Lokal Nyheder

Ryanair forbinder fra oktober Málaga med Portugals hovedstad

Skrevet for

den

Det irske lavprisflyselskab vil fra oktober i år forbinde Málaga med Lissabon, hvilket de fejrer med 20 procent rabat på flyvninger mellem maj 2019 og marts 2020.

Ryanair vil med start fra oktober i år forbinde Portugals hovedstad med tre spanske byer. Her er der udover Málaga tale om Sevilla og Valencia, ifølge flyselskabet.

Disse tre nye forbindelser vil fungere med en hyppighed på tre ugentlige flyvninger, som led af Ryanairs udvidelsen af ​​vinterkalenderen i Lissabon.

Virksomheden har lanceret et tilbud med op til 20% rabat på en million sæder for rejser mellem maj 2019 og marts 2020 for at fejre disse nye ruter.

Ryanair har desuden annonceret forbedringer af sit kundeserviceprogram, som blandt andet involverer en 48-timers frist for at kunne ændre reservationer uden ekstra gebyr eller et årligt gebyr på 199 euro for at flyve på en gratis plads, ‘fast-track’ og under prioritet boarding.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Samfund

Ufaglærte tjener det samme som i 90’erne

Skrevet for

den

Trods økonomisk vækst og generel fremgang i Spanien tjener ufaglærte unge mennesker i dag det samme som ufaglærte tjente i 1990’erne, skriver El País.

Den spanske centralbank advarer, at alt ikke er lutter lagkage i Spanien. En stor del af unge spaniere er enten arbejdsløse eller ufaglærte med lønninger, der ligger på samme niveau som for 20 til 25 år siden. Men det ser ikke meget bedre ud for faglærte spaniere, der i dag tjener det samme, som faglærte tjente for 10 år siden.  Og unge ufaglærte, der er født i 1987, tjener i dag 20 procent mindre end ufaglærte gjorde for et årti siden. Det fremgår af en rapport, som centralbanken netop har offentliggjort.

Den høje arbejdsløshed og færre arbejdstimer pr. uge er nogle af årsagerne til de negative tal, forklarer centralbanken i rapporten. Finanskrisen i Spanien i 2008 og de efterfølgende kriseår gik specielt hårdt ud over de unge spaniere, der enten var arbejdsløse eller måtte tage til takke med færre arbjedstimer pr. uge samt en lavere timeløn. Og det gør sig stadig gældende i dag.

Den spanske centalbank opfordrer derfor bl.a. til, at reglerne for arbejdsmarkedet ændres, så det bliver nemmere og billigere for virksomhederne at ansætte unge mennesker på langtidskontrakter.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Gratis øl for cigarretskodder

Skrevet for

den

Estepona Kommune kommer i år med et anderledes forslag til, hvordan man kan få strandgæsterne til at hjælpe med at holde strandene rene for cigarrretskodder, skriver La Opinión de Málaga.

De mange chiringuitos (strandbarer) er gået sammen med Esteponas byråd for at begrænse mængden af affald – og specielt cigarretskodder – der hver dag efterlades på stranden. Strandgæsterne kan i perioden fra den 22. juli til den 15. august nemlig bytte et glas fyldt med cigarretskodder samlet på stranden til en gratis øl, vand eller sodavand.

Miljøkampagnen med navnet “Las orillas sin colillas” (kyst uden cigarretskodder) er et led i byens miljøkampagne, der i sommerperioden fortrinsvis fokuserer på strandene, hvor gæsterne ikke altid er lige gode til at rydde op efter sig. “Hver cigarrretskod, der skylles ud i havet, kan forurene helt op til 50 liter vand. Og det tager op til 10 år, før et cigarretskod, der ligger begravet i sandet, er nedbrudt, og det skader både havbunden og dyrelivet i havet og på stranden,” fortæller Susana Aragón fra Estepona byråd.

Byrådet har også lavet en kampagne, der kommer til at køre  i lokalmedierne fra den 22. juli til den 15. august, hvor beboerne gøres opmærksom på, hvor meget cigarretskodder forurener.

Se videoen her:

Læs artiklen

Samfund

Mindreårige immigranter ender på gaden

Skrevet for

den

Siden 2015 har 7.248 uledsagede mindreårige immigranter fundet deres vej til Barcelona. Og selvom størstedelen af dem er indlogeret på modtagecentre for mindreårige i byen, bor stadig flere i parker rundt omkring i byen, skriver El País.

Flere mindreårige, men også 18 til 20-årige immigranter søger mod Barcelonas mange parker, hvor de sover om natten. I årets første seks måneder er hele 1.129 nye mindreårige immigranter kommet til byen. I parken Sant Pau del Camp i El Raval-kvarteret holder omkring 100 børn og unge til. Om natten sover de rundt omkring i parken. Om dagen sniffer nogle lim, mens andre stjæler tasker og mobiltelefoner eller sælger stoffer. I værste fald ender de i prostitution. Ved foden af bjerget Montjuïc holder en anden gruppe unge og mindreårige immigranter til. Det samme gælder parken Collserola.

