Fodbold

Real Madrids skrækkelige uge: Farvel til pokal, liga og CL

Skrevet for

den

Seks dage har totalt ødelagt sæsonen for Real Madrid. I løbet af de seks dage røg klubben både ud af både den spanske pokalturnering og Champions League, og undervejs forsvandt muligheden for at vinde mesterskabet med altovervejende sandsynlighed også.

Backen Dani Carvajal hamrede nok hovedet på sømmet efter tirsdagens nederlag til Ajax i Champions League.

”Vi kan ikke løbe fra, at det har været en lorte-sæson,” sagde Real Madrid-forsvareren efter ydmygelsen på 1-4 mod Ajax, hvor danske Lasse Schöne hamrede den sidste pind i ligkisten på et smukt frisparksmål fra hollændernes venstreside.

Ajax har ligesom Real Madrid selv en stor fortid i europæisk fodbold. Men deres sidste titel i Champions League ligger tilbage til 1995. Og i de sidste 20 år har Amsterdam-klubben ikke været i nærheden af at tale med om titlen. Mens Real Madrid omvendt har vundet verdens stærkeste klubturnering fire ud af de seneste fem år – heraf de sidste tre på stribe.

Sagt på en anden måde: Ajax er i dag bestemt ikke en klub, som Real Madrid sammenligner sig med.

Derfor er det uhørt, at Real Madrid ikke kunne knuse den hollandske klub, når de fik fire halvlege at gøre godt med. Og især fordi den første kamp i Amsterdam faktisk var endt med en 2-1 sejr til Real Madrid. Uafgjort eller et nederlag på 0-1 i returkampen ville altså have været tilstrækkeligt til at gå videre.

I dagene forinden havde Real Madrid tabt to gange hjemme til FC Barcelona. Først havde ærkerivalerne vundet 3-0 i semifinalerne i den spanske pokalturnering – Copa del Rey – og dernæst havde de spanske mestres kroatiske stjerne, Ivan Rakitic, med et fikst lob sørget for Barcelona-sejr på 1-0 i ligaen i weekenden.

En sejr til Real Madrid her havde ellers reduceret FC Barcelona’s forspring til seks point. Nu er der 12 point imellem holdene. Og FC Barcelona er endda klart bedst indbyrdes, da de vandt den første kamp 5-1.

Det vil sige, at FC Barcelona skal sætte 13 point til i de sidste 12 kampe, hvis Real Madrid skal indhente dem. Og ikke nok med det. Atlético Madrid skal samtidig sætte fem eller seks point over styr. Og Real Madrid skal vinde resten. Det sidste er der intet, der tyder på, at de kongelige madrilenere har styrke til netop nu.

Hvorfor er det så kommet så vidt?

Det begyndte i virkeligheden allerede i sidste sæson, da Zinédine Zidane meddelte, at han ikke ville fortsætte som klubbens træner.

Efter to og et halvt år i klubben med et mesterskab og tre Champions League-titler var franskmanden ikke sikker på, at han kunne fortsætte succesen.

”Hvis klubben skal fortsætte med at vinde, skal der nok en anden stemme i omklædningsrummet til – og en anden måde at gøre tingene på,” sagde Zinédine Zidane kort før sin afsked.

Han vidste på dette tidspunkt godt, at arbejdbetingelserne ville blive sværere. For Cristiano Ronaldo havde fortalt ham, at han var på vej væk.

Den portugisiske megastjerne skiftede som bekendt i sommer til italienske Juventus. Og det skifte efterlod et hul, som Real Madrids ledelse og trænerstab ikke har kunnet lukke.

Cristiano Ronaldo var i klubben i ni år. Han kom fra Manchester United, og ligesom tilfældet var i den engelske storklub, så var holdet en størrelse MED Ronaldo – og et andet UDEN ham. Det er lidt på samme måde med FC Barcelona og Lionel Messi.

Det er simpelthen en anden type udfordring for modstanderne, når Cristiano Ronaldo er med, fordi Cristiano Ronaldo alene takket være sin tilstedeværelse på et hold repræsenterer et selvstændigt problem.

