Golf

Rasmus og Nicolai Højgaard bliver professionelle

Skrevet for

den

 

Kometerne Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub har valgt at blive professionelle fra sæsonstart 2019.

 

De to spillere debuterer i de professionelles rækker den 12. februar, når ECCO Tour Winter Series begynder på PGA Catalunya.

– Jeg glæder mig helt sindssygt. Jeg glæder mig til at konkurrere, og man kommer måske til at føle, at det er et helt andet spil. Nu skal vi spille om penge, det bliver specielt. Jeg glæder mig til at træne hver dag og kun fokusere på golf, siger Nicolai Højgaard.

Højgaard-drengene fylder først 18 år til marts, men de har altså valgt at gå tidligt i gang med pro-tilværelsen efter glorværdige amatørkarrierer, som har vakt international opsigt.

De to unge spillere har i en fantastisk sæson blandt andet været med til at vinde VM-guld for herrer, VM-guld for drenge, EM-guld for drenge og EM-bronze for herrer.

– Vi har spillet et helt år på et fint niveau, og derfor har vi lyst til at tage det næste skridt, som er pro-rækkerne. Det kunne være sværere at tage den beslutning og også sværere at finde sponsorer, hvis vi havde haft en træls sæson i 2019, siger Rasmus Højgaard.

Også individuelt har de to skabt store resultater.

Rasmus Højgaard vandt i 2018 den individuelle konkurrence under VM for juniorer.

Nicolai Højgaard blev individuel europamester, vandt en turnering på Ecco Tour og blev tilmed kåret som Årets Fund i dansk idræt af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

Rasmus og Nicolai Højgaard har begge fuld kategori på Nordic League, som ECCO Tour er en del af.

– Det overordnede mål er at få et Challenge Tour-kort, når året er omme. Jeg håber også, vi kan får europatour-kategori, men det  kræver, at vi går gennem tourskolen, og det er en lang og snæver vej, siger Nicolai Højgaard.

De to spillere begynder deres professionelle karriere med Taylormade som udstyrssponsor. Deres far, Ole Højgaard, kommer til at fungere som begges agent.

 

 

Kilde Golf.dk

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Golf

Danske Lucas Bjerregaard sluttede af med hole-in-one i major-turnering

Skrevet for

den

Danske Lucas Bjerregaard spillede en fornuftig turnering i PGA Championship, og han sluttede fornemt af ved at lave hole-in-one på fjerde runde.

Det var på det knap 200 meter lange 17. hul – banens næstsidste – at Lucas Bjerregaard sendte bolden i hul på sit første slag til stor jubel for de mange tilskuere på Bethpage Black Course i Flamingdale nær New York.

Den 27-årige frederikshavner var debutant i turneringen, der regnes for en af de største turneringer i golf – de såkaldte major-turneringer. De øvrige major-turneringer er Masters, US Open og British Open.

Lucas Bjerregaard var ene om at lave hole-in-one i årets PGA Championship.

“Dejlig måde at sluttede ugen af på. Sikke en bane og sikke en fed stemning, newyorkerne skabte. Det har været sjovt,” skrev Lucas Bjerregaard efterfølgende på sin profil på Instagram, hvor han også har lagt sit fantastiske slag ud på en video.

På trods af det fine slag gik det ikke så godt på sidste runde i PGA Championship, hvor Lucas Bjerregaard brugte 73 slag. På de tre første runder havde han brugt 71, 69 og 70 slag. Det rakte til en samlet placering som nummer 16 i turneringen.

Den anden danske deltager i turneringen, Thorbjørn Olesen, sluttede som nummer 64.

Det lykkedes for amerikaneren Brooks Koepka at genvinde PGA Championship. Han havde et forspring på hele syv slag til nummer to, landsmanden Dutsin Johnson, inden sidste runde. Men flere bogeys af Koepka på sidste runde betød, at Dustin Johnson halede ind på ham og på et tidspunkt kun var et enkelt slag efter.

I sidste ende vandt Brooks Koepka dog med et forspring på to slag til verdensranglistens nummer et.

