Fodbold

Real Madrids skrækkelige uge: Farvel til pokal, liga og CL

Skrevet for

den

Seks dage har totalt ødelagt sæsonen for Real Madrid. I løbet af de seks dage røg klubben både ud af både den spanske pokalturnering og Champions League, og undervejs forsvandt muligheden for at vinde mesterskabet med altovervejende sandsynlighed også.

Backen Dani Carvajal hamrede nok hovedet på sømmet efter tirsdagens nederlag til Ajax i Champions League.

”Vi kan ikke løbe fra, at det har været en lorte-sæson,” sagde Real Madrid-forsvareren efter ydmygelsen på 1-4 mod Ajax, hvor danske Lasse Schöne hamrede den sidste pind i ligkisten på et smukt frisparksmål fra hollændernes venstreside.

Ajax har ligesom Real Madrid selv en stor fortid i europæisk fodbold. Men deres sidste titel i Champions League ligger tilbage til 1995. Og i de sidste 20 år har Amsterdam-klubben ikke været i nærheden af at tale med om titlen. Mens Real Madrid omvendt har vundet verdens stærkeste klubturnering fire ud af de seneste fem år – heraf de sidste tre på stribe.

Sagt på en anden måde: Ajax er i dag bestemt ikke en klub, som Real Madrid sammenligner sig med.

Derfor er det uhørt, at Real Madrid ikke kunne knuse den hollandske klub, når de fik fire halvlege at gøre godt med. Og især fordi den første kamp i Amsterdam faktisk var endt med en 2-1 sejr til Real Madrid. Uafgjort eller et nederlag på 0-1 i returkampen ville altså have været tilstrækkeligt til at gå videre.

I dagene forinden havde Real Madrid tabt to gange hjemme til FC Barcelona. Først havde ærkerivalerne vundet 3-0 i semifinalerne i den spanske pokalturnering – Copa del Rey – og dernæst havde de spanske mestres kroatiske stjerne, Ivan Rakitic, med et fikst lob sørget for Barcelona-sejr på 1-0 i ligaen i weekenden.

En sejr til Real Madrid her havde ellers reduceret FC Barcelona’s forspring til seks point. Nu er der 12 point imellem holdene. Og FC Barcelona er endda klart bedst indbyrdes, da de vandt den første kamp 5-1.

Det vil sige, at FC Barcelona skal sætte 13 point til i de sidste 12 kampe, hvis Real Madrid skal indhente dem. Og ikke nok med det. Atlético Madrid skal samtidig sætte fem eller seks point over styr. Og Real Madrid skal vinde resten. Det sidste er der intet, der tyder på, at de kongelige madrilenere har styrke til netop nu.

Hvorfor er det så kommet så vidt?

Det begyndte i virkeligheden allerede i sidste sæson, da Zinédine Zidane meddelte, at han ikke ville fortsætte som klubbens træner.

Efter to og et halvt år i klubben med et mesterskab og tre Champions League-titler var franskmanden ikke sikker på, at han kunne fortsætte succesen.

”Hvis klubben skal fortsætte med at vinde, skal der nok en anden stemme i omklædningsrummet til – og en anden måde at gøre tingene på,” sagde Zinédine Zidane kort før sin afsked.

Han vidste på dette tidspunkt godt, at arbejdbetingelserne ville blive sværere. For Cristiano Ronaldo havde fortalt ham, at han var på vej væk.

Den portugisiske megastjerne skiftede som bekendt i sommer til italienske Juventus. Og det skifte efterlod et hul, som Real Madrids ledelse og trænerstab ikke har kunnet lukke.

Cristiano Ronaldo var i klubben i ni år. Han kom fra Manchester United, og ligesom tilfældet var i den engelske storklub, så var holdet en størrelse MED Ronaldo – og et andet UDEN ham. Det er lidt på samme måde med FC Barcelona og Lionel Messi.

Det er simpelthen en anden type udfordring for modstanderne, når Cristiano Ronaldo er med, fordi Cristiano Ronaldo alene takket være sin tilstedeværelse på et hold repræsenterer et selvstændigt problem.

