Danmark

Skød sin bedste ven i afmagt

Skrevet for

den

Det var den tidligere tømrermester og lokalpolitiker Poul Erik Schwærter, som mandag blev skudt og dræbt af sin tidligere bedste ven i Helsinge, i Nordsjælland.
Gerningsmanden der er 73 år, følte sig svigtet af Poul Erik Schwærter, der i mange sad i byrådet i Helsinge, valgt for Venstre.

Han havde stadig gode politiske forbindelser og netop disse forbindelser er tilsyneladende en del af nøglen i forståelsen af, hvad der skete mandag morgen.
Poul Erik Schwærter skudt i ryggen og dræbt i sit eget hjem af sin tidligere bedste ven. Den sigtede forklarer ifølge Ekstra Bladet, at han følte sig svigtet af den tidligere politiker.

Den 73-årige havde problemer med kommunen omkring en ejendom i Helsinge. Den kunne ikke sælges, fordi den var forurenet.

Kontaktede selv politiet
Ifølge den sigtede er det et kommunalt rensningsanlæg ved hans ejendom, som har forurenet grunden. Og ifølge ham gik hans tidligere bedste ven bag ryggen på ham og hjalp ham ikke med de kommunale problemer trods de gode forbindelser i lokalpolitik.
” Han har gjort mig ondt”, lød det fra den 73-årige i retten ifølge Ekstra Bladet.

Gerningsmanden blev varetægtsfængslet i 4 uger, sigtet for manddrab.

Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Danmark

Aarhus lufthavn bliver privatejet

Skrevet for

den

De tre Østjyske kommuner Aarhus, Norddjurs og Syddjurs vil senest om 10 år være ude af Aarhus Lufthavn og den aarhusianske erhvervsmand Jens Stausholm bliver ejer af lufthavnen.

Jens Stausholm vil i første omgang investerer 30 mio. kr. i udviklingen af Aarhus Lufthavn. Ifølge Jyllands Posten har ejerkommunernes byråd har netop givet grønt lys, for at Jens Stausholm skyder kapital ind svarende til en ejerandel på lige under 20 pct.

»Vi har en option på at købe resten af lufthavnen. Det er vores eneste formål med at sidde her. I strategiplanen har vi inden for 5 til 10 år købt lufthavnen på markedsvilkår og overtaget den 100 pct.,« fortæller Jens Stausholm, til Jyllands Posten. Han driver i forvejen en stribe selskaber bl.a. Staus A/S i Aarhus.

Fra 500.000 – 2.500.000 passagerer

De tre ejerkommuner har forpligtet sig til at indskyde 80-100 mio. kr. i en udviklingsplan, som ifølge investoren skal forøge passagertallet fra de nuværende knap 500.000 rejsende til 2,5 millioner om året.

»Vi går fra tredje til femte gear, og der kommer fart på,« lover Jens Stausholm.

Den nuværende lufthavnsformand Torben Boldsen erklærer sig »super tilfreds« med, at der nu er fundet en privat investor: »Vi har haft fat i flere potentielle investorer, og jeg er enormt glad for, at vi har fået Jens Stausholm, som brænder så meget for det. Han er lokal og vil det bedste for Aarhus.«

Læs artiklen

Danmark

Fængslet for hvidvask af 105 mio. kr.

Skrevet for

den

Den 45-årige kvinde blev fængslet efter et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg

En 45-årig kvinde er varetægtsfængslet, mistænkt for hvidvask af ca. 105 mio. kr.

Bagmandspolitiet har for første gang rejst sigtelse efter en ny paragraf, der skærper kursen i arbejdet med bekæmpelse af hvidvask.

Ifølge Bagmandspolitiet har de pågældende deltaget i omfattende transaktioner »med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet.«

Politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK oplyser, at en særlig fremadrettet efterforskning mod en stribe selskaber og personer tirsdag ledte til, at en 45-årig kvinde, en 59-årig mand samt en 22-årig mand blev anholdt – sigtet for hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have deltaget i omfattende transaktioner med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet. Den 45-årige blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger, mens de formodede medgerningsmænd på hhv. 22 år og 59 år blev sigtet og løsladt efter endt afhøring.

