Fodbold

Real Madrid-chef: Vi må acceptere pifterier

Skrevet for

den

 

Real Madrid-cheftræner Santiago Solari mener det er i orden, at fans pifter ad holdet, når det går skidt.

 

Santiago Solari ønsker det dog ikke for nogle af sine spillere.

Der blev piftet af Real Madrid-spillerne, da de onsdag aften tabte med 3-0 til CSKA Moskva, og særligt Isco var udsat.

Den spanske offensivspiller har haft det svært under Santiago Solari, som dog slet ikke under Isco at blive udsat for modstand fra fans.

– Jeg kan ikke lide, at nogen af mine spillere bliver piftet ad, men vi spillede ikke godt, og vi må acceptere det, siger Santiago Solari ifølge football-espana.net.

Real Madrid-træneren stillede med flere unge spillere i onsdagens opgør, og det kostede.

– Jeg er ærgerlig, for vi ville gerne slutte af med en god aften, men sådan gik det ikke. Vi startede kampen godt, men vi var ikke nådesløse i nogle af spillets facetter, og CSKA straffede os, siger Solari.

– Jeg løb en risiko ved at spille med det hold, jeg gjorde, men det var nødvendigt, siger Real Madrid-træneren.

Trods nederlaget endte Real Madrid på førstepladsen i sin gruppe.

 

 

Kilde Bold.dk

Fodbold

Endnu et afbud til Schweiz før kampen mod Danmark: ‘I værste fald risikerer han at dø’

Skrevet for

den

Schweiz er blevet ramt af endnu et afbud inden tirsdag aftens kamp i kvalifikationen til næste års EM i fodbold mod Danmark. Lægerne mener, at det er for farligt at lade Fabian Schär (Newcastle) spille kampen.

Fabian Schär pådrog sig under schweizernes kamp i lørdags i Georgien (2-0) en hovedskade, og den centrale forsvarsspiller kommer ikke i aktion tirsdag.

“Jeg ville ubetinget gerne have spillet og som altid givet alt for landsholdet,” siger Fabian Schär selv ifølge Blick.

Hovedskaden fik Fabian Schär i første halvleg i lørdags, hvor han og georgiernes Jemal Tabidze (FC Ufa) efter et hjørnespark slog hovederne sammen i en luftduel. Det medførte et længere spilstop, hvor lægerne måtte på banen for at tilse begge spillere.

Værst så det ud for Fabian Schär, der lå helt livløst på græsset i Tbilisi, men det lykkedes at få begge spillere på benene igen. Mens Jemal Tabidze senere blev udskiftet, spillede Fabian Schär kampen til ende.

Det var tilsyneladende en noget risikobetonet beslutning.

Han er op til kampen mod Danmark blevet testet tre gange, og selvom han selv og træner Vladimir Petkovic gerne så ham på banen, har det schweiziske fodboldforbund i samråd med lægerne afgjort, at det får den 27-årige Fabian Schär ganske enkelt ikke lov til.

Blick citerer en læge, der tidligere var tilknyttet en klub i landets bedste række, for, at det ville være for farligt.

“Man er nødt til at beskytte Schär. Hvis han ville få et slag mere samme sted i kampen mod Danmark, kunne han i værste fald risikere at dø,” siger lægen, der ønsker at være anonym.

Ud over Fabian Schär må Schweiz også undvære de to offensive esser, Haris Seferovic (Benfica) og Xherdan Shaqiri (Liverpool), til aftenens kamp. De er begge skadet.

Læs artiklen

Fodbold

Åge Hareide: Ser frem til stenhård åbningskamp i Schweiz

Skrevet for

den

Det danske fodboldlandshold får så hård en start på kvalifikationen til EM-slutrunden i 2020, som tænkes kan. Holdet begynder tirsdag kvalifikationen på udebane mod puljens favoritter fra Schweiz.

Alpelandet var tidligere typisk europæisk mellemklasse. Men schweizerne er gået meget frem i de sidste 10-12 år, og de fremstår netop nu som et af Europas bedste landshold.

”Vi ser frem mod en stenhård åbningskamp i kvalifikationen til EM mod Schweiz. Vi kan lige så godt få den overstået nu i stedet for at tage den senere. Så på den side er der noget at se frem til, for det bliver en rigtig hård kamp,” sagde landstræner Åge Hareide til Eurosport efter lodtrækningen.

Ved sidste sommers VM nåede Schweiz ligesom Danmark frem til ottendedelsfinalen. Mens Danmark tabte til de senere sølvvindere fra Kroatien efter straffesparkskonkurrence, blev det Sverige, der agerede stopklods for Schweiz, der tabte 0-1.

Inden da var Die Nati gået ubesejret igennem den indledende pulje, hvor det først blev 1-1 mod Brasilien, dernæst 2-1 over Serbien og til sidst 1-1 mod Costa Rica.