Cristiano Ronaldo har i udpræget grad X Factor, for han kan med sin flair for spillet og sin uforudsigelighed ene mand afgøre en fodboldkamp, selvom modstanderne ellers har gjort alting rigtigt i forhold til modstandernes øvrige ti spillere.

Så Cristiano Ronaldo lader sig ikke sådan erstatte. Men Real Madrid satsede i sommer alt på at få fat i Kylian Mbappé fra Lyon. Men han var allerede udlejet til Paris Saint-Germain, der i sommer gjorde skiftet permanent.

I stedet blev det Mariano, som Real Madrid købte tilbage af Olympique Lyon. Han har slet ikke slået til, og det blev understreget af, at han så kampen mod Ajax fra tilskuerpladserne.

I fraværet af Cristiano Ronaldo skulle Karim Benzema og Gareth Bale være de offensive stjerner.

Karim Benzema har været i klubben i ti år, og han er en dygtig offensiv spiller, men han har ikke Cristiano Ronaldos kynisme foran mål. Han skal bruge nogle flere chancer for at score sine mål.

Og Gareth Bale har været i Real Madrid i seks år. Hans tid har været mildt sagt blandet. Der har været gode episoder som for eksempel de to mål i Champions League-finalen mod Liverpool sidste år (3-1). Men der har også været dårlige perioder. Og på det personlige plan har han haft svært ved at lære det spanske sprog og at tilpasse sig den spanske livsstil. Det har alt sammen gjort Gareth Bale upopulær både i truppen og blandt fansene. På det seneste har han desuden spillet temmelig ringe.

Det er en almindelig antagelse, at Gareth Bale er fortid i Real Madrid til sommer.

Så ansvaret for målscoringen har i høj grad hængt på Marco Asensio og Lucas Vazquez, som ikke har kunnet bære det.

Og det er især i angrebet, det har haltet for Real Madrid i denne sæson. Både mod Ajax og i de to kampe mod FC Barcelona for nylig har holdet sådan set skabt chancer nok. Bortset fra det lidt for sjældne mål af Asensio til 1-3 mod Ajax scorede holdet bare ikke på deres chancer.

Og den slags kampe har der været lidt for mange af i denne sæson.

Midtbane-generalen Luka Modric sagde det meget godt inden kampen mod Ajax:

”Cristiano [Ronaldo] scorede 50 mål om året. Og sådan en mand kan man ikke bare erstatte. Nogle af os andre skulle have trådt i karakter. Og selvom ingen af os kan score 50 mål, så skulle vi have scoret 10-15-20 stykker hver. Men det har vi ikke været i stand til,” sagde kroaten, der i slutningen af 2018 blev kåret til verdens bedste spiller.

Resten af 2018-19 handler nu udelukkende om, at Real Madrid skal forsvare tredjepladsen i ligaen og i hvert fald ikke blive lavere end nummer fire. For så kommer klubben ikke med i næste sæsons Champions League.

Og dét vil forvandle en fiasko-sæson til en decideret katastrofe.

Vi lader Dani Carvajal få de sidste ord, som han udtalte efter nederlaget til Ajax:

”Det er klart, at vores sæson er forbi. Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt i ligaen, for det er vores opgave. Der må vi vise, at vi er professionelle.”

skrevet af Niels O. Hansen

Indehaver og skribent Costa Posten. Brian har drevet selvstændig virksomhed i de sidste 30 år, og beskæftiget sig med salg hele livet. Efter at have været på kysten de sidste 12 år, er der opbygget et bredt netværk af kontakter, som selvfølgelig bliver brugt i hans daglige arbejde.

Andalucia

Massivt politiopbud til pokalfinale i Sevilla

Skrevet for

den

Det spanske politi tager ingen chancer ved Copa del Rey i Sevilla i morgen aften. FC Barcelona og Valencia CF mødes på Estadio Benito Villamarín, som er hjemmebane for Real Betis, og 1.360 ekstra betjente er udkommanderet i byen.

Området omkring Benito Villamarín bliver skarpt overvåget ved den spanske pokalfinale, Copa del Rey, i morgen aften. Der bliver lagt tre sikkerhedsringe omkring stadion. Den yderste er en trafikring, hvor kun godkendte køretøjer slippes igennem.