Markant skærpet kurs

»Det er første gang, vi anvender den nye hvidvaskbestemmelse i straffeloven, der markant skærper kursen i vores arbejde med bekæmpelse af hvidvask. Paragraffen har gjort det muligt at tilrettelægge en særlig fremadrettet efterforskning, der har givet det foreløbige resultat, at der nu er en person varetægtsfængslet under mistanke om hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed i et meget betydeligt omfang på over 100 millioner kroner,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, SØIK, der understreger, at der fortsat udestår en del efterforskning, og at der derfor endnu ikke er grundlag for at træffe beslutning om, hvorvidt mistanken i sidste ende også skal føre til en tiltale og dermed straffesag.

Effektivt redskab

»Men sigtelserne understreger, at vi nu har fået et ekstra redskab i vores jagt på de kriminelles formuer. Jeg forventer, at vi også i andre sager vil kunne slå endnu mere effektivt til og følge de kriminelle pengestrømme – allerede når SØIK får underretninger om mistænkelige aktiviteter,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, der dermed henviser til, at de aktuelle sigtelser udspringer af en hvidvaskunderretning til SØIK gennem et fast setup, hvor banker, revisorer og andre finansielle aktører skal indberette mistænkelig adfærd.

Af hensyn til sagens videre opklaring er grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre. Det er derfor sparsomt, hvilke andre oplysninger SØIK kan dele med offentligheden, men politiinspektør Thomas Anderskov Riis fortæller, at de mistænkelige forhold strækker sig over en periode på halvandet år, og at mistanken vedrører systematisk opdigtede handler gennem en række selskaber med fiktive udenlandske kunder.

Læs artiklen

Danmark

Danmark er nu verdens 2. lykkeligste

Skrevet for

den

Danmark rykker en plads op og er nu verdens næstlykkeligste land, mens Spanien ligger helt nede på en 30. plads.

Det vil altså sige, at solen ikke altid kan gøre en ‘glad i låget’. Der skal mere til, også her i Spanien.

Kun finnerne er lykkeligere end danskerne, viser den årlige rapport med titlen ’World Happiness Report’.

Det er fortsat ikke helt lykkedes for Danmark, at generobre titlen som verdens lykkeligste land.

Danmark rykker dog en enkelt plads op på den årlige liste og kan nu bryste sig af at være det næstlykkeligste land i verden.

Det viser rapporten med titlen ’World Happiness Report’.

Danmark overhaler Norge, der sidste år lå nummer to, mens Finland for andet år i træk tager førstepladsen.

Man skal tilbage til 2016 for at finde den seneste rapport, hvor Danmark lå i top. Norge var verdens lykkeligste i 2017.

På listen for 2019 består top-3 af Finland, Danmark og Norge. Herefter følger Island, Holland, Schweiz, Sverige, New Zealand, Canada, Østrig og altså Spanien helt nede på en 30. plads.

Rapporten er udgivet af Sustainable Development Solutions Network.

Det globale initiativ blev lanceret af FN i 2012, og det har til formål at promovere lighed og tillid.

Årets opgørelse er baseret på svar, der er indsamlet mellem 2016 og 2018.

Her er folk blevet bedt om at svare, hvor godt deres liv er på en skala fra 0 til 10. Det fremgår af rapporten.

0 står for det værst tænkelige liv, mens 10 står for det bedst tænkelige liv.

For Danmark lyder den gennemsnitlige score på 7,600. For Finland, der topper listen, lyder gennemsnittet på 7,769.

 

 

Kilde Politiken

 

Læs artiklen

Danmark

Danmark vil ikke udvise kriminel

Skrevet for

den

Foto: Lokalavisen

Skal man tro specialanklager Lise Willers, er Jimmi Levakovic gennemkriminel og udgør en sikkerheds-trussel mod det det danske samfund. Efter hendes mening har han ikke vist vilje til at respektere danske normer og tilpasse sig. Men det prellede af på dommerne i Højesteret, der tirsdag afviste at udvise Jimme Levakovic, selv om han er dømt for massiv kriminalitet.

