Fodbold

Real Madrids skrækkelige uge: Farvel til pokal, liga og CL

Skrevet for

den

Seks dage har totalt ødelagt sæsonen for Real Madrid. I løbet af de seks dage røg klubben både ud af både den spanske pokalturnering og Champions League, og undervejs forsvandt muligheden for at vinde mesterskabet med altovervejende sandsynlighed også.

Backen Dani Carvajal hamrede nok hovedet på sømmet efter tirsdagens nederlag til Ajax i Champions League.

”Vi kan ikke løbe fra, at det har været en lorte-sæson,” sagde Real Madrid-forsvareren efter ydmygelsen på 1-4 mod Ajax, hvor danske Lasse Schöne hamrede den sidste pind i ligkisten på et smukt frisparksmål fra hollændernes venstreside.

Ajax har ligesom Real Madrid selv en stor fortid i europæisk fodbold. Men deres sidste titel i Champions League ligger tilbage til 1995. Og i de sidste 20 år har Amsterdam-klubben ikke været i nærheden af at tale med om titlen. Mens Real Madrid omvendt har vundet verdens stærkeste klubturnering fire ud af de seneste fem år – heraf de sidste tre på stribe.

Sagt på en anden måde: Ajax er i dag bestemt ikke en klub, som Real Madrid sammenligner sig med.

Derfor er det uhørt, at Real Madrid ikke kunne knuse den hollandske klub, når de fik fire halvlege at gøre godt med. Og især fordi den første kamp i Amsterdam faktisk var endt med en 2-1 sejr til Real Madrid. Uafgjort eller et nederlag på 0-1 i returkampen ville altså have været tilstrækkeligt til at gå videre.

I dagene forinden havde Real Madrid tabt to gange hjemme til FC Barcelona. Først havde ærkerivalerne vundet 3-0 i semifinalerne i den spanske pokalturnering – Copa del Rey – og dernæst havde de spanske mestres kroatiske stjerne, Ivan Rakitic, med et fikst lob sørget for Barcelona-sejr på 1-0 i ligaen i weekenden.

En sejr til Real Madrid her havde ellers reduceret FC Barcelona’s forspring til seks point. Nu er der 12 point imellem holdene. Og FC Barcelona er endda klart bedst indbyrdes, da de vandt den første kamp 5-1.

Det vil sige, at FC Barcelona skal sætte 13 point til i de sidste 12 kampe, hvis Real Madrid skal indhente dem. Og ikke nok med det. Atlético Madrid skal samtidig sætte fem eller seks point over styr. Og Real Madrid skal vinde resten. Det sidste er der intet, der tyder på, at de kongelige madrilenere har styrke til netop nu.

Hvorfor er det så kommet så vidt?

Det begyndte i virkeligheden allerede i sidste sæson, da Zinédine Zidane meddelte, at han ikke ville fortsætte som klubbens træner.

Efter to og et halvt år i klubben med et mesterskab og tre Champions League-titler var franskmanden ikke sikker på, at han kunne fortsætte succesen.

”Hvis klubben skal fortsætte med at vinde, skal der nok en anden stemme i omklædningsrummet til – og en anden måde at gøre tingene på,” sagde Zinédine Zidane kort før sin afsked.

Han vidste på dette tidspunkt godt, at arbejdbetingelserne ville blive sværere. For Cristiano Ronaldo havde fortalt ham, at han var på vej væk.

Den portugisiske megastjerne skiftede som bekendt i sommer til italienske Juventus. Og det skifte efterlod et hul, som Real Madrids ledelse og trænerstab ikke har kunnet lukke.

Cristiano Ronaldo var i klubben i ni år. Han kom fra Manchester United, og ligesom tilfældet var i den engelske storklub, så var holdet en størrelse MED Ronaldo – og et andet UDEN ham. Det er lidt på samme måde med FC Barcelona og Lionel Messi.

Det er simpelthen en anden type udfordring for modstanderne, når Cristiano Ronaldo er med, fordi Cristiano Ronaldo alene takket være sin tilstedeværelse på et hold repræsenterer et selvstændigt problem.

Cristiano Ronaldo har i udpræget grad X Factor, for han kan med sin flair for spillet og sin uforudsigelighed ene mand afgøre en fodboldkamp, selvom modstanderne ellers har gjort alting rigtigt i forhold til modstandernes øvrige ti spillere.