 

 

Læs artiklen

Golf

Thomas Bjørn faldet over kantsten: Tvivlsom til Made in Denmark

Skrevet for

den

Den danske golfstjerne Thomas Bjørn er tvivlsom til årets udgave af Made in Denmark senere på måneden, fordi han er faldet over en kantsten.

Den 48-årige golfspiller har lagt et billede op på Instagram, hvor man kan se, at hans venstre fod er i en skinne. Han skriver, at der venter fire-seks ugers genoptræning.

Uheldet koster Thomas Bjørn deltagelsen i British Masters i denne uge, men det er endnu ikke definitivt, at han går glip af Made in Denmark. I hvert fald har arrangørerne af Challenge Tour-afdelingen ikke modtaget noget afbud, og de håber på det bedste. Men de er omvendt forberedte på, at det kan blive svært for Thomas Bjørn at nå at blive klar.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er optimalt at have en fodskade, når man skal ud og gå 40 kilometer over en weekend,” siger Made in Denmarks promotor, Flemming Astrup, til TV2.

Turneringen skal spilles fra 23-26/5. Thomas Bjørn får endelig besked af fysioterapeuten mandag.

Læs artiklen

Golf

Tiger Woods vinder US Masters for femte gang: Jeg savner ord

Skrevet for

den

Den levende golf-legende. Tiger Woods, vandt i weekenden noget overraskende US Masters – 22 år efter, at han vandt turneringen for første gang.

“Jeg savner ord. Det er overvældende,” sagde Tiger Woods efter sejren på Augusta-banen i den amerikanske delstat, Georgia.

I golf er det som i mange andre sportsgrene ikke et spørgsmål om at være bedst i begyndelsen. Det gælder om at være bedst til sidst. Og det må man sige, at den 43-årige amerikaner var.

På fjerde og sidste runde af de 18 huller stod fem spillere lige efter 12. hul. Det var foruden Tiger Woods, italieneren Francesco Molinari samt amerikanerne Xander Schauffele, Dustin Johnson og Brooks Koepka.

Men ingen af de tre sidstnævnte lavede flere birdies, og på 15. hul sendte Francesco Molinari sin golfbold i vandet, mens Tiger Woods lavede en birdie.

Han fordoblede føringen ved at lave en birdie på 16. hul, og da han gik 17. hul i par, behøvede han kun en bogey på det sidste hul for at vinde turneringen for femte gang – og for første gang siden 2005.

“Det er 22 år siden, jeg vandt her for første gang. Det er meget længe siden. Det er nærmest surrealistisk, at jeg oplever det her,” sagde Tiger Woods ifølge USA Today.

Tiger Woods vandt fra 1997 til 2008 hele 14 af de såkaldte major-turneringer – foruden US Masters er er det U.S. Open, British Open og PGA Championship.

Det gør ham efter manges mening til den største golf-spiller, verden nogensinde har set. Men i de seneste mange år har han intet vundet – dels på grund af enorme ryg-problemer, dels på grund af udfordringer uden for golfbanen i form af ægteskabelige sidespring og problemer med alkohol.

“Det er en af de hårdeste sejre, jeg har vundet, fordi der er sket så meget, siden jeg sidst vandt. Der er sket så mange ting i de senere år. Sidste år var jeg heldig, at jeg overhovedet kunne spille. Der var nogle år, hvor jeg gik glip af at spille med i denne skønne turnering. Og nu står jeg her så som mester igen. Min mor var her i dag, ligesom hun var i 1907. Min far var her også i 1997. Nu er jeg selv far til to børn,” sagde en følelsesladet Tiger Woods.

25-årige Xander Schauffele blev nummer to i årets turnering sammen med Dustin Johnson og Brooks Koepka.

“Det er svært at være skuffet, efter at jeg lige har overværet et stykke historie,” sagde Xander Schauffele.

Francesco Molinari førte turneringen efter tredje runde. Den 36-årige italiener måtte nøjes med en delt femteplads, så han var skuffet, men han talte også pænt om Tiger Woods.

“Det var godt som førstehåndsvidne at se hans historiske comeback,” sagde sidste års vinder af British Open.

