Samfund

Pænt dyrt at leje i Marbella og Málaga

Skrevet for

den

Efter Madrid og Barcelona er Marbella og Málaga de dyreste byer i Spanien at leje bolig i.

Det fremgår af en rapport fra bankernes vurderingsinstitut, TecniTasa.

Barcelona og Madrid topper listen. På den centrale Paseo de Gracia i Barcelona vil en lejlighed på 100 kvadratmeter således koste i gennemsnit 3.200€ om måneden.

Som de næste på listen dukker Marbella og Málaga op. Her ligger kvadratmeterprisen på 22€. De to er skarpt forfulgt af San Sebastian med 21€ og Las Palmas med 20€?

Alicante, derimod, er betemt til at betale i forhold til de nævnte priser. Her ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på ydmyge 2,5€. Så 100 kvadratmeter i centrum af Alicante skulle altså være til at få for 250€ om måneden.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Lokal Nyheder

Málaga er danskernes foretrukne rejsemål

Skrevet for

den

Rejsesitet Momondo har været inde og finde data fra deres søgemaskiner og Málaga kommer ind på en 1. plads over danskernes foretrukne destination.

Sol, kultur og storby. Det kommer ind på en klar førsteplads hos danskerne, skriver Momondo i en pressemeddelelse. Derfor har Málaga, for andet år i træk, været danskernes foretrukne destination på søgninger på ferie.

Hovedstaden på Costa del Sol kombinerer strande og solskin med storbyens atmosfære og kulturoplevelser. Her står programmet på solbadning og vandsjov på stranden, beundring af museer og katedral, efterfulgt af vandretur på strandpromenaden. Friske sardiner på en strandrestaurant eller en middag på en Michelin-restaurant.

Efter Málaga søger danskerne på Bangkok, Palma de Mallorca, New York og Barcelona.

Læs artiklen

Krimi

Hver tredje dom i Spanien er en trafikdom

Skrevet for

den

34 procent af samtlige domme i Spanien falder efter en overtrædelse af færdselsloven. Alene sprit- og narkokørsel udgør 21 procent af alle domme i Spanien.

Statsadvokatens kontor i Spanien har netop offentliggjort tallene for trafikdomme i landet for 2018. De viser en stigning på 10 procent for alkohol- og narkodomme i forhold til 2017. Tallet nåede i 2018 op på 56.173. 

21 procent af samtlige domme i Spanien i 2018 skyldes nu alkohol- og narkokørsel. Lægger man dertil antallet af førere uden kørekort og hastighedsdomme stammer hver tredje dom i Spanien i 2018 fra overtrædelser af færdselsloven.

Den tidligere regering, under ledelse af Mariano Rajoy, skar voldsomt ned på antallet af razziaer. De blev reduceret med 20 procent, skriver El Pais.

Direktøren for DGT, den spanske trafikstyrelse, Pere Navarro, har garanteret mere kontrol på vejene. Han håber, at det ikke bliver nødvendigt at øge straffene og håber, at flere razziaer kan virke forebyggende istedet.

Sidste år modtog ialt 89.264 en dom for overtrædelse af færdselsloven. Det er 34 procent af samtlige domme i Spanien og en stigning på 8,9 procent i forhold til 2017. Antallet af dødsulykker er ikke stigende. Der døde 1.180 på vejene i 2018 mod 1.198 i 2017.

Læs artiklen

Erhverv

Kæmpebøder til spanske elproducenter

Skrevet for

den

To af de store energiproducenter i Spanien, Endesa og Naturgy, skal tilsammen betale bøder på godt 25 millioner euro for at forstyrre elproduktionen i Spanien og dermed få en højere pris for deres el.

 

Fra oktober 2016 til januar 2017 ville de to selskaber have en for høj pris på deres strøm på elbørsen, hvor alle distributører køber strøm. Prisen var højere end den tilsvarende strøm fra andre producenter og var højere end Endesas og Naturgys produktionsomkostninger.

 

Derfor blev deres strøm afvist af elbørsen.

