Krimi

Pyroman anholdt på fersk gerning

Skrevet for

den

En formodet pyroman er blevet anholdt i Alhaurín de la Torre, efter fire containerbrande i et industriområde. Manden forsøgte at skjule sig i et buskads og havde stadig lighteren i hånden ved anholdelsen.

Det spanske civilforsvar er i fuld beredskab for at spotte brande så tidligt som muligt i den knastørre natur og onsdag og torsdag kaldte de brandvæsenet til fire containerbrande i et industrikvarter i Alhaurín de la Torre.

En bestemt person blev dog set i forbindelse med brandene og sammen med politiet fik civilforsvaret lokaliseret manden i området. Han havde forsøgt at gemme sig i noget krat og ifølge Málaga Hoy havde han stadig en lighter i hånden ved anholdelsen.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Krimi

213 anholdt for naturbrande i første halvår

Skrevet for

den

Aemet. Varsel om risikoområder for onsdag d. 7/8

Guardia Civil har i løbet af de første seks måneder i år anholdt 70 procent flere i forbindelse med naturbrande end i samme periode i 2018.

De 213 anholdte står for tilsammen 274 brande. I 2018 var der 116 brande i samme periode.

Der er dog ikke tale om så mange pyromaner. Istedet kalder Guardia Civil de anholdte for brandstartere, eftersom 98 procent af alle brande vurderes til at skyldes folks skødesløshed med åben ild. Altså folk, som ikke umiddelbart har nogen intention om at starte en brand, skriver Murcia Today.

Den hyppigste årsag til en naturbrand er åbent bål, hvor man vil fjerne uønsket vegetation, eller henkastede cigaretskod. Og glasflasker kan have en effekt som brændglas.

Læs artiklen

Krimi

Grundejeren ansvarlig for to-årige Julens død

Skrevet for

den

Retten i Málaga har nu afsluttet undersøgelserne vedrørende omstændighederne ved Julens død i januar. Og konklusionen er klar. Ejeren af grunden i Totalán, David Serrano, er eneansvarlig for drengens død.

David Serrano købte grunden i oktober 2018 og lavede en aftale med en brøndborer om at finde vand i området. Der blev boret to huller i december 2018, det ene af dem faldt Julen ned i den 13. januar i år.

Dommeren konkluderer, at David Serrano var på grunden i begyndelsen af januar for selv at foretage nogle undersøgelser og opmålinger og der efterlod boringen udækket.

Derefter vendte han ikke tilbage før den 13. januar, hvor den to-årige og hans forældre var inviteret på paella, skriver SUR.

Julen faldt i den dybe boring og derefter fulgte den største redningsindsats i Spaniens historie til en pris af næsten 700.000 euro.

Parterne har nu 10 dage til officielt at åbne sagen og det har Julens forældre besluttet sig for at gøre, skriver avisen.

David Serranos advokat fastholder, at hans klient havde dækket boringen af.

 

Læs artiklen

Fodbold

Málagakamp blandet ind i matchfixingsag

Skrevet for

den

En kamp mellem Málaga CF og Real Madrid på La Rosaleda bliver nu trukket ind i en stor spansk matchfixingsag. Der skulle angiveligt være aftalt et bestemt antal hjørnespark.

Da Málaga CF sluttede sæsonen i maj 2017 hjemme mod Real Madrid skulle den hovedmistænkte i en stor matchfixingsag i Spanien, Carlos Aranda, have haft en aftale med Málagas Recio om at der skulle være 14 hjørnespark i kampen, skriver El Pais.

Kampen endte 2-0 til Real Madrid, på mål af Ronaldo og Benzema, og dermed blev Real Madrid spanske mestre. Málaga CF havde ikke noget at spille for i den kamp.

Recio, José Luis García del Pozo, er fra Málaga CFs eget akademi og spiller nu i La Liga for Leganés.

Der var 16 hjørnespark i kampen. Ni til Málaga CF og syv til Real Madrid og dagen efter skulle en rasende Aranda have ringet til Recio og brokket sig over de to ekstra hjørnespark. “Jeg bad om 14, om 14” og så nogle mindre pæne gloser, der ikke egner sig til Costa Posten. Uheldigvis for Aranda lyttede politiet med. Recio svarer Aranda, at han ikke havde helt styr på antallet af hjørnespark.

Recio er ikke en af de anklagede i matchfixingsagen.

