Fodbold

Pep Guardiola vil holde på kaptajnen

Skrevet for

den

 

Den spanske Manchester City-manager Pep Guardiola vil forlænge kontrakten med forsvarsspilleren Vincent Kompany.

 

32-årige Vincent Kompany har kontraktudløb til sommer, siger spanieren til Sky Sports.

Kompany skal også bære den lyseblå Manchester City-trøje i næste sæson, hvis det står til manager Pep Guardiola.

Vincent har kontraktudløb til sommer, men Guardiola ønsker at holde på spilleren, siger han til Sky Sports.

– Det vil jeg gerne. Han er vores kaptajn og har været her i 11 år, lyder det fra den spanske manager.

Kompany har spillet 338 kampe for City, siden han i 2008 skiftede til klubben fra Hamburger SV. Og selvom Guardiola ærgrer sig over belgierens mange skader, er han vild med spilleren.

– Hans karisma og vindermentalitet er fantastisk. Han er en af de bedste midterforsvarere, jeg nogensinde har set, siger Guardiola.

Vincent Kompany har spillet 14 kampe for Manchester City i denne sæson.

 

 

Kilde Bold.dk

Fodbold

Skandale ved kvinde-VM: Cameroun nægtede at spille videre efter VAR-afgørelse

Skrevet for

den

England vandt søndag 3-0 over Cameroun i ottendedelsfinalen ved VM for kvinder i Frankrig. Men det er ikke resultatet, kampen vil blive husket for.

Det er i stedet den opførsel, som Camerouns spillere udviste, fordi kendelserne fra det elektroniske dommer-system (VAR) gik dem imod.

Da England kom foran 2-0, blev målet i første omgang annulleret på grund af offside. Men kampens kinesiske dommer, Qin Liang, besluttede efter at have konsulteret VAR alligevel at anerkende scoringen.

Det fik den konsekvens, at Cameroun nægtede at give bolden op efter målet.

Efter en del protester endte de dog med at sætte spillet i gang, men da Qin Liang fløjtede til pause, samledes Camerouns spillere til rådslagning midt på banen, og holdets træner, Alain Djeumfa, udtrykte højlydt sin kritik af kineseren.

Det skulle dog blive endnu værre, for i anden halvleg troede Cameroun først, at de havde reduceret til 1-2.

Efter igen at have kigget situationen igennem på VAR besluttede Qin Liang dog at underkende målet, fordi den Cameroun-spiller, der lagde op til målet, var marginalt offside.

Camerouns spillere råbte og skreg over afgørelsen, og de fægtede med armene og græd af fortvivlelse.

Efter kampen var Englands manager, Phil Neville, kritisk over for modstanderne.

“Det havde intet med fodbold at gøre. Regler er regler, og dommerens kendelser var rigtige. Spillerne er dårlige forbilleder,” sagde den tidligere Manchester United- og Everton-spiller.

Det vides ikke, om kampen får konsekvenser for Camerouns spillere – andet end at holdet på grund af nederlaget er ude af turneringen.

Læs artiklen

Fodbold

Danmark vandt 2-0 over Serbien – men er ude af U21-EM

Skrevet for

den

Danmark vandt 2-0 i den sidste puljekamp mod Serbien, men det var ikke nok til at gå videre til semifinalerne ved herrernes EM for U21-landshold.

På forhånd stod det klart, at Danmark skulle vinde med tre mål for at have en chance for at gå videre. Men det lykkedes altså lige nøjagtig ikke i kampen i Trieste mod et serbisk hold, der allerede inden kampen var sikre på at ryge ud af turneringen.’

Det danske hold lagde frisk fra land og skabte adskillige muligheder i første halvlegs første halvdel. Det var derfor helt fortjent, da Jakob Bruun Larsen (Borussia Dortmund) efter 20 minutters spil kunne bringe de rødklædte danskere foran.

Joakim Mæhle (Genk) lagde bolden ud i venstre side til Jakob Bruun Larsen, som tog et træk ind i straffesparksfeltet, inden han lagde bolden over i målets lange hjørne.

Efter scoringen til 1-0 begyndte danskerne dog at spille lidt for langsomt, og det tillod serberne at komme bedre med i kampen. Men Danmark kunne trods alt gå til pausen med en etmålsføring.

Allerede efter seks minutters spil af anden halvleg kom danskerne imidlertid på 2-0 efter et hjørnespark, hvor bolden endte hos Jakob Rasmussen (Empoli). Ham var der ingen af serberne, der havde tænkt på at dække op, og han kunne let score fra syv-otte meters afstand.

Efter et kvarters spil opstod der en kontroversiel situation, da Andreas Skov Olsen (FC Nordsjælland) blev spillet fri i højre side af straffesparskfeltet. Serbernes målmand, Dragan Rogic (Mladost Lucani) fik blokeret hans afslutning, hvorefter bolden endte hos Philip Billing (Huddersfield), som fra kanten af feltet sparkede bolden i mål.

