Shuaib Khan leder LTF-banden fra Spanien

Shuaib Khan leder LTF-banden fra Spanien

 

Højesteret behandler mandag sagen mod lederen af banden Loyal To Familia, som anklagemyndigheden kræver udvist fra Danmark.

 

Byretten og landsretten mente ikke, der var grundlag for udvisning. Shuaib Khan menes dog, at opholde sig her.

Syv sortklædte dommere er på plads i Højesteret for at tage stilling til, om lederen af banden Loyal To Familia (LTF) skal udvises af Danmark.

Hovedpersonen, Shuaib Khan, er ingen steder at se. Han har ifølge politiet opholdt sig i Spanien siden november 2017.

Det oplyste rigsadvokat Jan Reckendorff i Højesteret mandag formiddag. Ifølge politiets vurdering leder Shuaib Khan fortsat LTF-banden fra Spanien.

En af de syv dommere i Højesteret spurgte under fremlæggelsen af sagen forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, om han var klar over, hvor hans klient i øjeblikket opholder sig, og hvornår de to sidst var i kontakt.

Advokaten oplyste, at han var i »sporadisk« kontakt med Shuaib Khan via en app på telefonen, og at sidste kontakt var for cirka en måned siden.

Sagen mod Shuaib Khan, som Højesteret mandag tager stilling til, handler om trusler mod en politibetjent.

Under sidste års bandekonflikt havde Københavns Politi oprettet en visitationszone, hvor politiet har udvidet mulighed for at ransage biler og visitere personer.

Under en visitation ved Folkets Park på Nørrebro i København blev stemningen ifølge vidner anspændt, da en betjent bad Shuaib Khan tage tøjet af.

»Husk hans ansigt,« eller lignende sagde LTF-lederen ifølge vidner og pegede mod betjenten.

Byretten idømte Shuaib Khan fængsel i tre måneder og en bøde på 12.200 kroner for trusler mod betjenten, men undlod at følge anklagemyndighedens begæring om udvisning.

Sagen blev anket til landsretten, men heller ikke her blev Shuaib Khan udvist. Nu gør anklagemyndigheden så et sidste forsøg ved Højesteret, som mandag behandler sagen.

Født og opvokset i Danmark

Byretten og landsretten lagde vægt på, at Shuaib Khan ikke har nogen stor tilknytning til Pakistan, og at han er født og opvokset i Danmark. Efter eget udsagn har Shuaib Khan ikke tilknytning til Pakistan, og han har angiveligt ikke været i landet, siden han i 2007 var på en måneds ferie.

Anklagemyndigheden har dog lagt vægt på, at Shuaib Khans far, den tidligere kommunalpolitiker Wallait Khan, ejer et jordlod i en pakistansk by, og at Shuaib Khans fætre ejer et shoppingcenter i samme by.

Under en ransagning hos Shuaib Khan har politiet desuden fundet et pakistansk ID-kort, som gør ham i stand til at rejse ind i Pakistan uden visum.

Derudover har aflytninger af Shuaib Khans telefonsamtaler vist, at han taler flydende punjabi, selv om han i retten har forklaret, at han alene talte et gebrokkent pakistansk.

Loyal To Familia-banden blev ifølge politiet oprettet i begyndelsen af 2013 og har siden gjort sig bemærket på især Nørrebro i København.

Politiet mener, at Shuaib Khan er leder af banden eller er »præsident« for den. Blandt andet fordi Shuaib Khan ved en fest blev truffet af betjente iført en trøje med LTF-logo og påskriften »El Presidente« og »Founder«, grundlægger.

Banden tæller angiveligt cirka 240 medlemmer, hvoraf en stor andel sidder fængslet som følge af forårets retsopgør efter den væbnede bandekonflikt mellem LTF og Brothas-banden.

Højesteret ventes ikke at tage stilling til sagen mandag.

 

 

Kilde Berlingske Tidende