Læs artiklen

Andalucia

Narkogangstere var for ødsle

Skrevet for

den

En narkobande i Estepona havde så travlt med at bruge penge, at de tiltrak sig politiets opmærksomhed.

At tjene for mange penge kan vise sig at være et problem. Specielt hvis pengene stammer fra kriminalitet. En narkobande med udgangspunkt i Estepona tjente, ifølge politiet, omkring 1,2 millioner euro om ugen på salg af kokain.

Pengene blev brugt på luksushoteller, rejser verden rundt, store biler og villaer i Marbella. Og de dyre habitter blev bare skiftet ud med nye, hvis de skulle til rensning.

Politiet vurderer, at gruppen kunne sælge omkring 20 kilo kokain om ugen. Det bliver et ton om året.

Politiet har arresteret 25 personer i sagen. De fleste fra samme familie. De havde alle meget specifikke opgaver, for eksempel med at holde vagt ved kokainlageret, udbringning af varerne eller at holde øje med politiet.

Læs artiklen

Krimi

Most Wanted anholdt på Malta

Skrevet for

den

En af Europas mest eftersøgte personer er blevet anholdt på øen, Malta. Han har været på flugt i 16 år, hvoraf det menes at han i mange år befandt sig her på Costa del Sol.

Det drejer sig her om den nu 41-årige Christopher Guest More Jr., som var eftersøgt af de britiske myndigheder for at have tortureret en mand til døde.

Den brutale forbrydelse, der helt præcist hændte den 19. juni i 2003 – for næsten 16 år siden – var et opgør om narkopenge. Christopher Guest More Jr. var eftersøgt for sin involvering i tortur og mordet på Brian Waters. Forbrydelsen fandt sted på en gård i Knutsford i Cheshires amt, hvor offeret dyrkede marihuana.

Ifølge de britiske myndigheder stormede den dengang 25-årige Christopher Guest More Jr., sammen med to andre som sidder fængslet, mandens hjem for at indsamle en gæld på 20.000 pund. For at opnå hvad de kom efter bandt de offeret til en stol og torturerede ham med piskeslag og en jernstang. Til sidst hængte de ham med hovedet ned af fra en loftsbjælke, hvor han langsomt døde. Torturen blev foretaget for øjnene af offerets børn og kone.

Nu næsten 16 år efter er Christopher Guest More Jr. blevet anholdt på Malta. Dette skete forrige torsdag, den 8. juni, takket være samarbejdet mellem National Crime Agency (ANC) og de maltesiske myndigheder.

Det menes, at denne forbryder i mange år har opholdt sig her på Costa del Sol, mens Christopher Guest More Jr. nu vil blive hjemsendt for at stå for retten.

Læs artiklen

Krimi

Spansk kvinde voldtaget på sin ferie

Skrevet for

den

En mand på Sri Lanka er blevet anholdt for at voldtage en spansk turist. Forbrydelsen hændte på et hotel i byen Kandy, hvor kvinden var indlogeret.

Ifølge kvindens udsagn skete overfaldet, mens hun lå og sov, efter manden havde brudt ind på hendes hotelværelse. Tilsyneladende var låsen på hendes dør i meget dårlig tilstand, hvilket gjorde det nemt for gerningsmanden.

Takket være samarbejde mellem nationalpolitiet her i Spanien og de asiatiske myndigheder er manden nu bag lås og slå på den Hellige Ø, ifølge avisen La Vanguardia.

Hændelsen skete på et hotel i byen Kandy, hvor den påståede voldtægtsmand også boede. Han brød om natten ind på kvindens værelse, hvor han med magt overfaldt og misbrugte hende.

Efter overfaldet forlod den spanske kvinde hotellet og tog til et hospital, hvor hun blev behandlet for sine skader. Hun var indlagt i to dage, hvorefter hun tog hjem til Spanien.

Ved ankomst til sit hjemland tog kvinden igen til hospitalet, hvor protokollen for et seksuelt misbrug blev aktiveret. Politiet blev underrettet om hændelsen i udlandet, hvorefter en undersøgelse gik i gang.

Den spanske kvinde kunne vise hospitalsrapport fra Sri Lanka samt e-mails fra både den påståede gerningsmand samt hotelejer. Denne dokumentation gjorde det muligt for politiet at bevise, at der her var sket en forbrydelse, hvorefter gerningsmanden blev anholdt af de asiatiske myndigheder.

Han venter nu på, at vide sin dom bag tremmer på Sri Lanka.

Læs artiklen

Populær