Den næste er et hegn, som skal skabe en sikkerhedszone omkring stadion, hvor man skal have billet til kampen eller anden identifikation for at slippe ind. I den zone vil der også blive foretaget visitation for at forhindre terror.

Den sidste zone er ved selve indgangene til stadion, hvor alle vil blive registrerede og visiterede igen for at undgå, at der kommer ulovlige genstande ind på stadion.

Også lufthavnen og togstationen i byen vil blive ekstra sikrede. Til opgaven er der udstationeret 1.360 ekstra betjente, skriver Policía National i en pressemeddelelse.

Der er plads til lige godt 60.000 tilskuere på Estadio Benito Villamarín.

 

Læs artiklen

Fodbold

Sportsdirektør i Rosenborg: Nicklas Bendtner forlader os til sommer

Skrevet for

den

Nicklas Bendtner forlader de norske mestre, Rosenborg, til sommer. Det siger klubbens sportsdirektør, Stig Inge Bjørnebye, til den norske avis Verdens Gang.

“Nicklas Bendtner spiller for os, indtil han ikke gør det længere. Han har kontrakt med klubben, men planen har hele tiden været, at han skal væk til sommer” siger Stig Inge Bjørnebye.

Den nu 31-årige dansker skiftede fra Nottingham Forest i England til Rosenborg inden foråret 2017. Han havde stor succes i det første år, hvor han blev topscorer i den norske liga, og hvor klubben vandt mesterskabet.

Sidste år gik det imidlertid ikke helt så godt for Nicklas Bendtner på det personlige plan, selvom Trondheim-klubben genvandt mesterskabet. Og starten på 2019-sæsonen har været katastrofal for både klubben og den tidligere danske landsholdsangriber.

“Der har været stor interesse for Nicklas Bendtner i hvert eneste transfervindue. Han kunne godt have skiftet klub allerede sidste år, men det ønskede hverken han eller vi,” siger Stig Inge Bjørnebye, der i parentes bemærket har en fortid som norsk landsholdsspiller.

Ifølge den lokale avis i Trondheim, Adresseavisen, har medspillerne været særdeles utilfredse med Nicklas Bendtners spil og attitude til både træning og kamp i år..

Adresseavisen citerer anonyme kilder for, at klubledelsen har lovet spillertruppen at skille sig af med ham – uanset om de får en overgangssum eller ej. Under alle omstændigheder vil klubben spare en betydelig udgift, hvis Nicklas Bendtner ikke længere er på lønningslisten.

Ifølge en tredje norsk avis, Dagbladet, skal Nicklas Bendtner have en bonus på 15 millioner norske kroner (lidt mindre i danske kroner), hvis han runder 60 kampe for klubben, Lige nu står han på 57 kampe. Klubben afviser dog over for avisen, at det skulle have noget på sig.

Nucklas Bendtner spillede sin hidtil sidste kamp for Rosenborg 28. april i en ligakamp mod Molde (0-3). Han blev desuden vraget til det danske landshold inden VM-slutrunden i 2018, og han har ikke været på landsholdet siden.

Det er ikke lykkedes for noget medium at få en kommentar til historien fra Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes.

 

Læs artiklen

Fodbold

FIFA: Vi dropper at udvide VM i fodbold i 2022

Skrevet for

den

VM i Qatar bliver med 32 hold – og ikke med 48 hold, som det ellers har været foreslået. Det slår det internationale fodboldforbund (FIFA) fast i en pressemeddelelse.

“Efter at have lavet en omfattende undersøgelse må vi konkludere, at en udvidelse ikke er mulig under de nuværende omstændigheder,” skriver FIFA.

De seneste fem VM-slutrunder har været afviklet med 32 hold, som har været fordelt i otte fireholdspuljer. Nummer et og to fra hver pulje er så gået videre til knald-eller-fald kampene.

Med 48 hold ville FIFA opdele deltagerne i 16 treholdspuljer. Stadig ville nummer et og to gå videre. Puljerne ville med andre ord operere med oversiddere, som i sidste kamp i teorien kan sidde og se de to andre hold i puljen spille sig videre på deres bekostning.