Cristiano Ronaldo har i udpræget grad X Factor, for han kan med sin flair for spillet og sin uforudsigelighed ene mand afgøre en fodboldkamp, selvom modstanderne ellers har gjort alting rigtigt i forhold til modstandernes øvrige ti spillere.

Så Cristiano Ronaldo lader sig ikke sådan erstatte. Men Real Madrid satsede i sommer alt på at få fat i Kylian Mbappé fra Lyon. Men han var allerede udlejet til Paris Saint-Germain, der i sommer gjorde skiftet permanent.

I stedet blev det Mariano, som Real Madrid købte tilbage af Olympique Lyon. Han har slet ikke slået til, og det blev understreget af, at han så kampen mod Ajax fra tilskuerpladserne.

I fraværet af Cristiano Ronaldo skulle Karim Benzema og Gareth Bale være de offensive stjerner.

Karim Benzema har været i klubben i ti år, og han er en dygtig offensiv spiller, men han har ikke Cristiano Ronaldos kynisme foran mål. Han skal bruge nogle flere chancer for at score sine mål.

Og Gareth Bale har været i Real Madrid i seks år. Hans tid har været mildt sagt blandet. Der har været gode episoder som for eksempel de to mål i Champions League-finalen mod Liverpool sidste år (3-1). Men der har også været dårlige perioder. Og på det personlige plan har han haft svært ved at lære det spanske sprog og at tilpasse sig den spanske livsstil. Det har alt sammen gjort Gareth Bale upopulær både i truppen og blandt fansene. På det seneste har han desuden spillet temmelig ringe.

Det er en almindelig antagelse, at Gareth Bale er fortid i Real Madrid til sommer.

Så ansvaret for målscoringen har i høj grad hængt på Marco Asensio og Lucas Vazquez, som ikke har kunnet bære det.

Og det er især i angrebet, det har haltet for Real Madrid i denne sæson. Både mod Ajax og i de to kampe mod FC Barcelona for nylig har holdet sådan set skabt chancer nok. Bortset fra det lidt for sjældne mål af Asensio til 1-3 mod Ajax scorede holdet bare ikke på deres chancer.

Og den slags kampe har der været lidt for mange af i denne sæson.

Midtbane-generalen Luka Modric sagde det meget godt inden kampen mod Ajax:

”Cristiano [Ronaldo] scorede 50 mål om året. Og sådan en mand kan man ikke bare erstatte. Nogle af os andre skulle have trådt i karakter. Og selvom ingen af os kan score 50 mål, så skulle vi have scoret 10-15-20 stykker hver. Men det har vi ikke været i stand til,” sagde kroaten, der i slutningen af 2018 blev kåret til verdens bedste spiller.

Resten af 2018-19 handler nu udelukkende om, at Real Madrid skal forsvare tredjepladsen i ligaen og i hvert fald ikke blive lavere end nummer fire. For så kommer klubben ikke med i næste sæsons Champions League.

Og dét vil forvandle en fiasko-sæson til en decideret katastrofe.

Vi lader Dani Carvajal få de sidste ord, som han udtalte efter nederlaget til Ajax:

”Det er klart, at vores sæson er forbi. Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt i ligaen, for det er vores opgave. Der må vi vise, at vi er professionelle.”

skrevet af Niels O. Hansen

Indehaver og skribent Costa Posten. Brian har drevet selvstændig virksomhed i de sidste 30 år, og beskæftiget sig med salg hele livet. Efter at have været på kysten de sidste 12 år, er der opbygget et bredt netværk af kontakter, som selvfølgelig bliver brugt i hans daglige arbejde.

Fodbold

0-0 i Georgien: Tamme Danmark mistede kostbare point i EM-kvalifikationen

Skrevet for

den

Danmark dominerede i Georgien, men de rød-hvide måtte nøjes med 0-0. Pointtabet kan blive dyrt i sidste ende.Danmark leverede en tam indsats i udebanekampen i EM-kvalifikationen mod Georgien, som sluttede 0-0.

Første halvleg var især tempo- og chanceforladt, mens der kom lidt mere facon på det danske spil efter pausen.

