Lokal Nyheder

Politisk drama i Mijas afgøres i dag

Skrevet for

den

Dagens kamp i byrådet står mellem den fungerende borgmester, Juan Carlos Maldonado (tv), fra Ciudadanos og Ángel Nozal fra Partido Popular (th). Foto: Cadena Ser

Så kom dagen, hvor partierne i Mijas mødes for at nå til enighed om, hvem byens borgmester skal være de næste fire år. Men uenigheden er stor mellem Partido Popular, PSOE og Cuidadanos, og ingen kan på forhånd sige, hvad resultatet bliver af dagens forhandlinger og afstemning, der begynder kl. 12.00, skriver La Opinión de Málaga.

Slaget står mellem de tre store partier, hvor Partido Popular med Ángel Nozal i spidsen fik flest stemmer til kommunalvalget og dermed har ni mandater. Dog puster PSOE med Josele González ved roret Ángel Nozal i nakken med otte mandater. Og Juan Carlos Maldonado, der er fungerende borgmester, blev det tredje største parti med seks mandater. Men ingen har de 13 mandater, som et flertal i byrådet kræver, og derfor skal der helst ingås en aftale i dag.

Men ingen undtagen Ciudadanos er kommet med forslag til, hvordan situationen kan løses. Ángel Nozal har sågar flere gange udmeldt, at han under ingen omstændigheder vil gå sammen med Ciudadanos og dele borgmesterposten, som det ellers har været forslået. Og PSOE vil kun gå sammen med Ciudadanos, hvis Josele González bliver byens borgmester de næste fire år.

Hvis byrådsmedlemmerne i sidste ende vælger at stemme på deres egen borgmesterkandidat, vil den nye borgmester blive Ángel Nozal, da Partido Popular fik flest stemmer til kommunalvalget, men med fire mandater op til et absolut flertal i byrådet, vil den løsning besværliggøre lokalpolitiske beslutninger i byen de næste fire år.

Forhandlingerne går snart i gang, men hvad resultatet bliver, vil tiden vise.

Louise har en BA i Erhverssprog Engelsk/Spansk med speciale i International Marketing og har arbejdet med salg & marketing, events og administration.

Comments

Andalucia

Hajer forsvinder fra Middelhavet

Skrevet for

den

Bestanden af hajer i Middelhavet falder drastisk på grund af overfiskeri og plastikforurening. Mange arter er decideret truet af udryddelse.

»Hajen er i fare for at forsvinde fra Middelhavet,« siger Giuseppe Di Carlo, der er leder af Verdens Naturfondens arbejde i Middelhavet og henviser til det uansvarlige fiskeri, som finder sted.

Halvdelen af hajarterne i Middelhavet truet. 20 hajarter er ifølge World Conservation Union ‘kritisk truet’, mens yderligere 11 arter er ‘truet’. Otte arter er ‘sårbare’ og endeligt er ni kategoriseret som ‘næsten truet’, skriver B.T. og refererer til artikler på TV2 Norge.

Verdens Naturfonden (WWF) henviser til en ny rapport, at Libyen og Tunesien årligt fisker op mod 4.200 tons hajer hver. Det er tre gange så meget som Italien, som er den tredjestørste fiskerination i Middelhavet.

Giuseppe Di Carlo mener, at alle lande omkring Middelhavet bærer et ansvar for den nedslående udvikling, som truer hajernes overlevelse.

Verdens Naturfonden efterlyser derfor også et større internationalt samarbejde og strengere regler på området.

Læs artiklen

Andalucia

Færre dræbt i trafikken

Skrevet for

den

Sidste år faldt antallet af dræbte i trafikken i Málaga med 41 procent. Det er en markant forbedring, selvom det krævede 39 omkomne – et tal der stadig er alt for højt ifølge det spanske trafikdirektorat DGT.

På landsbasis omkom 1.806 personer sidste år i trafikuheld. Heraf 323 i forbindelse med uheld på motorveje, hvilket er en stigning på fem procent i forhold til 2017, mens antallet af ofre på veje i byerne faldt med to procent.
“Selvom størstedelen af trafikuheld sker i byerne, er trafikuheld på motorveje ofte mere voldsomme og kræver desværre flere ofre,” siger Pere Navarro fra DGT.

Der er mange årsager til trafikuheld, men for tredje år i træk er førerens uopmærksomhed den største årsag og udgør 32 procent af alle trafikuheld, hvor personer omkommer, mens 22 procent af alle uheld med ofre skyldes overtrædelse af fartgrænsen, og 21 procent skyldes, at føreren af køretøjet er påvirket af alkohol eller narkotika.

Derfor intensiveres politiets kampagner og kontrol på vejene ekstra meget over sommeren, hvor der er mere trafik i Málaga-provinsen.

Tal og fakta om uopmærksomhed

  • I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor.
  • I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30 procent af den tid, vi kører bil.
  • 70 procent af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.
  • Kører du 80 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 89 meter med en pose over hovedet!
  • Kører du 50 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 56 meter med en pose over hovedet!

Kilder: DTU Transport

Læs artiklen

Events Costa Del Sol

Jennifer Lopez gæster Fuengirola

Skrevet for

den

Torsdag den 8. august gæster Jennifer Lopez alias J.Lo Fuengirola. Koncerten, der er en del af turneen It’s My Party: The Live Celebration i anledning af hendes 50-års fødselsdag, afholdes i Marenostrum Fuengirola. Det bliver J.Lo’s eneste koncert i Spanien i denne omgang.