Ballade efter VM

Umiddelbart var der tilfredshed i den schweiziske offentlighed med, at landsholdet var gået videre fra VM-puljen. Men efter VM kom der et efterspil, som betyder, at Danmark slipper for den schweiziske landsholdsveteran, Valon Behrami. Den 33-årige midtbanespiller fra italienske Udinese spillede ellers i sommer som den første schweizer sin VM-slutrunde nummer fire på stribe.

Men landstræner Vladimir Petkovic smed ham af holdet en måned efter VM-slutrunden.

Årsagen skal formentlig findes i, at Valon Behrami – der er født i Kosovo – fejrede sejren over Serbien med at illudere den dobbelte albanske ørn. Det samme gjorde de to schweiziske målscorere i kampen, Granit Xhaka (Arsenal) og Xherdan Shaqiri (Liverpool). De har rødder i henholdsvis Albanien og Kosovo, men de er noget yngre end Valon Behrami, og de er begge sluppet med en advarsel.

Vladimir Petkovic – der i øvrigt er bosnisk kroat – meddelte Valon Behrami beslutningen om, at han er fortid på landsholdet i en telefonsamtale, der varede mindre end et halvt minut.

Efterfølgende lagde Valon Behrami et billede af sig selv ud på Twitter, hvor han meddelte, at han ikke længere spiller på landsholdet.

Officielt sagde Vladimir Petkovic, at det var sportslige overvejelser, der gjorde, at Behrami var sat af. Men det troede ingen på – heller ikke hovedpersonen selv.

”Beslutningen om at smide mig ud er truffet af nogle sportspolitikere, der ingenting ved om spillet, og som aldrig har sparket til en fodbold,” sagde en meget skuffet Valon Behrami ifølge schweiziske Blick.

Fra den schweiziske VM-trup har også 32-årige Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt) og ligeledes 32-årige Blerim Dzemai (Tetovo) efterfølgende sagt fra over for landsholdet – uden at det dog havde noget med sagen om Valon Behrami at gøre.

Hjemme ser Schweiz stærke ud

Umiddelbart har afbuddene dog ikke betydet den store svækkelse af det schweiziske landshold.

Schweiz vandt i efteråret sin pulje i Nations League A. Modstanderne var Island og Belgien, og specielt hjemme viste schweizerne skræmmende styrke med 6-0 over Island og 5-2 over VM-bronzevinderne fra Belgien.

I kampen mod Belgien scorede angriberen Haris Seferovic fra Benfica hattrick, men ham slipper danskerne for, da han er skadet. Det samme gælder i øvrigt Xherdan Shaqiri, så umiddelbart er Schweiz uden deres to største offensive trusler, når det går løs tirsdag aften  i Basel.

Danmarks kamp mod Schweiz kan få stor betydning i det videre forløb. Får Danmark point, ser det godt ud videre frem i kvalifikationen, fordi den på papiret sværeste kamp er godt overstået. Vinder Schweiz, vil Danmark stå med nul point efter de første to spillerunder og skal altså jagte de øvrige hold i resten af turneringen.

Åge Hareide anerkender vigtigheden i kampen mod Schweiz.

”Med et positivt resultat i den kamp tror jeg, at vi har et godt år foran os. Med et negativt resultat tror jeg fortsat, vi har et godt år foran os. Vi kan ikke lægge alle æg i den første kurv og tro, at alt er tabt, hvis vi ikke vinder den kamp,” sagde nordmanden i december.

Foruden Danmark og Schweiz består puljen af Irland, Georgien og Gibraltar. I første runde vandt Schweiz 2-0 i Georgien, mens Irland på udebane slog Gibraltar med 1-0.

Nummer et og to i puljen kommer til EM-slutrunden, der skal afvikles i en række forskellige lande – bl.a. Danmark.

Nummer tre i kvalifikationspuljen får chancen mod andre hold fra Nations League, der heller ikke har formået at kvalificere sig direkte. Danmark vandt sin pulje i Nations League B foran Wales og Irland.

Læs artiklen

Fodbold

Marbella FC er kommet væk fra bundplaceringen

Skrevet for

den

Marbella FC er efter en tung sæsonstart, hvor holdet lå tæt på nedrykningsstregen, nu ved at finde formen og er kravlet op på en respektabel 9. plads i deres pulje.

Holdet spiller i Segunda División B, altså 3. bedste række, men har i flere sæsoner ligget pænt med til at rykke op i Segunda División.

I denne sæson fik Marbella imidlertid en dårlig start og blandede sig med holdene omkring nedrykningsstregen. Det er især på udebane, at holdet svigter. På hjemmebanen, Estadio Municipal de Marbella, har holdet hentet hele 32 af de i alt 43 nuværende points for 30 kampe.

Med otte runder tilbage er der ikke håb om at komme op til oprykningsplayoff. Der er 18 points op. Mens altså nedrykning heller ikke skulle kunne blive aktuelt. Holdet har 13 points ned til stregen.