Kasper Dolberg (Nice) var lidt overraskende foretrukket til den danske startopstilling, og han fik en stor chance efter seks minutters spil af anden halvleg, hvor Martin Braithwaite (Leganés) fandt ham i fri position ved nærmeste stolpe. Men hans forsøg blev snuppet af Georgiens målmand, Giorgi Loria (Anorthosis Famagusta).

Senere forsøgte Christian Eriksen sig i en presset situation, hvor han var omgivet af tre georgiere. Tottenham-stjernens forsøg endte lige ved siden af hjemmeholdets mål.

Georgien havde kampen igennem kun få forsøg inden for den danske målramme, men det lykkedes dem dog at ramme overliggeren. Forinden var der imidlertid fløjtet for off-side.

Christian Gytkjær (Lech Poznan) kom på banen i anden halvleg, og han ramte også overliggeren – vel at mærke uden at være off-side. Det var et ordentligt drøn, han præsterede, men et dansk mål blev der altså ikke ud af situationen.

Til allersidst fik georgierne et frispark tæt på det danske straffesparksfelt, men her blev de grebet ud af den danske målmand, Kasper Schmeichel (Leicester).

Det målløse resultat betyder, at Georgien fik sit blot fjerde point i puljen. De tre første fik holdet ved at vinde over Gibraltar.

For Danmark betyder pointtabet med altovervejende sandsynlighed, at holdet nu skal vinde alle de tre sidste kampe – hjemme mod Schweiz. hjemme mod Gibraltar og ude mod Irland for at snuppe en af de to første pladser, der giver direkte adgang til EM-slutrunden næste år.

Skulle det kikse, får Danmark en ny chance via Nations League.

Læs artiklen

Fodbold

Tenniscifre: Danmark vandt pligtsejr over Gibraltar i EM-kvalifikationen

Skrevet for

den

Danmark vandt onsdag aften en pligtsejr på 6-0 ude over Gibraltar i kvalifikationen til slutrunden om EM i fodbold til næste år.

Gibraltar spillede helt i rødt, så det var et dansk landshold helt i hvidt, der kom foran allerede i sjette minut.

Christian Eriksen (Tottenham) sendte et indlæg fra højre side ind i straffesparksfeltet, hvor Robert Skov (Hoffenheim) med hovedet kunne sende bolden over i det lange målhjørne.

Det var den tidligere Silkeborg- og FCK-spillers første mål på landsholdet.

Efter en god halv times spil begik hjemmeholdet straffespark mod Thomas Delaney (Borussia Dortmund), som Christian Eriksen stensikkert omsatte til mål.

Stillingen 2-0 holdt til pausen, men få minutter inde i anden halvleg fik Danmark igen straffespark. Denne gang lignede det en klokkeklar fejldom, da Yussuf Poulsen (RB Leipzig) mistede bolden efter en tackling.

Men dømt er som bekendt dømt, og Christian Eriksen eksekverede endnu en gang stensikkert fra 11 meter-pletten.

Midtvejs i anden halvleg blev det 4-0, da Thomas Delaney scorede efter en dansk hjørnesparkskomination. Og Christian Gytkjær (Lech Poznan) øgede til 5-0 fire minutter senere, da Gibraltars målmand, Dayle Coleing (FC Europa), ikke kunne holde bolden på et langskud fra Christian Eriksen.

Samme Christian Gytkjær sørgede også for 6-0, da han 12 minutter før tid scorede fra kort afstand, efter at han var blevet spillet fri af indskiftede Lasse Schöne (Genoa).

Hjemmeholdet havde enkelte muligheder efter dødbolde, men den danske målmand, Kasper Schmeichel (Leicester), tog sig af, hvad der kom.

Sejren betyder, at Danmark cementerer andenpladsen i kvalifikationsuljen efter Irland.

Gibraltar ligger fremdeles sidst uden point og mål.

Læs artiklen

Fodbold

Klausul i kontrakten: Messi kan forlade Barcelona til sommer

Skrevet for

den

Lionel Messi har kontrakt med FC Barcelona til 2021, men han kan vælge at stoppe allerede til sommer.