Det er dog ikke derfor, FIFA har opgivet planerne om en udvidelse i 2022. Det har med politik at gøre.

VM i 2022 skal afvikles i Qatar ved Den Persiske Golf. Qatar har ikke faciliteter til at afholde et VM med 48 hold, men det problem havde FIFAs præsident, Gianni Infantino, håbet at kunne løse ved, at nogle af kampene blev spillet i nabolandene.

Qatar er imidlertid uvenner med nabolandene Bahrain, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, som beskylder Qatar for at hjælpe terrorister.

De tre lande blokerer ind- og udrejser til Qatar, og de vil ikke hjælpe med at organisere et VM med Qatar som værter. Oman – der ikke er med i blokaden – vil heller ikke hjælpe.

Kuwait vil gerne hjælpe med arrangementet, men efter at  FIFA med Gianni Infantino i spidsen har besøgt landet, har fodboldforbundet måtte konkludere, at Kuwait ikke kan nå at få faciliteterne på plads til 2022.

VM i 2026 skal til gengæld efter planen gennemføres med 48 hold. Her er Canada, USA og Mexico værter.

Udvidelsen til 48 hold vil primært komme Afrika, Asien og Nord- og Mellemamerika til gode.

Læs artiklen

Fodbold

EM-kvalifikationen går videre: Hareide giver mulighed for to comebacks til landsholdet

Skrevet for

den

Der bliver mulighed for comeback på landsholdet til Daniel Wass fra Valencia og til Riza Durmisi fra Lazio, når Danmark i næste måned spiller EM-kvalifikationskampe mod Irland og Georgien,

Det står fast, efter at landstræner Åge Hareide onsdag offentliggjorde truppen til de to vigtige kampe.

Den snart 30-årige Daniel Wass  har spillet 16 landskampe. Han var senest på landsholdet i en venskabskamp mod Tjekkiet i november 2016 (1-1). Egentlig er Daniel Wass midtbanespiller, men han kan spille flere pladser. Han har blandt andet optrådt som højre back hos Valencia i den spanske liga og i Champions League i denne sæson.

“Han har spillet godt for Valencia. Han har været med på en rejse for dem, der har set godt ud hele året. Jeg har talt med Daniel om både det ene og det andet, og det har været vigtigt for mig at vide, at Daniel har lyst til at være med på landsholdet. Det har han givet udtryk for,” siger Åge Hareide ifølge TV2.

25-årige Riza Durmisi er venstre back, og inden han kom til Lazio i Rom, spillede han for Real Betis i Sevilla. Han har spillet 23 landskampe. Den seneste var en venskabskamp mod Panamá i marts sidste år (1-0).

“Han har været med tidligere, og nu har vi ikke så mange, der kan løse venstrebens-situationen. Jeg håber, han er blevet en endnu bedre spiller, efter han kom til Italien. Der har været lidt manglende spilletid, men han har arbejdet hårdt,” siger Åge Hareide.

Danmark møder Irland på hjemmebane 7. juni, hvorefter det går løs mod Georgien tre dage senere – ligeledes på hjemmebane.

I første runde af EM-kvalifikationen var Danmark oversiddere. Herefter blev det efter en fantastisk slutspurt 3-3 på udebane mod Schweiz i anden runde.

Irland har lagt for land med sejre over Gibraltar og Georgien,  mens georgierne indtil videre har nul point, da de i første runde tabte hjemme mod Schweiz.

Hele truppen til kampene:

Målmænd: Kasper Schmeichel (Leicester), Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt), Jesper Hansen (FC Midtjylland)

Markspillere: Andreas Bjelland (FC København), Andreas Christensen (Chelsea), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Huddersfield), Peter Ankersen (FC København), Riza Durmisi (Lazio), Simon Kjær (Sevilla FC), Daniel Wass (Valencia), Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schöne (Ajax Amsterdam), Lukas Lerager (Genoa), Pierre-Emile Højbjerg (Southampton), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Kasper Dolberg (Ajax Amsterdam), Martin Braithwaite (Leganés), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Robert Skov (FC København), Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

 

 

 

 

Læs artiklen

Fodbold

DBU hyrer Preben Elkjær

Skrevet for

den

Dansk Boldspil-Union (DBU) har valgt at gøre Preben Elkjær til formand for en ny komité, der skal sikre fokus, koordinering og udvikling af de danske fodboldlandshold.