 

 

 

Læs artiklen

Golf

Tiger Woods slået ud af dansker: ‘Han lavede mange gode slag’

Skrevet for

den

Lucas Bjerregaard er klar til semifinalen i WGC Matchplay, efter at han slog den levende legende, Tiger Woods fra USA, ud af turneringen i kvartfinalen.

“Han lavede mange gode slag. Han ramte boldene godt, og det var under svære betingelser, for der var meget vind i dag. Og han kæmpede godt for det,” lød den uforbeholdne ros fra Tiger Woods til Lucas Bjerregaard efter dysten.

Kampen blev afgjort på sidste hul, hvor Tiger Woods fejlbedømte et tilsyneladende nemt put. Men nem og nem er som bekendt som nemt sagt i golf, og resultatet var i hvert fald, at bolden rullede rundt i venstre side af hullet og blev på green.

“Vi læste hullet en lille smule forkert. Vi regnede med, at bolden ville rulle lidt mod venstre, men den drejede længere til venstre, end vi havde regnet med,” sagde Tiger Woods, som med ‘vi’ mente han selv og hans caddie, Joe LaCava.

Lucas Bjerregaard vandt første hul i kampen mod den amerikanske superstjerne, men han kom hurtigt bagud 1-3. Det lykkedes imidlertid danskeren at vinde et par huller, så han ved tiende hul havde udlignet til 3.3.

11. hul på banen nær Austin i Texas var et par 3-hul, hvor Tiger Woods brugte fire slag, og hvor Lucas Bjerregaard brugte fem slag, og så var den 27-årige frederikshavner igen bagud.

Men på 16. hul lykkedes det for danskeren at lave en eagle, så stillingen atter var lige. Derefter blev kvartfinalen afgjort på den fejl, som Tiger Woods begik på 18. hul.

“Det var lidt en skam, at kampen skulle afgøres på den måde,” sagde Lucas Bjerregaard efter kampen ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

“Men samtidig er jeg rigtig glad for at have vundet kampen. Det er så anderledes i forhold til noget andet, jeg har oplevet før. Jeg har aldrig hørt så mange tilråb fra fans, der råbte hans navn hele vejen rundt. Det må også være svært for ham at spille under det pres hver eneste dag,” sagde Lucas Bjerregaard.

Tiger Woods regnes af mange som den bedste golfspiller, verden nogensinde har set. Den nu 43-årige golfstjerne har vundet 14 af de såkaldte major-turneringer, men den sidste major-sejr ligger tilbage til 2008. Siden da har han haft svært ved at leve op til tidligere tiders storhed. Det skyldes dels enorme rygproblemer, men han har haft også haft udfordringer uden for golfbanen med ægteskabelige sidespring og alkohol-problemer.

Tiger Woods er dog kommet op som nummer 14 på verdensranglisten, hvor Lucas Bjerregaard i skrivende stund er nummer 52.

Derfor kunne man tro, at Lucas Bjerregaard var nervøs inden kampen mod Tiger Woods, der har vundet WGC Matchplay tre gange tidligere, Men ifølge danskeren selv var han mere nervøs i ottendedelsfinalen mod svenskeren Henrik Stenson.

“Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det er måske, fordi man ikke har så store forventninger mod Tiger Woods. Men omvendt  er det jo kun de færreste, der kan sige, at de har slået Tiger Woods,” smilede Lucas Bjerregaard til Viasat efter kampen.

Det er første gang, Lucas Bjerregaard deltager i WGC Matchplay. En anden dansker, Thorbjørn Olesen, var også med i turneringen, men han blev slået ud i puljen efter en sejr og to nederlag.

I semifinalen møder Lucas Bjerregaard amerikaneren Matt Kuchar. Den anden semifinale står mellem Kevin Kisner fra USA og italieneren Francesco Molinari.

 

 

Læs artiklen

Golf

Flot dansk sejr ved Special Olympics

Skrevet for

den

Casper Holst-Christensen fra Hillerød GK viste klasse i Abu Dhabi, da han mødte nogle af verdens bedste golfspillere med udviklingshandicap, autisme og lignende diagnoser.