Jimmi Levakovic er oplært i kriminalitet siden han var en dreng. Hans far er den berygtede sigøjnergangster Gimi Levakovic. I forvejen er fire klanmedlemmer udvist af Danmark. Det drejer sig om Jimmis nevø Alpacino Petrovic, onklerne Django og Stefano og hans bror Jura Levakovic.

Ifølge Ekstra Bladet, så var anklager Lise Willers bevæbnet til tænderne med gode argumenter for at få gangsteren udvist. Dels lever han op til alle udlændingelovens stramme krav om at blive udvist. Bl.a.er sigøjnergangsteren dømt for 35 lovovertrædelser, herunder en dom på et og to års fængsel i to retsinstanser for et hjemmerøveri mod en 66-årig kvinde på Østerbro i København.

Michael Juul Eriksen, den dømtes advokat, har i sit forsvar slået på, at Jimmi Levakovic er født og opvokset i Danmark, og at han sammen med sin svenske – men i praksis langt mere danske – kone har tre børn på to, syv og 10 år, og at de deler en lejlighed i Høje-Taastrup Kommune.

Højesteret er nået frem til, at en udvisning ville være ‘et uforholdsmæssigt indgreb i hans ret til respekt for privatliv og familieliv’. I vurderingen er der lagt vægt på, at Levakovic er født og opvokset i Danmark, og at han bor her sammen med sin samlever og tre mindreårige børn. Hans samlever og børn er svenske statsborgere, taler ikke kroatisk og har ingen tilknytning til Kroatien.

De ville derfor efter dommernes opfattelse have meget vanskeligt ved at følge ham til Kroatien. Der skulle endvidere lægges vægt på, at Jimmi Levakovic ikke har nogen reel tilknytning til Kroatien. Højesteret mener, at det ikke overtrumfer ‘alvoren af hans aktuelle kriminalitet og den kriminalitet, han har begået tidligere.

Højesteret tiltrådte på den baggrund landsrettens afgørelse om, at udvisning med sikkerhed ville være i strid med Menneskerettighedskonventionen, og derfor også i strid med EU-retten.

Læs artiklen

Danmark

Kronprinsens Royal Run i modvind

Skrevet for

den

Selvom Kronprins Frederik glæder sig til at gentage succesen med Royal Run i Københavns gader 2. pinsedag, så bliver det op ad bakke, hvis en række politikere på Københavns rådhus skal bestemme.

Alternativet, SF og de Radikale, afviser at stemme for økonomisk støtte til Royal Run. Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune bedt Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget om en underskudsgaranti på 850.000 kroner. Pengene skal tages fra Megaeventpuljen, som rummer næsten 60 millioner kroner, som over de kommende fire år skal bruges på at tiltrække store begivenheder til hovedstaden.

Det radikale medlem af Borgerrepræsentationen siger til Berlingske, at Kongehuset må bruge deres egne midler på løbet: »Min opgave er at forvalte Københavns Kommunes penge bedst muligt, og det mener jeg ikke, at man gør, hvis man støtter et kongeligt initiativ som det her. Kongehuset har deres penge til det, hvis man vil lave sådan et arrangement. Jeg mener ikke, at det er Københavns Kommunes opgave at holde hånden under monarkiet,« siger Christopher Røhl Andersen.

Maria Frej fra Socialistisk Folkeparti, siger ligeledes til Berlingske: »For SF handler det om en prioritering af de penge, som Københavns Kommune har til rådighed. Der er i forvejen mange lignende arrangementer i København, og vi er ikke sikre på, at der er et behov for et arrangement som Royal Run. I hvert fald ikke, hvis kommunen skal understøtte det,« siger Maria Frej fra SF.

Læs artiklen

Danmark

2000 er døde – Arne overlevede

Skrevet for

den

Endnu engang har Sundhedsstyrelsen afvist at følge hjertelægernes anbefaling om at indføre et dansk screeningsprogram, hvor man rutinemæssigt tilbyder 65-årige mænd at få scannet deres mave for udposninger på hovedpulsåren, en såkaldt aorta aneurisme.

