopher Juul-Jensen, der dog betonede, at holdet meget gerne vil vinde flere etaper.

Daryl Impey var med i et 15 mand stort udbrud, og mod slutningen stak han af sammen med belgieren Tiesj Benoot (Lotto-Soudal). I spurten var sydafrikaneren hurtigst.

Ingen af de første ryttere kunne true de forreste. Derfor sidder den gule trøje fortsat på franske Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). Danske Jakob Fuglsang (Team Astana) er et minut og 42 sekunder efter på niendepladsen.

Læs artiklen

Cykling

Franskmand tager den gule trøje tilbage – Fuglsang var frustreret

Skrevet for

den

Efter en forholdsvis dramatisk etape tog Julian Alaphilippe den gule førertrøje tilbage i Tour de France, men Jakob Fuglsang og et par andre ryttere mente ikke, det skete på helt retfærdig vis.

Franske Julian Alaphlippe (Deceuninck-Quick Step) stak sammen med landsmanden, Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), af fra den forreste del af hovedfeltet på en stigning 12 kilometer før mål. Men Jakob Fuglsang (Team Astana) mente, at de to franskmænd fik hjælp af en af de motorcykler, der filmer løbet.

“Jeg missede at komme med, da franskmændene stak af – de røg på smækken af motorcyklen hen over toppen.. Selv om vi tog føringer på skift bagved, kunne vi ikke fange dem,” sagde Jakob Fuglsang ifølge Ekstra Bladet.

Han var frustreret over Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe,men han mente dog også, at han selv havde placeret sig forkert, da de stak af.

“Hvad skal jeg gøre? Kaste en flaske efter dem? Række hånden op? Eller skrige i radioen? Jeg har ingen mulighed for at gøre noget ved det,” sagde Jakob Fuglsang,

To af konkurrenterne, irske Daniel Martin (UAE) og hollænderen Bauke Mollema (Trek-Segafredo), var også utilfredse med episoden med franskmændene og motorcyklen. Daniel Martin vil endda klage til løbskommissærerne over episoden.

Tv-billeder kunne ikke umiddelbart bekræfte, at Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe fik ulovlig pace af motorcyklerne.

“Jeg synes ikke, vi fik hjælp af motorcyklerne. Vi kørte bare stærkt,” sagde Julian Alaphilippe efter etapen til TV2.

Ingen af de to franskmænd vandt etapen, men Julian Alaphilippe fik så stort et forspring til forfølgerne, at han tog den gule trøje tilbage fra italieneren Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), som nåede at have den på i to dage.

I stedet tilfaldt etapesejren belgieren Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), som tidligt kørte i udbrud på den 200 kilometer lange etape. Han kom først over samtlige etapens syv stigninger, inden han kunne køre i mål i  Saint-Étienne i ensom majestæt.

30 kilometer før mål var der et styrt på etapen, hor blandt andre sidste års vinder, briten Geraint Thomas (Team Ineos), var involveret. Han nåede dog tilbage i den forreste del af feltet, og han ligger nummer fem i den samlede stilling.

Jakob Fuglsang gik fra en  samlet placering som nummer 11 til nummer ni efter lørdagens etape. Han er et minut og 42 sekunder efter Julian Alaphilippe.

Søndag venter en 170 kilometer lang etape i det østlige Frankrig, der ligesom lørdag har flere stigninger.

 

 

Læs artiklen

Cykling

Den gule trøje skifter ejermand i Touren – Fuglsang tilfreds trods lille tidstab

Skrevet for

den

Den gule førertrøje skiftede torsdag fra en franskmand til en italiener efter en grum etape-afslutning, hvor det danske Tour-håb Jakob Fuglsang (Team Astana) tabte enkelte sekunder til nogle af rivalerne.

Afslutningen på sjette etape var en stigning i kategori 1 op til La Planche des Belles Filles. Den har undervejs en stigningsprocent på 24 som det højeste.

“Finalen var rigtig led. Først og fremmest på grund af grusvejene. Det var svært at stå op og få skub i cyklen. De sidste 200 meter var lige op i himlen,” sagde Jakob Fuglsang efter etapen ifølge DR.

Den 34-årige danske Astana-kaptajn kom ind som nummer ni. Mest tid tabte han til sidste års vinder, briten Geraint Thomas (Team Ineos), der kom ind ti sekunder før Jakob Fuglsang.

I den samlede stilling ligger han nummer 11. Det betragter både Jakob Fuglsang selv og Astana-sportsdirektør Lars Michaelsen som et fornuftigt udgangspunkt efter de første seks etaper.