Casper, som ses på billedet i artiklen, har selv en autismediagnose og spiller til hcp. 2,8.

Han lagde ud med to imponerende 69´ere på den rimeligt svære Yas Links og så var tonen slået an. Tredje runde blev afviklet i stiv kuling, og Casper måtte her tage til takke med en flot 78´er, de vanskelige forhold taget i betragtning. Casper var dermed i par og havde således sikret sig en komfortabel føring over svenskeren Jesper Gutke.

I finalerunden holdt Casper godt sammen på spillet med en runde i 76 og sluttede samlet i +4 og dermed blev det til en sikker og flot sejr – 8 slag bedre end Jesper Gutke.

Danmarks anden spiller i den bedste gruppe var Tom Petersen (hcp. 9,5) fra Helsingør GC.

Han blev efter de to indledende runder, som han gik i 87 og 84 slag placeret  i en slags opsamlingspulje, hvor der også blev spillet om medaljer.

Det er en væsentlig del af Special Olympics filosofi, at alle atleter skal dyste mod så jævnbyrdige modstandere som muligt og derfor skete denne opsplitning efter de to indledende runder – et alternativ til det “cut” der ellers praktiseres i gængse golfturneringer. “Kulingrunden” blev spillet i 91 og Tom sluttede flot af med en 77´er og sluttede dermed som bronzevinder i opsamlingspuljen – 7 slag efter Andrew Stuart fra Storbritannien.

Danmark var også repræsenteret med to par i Unified foresome hvor en handicappet spiller har en ikke-handicappet “partner” som makker. Morten Ridder Johansen og Charlotte Lykke Poulsen(partner) fra Søllerød GK udgjorde ene par mens Nikolaj Tjellesen fra Helsingør GC og Lone Hovgaard Møller(partner) fra Dejbjerg GK var det andet makkerpar.

Ingen af de to par klarede “cuttet” til A-rækken og de fortsatte i henholdsvis B- og C-rækken, hvor det blev til flotte sølvmedaljer for begge par.

 

 

Kilde Golf.dk

 

Læs artiklen

Golf

Hvor hestesport og golf er naboer

Skrevet for

den

 

Ørkengolf er vel per definition et oxymoron. En idé, der er født som en selvmodsigelse.

 

Det har vi som golfspillere for længst glemt. Det er allerede 18 år siden, at Thomas Bjørn vandt en af de største sejre i dansk golfhistorie, da han dukkede Tiger Woods i Dubais sand. Den amerikanske PGA Tour har længe haft turneringer i Arizona og andre ørkenområder.

Men når man selv står på en ø af græs i et hav af sand, er man tvunget til at forholde sig til det på ny.

Hvad kan det, det der ørkengolf?

Jeg befinder mig på Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club, som ligger i Abu Dhabi, en af de syv arabiske emirater, som tilsammen udgør en nation.

Al Ain er i 2019 hjem for to træningslejre for det danske golflandshold, og det er også årsagen til, at jeg selv står på første tee med lånte køller og overvejer, om jeg skal spille med solbriller eller ej.

Det konstante fravær af regn er et af lokkemidlerne i Mellemøsten, hvor især Dubai har etableret sig som golfdestination for vestlige turister.

Garanti for tørvejr og sol er nok for nogle golfspillere. Andre vil aldrig helt forlige sig med ørkengolf. De vil altid føle mere kærlighed for anlæg, hvor naturen bøjer banen efter sin vilje, og ikke som her, hvor banearkitekten bøjer naturen efter sin.

At der er noget kunstigt over ørkengolf kommer også til udtryk her.

 

På Al Ain kan man træne og spille selv efter solnedgang.

Det er ikke noget tilfælde, at ordet equestrian står foran ordet golf i klubtitlen. Der er en galopbane, som løber rundt om banens første ni huller og tæt på klubhuset er der et dressurstadion. Hestesport betyder tydeligvis noget her (jeg får også fortalt, at man har importeret sand for to millioner dollars for at have det helt rigtige underlag til hestene – unægteligt ironisk, når vi befinder os i et område med uendelige sandmængder).