Den danske journalist, Arne Møller, der nu er bosat i Benalmádena, overlevede i 2011 en bristet aorta takket være en hurtig indsats fra hans kæreste. Langt de fleste dør i løbet af få minutter.

”Det er fuldstændig tosset, at 300 danske mænd dør hvert år som følge af en bristet aorta. Rent statistisk er flere end 2000 døde siden den dag, jeg blev reddet,” fortæller Arne Møller.

Det er en meget simpel undersøgelse, der skal til. Det er en ultralydscanning af maven, som tager 20 minutter. Den ligner til forveksling de scanninger, der udføres på gravide, når man skal se fosterets køn. Efter scanningen kan 96 procent af alle patienter frikendes. De resterende fire procent af alle 65-årige mænd har en blodåreudposning i maven, som risikerer at briste, og hjertelægerne vurderer, at et screeningsprogram kan redde flere hundrede liv om året, når man opdager udposningerne på et tidligt stadie.

Risiko for angst
Sundhedsstyrelsen har ifølge Jyllands Posten netop meddelt, at man ikke vil anbefale et dansk screeningsprogram for udposninger på aorta – heller ikke selv om hjertelægerne under Dansk Karkirurgisk Selskab så sent som i november 2018 henvendte sig til styrelsen med nye forskningsresultater.

I Sundhedsstyrelsen fastholder vicedirektør Lars Juhl Petersen, at de videnskabelige fakta fortsat ikke er tunge nok til at indføre en landsdækkende screening.

»Vores vurdering er, at gevinsten ved screening ikke opvejer de mulige skadevirkninger. En screening vil betyde, at langt flere bliver opereret, uden at de egentlig behøver det, og et sådant indgreb er ikke ufarligt. Der kan opstå komplikationer og i værste fald – det sker heldigvis meget sjældent – kan patienten dø af operationen,« siger han og understreger, at selv om operationer for udposning på hovedpulsåren er blevet mere skånsomme med tiden, er det stadig et kompliceret indgreb.

Selv om de fysiske bagdele ved en screening vejer tungest i Sundhedsstyrelsens afgørelse, peger vicedirektøren også på, at en screening kan give psykiske bivirkninger. Nogle patienter skal gå til kontrol resten af deres liv, fordi der er opdaget en mindre udposning ved screening, og det kan medføre bekymring og angst.

”Vi har screeninger for bl.a. kræft, og det deltager vi jo alle samme i netop for at eliminere risikoen for at dø af kræft. Får man konstateret kræft, så bliver man naturligvis bekymret og angst, men man bliver opereret, og langt de fleste overlever. Ved at undlade en screening for udposninger på aorta så er man sikker på, at patienten dør. Jeg overlevede, jeg skal gå kontrol en gang om året resten af livet, men jeg foretrækker at nyde livet fremfor at være en af de 2.000, der er døde,” siger Arne Møller.

Ingen patienter døde
»Det er mig uforståeligt, at Sundhedsstyrelsen bliver ved med at mene, at man her er klogere end de faglige eksperter på området. Danskere dør unødvendigt. Der foreligger de klareste og bedste resultater for screeningen – bedre end nogen af kræftscreeningerne. Screening for udposninger på hovedpulsåren i maven redder med sikkerhed liv. Og der er ingen falsk positive, ligesom screeningsundersøgelsen er billig og ufarlig,« siger Henrik Sillesen til Jyllands Posten og fortsætter:

»Men med de nye og skånsomme operationsteknikker, som stort set alle hospitaler bruger i dag, er operationsdødeligheden nærmest elimineret. Vi skærer kun sjældent patienterne op i dag, men fjerner udposningen ved at føre en såkaldt stent op omkring den via lysken,« siger han og henviser til, at lægerne på Rigshospitalet i fjor udførte 150 stentoperationer, og ingen patienter døde.

I Sundhedsstyrelsen fastholder vicedirektør Lars Juhl Petersen, at de videnskabelige fakta fortsat ikke er tunge nok til at indføre en landsdækkende screening.

Læs artiklen

Populær