Erhverv

Påske, men alle butikker åbne

Skrevet for

den

Der var engang hvor påsken var hellig i den forstand, at alle havde fri. Således er det her på Solkysten ikke længere, da næsten alle butikker nu holder åbent.

Både Skærtorsdag (Jueves Santo) og Langfredag (Viernes Santo) åbner de fleste butikker med forventningen af mange folk. Dette kommer nok til at blive sandt, da begge dage byder på mulig regn.

Når himmelen er grå og man ikke kan ligge ved stranden, hvad gør man så her på Solkysten? Man går på indkøb i stedetfor, selvom gaderne nok skal være fyldte til de stadig mange optog.

Siden påskens start i søndags har vi siddet badet i den stærke forårssol. Det tager vi nu en lille pause fra med en front, der i øjeblikket gør himmelen grå. Om vi her i Málaga rent faktisk vil få noget regn vil kun tiden vise, men ifølge det meteorologiske institut er der størst sandsynlighed i nat.

Video forneden er af en af de mange påskeprocessioner. Her fra tirsdag i Málaga, hvor man tydeligt kan se hvor højtidelig påsken trods alt stadigvæk er.

¡ Al toque del alcalde levantan a la Novia de Málaga a pulso por la Tribuna de los Pobres !

📹🙌 MARTES SANTO | #SSanta101tv #Málaga #MartesSanto #CofradíasMLG ¡ Al toque del alcalde levantan a la Novia de Málaga a pulso por la Tribuna de los Pobres ! Cofradía del Rocío Paco de la TorrePuedes ver el vídeo completo aquí 👉 https://bit.ly/2IomjOI

Gepostet von 101Tv Málaga am Dienstag, 16. April 2019

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Erhverv

Hilton-hotel åbner officielt i Benalmádena

Skrevet for

den

Den amerikanske kæde har investeret 22 millioner euro i renoveringen af ​​hotellet Reserva del Higuerón i Benalmádena, som officielt slår dørene op den 27. juni.

Hotellet med 177 værelser vil på ny slå dørene op, men nu under luksusmærket Curio Collection by Hilton. Det er tredje af slagsen her i Spanien, kun efter hotellerne i Barcelona og på Ibiza.

Efter en investering på 22 millioner euro åbnede hotellet i torsdags, den 6. juni, men ikke officielt før sidst på måneden. Helt præcist den 27. juni, hvor det nye konferencelokale med en kapacitet til 1.100 mennesker også vil stå færdigt.

Renoveringen af det gamle hotel Reserva del Higuerón i Benalmádena har betydet, at alle værelserne samt fælles områder har fået et helt nyt look. Mere moderne og med luksus for øje.

Hotellet er i øvrigt det eneste i Málaga provinsen med en Michelin-stjerne restaurant, der har udsigt ud over Middelhavet.

Læs artiklen

Erhverv

H&M-butik lukker ned i Málaga

Skrevet for

den

Butikken &Other Stories, i H&M’s dyre ende af skalaen, lukker permanent sine døre på strøget i Málaga grundet “ikke opfyldte forventninger i byen”.

Fem år efter dets indvielse lukker butikken &Other Stories, som tilhører tøj-detailfirmaet Hennes & Mauritz, sine døre på calle Larios i centrum af hovedstaden på Costa del Sol.

Dette er onsdag blevet offentliggjort “efter firmaet har foretaget en undersøgelsesperiode, som har endt i beslutningen om et permanent lukke i Málaga.”.

Årsagen til lukningen skyldes, at “man her ikke har formået at tilpasse sig kundekredsen, hvilket er noget af det vigtigste for at have succes indenfor et marked i konstant forandring”.

Ifølge talsmand fra H&M “har &Other Stories i Málaga ikke levet op til vores forventninger, så vi har besluttet at lukke butikken”. Og han sluttede, “en naturlig del af en virksomhed er løbende at evaluere sine butikker, som kan føre til flytning og lukning”.