 

Dermed måtte de to standse elproduktionen på en del af deres værker og så kom markedet til at mangle strøm. Det giver højere priser og det var lige præcis, hvad de to selskaber ville opnå.

 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, CNMC, har derfor givet en bøde til Endesa og Naturgy på samlet godt 25 millioner euro for at manipulere elproduktionen, og dermed prisen på strøm, i Spanien, skriver styrelsen på deres hjemmeside.

 

Også Telefonica er i myndighedernes søgelys for tiden. De har netop fået en bøde på tre millioner euro, for ikke at informere deres konkurrenter om ledig plads til fibernet i deres centraler. Dermed har konkurrenterne ikke kunnet planlægge deres strategi for at lægge fibernet ud til kunderne.

Læs artiklen

Erhverv

Nye sociale boliger på vej i Málaga

Skrevet for

den

1.000 nye almennyttige boliger er, efter års stilstand, nu på vej i Soliva i det vestlige Málaga. Bystyret forhandler med europæiske banker om financieringen af byggeriet.

Omkring 20.000 står på venteliste til en billig, almennyttig bolig i Málaga. I det østlige Málaga er der bygget 1.530 nye og de er allerede beboet. En almennyttig bolig, eller VPO, Vivienda de Protección Oficial på spansk, bliver tilbudt til billigere husleje end de normale priser på tilsvarende lejligheder.

Projektet blev allerede godkendt helt tilbage i 2009, men har ligget stille på grund af krisen, skriver La Opinión de Málaga.

Alt det forberedende arbejde ligger i skuffen, lige til at hale frem, så snart financieringen er på plads. Málaga håber på både regional- og statsstøtte og så forhandles der med europæiske banker om et lån til Málagas egen del af financieringen.

Projektet, ni sociale boligblokke i alt, kommer til at koste 120 millioner euro at opføre.

 

 

 

Læs artiklen

Erhverv

Højere erstatning til trafikofre

Skrevet for

den

Erstatningerne til trafikofre i Spanien for 2019 er netop blevet sat op med 1,6 procent.

Det vil sige, at hvis man i år allerede har været involveret i en trafikulykke med skader, kan man, med tilbagevirkende kraft, få erstatningen sat op.

For at vurdere erstatningen for skader i forbindelse med trafikulykker bruger Spanien en skala, der definerer grunderstatningen for en skade. For eksempel ved død, permanent handicap eller midlertidigt handicap. Derefter tages der hensyn til øvrige forhold som tab af indkomst, familiens situation, arbejdsløshed eller andet, skriver AEA, det spanske FDM, på deres hjemmeside.

Hvis man har været involveret i en ulykke i år med skade, eller har familie eller venner som har, har man ret til at gå til sin forsikring og få erstatningen sat op med 1,6 procent, selvom den allerede er blevet udbetalt. 

Læs artiklen

Erhverv

3,5 millioner arbejdsløse i Spanien

Skrevet for

den

I årets første tre måneder var der 19,5 millioner i arbejde i Spanien og 3,35 millioner ledige. Dermed rammer arbejdsløshedsprocenten 14,7.

Ialt 49.900 meldte sig til køen af arbejdsløse i det første kvartal og dermed røg arbejdsløshedsprocenten op på 14,7. Det er den største stigning i arbejdsløsheden siden 2013. Tallet er dog påvirket af at påsken, med mange sæsonjobs, først faldt i april, så renset for sæsonudsving faldt arbejdsløsheden faktisk med 2,92 procent i første kvartal, skriver El Pais.

Økonomiminister Nadia Calviño siger til avisen, at der er gode udsigter for at få arbejdsløsheden længere ned og hun håber, at lande på 14 procent, eller mindre, når året er gået.

I forhold til de værste år under krisen er den spanske arbejdsløshed næsten halveret. For seks år siden nåede den op på historiske 26,9 procent.

Hver fjerde lønmodtager i Spanien arbejder på en midlertidig kontrakt.

Læs artiklen

Populær