Billetsalget starter i dag mandag den 15. juli kl. 16.00, og billetter kan bestilles på https://masterentradas.janto.es/janto/

Jennifer Lopez er kendt for sit multitalent som både sanger, skuespiller, sangskriver, danser og modedesigner. Hun fik sit gennembrud som sanger i 1999 med singlen “If You Had My Love” fra debutalbummet On the 6. Det anslås, at hun har solgt over 55 millioner plader på verdensplan. Men allerede i 1993 var hun med i Janet Jacksons musikvideo That’s the Way Love Goes, og i 1995 fik hun sit gennembrud som skuespiller i filmen Money Train. Hun har desuden spillet med i de anmelderroste film Out of Sight, The Cell og An Unfinished Life.

Se et udpluk fra J.Lo’s turne It’s My Party: The Live Celebration her:

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Málaga vækster igen i år

Skrevet for

den

Málaga som turistdestination bliver stadig mere populær. Foto: Wikimedia Commons

Málaga oplever for sjette år i træk økonomisk vækst, og det forventes, at bruttonationalproduktet for Málaga vil stige med 2,6 procent i 2019. Det skyldes i stor grad turismen, der igen i år forventes at slå alle rekorder, samt en hurtigt voksende eksport, skriver Málaga Hoy.

Mange frygtede, at færre turister ville besøge Málaga i år, nu hvor rejsemål som Tyrkiet og Egypten igen er populære feriedestinationer, men tallene for årets første måneder viser, at Málaga også i år er en populær turistdestination. Mellem januar og maj har hotellerne i Malaga haft 2,1 million gæster, der tilsammen har haft 6,9 millioner hotelovernatninger. Det svarer til stigninger på henholdsvis 5,5 og 1,6 procent i forhold til samme periode sidste år.

I årets første kvartal er eksporten ligeledes steget med 6,6 procent i forhold til samme periode i 2018, og den samlede eksport udgør nu 7,41 milliarder euro. Den største modtager af eksportvarer fra Málaga er Frankrig, efterfulgt af Italien, Tyskland, Portugal, USA, Storbritannien, Kina, Marokko, Holland og Japan.

Så selvom salget af biler faldt med 5,2 procent, og salget af boliger faldt med 1,3 procent i første kvartal af 2019 i forhold til samme periode 2018, så er der ingen grund til bekymring. Det viser ledighedstallene for juni måned også, hvor der i år er 5.004 færre arbejdsløse end samme måned sidste år.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Dyreinternatet Triple A lukningstruet

Skrevet for

den

Trods et tilskud på 60.000 euro fra Marbella Kommune i år – en fordobling i forhold til sidste år – til dyreinternatet Triple A er internatets økonomi så dårlig, at ledelsen frygter, at man er nødt til at lukke ned om små to måneder, hvis ikke man får hjælp hurtigst muligt, skriver Diario Sur.

Dyreinternatet har plads til 120 hunde og 80 katte, men i øjeblikket huser Triple A 358 hunde og 205 katte. Udgifterne til foder, dyrlæge, vand, almindelig vedligeholdelse, uforudsete omkostninger og lønninger til tilknyttede dyrlæger mm. løber op på 35.000 euro om måneden.

I årets første seks måneder kom der næsten 500 nye efterladte hunde og katte til Triple A. Mange er enten blevet kørt ned eller skal behandles for parasitter, lopper og forskellige sygdomme. Samtidig kastreres/steriliseres alle hunde og katte. På grund af de mange nye hunde og katte, der kommer til internatet hver måned, er Triple A nødt til også at anvende dyrlæger, der ikke er tilknyttet internatet. Dyrlægeudgifterne er derfor steget eksplosivt den seneste tid, selvom Triple A får en reduceret pris på behandlingerne.

Triple A har i dag 460 medlemmer, der hver donerer fem euro om måneden. Men Jan Weima, der er leder og medstifter af internatet, håber på at nå op på 1.500 medlemmer, da det vil dække 7.500 euro af de månedlige udgifter. “Hvis vi ikke modtager øjblikkelig hjælp, ved jeg ikke, hvad vi skal stille op. Som situationen er nu, kan vi ikke tage imod flere hunde og katte. Problemet er, at mange efterlader deres kæledyr ude foran internatet, og vi kan jo ikke bare efterlade dem, så antallet af efterladte kæledyr stiger og stiger”, siger Jan Weima fortvivlet.

Læs mere om Triple A her: www.tripleamarbella.org

Læs artiklen

Erhverv

66 pirattaxaer taget ved lufthavnen i Málaga på to måneder

Skrevet for

den

Det lokale politi i Málaga har intensiveret kontrollen med pirattaxaer ved lufthavnen og i de seneste to måneder er der registreret 66 tilfælde af ulovlig kørsel til og fra lufthavnen.

Speciel her i sommer har politiet optrappet kontrollen og overvågningen ved Málagas lufthavn. De mange piratchauffører kører uden licens og den rette forsikring og derfor skævvrider de konkurrencen i forhold til de registrerede biler.

Bøden lyder på 1.380 euro, plus omkostningerne til at få bilen slæbt væk og opbevaret indtil bøden er betalt.

Bystyret i Málaga har, ifølge vejlovene i Andalusien, mulighed for at sætte bøderne kraftigt i vejret og det skulle være på vej, på grund af de mange sager, skriver Málaga Hoy.

Bøden vil komme op på 2.760 euro og hvis den bliver betalt med det samme, så bilen ikke skal slæbes væk, vil bøden komme op på 1.700 euro.

Læs artiklen

Populær