Denne lukning betyder, at den svenske kæde reducerer sin tilstedeværelse til kun to &Other Stories butikker i Spanien. De ligger i Madrid og Barcelona.

Læs artiklen

Erhverv

Fujifilm åbner Photo Shop i Málaga

Skrevet for

den

Det japanske selskab Fujifilm har åbnet sin første Wonder Photo Shop i Málaga. I butikken kan man blandt andet printe sine fotos fra mobiltelefon til papir.

Fujifilm har sammen med Dakota Photos indviet sin første Wonder Photo Shop i Málaga. Helt præcist i shoppingcentret El Corte Inglés, som har samme type afdeling i Madrid.

Konceptet, der er skabt af det japanske multinationale selskab, findes også i Tokyo, New York, Toronto, London, Paris, Prag og Warszawa i blandt andre byer.

I butikken kan kunder printe deres fotografier fra mobile enheder ud på papir, oprette personlige fotoalbums og lave andre former for dekorative ting samt meget mere, hvoraf flere af dem med mulighed for hurtig service.

Med denne nye afdeling indviet i El Corte Inglés i Málaga er der nu ni Wonder Photo Shop-butikker i Spanien, hvoraf to af dem ligger i Andalusien. Den anden blev indviet for halvanden år siden i den andalusiske hovedstad, Sevilla.

På verdensplan er der mere end 116 af disse foto-butikker, hvoraf 48 ligger i Europa.

Læs artiklen

Erhverv

Málaga provins blandt top for hussalg

Skrevet for

den

Ifølge ny, registreret data tegner Málaga og fire andre provinser i Spanien sig for 45 procent af ejendomssalget i hele landet. 

Over de sidste tolv måneder er der i Málaga provinsen blevet solgt 32.600 boliger, kun bag Madrid, Barcelona og Alicante men foran Valencia. Málaga er ifølge den nye data fortsat det andet marked med det højeste salgstal set i forhold til befolkningstal, hvor Madrid fortsat fører an.

Ejendomshandelen i Spanien fortsætter sin kurve op, med Málaga provinsen som en af ​​hovedmotorerne i den nationale reaktivering af sektoren.

Málaga provinsen lå i starten af ​​2019, som den fjerde aktivitetspæl med helt præcist 32.654 boliger solgt (både nye og gamle). Dette antal blev solgt indenfor et år, og kun bag Madrid (77.569), Barcelona (56.717) og Alicante (38.646), mens foran Valencia med 30.475 ejendomme solgt.

Disse fem provinser i Spanien står således for næsten halvdelen (præcis 45,2%) af de 521.550 boliger, der blev solgt i den pågældende periode. Dette er ifølge den seneste rapport fra ‘el Colegio de Registradores’, som blev offentliggjort i dag og svarer til første kvartal i 2019. Madrid kan tilskrive sig den højeste andel med 14,8%, efterfulgt af Barcelona (10,8%), Alicante (7,4%), Málaga (6,2%) og Valencia (5,8%).

Udviklingen i ejendomsmarkedet er fortsat positiv med 7 procent flere hussalg i Málaga, set i forhold til den foregående periode. Mellem marts 2018 og marts i år blev der i Málaga provinsen registreret et tal på 19,82 salg pr. tusinde indbyggere, hvilket kun er overgået af Alicante med 20,93, men højere end Castellón (15.78), Almería (15.45) og Girona (14.61). Málaga-indekset er også meget højere end det spanske gennemsnit, som ligger på omkring 11 operationer pr. tusinde indbyggere.

Málagas styrke ligger også i at provinsen for øjeblikket ligger på tredjepladsen for flest nye boligbyggerier solgt. Helt præcist et tal på 6.308, kun overskredet af 8.318 i Barcelona og 18.234 i Madrid over første kvartal af året.