På syvende etape vil den gule førertrøje hænge om halsen på italieneren Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Han blev nummer to på torsdagens etape, og han har nu et forspring på seks sekunder til franske Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), der nåede at køre i gult i tre dage.

Etapen blev vundet af den belgiske udbryder, Dylan Teuns (Bahrain-Merida). Han var 11 sekunder hurtigere end Giulio Ciccone.

Fredag venter denne Tours længste etape, som er 230 kilometer lang, men som ikke byder på samme vilde stigninger som sjette etape.

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsang efter femte Tour-etape: Jeg føler mig lidt skæv i kroppen

Skrevet for

den

Jakob Fuglsang siger selv, at han er på mellem 90-95 procent af sin styrke inden Tour’ens første alvorlige stigning på torsdagens sjette etape.

“Jeg følte mig lidt skæv i kroppen i dag. Jeg følte, at jeg sad og trådte lidt skævt, men mon ikke vi kan klare det til i morgen,” sagde Jakob Fuglsang efter onsdagens femte etape.

Den 34-årige danske kaptajn for Team Astana er ikke bekymret. Han mener, at han næsten er ved fuld styrke, efter at han var involveret i et styrt på første etape.

Knæet driller fortsat lidt.

“Men jeg er på 90-95 procent,” sagde Jakob Fuglsang onsdag.

Han sagde også, at der nok skal blive styr på sagerne inden torsdagens etape, der slutter med en stigning til La Planche des Belles Filles, som er en kategori 1-stigning. Det er den hidtil kraftigste stigning i årets Tour de France.

På onsdagens etape var den ene af de to danske Tour-debutanter, Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) med i et langt udbrud. Men  feltet kørte dem ind 40 kilometer før mål, og så sluttede det hele med en massespurt. Den blev vundet af den tidligere verdensmester, slovakken Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), som dermed konsoliderede sin førsteplads i kampen om den grønne pointtrøje.

Franske Julian Alaphllippe (Deceuninck-Quick Step) kører fortsat i den gule førertrøje.

“Der blev kørt forholdsvis stærkt hele dagen. Det var om at holde sig fremme for at undgå problemer. Men alt i alt en okay dag,” sagde Jakob Fuglsang ifølge DR om onsdagens etape.

 

Læs artiklen

Cykling

Michael Mørkøv i hovedrolle på fjerde Tour-etape – Magnus Cort brækkede lillefingeren

Skrevet for

den

Den danske mester, Michael Mørkøv, spillede en hovedrolle på fjerde etape i Tour de France, hvor Magnus Cort som den tredje dansker på fire dage var involveret i et styrt.

Etapen endte i en massespurt, hvor Michael Mørkøv førte feltet an, inden Deceuninck Quick-Step rytteren afleverede sin holdkammerat, Elia Viviani, så italieneren kunne spurte først i mål foran norske Alexander Kristoff (UAE).

“Jeg så godt Kristoff, men jeg skulle bare køre alt, hvad jeg kunne de sidste 80-100 meter, så jeg kunne komme først. Det var helt perfekt. Stor tak til Mørkøv og til Max (Maximiliano Richeze, red.), “sagde Elia Viviani efter etapen.

Det var den 30-årige sprinters første etapesejr nogensinde i Tour de France.

Fra et dansk synspunkt var det mindre godt, at Magnus Cort (Team Astana) styrtede 118 kilometer før mål.

“Jeg har et lille brud på min lillefinger. Det skulle jeg kunne køre med. Det er ikke så behageligt, men jeg kan forhåbentlig få det tapet lidt bedre op,” sagde Magnus Cort efter etapen ifølge DR.

Den brækkede lillefinger kan dog alligevel blive  en udfordring, fordi den gør det sværere at bremse cyklen.

Det var tredje gang, en dansker styrtede i årets Tour de France. Kasper Asgreen (Deceuninck Quick-Step) styrtede på tredje etape, mens Jakob Fuglsang (Team Astana) røg i asfalten på første etape.

Begge er dog stadig med i løbet, og for det store danske håb, Jakob Fuglsang, endte etapen med ikke at gøre nogen forskel, fordi rytterne kom samlet i mål.

I forhold til de øvrige favoritter er han stadig 41 sekunder efter hollænderen Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma) og 26 sekunder efter colombianeren Egan Bernal (Team Ineos).

Årets Tour de France føres stadig af franskmanden Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-Step), som vandt mandagens etape.

 

 

 

 

Læs artiklen

Populær