Så Cristiano Ronaldo lader sig ikke sådan erstatte. Men Real Madrid satsede i sommer alt på at få fat i Kylian Mbappé fra Lyon. Men han var allerede udlejet til Paris Saint-Germain, der i sommer gjorde skiftet permanent.

I stedet blev det Mariano, som Real Madrid købte tilbage af Olympique Lyon. Han har slet ikke slået til, og det blev understreget af, at han så kampen mod Ajax fra tilskuerpladserne.

I fraværet af Cristiano Ronaldo skulle Karim Benzema og Gareth Bale være de offensive stjerner.

Karim Benzema har været i klubben i ti år, og han er en dygtig offensiv spiller, men han har ikke Cristiano Ronaldos kynisme foran mål. Han skal bruge nogle flere chancer for at score sine mål.

Og Gareth Bale har været i Real Madrid i seks år. Hans tid har været mildt sagt blandet. Der har været gode episoder som for eksempel de to mål i Champions League-finalen mod Liverpool sidste år (3-1). Men der har også været dårlige perioder. Og på det personlige plan har han haft svært ved at lære det spanske sprog og at tilpasse sig den spanske livsstil. Det har alt sammen gjort Gareth Bale upopulær både i truppen og blandt fansene. På det seneste har han desuden spillet temmelig ringe.

Det er en almindelig antagelse, at Gareth Bale er fortid i Real Madrid til sommer.

Så ansvaret for målscoringen har i høj grad hængt på Marco Asensio og Lucas Vazquez, som ikke har kunnet bære det.

Og det er især i angrebet, det har haltet for Real Madrid i denne sæson. Både mod Ajax og i de to kampe mod FC Barcelona for nylig har holdet sådan set skabt chancer nok. Bortset fra det lidt for sjældne mål af Asensio til 1-3 mod Ajax scorede holdet bare ikke på deres chancer.

Og den slags kampe har der været lidt for mange af i denne sæson.

Midtbane-generalen Luka Modric sagde det meget godt inden kampen mod Ajax:

”Cristiano [Ronaldo] scorede 50 mål om året. Og sådan en mand kan man ikke bare erstatte. Nogle af os andre skulle have trådt i karakter. Og selvom ingen af os kan score 50 mål, så skulle vi have scoret 10-15-20 stykker hver. Men det har vi ikke været i stand til,” sagde kroaten, der i slutningen af 2018 blev kåret til verdens bedste spiller.

Resten af 2018-19 handler nu udelukkende om, at Real Madrid skal forsvare tredjepladsen i ligaen og i hvert fald ikke blive lavere end nummer fire. For så kommer klubben ikke med i næste sæsons Champions League.

Og dét vil forvandle en fiasko-sæson til en decideret katastrofe.

Vi lader Dani Carvajal få de sidste ord, som han udtalte efter nederlaget til Ajax:

”Det er klart, at vores sæson er forbi. Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt i ligaen, for det er vores opgave. Der må vi vise, at vi er professionelle.”

skrevet af Niels O. Hansen

Indehaver og skribent Costa Posten. Brian har drevet selvstændig virksomhed i de sidste 30 år, og beskæftiget sig med salg hele livet. Efter at have været på kysten de sidste 12 år, er der opbygget et bredt netværk af kontakter, som selvfølgelig bliver brugt i hans daglige arbejde.

Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fodbold

Luis Suárez har forstuvet anklen

Skrevet for

den

 

Luis Suárez har forstuvet højre ankel i søndagens kamp mod Real Betis, oplyser Barcelona.

Barcelona hentede en 4-1-sejr over Real Betis søndag aften, hvor Lionel Messi endnu engang strålede med et hattrick.

Luis Suárez måtte udgå mod slutningen af kampen, og Barcelona bekræfter nu, at han har forstuvet sin højre ankel.

Uruguayaneren skal igennem flere tests mandag for at se, hvor galt det står til, og hvor lang tid han skal være ude.

Den 32-årige Luis Alberto Suárez Díaz scorede målet til 3-0 i søndagens kamp.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Fodbold

Barcelona trak Manchester United i Champions League

Skrevet for

den

De spanske mestre fra FC Barcelona skal i kvartfinalerne i Champions League møde Manchester United, som FC Barcelona har gode erfaringer med.

De to klubber mødte hinanden i Champions League-finalerne i 2009 og i 2011, og i begge tilfælde vandt FC Barcelona. Det blev 2-0 i 2009 og 3-1 i 2011.