Kampens hviderussiske dommer, Aleksei Kulbakov, besluttede sig for at gense episoden på det elektroniske overvågningssystem (VAR), og han endte med ikke at anerkende målet – formentlig fordi han havde fløjtet, inden Philip Billing skød bolden i mål, hvorefter serberne var stoppet med at forsvare sig i situationen.

Kampafbrydelsen førte til, at kadencen gik af det danske spil, og det lykkedes egentlig først i slutfasen at komme helt op i gear igen.

Her havde danskerne nu muligheder nok til at score det vigtige tredje mål, men både den indskiftede Robert Skov (FC København), Jakob Bruun Larsen og til allersidst Rasmus Nissen Kristensen (Ajax) misbrugte chancerne.

I den anden ende var Serbien tættest på at score, da indskiftede Luka Adzic (Anderlecht) skød på overliggeren.

Sejren på 2-0 betød, at Danmark sluttede på puljens andenplads med seks point for tre kampe og en målforskel på +2. Tyskland spillede 1-1 mod Østrig i den sidste kamp og vandt dermed puljen.

Som puljevindere går Tyskland videre sammen med Spanien, som lørdag vandt pulje A.

Den bedste toer fra de tre indledende puljer går også videre, men Danmark kan med tomålssejren ikke længere blive bedste toer. Italien i pulje A har seks point og en  målforskel på +3.

Italien skal dog fortsat håbe på, at Frankrig og Rumænien i pulje C ikke spiller uafgjort i sidste runde mandag. Begge hold har seks point inden deres indbyrdes opgør, så en remis-løsning betyder, at både franskmændene og rumænerne går videre til semifinalerne.

Læs artiklen

Fodbold

Spanien smadrer sig videre i U21-EM: Nu er der ekstra pres på Danmark

Skrevet for

den

Spanien vandt lørdag med knusende 5-0 over Polen ved EM for U21-landshold, og dermed er de unge spanske herrer som det første hold klar til semifinalerne ved slutrunden.

Den kommende West Ham-spiller, Pablo Fornais (Villarreal), åbnede scoringen for Spanien efter 17 minutter, og derefter scorede spanierne yderligere to gange i første halvleg.

Først lobbede  Pablo Oyarzabal (Real Sociedad) bolden over Polens målmand, Kamil Grabara (AGF – udlejet af Liverpool). Dernæst scorede Fabián (Napoli) på langskud.

I anden halvleg sørgede Real Madrids Dani Ceballos for 4-0, inden den tidligere Real Madrid-spiller, Borja Mayoral (Levante), lukkede og slukkede i sidste minut.

Polen kunne ellers have nøjedes med uafgjort for at vinde puljen og dermed komme i semifinalen. Men det var polakkerne altså ikke i nærheden af.

De italienske værter vandt samtidig 3-1 over Belgien, som dermed sluttede uden point i puljen.

Spanien, Italien og Polen fik til gengæld alle seks point, og derfor måtte man kigge på de indbyrdes kampe for at finde placeringerne.

På grund af den store sejr til Spanien over Polen, blev spanierne puljevindere.  De er derfor klar til semifinalerne.

Italien blev nummer to og har stadigvæk en chance for at gå videre. Italienerne har seks point og en målscore på 6-3 for de tre kampe.

Det tvinger Danmark til at vinde med mindst tre mål over Serbien i danskernes sidste puljekamp søndag, da det kun er den bedste pulje-toer, der går videre. Danmark har i skrivende stund tre point og en målscore på 4-4. Da Danmark har tabt til Tyskland, der fører puljen, kan Danmark ikke blive puljevindere.

Begge pulje-toere kan dog blive snydt af holdene i pulje C. Her har Frankrig og Rumænien vundet begge deres første kampe. Hvis de spiller uafgjort mandag, går både franskmænd og rumænere videre uanset resultaterne i de øvrige puljer.

Læs artiklen

Fodbold

Så har vi balladen: Frankrig og Rumænien kan sende Danmark ud af U21-EM

Skrevet for

den

Frankrig vandt fredag holdets anden kamp ved EM for U21-landshold for herrer ved at slå Kroatien 1-0. Og da Rumænien senere vandt 4-2 over England, står vi over for det danske skrækscenario, når puljen spiller sidste runde mandag.

Her mødes Frankrig og Rumænien, der begge har seks point efter de første to kampe. Hvis de finder ud af at spille uafgjort i deres indbyrdes kamp, går begge lande videre til semifinalerne – og måske på Danmarks bekostning.

Turneringen ved EM for U21-landshold er bygget op på den måde, at de tre puljevindere går videre til semifinalerne sammen med den bedste toer – målt på point og dernæst målforskel.