 

Læs artiklen

Fodbold

Málaga på 4. pladsen. Men uden at imponere

Skrevet for

den

Matchvinder Dani Pacheco

Málaga CF var i dag på togt i Tarragona hos bundholdet Gimnastic. En sejr var nødvendig for at hænge på i toppen.

Málaga har tabt terræn til de øvrige tophold i den seneste måned, så en udekamp mod en af agterlanternerne, Gimnastic, skulle ændre holdets momentum.

Det var dog ikke til at se forskel på top og bund i første halvleg. Gimnastic kom ud med stor tro på tingene og kunne nemt have bragt sig foran. Málaga satte ikke rigtigt noget sammen fremad på banen.

1. halvleg endte 0-0.

Málaga kom ud med større tro på tingene efter pausen, men der skulle et heldigt mål til at afgøre sagerne. Dani Pacheco var kommet på banen 10 minutter inde i anden halvleg og han trykkede optimistisk af fra kanten af feltet. Bolden blev rettet af i forsvaret og gik i mål helt ude ved opstanderen.

Málaga slap afsted med tre gode points fra Catalonien. Holdet har nu 54 points og indtager 4. pladsen i Segunda División. På de direkte oprykningspladser ligger Osasuna med 60 points og Granada med 58.

 

 

 

 

 

Læs artiklen

Fodbold

Málaga CF med ryggen mod muren

Skrevet for

den

Daniel Pacheco

Málaga CF er i Catalonien for at møde Gimnastic i Tarragona i dag kl. 16. Hvis Málaga vil hænge på i kampen om de to direkte oprykningspladser skal kampen vindes.

Efter en god start og stabile resultater i det meste af sæsonen er Málaga aktuelt nede som nummer fem med 51 points i Segunda División. Osasuna og Granada ligger på de direkte oprykningspladser med henholdsvis 60 og 57 points.

I det første opgør mellem Málaga og Gimnastic på La Rosaleda i november vandt Málaga 2-0. Gimnastic kæmper mod nedrykning på en 20. plads i rækken, med 24 points for 30 kampe.

Málaga har ikke vundet i fire kampe i streg, så der skal point på kontoen nu, hvis holdet vil spille med om direkte oprykning.

Træner Muñiz har igen Daniel Pacheco og Javier Ontiveros med i truppen efter skader.

Læs artiklen

Fodbold

Ingen hjælp: Danske EM-rivaler vandt begge på udebane

Skrevet for

den

Schweiz vandt 2-0 i Georgien, og Irland vandt 1-0 ude over Gibraltar, så begge de formodet største danske rivaler i kvalifikationen til EM i fodbold fik den start, de havde håbet på.

I Georgien var stillingen 0-0 ved pausen, men efter pausen bragte Steven Zuber (VfB Stuttgart) de schweiziske favoritter foran efter oplæg fra Breel Embolo (Schalke 04).

Senere blev det 2-0, da Fabian Schär (Newcastle) fandt en helt udækket Albian Ajati (FC Basel) midt for mål. I første omgang lykkedes det for Georgiens målmand, Giorgi Loria (FC Magdeburg), at redde forsøget, men bolden sprang lige hen til Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), der let kunne score.

Kampen vil nok især blive husket for en episode i første halvleg efter et schweizisk hjørnespark, hvor Georgiens Jemal Tabidze (FC Ufa) stødte hovedet sammen med førnævnte Fabian Schär.

Det medførte et længere spilstop, hvor læger måtte tilse begge spillere, og specielt schweizeren så helt groggy ud. Men det lykkedes altså for dem begge at spille videre.

Mens Fabian Schär spillede kampen færdig, blev Jemal Tabidze senere udskiftet med Saba Kvirkvelia (Lokomotiv Moskva).

Irland måtte slide hårdt i det for at få den ventede udesejr mod Gibraltar. Kampens enlige mål blev scoret i begyndelsen af anden halvleg af Jeff Hendrick fra kanten af straffesparksfeltet efter oplæg fra venstre side af David McGoldrick (Sheffield United).

To ud af de fem hold i puljen går videre til næste års slutrunde.

Danmark var oversiddere i første runde og møder tirsdag Schweiz på udebane.

Spanien vandt iøvrigt 2-1 på hjemmebane over Norge i sin første EM-kvalifikationskamp.

Rodrigo fra Valencia bragte hjemmeholdet foran i første halvleg. Joshua King (Bournemouth) udlignede for nordmændene på straffespark i anden halvleg. Men tre minutter senere sørgede Sergio Ramos (Real Madrid) for sejr til Spanien, efter at den norske målmand, Rune Jarstein (Hertha Berlin), havde begået et klodset straffespark mod Spaniens Álvaro Morata (Atlético Madrid).

 

Læs artiklen

Populær