Oktober program for Margrethekirken i Las Lagunas de Mijas

Oktober program for Margrethekirken i Las Lagunas de Mijas

 

Den danske præst, Iben Snell sender os hver måned aktivitetsprogrammet – læs med forneden og rigtig god fornøjelse!

 

Gudstjenester

Søndag    1/10  kl. 11.00: Familiehøstgudstjeneste. Iben Snell. Høst BBQ

Søndag    8/10  kl. 11.00:  17. søndag efter trinitatis. Karsten Erbs. Kirkefrokost

Søndag  15/10  kl. 11.00: 18. søndag efter trinitatis. Iben Snell

Søndag  22/10  kl. 11.00:  19. søndag efter trinitatis. Iben Snell

Søndag  29/10  kl. 11.00:  Reformationsgudstjeneste med indvielse af nye alterstager. Iben Snell. Reception.

Søndag     5/11  kl. 11.00:  Alle Helgens Dag. Iben Snell

Arrangementer

Høst familiegudstjeneste og BBQ søndag den 1. oktober kl. 11.00

Se nærmere omtale på www.facebook.com/Boerneungeklubbenmargrethekirken.

Sangaften torsdag den 5. oktober kl. 19.00

Denne aften vil vi synge mange Høst og Efterårs sange. Vi får besøg fra Danmark: vores tidligere præst Karsten Erbs, som kommer med en stor flok (sang)glade mennesker fra Randers kanten, og han har violinen med, så vi forventer, at taget kommer til at løfte sig. I pausen serveres en platte med 3 snitter og en ostemad til 10 €. Tilmelding er nødvendig.  Ring eller skriv venligst til Margrethekirken senest den 27. september.

Filmklub aften om Martin Luther torsdag d. 12. oktober kl. 19.30

Hvem var han egentlig: munken, der for 500 år siden bød den magtfulde pavekirke trods og blev jaget vildt, men som ikke desto mindre ændrede Europas syn på kristendom og kirke? I hovedrollen ses Joseph Fiennes.  Blandt de øvrige medvirkende: Bruno Ganz og Peter Ustinov.

”Georgien, Guds moders gyldne lod” billedfortælling fra Kaukasus torsdag d. 19. oktober kl. 19.30

Legenden siger, at da Gud holdt en frokostpause under sit arbejde med at skabe verden, spildte han lidt mad. Der hvor maden ramte jorden, ligger Georgien i dag! Måske er det af lutter taknemmelighed over deres frodige land, at georgierne har så lang og trofast en historie med Vorherre. Landet er et af verdens ældste kristne lande – og guddommelig smukt med høje bjerge og dybe dale. I Georgien elsker man gæster og fester, god mad, god vin og gode historier! Sproget og alfabetet er noget for sig, men fortvivl ikke: er det for svært for dig, slår de da bare over i russisk, det kan de nemlig også! Tiden under Sovjet huskes på godt og ondt og nogle gange fra en lidt anden vinkel, end vi er vant til: som nok det eneste sted i verden, mindes man stadig Josef Stalin med en vis nostalgi! Aftenen byder på nyt og gammelt fra en forunderlig plet på verdenskorte.  Entré: 5 € inkl. kaffe.

Litteraturkreds i præsteboligen onsdag den 25. oktober kl. 10.00

Vi drøfter Karl Ove Knausgårds seneste roman: ”Om sommeren”. Romanen skildrer den sidste sommer hos familien Knausgård, inden forfatteren og hans hustru gik hver til sit, med refleksioner over livet som midaldrende, friheden og de muligheder, der lukker sig i takt med kroppens forfald.  Indflettet er en sidehistorie om en ældre kvinde Johanne, som har forladt mand og børn for kærligheden.

2 dages busudflugt ind i ”Andalusiens hjerte” torsdag den 26. oktober og fredag den 27. oktober

Margrethekirken arrangerer en udflugt med overnatning i den smukke gamle kongeby Antequera med indlagt besøg i den nærliggende Ulvepark, naturparken El Torcal og fortidshøjene Los Dolmenes – og en byvandring, hvor vi vil se nærmere på Alcazabaen og et par af de mange fine kirker, som præger bybilledet. Læs mere om program og pris på facebook og vores hjemmeside: www.margrethekirken.com                                                                                                                                                                                                                                                               

Halloween i Børne- og Ungeklubben tirsdag den 31. oktober kl. 17.00                                                           

Nu sænker mørket sig og skeletterne vælter ud af skabet, så tag uhyggeligt tøj på og kom med til Halloween party i Margrethekirken. Der er syge gys og god mad forsmå og store. Entré: 5 €. Tilmelding inden 23. oktober til Anni tlf. 611 392 700 eller www.facebook.com/Boerneungeklubbenmargrethekirken

”Findes der et liv efter de 65+?” Et optimistisk foredrag ved Christen Væver torsdag den 2. november kl.19.30.  