Danmark har i pulje B tre point for de første to kampe. Landstræner Niels Frederiksens tropper kan ikke vinde puljen, som føres af Tyskland med seks point, da det er indbyrdes kampe, som tæller i tilfælde af pointlighed. Danmark vandt i anden kamp 3-1 over Østrig, men de rød-hvide tabte i den første kamp med de samme cifre til Tyskland.

Med en sejr i puljens sidste kamp søndag over Serbien – der ikke længere har noget at spille for – kan Danmark tage andenpladsen i puljen.

Men Danmark kan kun blive bedste toer, hvis kampen mellem Rumænien og Frankrig i pulje C får en vinder. Og de har vel at mærke fordelen af at kende resultatet af Danmarks kamp, inden de afgør deres mellemværende.

Over for Ritzaus Bureau har Niels Frederiksen betegnet turneringsstrukturen som ‘tosset’.

“Jeg har en idé om, at når man er til en slutrunde, så skal nummer et og to fra puljerne altså gå videre. Det synes jeg. Normalt er man aldrig afhængig af andre grupper for at komme videre. Men det er man her, og det er meget specielt,” sagde Niels Frederiksen inden Frankrigs og Rumæniens sejre fredag.

 

 

Læs artiklen

Fodbold

FC Barcelona tegner kontrakt med søn til stjernespillers agent

Skrevet for

den

FC Barcelona har tegnet kontrakt med den ret ukendte hollænder, Mike van Beijnen. Han er søn af Ali Dursun, som samtidig er agent for den kommende FC Barcelona-spiller Frenkie de Jong.

På klubbens egen hjemmeside skriver FC Barcelona, at klubben har tegnet en to-årig kontrakt med den 20-årige Mike van Beijnen.

Han kommer fra den hollandske klub, NAC Breda, som i 2018/19 rykkede ud af den bedste hollandske række.

I tiden som ungdomsspiller har backen også spillet for PSV Eindhoven og WIllem II, hvor han var klubkammerat med midtbanespilleren Frenkie de Jong, som FC Barcelona har købt af Ajax Amsterdam. Frenkie de Jong tiltræder 1. juli, og han er tiltænkt en central rolle hos de spanske mestre.

Mike van Beijnen skal i første omgang træne med FC Barcelonas B-hold.

De regerende spanske mestre har ikke betalt overgangssum til NAC Breda, og Mike van Beijnen har en frikøbsklausul på 100 millioner euro (745 millioner kroner).

 

Læs artiklen

Fodbold

Han skød Spanien til tops i Europa: Nu stopper Fernando Torres sin karriere

Skrevet for

den

For 11 år siden scorede han det afgørende mål, der sendte Spanien til tops i Europa. Nu vælger Fernando Torres at stoppe sin karriere i en alder af 35 år.

“Jeg har noget vigtigt at fortælle. Efter 18 spændende år er tiden kommet til at annoncere mit karrierestop. På søndag den 23. juni klokken ti lokal tid holder jeg en pressekonference, hvor jeg forklarer alt. Vi ses der,” skriver Fernando Torres på Twitter.

Fernando Torres brød igennem i Atlético Madrid som ungdomsspiller. På ligaholdet blev han topscorer i fem år i træk, hvorefter Liverpool købte ham i sommeren 2007.

Den blonde spanier var også en stor succes i Liverpool, som han scorede 81 mål for i 142 kampe, inden han i 2011 skiftede til Chelsea, som han vandt FA Cup’en og Champions League med i 2012.

I mellemtiden havde Fernando Torres scoret kampens enlige mål, da Spanien i 2008 slog Tyskland i EM-finalen. Dermed vandt Spanien landets første internationale titel siden EM i 1964 på hjemmebane.

Fernando Torres var også med på det hold, der i 2010 for første gang gjorde Spanien til verdensmestre. Det skete med en sejr i finalen på 1-0 over Holland efter forlænget spilletid.

Ved VM i 2010 havde Fernnado Torres ikke så stor personlig succes, men det fik han to år senere, da Spanien som det første land genvandt EM ved at slå Italien 4-0 i finalen. Fernando Torres scorede et af de fire spanske mål i slutkampen, og han scorede derudover to mål i turneringen.

Ialt nåede han at score 38 mål i 110 landskampe for Spanien.

Fernando Torres fortsatte klubkarrieren i Chelsea til sommeren i 2014, inden han tog til AC Milan. Det ophold blev imidlertid kortvarigt. Allerede i januar 2015 vendte han hjem til Atlético Madrid.

Her var han med til at vinde Europa League-trofæet i 2017, inden han i 2018-19 valgte at slutte karrieren i den japanske klub Sagan Tosu. Her blev det dog blot til fire mål i 32 kampe.

Læs artiklen

Populær