For Manchester Uniteds midlertidige manager, Ole Gunnar Solskjær, repræsenterer mødet også et gensyn med FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou.

Den bane har nordmanden et særligt forhold til, for det var her, han scorede det afgørende mål mod Bayern München i Champions League-finalen i 1999.

Det var en historisk finale, som Manchester United vandt med 2-1 på to mål til sidst, efter at Bayern München havde ført i næsten hele kampen.

“Det var den største aften i min fodboldkarriere. Og det var i det hele taget en utrolig aften for hele holdet og klubben,” siger Ole Gunnar Solskjær ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

“Det er et dejligt stadion, og vi mødte jo forresten FC Barcelona to gange i gruppespillet i den sæson og spillede 3-3 med dem begge gange,,” husker Ole Gunnar Solskjær, der ser frem til mødet med FC Barcelona.

“Vi vil gerne have de kampe mod de største hold og de største klubber. Vi glæder os meget,” siger han.

Historisk set har Manchester United vundet Mesterholdenes Europa Cup/Champions League tre gange. Det var i 1968, 1999 og 2008. I 2008-triumfen vandt klubben over Chelsea i finalen efter at have slået FC Barcelona ud i semifinalen (0-0 og 1-0).

FC Barcelona har på deres side vundet turneringen fem gange. Foruden 2009 og 2011 løftede katalanerne pokalen med de store ører i 1992, 2006 og 2015.

I denne sæson kom begge klubber lidt skidt fra start i deres ligaer, men FC Barcelona fik hurtigst styr på situationen. I øjeblikket ser Ernesto Valverdes mandskab ud til at have kurs mod det tredje spanske mesterskab på stribe.

Manchester United valgte at tage konsekvensen af den hakkende sæsonstart i december, hvor klubben fyrede José Mourinho som manager. Siden Ole Gunnar Solskjær overtog jobbet, er det gået forrygende for den engelske storklub,. Mesterskabet er nok røget, men der er mulighed for at blive nummer tre eller fire i dem engelske liga. Det vil i givet fald betyde, at klubben også kommer med i næste sæsons Champions League.

I ottendedelsfinalen af dette års Champions League imponerede Manchester United, da holdet vendte et nederlag på 0-2 på hjemmebane mod Paris Saint-Germain til samlet sejr. Det skete, da de vandt 3-1 på udebane over de franske mestre og gik videre på reglen om flest udebanemål.

FC Barcelona vandt i deres ottendedelsfinale over et andet fransk storhold, Olympique Lyon. Efter 0-0 i Frankrig vandt FC Barcelona 5-1 på hjemmebane i en kamp, hvor superstjernen Lionel Messi scorede to mål og lagde op til to andre.

Hvis FC Barcelona går videre, skal de i semifinalen møde vinderen af opgøret mellem Juventus fra Italien og Ajax fra Holland, der i ottendedelsfinalerne slog henholdsvis Atlético Madrid og Real Madrid ud af årets turnering.

Potentielt kan der altså være lagt op til en dyst mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, hvis FC Barcelona og Juventus begge går videre fra kvartfinalen.

Den anden semifinale i årets Champions League kommer til at stå mellem vinderen af kampen mellem engelske Liverpool og FC Porto fra Portugal på den ene banehalvdel og vinderen af det rent engelske opgør mellem Manchester City og Tottenham på den anden.

I lodtrækningen til kvartfinalerne i Europa League skete der det, at de to tilbageværende spanske klubber, Valencia og Villarreal trak hinanden.

Den samlede vinder af lokalopgøret møder i semifinalen vinderen af kampen mellem engelske Arsenal og Napoli fra Italien.

Læs artiklen

Fodbold

Simon Kjær i uheldig hovedrolle: Sevilla færdige i Europa League

Skrevet for

den

Danske Simon Kjær fik en uheldig hovedrolle med et selvmål i den forlængede spilletid, da Sevilla torsdag aften røg ud af årets Europa League efter et samlet nederlag på 5-6 til tjekkiske Slavia Prag.

Den første kamp i Sevilla var endt 2-2 i sidste uge. Og resultatet 2-2 blev også resultatet af torsdagens returkamp i den ordinære tid i Prag.

Derfor måtte der forlænget spilletid til, og det så også fornuftigt nok ud for Sevilla, da argentineren Franco Vázquez med et hovedstød bragte sit hold foran midtvejs i første halvleg af den forlængede spilletid.