”Har du det som jeg, at yngre mennesker, allerede da du fyldte 50 år, opfattede dig som gammel? Da jeg fyldte 50, og det kom i Amtsavisen, var der en konfirmand, der sagde til mig: ”Nå Væver, nu har du nået hastighedsgrænsen!” Derefter fejrede jeg min 50-årsdag de næste 10 år i træk, men da jeg nåede de 60, var der ikke noget at gøre – jeg lignede virkelig en 60-årig.” Ordene er Christen Vævers, som også kan fortælle, at han har vænnet sig til, at der findes 3 aldre for alle: ung, midaldrende og ”hold da op, hvor holder du dig godt!” Aftenen byder på nogle skønne livsbekræftende og humoristiske historier om dette at blive ældre. Historier, der bringer glæde, smil og adspredelse, men også lidt at tænke over. I pausen serveres kage og kaffe. Tilmelding er nødvendig.  Billetter á 10 € kan købes i kirken. Ring eller skriv til Margrethekirken senest den 26. oktober.

Koncert med Maria Montell torsdag den 9. november kl. 18.00

Margrethekirkens Venner har arrangeret, at sangerinden Maria Montell  kommer hun en tur herned for at synge i Margrethekirken. Maria har holdt nogle meget velbesøgte kirkekoncerter i Danmark, bl.a. i domkirken i Helsingør, og hernede er der lagt op til en spektakulær koncert. Med afsæt i sin lange karriere har sangerinden forberedt et blandet repertoire, som også indeholder numre fra det allerseneste album ”En ny dag”, der udkom i foråret. Billetter á 30 € inkl. vin og sandwich kan købes i Margrethekirken, i Vitamina i Centro Idea og hos kasserer Jørgen Kobstrup  tlf. 661 714 508 eller mail: the.kobstrups@get2net.dk

NB! Vi søger piger og drenge, der har lyst til at være med i Luciaoptog og/eller krybbespil.       Inden længe begynder vi at tælle ned til jul. Er du mellem 5 og 15 år, og har du lyst til at være med til at bære lys ind i kirken med sang og julestemning til vores ”Syng julen ind” aften fredag den 1. december?  Så vær sød at kontakte Iben på tlf. 661 001 998 eller skriv til margrethekirken@margrethekirken.com   Vi øver i kirken 3 lørdage om formiddagen kl. 11.00 den  11. – 18. – 25. november.

Konfirmationsforberedelse

I oktober starter et nyt konfirmandhold med henblik på konfirmation i 2018. har du et barn, der skal konfirmeres, så kontakt venligst præsten på tlf. 952 587 481 eller margrethekirken@margrethekirken.com

ER DU VORES NYE FRIVILLIGE I MARGRETHEKIRKEN?

I Margrethekirken har vi mange spændende ting på programmet hver måned, og kirken er mødested for mange mennesker, både om søndagen og på hverdage i forbindelse med koncerter, foredrag, sangaftener osv.

Det betyder, at vi har mange bolde i luften – men vi har også brug for mange hænder til at gribe dem! Har du lyst og tid til at give en hånd med, vil vi meget gerne høre fra dig. Det kan dreje sig om kagebagning, kaffebrygning, servering, hjælp med pasning af baren eller ”billetlugen”, når der er koncert og foredrag.

Ring til os på tlf. 952 587 481 eller skriv til margrethekirken@margrethekirken.com eller giv os et praj efter gudstjenesten. Vi tager imod enhver håndsrækning med stor tak!

MARGRETHEKIRKEN

Avda. de Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa

Tlf. 952 587 481

Website: www.margrethekirken.com

Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken

 

Den danske præst:

Iben Merete Gabriel Snell

Edif. Andromeda II c/Maestra Aspiazu 10 – 2A

29640 Fuengirola

Tlf.: 661 001 998

Email: margrethekirken@margrethekirken.com

 

Årskontingentet

på 70 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar:

(IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999

(Swift: CCRIES2A)