Spanien

Nyhed om bortadoption er ”fake news”

Skrevet for

den

Der er tale om en ren og skær smædekampagne fra mediernes side mod Partido Popular, mener partileder Pablo Casado.

Gårsdagens nyhed om at give midlertidig opholdstilladelse til gravide immigranter, der opholder sig i landet ulovligt, når de vælger at bortadoptere deres barn, har fået partiledereren helt op i det røde felt.
Til en præmieoverrækkelse i Valladolid i går anklagede han de spanske medier for at fordreje sandheden for dermed at underminere partiets valgprogram op til folketingsvalget den 28. april.

Ifølge Pablo Casado får medierne det til at lyde som om, at Partido Popular ønsker at komme landets negative befolkningstilvækst til livs ved at lokke kvinder til at ”forære” deres børn væk. ”Jeg er politiker, men først og fremmest menneske, og jeg kunne aldrig finde på at franarre kvinder deres børn blot for at afhjælpe problemet med negativ befolkningsvækst. Det er klart, at alle sejl skal sættes ind, men vi tager ikke inhumane metoder i brug i vores parti. Dog må vi overveje alle muligheder for at sætte en stopper for den faldende befolkningstilvækst, herunder også en eventuel stramning af den gældende abortlov,” forklarede Pablo Casado.

Ifølge Partido Popular er forslagets udgangspunkt at beskytte de gravide kvinder, der opholder sig ulovligt i landet. De lever som regel under meget dårlige forhold, og den eneste løsning er ofte at efterlade deres nyfødte barn, da de ikke har mulighed for at tage sig af det. Hensigten er derfor at give disse kvinder samme rettigheder og muligheder som andre kvinder i landet.

Et lignende projekt blev tidligere søsat i Madrid, hvor man med stor succes har kunne reducere antallet at spædbørn, der bliver forladt af deres mødre.

 

Louise har en BA i Erhverssprog Engelsk/Spansk med speciale i International Marketing og har arbejdet med salg & marketing, events og administration.

Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Politik

Tyre på festival forbydes permanent

Skrevet for

den

Den spanske højesteret har netop afvist en appel fra den kommunale ledelse i Tordesillas, Valladolid. De forsøgte, at få lov til at bruge tyre under festivalen igen.

Festivalen, der op indtil 2016 hed “Toro de la Vega”, forbliver dermed under navnet “Toro de la Peña” og uden brugen af tyre.

Under festivalen, der normalt afholdes i september, blev tyrene brugt til underholdning med det eneste formål at dræbe dem.

‘Toro de la Vega’, fejret i byen Tordesillas i provinsen Valladolid, er en berømt spansk festival med rødder fra middelalderen.

Tusindvis af mennesker har over årene deltaget i festivalens aktiviteter, hvor tyre blev spydet fra hesteryg og til sidst døde.

Den regionale domstol har tidligere fastslået, at det er forbudt at foretage en sådan dyremishandling. Nu har den spanske højesteret bakket dem op.

Dyrebeskyttelsesorganisationen PACMA har i årevis arbejdet for, at bryde denne ældgamle tradition, som nu altså ophører for altid.

Siden 2016 har festivalens arrangører ikke haft tyrefægtning på programmet. Ifølge højesteretten er det nu en saga blot.

Læs artiklen

Spanien

Den ekstreme højrefløj under angreb

Skrevet for

den

Santiago Abascal, VOX, bliver nu angrebet fra alle sider.

Højrefløjspartierne Partido Popular og Ciudadanos går nu til angreb på VOX i et forsøg på at bremse partiets succes i meningsmålingerne op til folketingsvalget den 28. april, hvor det ekstreme højrefløjsparti står til at få 12 procent af stemmerne.

Rygterne om et koalitionssamarbejde mellem de tre partier efter det kommende folketingsvalg er mange, men intet er blevet bekræftet af hverken Partido Popular eller Ciudadanos, der indtil videre begge har valgt at gå stille med dørene.
Men ikke alle er tilfredse med situationen og mener, at de to partier bør tage afstand til VOXs politik. Partido Populars partileder Pablo Casado er af mange – også partifæller – blevet beskyldt for at fedte for VOX for dermed at kunne vinde regeringsmagten efter folketingsvalget i slutningen af april. Han har sågar udtalt, at det spanske demokratis fjende ikke er den ekstreme højrefløj, som mange mener, men derimod regeringspartiet PSOEs allierede, det populistiske parti Unidos Podemos samt uafhænighedstilhængerne i Catalonien og Baskerlandet.