FC Barcelona risikerer at miste klubbens allerstørste stjerne, Lionel Messi, allerede til sommer, selvom han har kontrakt med klubben i endnu et år.

Det skriver den velansete spanske avis, El Pais.

Efter lang tids tøven endte Lionel Messi i november 2017 med at forlænge sin kontrakt med FC Barcelona, som han har spillet for i hele sin voksne karriere, ligesom han har været igennem klubbens ungdomsakademi, La Masia.

Men kontrakten har en klausul, der betyder, at den argentinske målkonge kan vælge at stoppe før.

Både i år og til næste år kan Lionel Messi vælge at sige stop, når han har fødselsdag.

I år rundede han de 32 år 24. juni, så der er risikoen drevet over for FC Barcelona, selvom Lionel Messi endnu ikke har spillet en officiel kamp for klubben i denne sæson, fordi han har været skadet.

Men når det bliver 24. juni i 2020, kan han altså også vælge at sige stop.

Klausulen gælder dog kun for klubber uden for Europa.

Klausulen er ikke ny i FC Barcelona-sammenhæng. Xavi, Andrés Iniesta og Carles Puyól fik lignende klausuler i deres kontrakter som belønning for lang og tro tjeneste.

Xavi valgte alligevel at blive i klubben, indtil han var 35 år, mens Iniesta og Puyól var henholdsvis 34 og 36 år, inden de valgte at sige stop.

Læs artiklen

Fodbold

Nicklas Bendtner til FCK: Det her er en særlig chance

Skrevet for

den

FC København har tegnet kontrakt med den tidligere danske landsholdsangriber, Nicklas Bendtner, der skifter fra norske Rosenborg med omgående virkning.

Det meddelte FC København på sin hjemmeside tirsdag aften få timer før, transfervinduet smækkede i.

Dermed kommer Nicklas Bendtner til den klub, som han kom fra, inden han tog på udlands-eventyr. Den nu 31-årige Nicklas Bendtner spillede ungdomsfodbold i den ene af FCKs moderklubber, KB, frem til 2004.

Og Nicklas Bendtner glæder sig til Superligaen.

“Da jeg var 16 og drog hjemmefra, var der meget, jeg ikke vidste noget om. Men jeg vidste i hvert fald, at jeg gerne ville vende tilbage til KB og FCK en skønne dag. 15 år senere kan jeg ærligt sige, at det føles endnu større, end jeg har drømt om. Jeg ved, at det er en helt særlig chance, og jeg vil gøre alt i min magt for at gribe den,” skriver Nicklas Bendtner på sin Instagram-profil.

I 2004 blev Nicklas Bendtner lærling i Arsenal, og han erklærede, at hans ambition var at blive verdens bedste angriber.

Som senior blev han i første omgang udlejet til Birmingham, men han fik debut for Arsenal, som han har spillet både i Premier League og Champions League med.

For den almindelige fodboldfan står Nicklas Bendtner alligevel her i 2019 tilbage med en forpjusket karriere og et talent, der lovede meget, men som aldrig for alvor blev udfoldet.

Foruden Birmingham har han også været udlejet til Sunderland og den italienske gigantklub, Juventus, inden han i 2014 skiftede til VfL Wolfsburg. Derfra gik turen til Nottingham Forest og senere Rosenborg. Han har således aldrig før spillet i Superligaen.

Kun i lejeopholdene i Birmingham og Sunderland og det første år i  Rosenborg har Nicklas Bendtner været en decideret succes.

Derudover har han været i overskrifterne mange gange for eskapader uden for fodboldbanen, som nok i virkeligheden er det, han i offentligheden er mest kendt for.

Rosenborg har ikke brugt Nicklas Bendtner i månedsvis, og FCK-manager Ståle Solbakken afviste tidligere på året, at det kunne komme på tale at hverve Nicklas Bendtner.  Nordmandens begrundelse var, at Bendtner umuligt kunne være i form.

Tiden må nu vise, om han kan nå at komme det.