Der er projektører hele vejen rundt om den tre kilometer lange galopbane, ligesom der er projektører omkring træningsbanen og hele mesterskabsbanens sidste ni huller, så man kan begynde sin runde selv sent på eftermiddagen.

De pynter ikke, men de er medvirkende til, at man kan få sig en særlig golfoplevelse efter mørkets frembrud. Og de oplyste, altid solbeskinnede og særdeles veludviklede træningsfaciliteter er medvirkende til, at topspillere finder Al Ain nærmest optimal som træningssted.

Stedets “Championship Course” var igennem en gennemgribende renovering i 2016, hvor ni huller blev ændret.

Den i forvejen unge bane (åbnet i 2007) er glimrende, målt på variation, underholdning, vedligeholdelsesstand og udfordring. Det er ikke nogen vanskelig bane. Selvom der er vand på 12 huller er det til at navigere uden om fra teested og de fleste steder kan man med kloge jernvalg minimere risikoen i sine approachslag.

Greens er til gengæld svære at stoppe bolden på og relativt hurtige. Omkring green kan man nemt få vanskelige indspil, så det er her, en del af udfordringen ligger.

 

Al Ain har ikke noget decideret signaturhul. Hul 12 er dog et af de mere mindeværdige. Det er et kort par fire-hul, hvor en bæk løber ind foran en smal green. Her får du brug for et kontrolleret wedgeslag.

Banen er ikke specielt lang – godt 5.600 meter fra herretee og 4.800 meter fra dametee. Og man kan som regel altid finde sin bold, hvis man kan holde den tør. Derfor er den til dels bygget ud fra resortdevisen – gæsterne skal ikke føle, at de får bøllebank af banen. Samtidig skal der kunne nå mange igennem. En runde på Al Ain tager ikke nødvendigvis lang tid. Over de fire dage, jeg er på anlægget, ser jeg ingen, der navigerer banen til fods. Så hvis man sværger til at gå mellem sine slag og helst undgår buggies, er det måske ikke lige stedet.

I modsætning til mange andre resortbaner er her en fantastisk ro. Der er ingen trafik at høre, ingen øjebæ-bungalows, som man skal undgå at kigge på, og der er en dejlig tavshed, som ganske vist bliver afbrudt, når bønnen fra moskéen lyder nogle gange om dagen.

I det flade terræn kommer man nemt til at hæfte sig ved de utallige lysmaster omkring faciliteterne. Men der er også enkeltstående palmer spredt over det hele, og man kan ikke undgå at se monolitten Jabel Hafeet, som er 1.249 meter højt, ligger på grænsen til Oman og er det eneste bjerg i Abu Dhabi.

Klubben har desuden en glimrende restaurant. Her kan man ikke få svinekød, men det er ikke noget problem at købe alkohol.

Abu Dhabi har ganske vist en europatourturnering, men det er ikke mange turister, der tager vejen dertil. Hvis du gerne vil spille golf i ørkenen under garanteret gunstige vejrforhold og gerne vil gå udenom af og til kaotiske Dubai, kan Al Ain være en glimrende mulighed.

Dubai ligger i øvrigt ikke mere end halvanden times kørsel fra Al Ain og er det logiske sted at flyve til. Der går fly fra København til Dubai hver dag, ligesom der flyves til Dubai fra masser af europæiske lufthavne.

Abu Dhabi og Dubai er de to emirater, der primært forbindes med golf (der er også europatour-turneringer i Oman, Qatar og Saudi Arabien, som ikke er en del af De Forenede Arabiske Emirater). Imidlertid er også Ras Al Khaimah begyndt at røre på sig som det tredje golfemirat. Ras Al Khaimah er fra 2018 vært for sæsonafslutningen på Challenge Tour, så det var her, Joachim B. Hansen endegyldigt fik sin samlede sejr på challengetourens rangliste i hus.

En runde golf på Al Ain varierer i pris afhængig af årstid, men hvis du budgetterer med 1.000 kroner for 18 huller, passer det formentlig meget godt. Det er inklusive buggy og forbrug af rangebolde inden runden.

 

 

Kilde Golf.dk, skrevet af  Claus Rødgaard Thomsen

Læs artiklen

Populær