Men fire minutter efter udlignede den tidligere Esbjerg-spiller Mick van Buren, da hollænderen stod lidt for fri i den ene side af straffesparksfeltet. Han tog et træk, og Simon Kjær var lige ved at få blokeret, men det lykkedes alligevel for Mick van Buren at passere Sevillas tjekkiske målmand, Tomas Vaclik, ved at sende bolden over i målets lange hjørne.

Sevilla havde dog stadig fat i den lange ende, fordi de nu havde tre udebanemål mod Slavia Prags to.

I næstsidste minut af den forlængede spilletid opstod der imidlertid panik før lukketid i Sevillas straffesparksfelt.

Efter et frispark til Slavia Prag kneb det med at få bolden ekspederet ud af farezonen, og til sidst skød ivorianeren Ibrahim Traoré på mål for hjemmeholdet. På selve mållinjen stod Simon Kjær, der havde muligheden for at sparke bolden væk. Men kuglen ramte ham i stedet på både foden og knæet, inden den skruede ind i målet til stor jubel for de tjekkiske fans.

Ibrahim Traoré blev noteret for målet, men det var egentlig et selvmål af den danske landsholdsanfører.

Dermed blev det 4-3 til Slavia Prag, og Sevilla røg ud af den turnering, som klubben har så store traditioner i.

Sevilla fandt først den gamle UEFA Cup i 2005-06 og igen året efter. Da turneringen senere kom til at hedde Europa League, vandt sydspanierne turneringen i 2013-14, 2014-15 og igen i 2015-16.

Af de øvrige spanske hold gik både Valencia og Villarreal  torsdag videre til kvartfinalerne i årets Europa League efter sejre over henholdsvis Krasnodar og Zenit Sankt Petersborg fra Rusland.

I Champions League er de spanske mestre, FC Barcelona, ene om at repræsentere landet i kvartfinalerne.

Læs artiklen

Fodbold

Real Madrid køber Porto-komet

Skrevet for

den

 

Real Madrid meddeler på sin hjemmeside, at de har købt den 21-årige Porto-profil Eder Militao.

 

Efter længere tids tilløb og flere storklubber i spil har Real Madrid torsdag meddelt, at de har købt den 21-årige brasilianer Eder Militao.

Militao kom til Porto fra Sao Paulo sidste sommer og har i sine 34 kampe hidtil scoret tre mål for klubben.

Real Madrid betaler angiveligt 370 millioner kroner for Militao, der tiltræder på en seksårig aftale til sommer.

Real Madrids kommende spiller, der primært spiller stopper eller højreback, debuterede i efteråret på Brasiliens A-landshold.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Fodbold

UEFA sigter Neymar efter udbrud

Skrevet for

den

 

UEFA meddeler, at de har indledt en sag mod PSG-stjernen med det fulde navn, Neymar da Silva Santos Júnior.

 

Han skrev et voldsomt udbrud efter nedturen mod Manchester United.

Neymar var ved tasterne, da PSG forleden tabte 1-3 til Manchester United og røg ud af Champions League.

Den skadede brasilianer var alt andet end tilfreds med kampens forløb og skrev blandt andet på Instagram:

– Det er en skændsel. De sætter fire mennesker, der intet ved om fodbold, til at have ansvaret for at se den langsomme gengivelse for VAR. Der er intet straffespark. Hvordan kan der være hånd på bolden, når den rammer hans ryg.

Neymar tilføjede også et par mindre pæne ord til sit udbrud, og det koster ham nu en disciplinærsag hos UEFA, meddeler forbundet på sin hjemmeside.

 

 

Kilde Bold.dk 

Læs artiklen

Fodbold

Zidane vender tilbage til Real Madrid

Skrevet for

den

 

Ifølge Jugones og avisen El Mundo vil den 46-årige franskmand erstatte Solari som træner i Real Madrid.

 

Zinedine Zidane bliver ifølge spanske medier præsenteret som ny Real Madrid-cheftræner senere i dag.

Den spanske storklub har haft en rædselsfuld sæson.

Efter de seneste ugers resultater har Real Madrid nu besluttet, at hente Zidane tilbage som cheftræner.

Det reporterer det spanske medie Jugones de La Sexta Jugones, og oplysningerne bekræftes desuden af El Mundo.

 

Artiklen opdateres…

Læs artiklen

Populær