Aftalen mellem Nicklas Bendtner og FC København løber i resten af 2019.

 

Læs artiklen

Fodbold

Sevilla bliver danskerløs: Simon Kjær lejet ud til italiensk Champions League-klub

Skrevet for

den

Sevilla FC har valgt at leje Simon Kjær ud til den italienske klub, Atalanta, i den kommende sæson. Det skriver begge klubber på deres hjemmesider.

Den nu 30-årige Simon Kjær skiftede for to år siden fra Fenerbahce i Tyrkiet til Sevilla FC, men i denne sæson har han ikke været tæt på holdet hos sydspanierne.

Den danske landsholdsanfører vægter spilletid højt, og derfor har han bedt om at blive lejet ud.

Med skiftet til Atalanta kommer Simon Kjær tilbage til Serie A, hvor han tidligere har spillet for AS Roma og Palermo.

I det hele taget har forsvarsspilleren været vidt omkring, for han har også spillet for FC Midtjylland i Superligaen, VfL Wolfsburg i Tyskland samt franske Lille.

I modsætning til Sevilla har Atalanta kvalificeret sig til Champions League i den kommende sæson. Klubben fra Bergamo er i indledende pulje med de engelske mestre fra Manchester City samt Shakhtar Donetsk fra Ukraine og kroatiske Dinamo Zagreb.

Atalanta har lejet Simon Kjær for et år, men italienerne har en købsoption på ham, så han kan have spillet sin sidste kamp for Sevilla FC.

 

Læs artiklen

Fodbold

Malmö FF mod FCK i Europa League: ‘Der bliver knald på!’

Skrevet for

den

Der bliver lokalderby i Europa League, når de danske mestre fra FC København skal møde de svenske mestre, Malmö FF. Og det er en interessant lodtrækning, siger Malmö FFs danske spiller, Anders Christiansen.

“Det vil overraske mig meget, hvis der ikke bliver fuld knald på de to kampe, og det er virkelig noget, som jeg og vi ser frem til,” siger Anders Christiansen til bold.dk

“Fra Malmös side er der en rivalisering over for FCK. Der er noget historik fra tidligere, og man kan sagtens mærke på vores fans, at de ikke bryder sig så meget om FCK, så der bliver fuld tryk på i Malmö, og udebaneafsnittet bliver helt sikkert også udsolgt i Parken..Malmö vil som klub gerne være den største i Skandinavien og prøver derfor at byde FCK op til dans, så vi stiler efter at tage kampen om at være nordens største klub op med FCK. Det skal nok blive to rigtig fede kampe,” siger den danske midtbanespiller.

Begge klubber var også med i sidste sæsons gruppespil i Europa League. Her røg FC København i en pulje med Zenit Sankt Petersborg fra Rusland, Slavia Prag fra Tjekkiet og Bordeaux fra Frankrig. Russerne og tjekkerne gik videre ved den lejlighed.

Malmö FF gik til gengæld videre som toere efter belgiske Genk. Her røg Besiktas fra Tyrkiet og Sarpsborg fra Norge ud. Efterfølgende tabte Malmö FF til de senere vindere af turneringen, engelske Chelsea.

I denne sæson er gruppens to øvrige hold Dinamo Kyiv fra Ukraine og Lugano fra Schweiz, og der venter på papiret en ret jævnbyrdig pulje, hvor alle kan byde ind på de to første pladser, som giver adgang til sekstendedelsfinalerne til foråret.

FCK og Malmö FF er ene om at repræsentere Danmark og Sverige i puljespillet.

Spanien har tre hold med i puljespillet.

Europa Leagyue-specialisterne fra Sevilla med Simon Kjær er i en overkommelig pulje med Qarabag fra Kasakhstan, APOEL fra Cypern og F91 Dudelange fra Luxembourg.

Getafe møder FC Basel fra Schweiz, Trabzonspor fra Tyrkiet samt russiske Krasnodar.

Endelig skal Espanyol  østpå for at møde CSKA Moskva fra Rusland, Ludogorets Razgrad fra Bulgarien samt ungarske Ferencvaros.

 

Læs artiklen

Populær