Dataene bekræfter også, at den udenlandske køber fortsat er en grundlæggende faktor for sektoren. I første kvartal 2019 købte udlændinge 28,1% af de boliger, der blev solgt i Málaga. Provinsen trækker fortsat folk fra udlandet, som ønsker enten et permanent eller feriehjem på Costa del Sol. Kun foran Málaga ligger Alicante med 40,9% af hussalg til udenlandske kunder og Tenerife med 34,2%.

Málaga overstiger denne gang De Baleariske Øer, som før har besat tredjepladsen i det første kvartal af året. Nu på en 4. plads med 27,4% af salget til en udlændinge. Herefter Las Palmas (21,4%), Murcia (20,1%), Almería (17,3%), Tarragona (13,3%) og Castellón (12,5%).

 

Læs artiklen

Erhverv

Marked får tiltrængt ansigtsløft

Skrevet for

den

Arbejdet, med et budget på 8,9 millioner euro, vil over en periode af tre år omfatte en komplet indvendig renovering af markedet (el mercado) Huelin i Málaga.

En del af arbejdet, som bliver delt op i to for at markedet kan forblive åbent, involverer også udgravning til en underjordisk parkeringskælder med plads til 50 køretøjer.

Markedet vil blive renoveret fra top til tå med en tidsramme på helt præcist 34 måneder. Projektet er mandag blevet godkendt ved et kommunalt møde i Málaga. Og omfatter opførelsen af et midlertidigt marked, hvor halvdelen af de handlende stadigvæk kan udstille deres varer. Med et total budget på 8,9 millioner euro er renoveringsarbejdet af den kommunale bygning sat på højkant for interesserede firmaer.

Reformen vil give Huelin-området i Málaga en splinterny tre-etagers-bygning, herunder en underjordisk parkeringskælder med 8 pladser til på- og aflæsning samt 50 p-pladser til kunder.

Markedet huser i øjeblikket 162 stande, som i to faser vil blive flyttet til et midlertidigt marked mens renoveringsarbejdet står på. På denne måde mister ingen indtægter over de næsten tre år.

Det anslåede budget for opførelsen af det midlertidige marked er 1.391.734,15 euro, mens selv renoveringen er anslået til 7.510.215.25 euro. Alt i alt næsten 9 millioner euro.

 

Læs artiklen

Erhverv

Norsk selskab investerer fem mio. euro i Benalmádena

Skrevet for

den

Et norsk selskab har investeret fem millioner euro i ombygningen af indkøbscentret Solymar i Benalmádena til et stort forretningskompleks.

Selskabet har indgået en aftale med de 18 ejere af eksisterende lokaler, og har allerede startet arbejdet med et budget på 5 millioner euro for at skabe plads til andre virksomheder.

Investeringsgruppen har siden årsskiftet arbejdet på projektet for at omdanne indkøbscentret på Solymar-pladsen om til et forretningskompleks. “Projektet vil indebære oprettelsen af ​​ca. 800 arbejdspladser, og ombygningen vil betyde en komplet forretnings- og bymæssig ændring for Benalmádena”, forklarede borgmesteren Víctor Navas, som har mødt de norske investorer.

Byggeprojektet på 20.000 kvadratmeter vil også omfatte 400 parkeringspladser og forventes at stå færdigt i foråret 2020.

Víctor Navas sagde i denne forbindelse, at dette projekt indgår i en enorm udvikling, som Benalmádena Costa vil opleve over de kommende år. Takket være investorer og 10 millioner euro af EU’s EDUSI-midler, Desarrollo urbano sostenible integrado (Integreret bæredygtig byudvikling).

“Kommunens projekter er forbundet med andre private initiativer, såsom ombygning af Alay-hotellet, opførelsen af ​​Venedig-hotellet i Holiday World-komplekset og et virksomhedsområde på Avenida del Sol, hvilket er initiativer der beviser, at Benalmádena Costa går igennem en erhvervsmæssig fornyelse,”sagde borgmesteren til slut.

Læs artiklen

Populær