“Landsholdet er det største. Det var det for mig som spiller, og det er det stadig. Jeg får kuldegysninger over mine landsholdsminder, og den kærlighed vil jeg gerne give tilbage i fremtidens landshold,” siger Preben Elkjær ifølge DBUs hjemmeside.

Landsholdskomitéen skal sikre, at dansk fodbold på både kvinde- og herresiden er internationalt konkurrencedygtige målt på både kompetencer, set-up og matchning. Derudover skal komitéen også være med til at sikre en strategi i forhold til talentudvikling for dansk ungdomslandsholdsfodbold og bidrage til arbejdet med kommercielle og kommunikative strategier i forhold til branding og eksponering af DBUs landshold.

Den nu 61-årige Preben Elkjær var som aktiv spiller en af de bedste angribere, Danmark nogensinde har haft. Han spillede for FB, Vanløse, tyske FC Köln, Lokeren i  Belgien, italienske Hellas Verona og Vejle. Han spillede 69 landskampe og scorede 38 landsholdsmål.

Om sin nye rolle siger Preben Elkjær:

“Uden at gå i detaljer skal jeg ikke lægge skjul på, at der gennem årene har været en del polemik omkring primært herrernes A-landshold. Når man har haft så mange gode oplevelser med hele landsholds-systemet, som jeg har, gør det ondt, de gange hvor glæden og begejstringen er røget i baggrunden. Jeg håber, at vi for spillernes vedkommende kan skabe endnu bedre forhold for dem, og at vi i forhold til relationen mellem spillere og fans kan skabe en endnu større samhørighed.”

Han understreger dog, at komiteen ikke kun skal arbejde for herrernes A-landshold – men også for unionens øvrige landshold.

Landsholdskomiteen får syv medlemmer og to observatører. Blandt de øvrige medlemmer er der to andre tidligere landsholdsspillere. Det er midtbanespilleren Per Frimann (bl..a Anderlecht) og højrekantspilleren Lars Jacobsen (bl.a. FC København).

Tirsdag præsenterede DBU også en Governance- og udviklingskomité, der blandt andet skal arbejde med etik. Den komité får tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som formand.

 

Læs artiklen

Fodbold

God weekend for Málaga CF

Skrevet for

den

Uden at spille fik Málaga CF tre points og samtidig fik de nærmeste forfølgere, Cádiz og Deportivo de La Coruña, ikke fuldt udbytte, så femtepladsen blev konsolideret.

Málaga CF skulle have været en tur nordpå til Reus i Catalonien søndag eftermiddag, men de er smidt ud af Segunda División, så Málaga kunne sætte tre points ind på kontoen efter en let træning hjemme på Costa del Sol.

Spillerne, og træner Víctor, havde istedet søndag aften blikket rettet mod Cádiz, som havde topholdet Osasuna på besøg og Lugo, som spillede galicisk lokalopgør mod Deportivo de La Coruña.

Cádiz og Deportivo er de nærmeste rivaler til Málagas nuværende femteplads og der var gode nyheder fra begge kampe. Lugo slås for overlevelse i ligaen og de fik overraskende alle tre points med 1-0 mod Deportivo, som bliver stående på syvendepladsen med 61 points mod Málagas nu 65.

Cádiz fik kriget en 0-0 hjem mod Osasuna og bliver på sjettepladsen med nu 63 points. Osasuna kan blive første direkte oprykker til La Liga allerede mandag aften, hvis Albacete taber eller spiller uafgjort mod Granada.

Málaga CF kan altså stadig, hvor der resterer tre runder, selv afgøre om det bliver til playoff om oprykning. Der venter to hjemmekampe på La Rosaleda, på fredag den 24. maj mod Zaragoza og sidste runde mod Elche søndag den 9. juni. De to hold har ikke mere at spille for i denne sæson. Imellem de to kampe ligger en giftig udekamp mod Albacete, også et top seks hold, søndag den 2. juni.

Læs artiklen

Populær