Selvom de fleste mindreårige, uledsagede immigranter overnatter på byens mange modtagecentre, så er det stadig alarmerende, at stadig flere børn og helt unge immigranter falder ud af systemet og vælger at leve på gaden, udmelder Cataloniens regionalregering La Generalitat. Der bliver derfor nu sendt flere socialrådgivere på gaden for at hjælpe de hundredvis af børn, der er faldet ud af systemet.

Ifølge en lokal præst Peio Sánchez, der også hjælper de mange hjemløse børn, har mange af dem mentale problemer eller er afhængige af stoffer, og de er derfor ofte meget agressive. “Beboerne i områderne, hvor de hjemløse holder til, mærker, at kriminaliteten er steget, og de føler sig utrygge. De unge er meget agressive overfor hinanden og andre, og det skaber problemer i lokalsamfundet,” siger Peio Sánchez, der mener, at der bør afsættes flere ressourcer. “Men der skal også gøres en indsats for at hjælpe de hjemløse immigranter, der er fyldt 18 år. De bliver ofte glemt, så snart de er myndige, og derfor søger flere af dem til parkerne, hvor andre hjemløse bor, og de kommer derfor aldrig ud af den onde cirkel,” forklarer præsten.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Valle del Golf Resort blåstemplet

Skrevet for

den

Den andalusiske regionalregering Junta de Andalucía blåstemplede i går det omfattende golfprojekt Valle del Golf Resort, der kommer til at omfatte en 18-hullers golfbane, et femstjernet hotel med 154 værelser, et internationalt ridecenter og 350 turistboliger, skriver Diario Sur.

Valle del Golf Resort på næsten 110 hektarer skal bygges i området ved Entrerrios i Mijas og er budgetteret til 60 millioner euro. Området kommer også til at omfatte en lille andalusisk landsby med 350 turistboliger. Med regionalregeringens blåstempling af projektet som turistområde forventes byggeriet at gå i gang om to år.

Golfbanen bliver den største i Andalusien og vil bl.a. få et tilhørende golfakademi. Til det femstjernede hotel kommer der også et spa, en skønhedsklinik, en kongressal, golffysioterapeut, museum og en haute cuisine-restaurant.

Blåstemplingen af projektet er baseret på forventningen om at kunne tiltrække mange flere golfturister til Mijas, og dermed styrke kommunen i konkurrencen om de mange turister, der hvert år besøger Andalusien.

Læs artiklen

Andalucia

Ventetid på operationer næsten halveret

Skrevet for

den

Nye tal fra det offentlige sundhedsvæsen i Andalusien, Servicio Andaluz de Salud, viser, at det siden marts i år er lykkes at nedbringe ventetiden på operationer i Málaga-provinsen fra 332 dage til 172 dage ved udgangen af juni måned, skriver Málaga Hoy.

Ventelisterne er samtidig reduceret med næsten 3.800 personer i samme tidsperiode. Ultimo juni var der således i Málaga-provinsen 26.943 personer på venteliste til en operation, mens tallet lå på 30.730 i marts måned. Dog halter Málaga stadig efter de andre provinser i Andalusien med den tredjelængste ventetid på operationer efter Córdoba og Granada med henholdsvis 308 og 186 dage. Huelva er med 91 dage den andalusiske provins, der har den korteste ventetid.

Den markante forbedring sker efter, at regionalregeringen Junta de Andalucía i marts valgte at prioritere en nedbringelse af de lange ventelister i regionen. Med et budget på 25,5 millioner euro for 2019 har regionalregeringen lavet en “Plan de Choque”, hvis formål er at nedbringe ventelisterne i hele Adanalusien hurtigst muligt.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Køligere vejr i vente

Skrevet for

den

Foto: www.bbc.com

Efter to dage med meget høje temperaturer både ved kysten og i baglandet falder temperaturerne i dag til et mere behageligt niveau, skriver Málaga Hoy.

I Málaga by falder temperaturen med cirka ti grader fra 38 grader i går til omkring 28 grader i dag. Også i baglandet finder temperaturerne et mere behageligt leje efter, at der i går i blandt andet Coín blev målte over 40 grader. I Álora målte det meteorologiske institut AEMET i går 25 grader kl. 8.00 om morgen og 38 grader kl. 15.00. Også i Estepona og Fuengirola blev der målt høje temperaturer på henholdsvis 33 og 34 grader, mens temperaturen nåede op på 36 grader i Torremolinos.

Ifølge AEMET vil temperaturerne de næste syv dage ligge omkring 5-10 grader lavere end i går både ved kysten og i baglandet.

Følg med i vejret i Málaga-provinsen her: www.aemet.es

Læs artiklen

Populær