Men både Ciudadanos og Partido Popular ændrer nu strategi og går begge til angreb på VOX. Det sker på baggrund af de sidste ugers mange outrerede udtaleleser fra VOXs partileder Santiago Abascal, der blandt andet mener, at spanierne skal have lov til at forsvare sig med våben, hvis de frygter for deres liv.

Pablo Casado mener, at det er at spille russisk roulette, hvis man stemmer på VOX, og han opfordrer i stedet spanierne til at stemme med hovedet og ikke lade sig forføre af VOX.

Albert Rivera, partileder for Ciudadados, har indtil videre holdt hovedet koldt, og kun en gang er han gået til angreb på VOX. Det var i forbindelse med forhandlingerne om regeringsmagten i Andalusien, hvor VOX betingede sin støtte til Partido Popular og Ciudadanos med en afskaffelse af den lov, der beskytter voldsramte kvinder. Internt i partiet har Albert Rivera mødt stor modstand for sin vage holdning overfor VOX, og han har nu valgt at støtte op om Pablo Casado og ændre taktik.

Den taktiske kovending ses dog af mange, som de to partiers krampagtige forsøg på at bremse den vælgerflugt, de begge har oplevet, siden VOX blev en vigtig brik i spansk politik.

Læs artiklen

Krimi

Kvinde dræber sin mand i selvforsvar

Skrevet for

den

Kvinden ringede selv til 112-alarmcentralen, hvor hun forklarede at hun havde ageret i selvforsvar. Hendes 32-årige mand døde i hjemmet af knivstik.

En 32-årig mand har torsdag mistet livet i sit hjem i San Pedro del Pinatar, Murcia. Han døde grundet knivstik fra sin kone, som indrømmede at hun havde dræbt ham. Dog havde kvinden, ifølge eget udsagn, ageret i selvforsvar, da han ville slå hende.

112-alarmcentralen modtog torsdag kl. 13:58 et opkald fra en kvinde i området af Las Esperanzas. Hun forklarede i opkaldet, at hun havde stukket sin mand med en kniv “efter han havde forsøgt at slå hende”. Ifølge kvinden var det ikke første gang.

Ved politiets ankomst fandt man manden uden puls, hvorefter man forsøgte at genoplive ham. Den 32-årige mand kunne ikke reddes og døde på gerningsstedet.

Kvinden blev anholdt og venter i dag på at se en dommer, mens mandens lig er blevet fjernet fra hjemmet i Murcia.

Læs artiklen

Erhverv

Udenlandske investeringer i Spanien topper. Catalonien flopper.

Skrevet for

den

Ikke siden de glade dage før finanskrisen i 2007 har de udenlandske investeringer i Spanien været højere. Madrid tegner sig alene for 85 procent af investeringerne.

Nye tal viser, at de udenlandske investeringer i Spanien i 2018 har slået rekord. Næsten 47 millioner Euro er der kommet til Spanien i form af nye investeringer, viser tal fra Indenrigsministeriet. Det er en stigning på 71% sammenlignet med 2017.

Bag tallene gemmer der sig dog en barsk virkelighed for Catalonien. Efter afstemningen om uafhængighed i 2017 har mange virksomheder droppet deres investeringer i regionen og mange virksomheder er flyttet, skriver Murcia Today.

Udenlandske investeringer i Catalonien er faldet fra godt otte millioner Euro i 2016 til knap tre millioner Euro i 2018.. Catalonien står dermed kun for 6,4 procent af de samlede investeringer mod 31 procent i 2017.

Madrid står nu for hele 85 procent af de udenlandske investeringer i Spanien. I 2016 var det 44 procent.

Læs artiklen

Spanien

4.500 fanget uden sikkerhedssele

Skrevet for

den

Indenfor blot en uge har politiet fanget 4.500 bilister uden sikkerhedssele på. Det indebærer for dem en bøde på 200 euro og tre klip i kørekortet.

Guardia Civil har på en enkel uge givet bøder til præcist 4.446 personer, der kørte uden sikkerhedssele.

Sådan en overtrædelse koster 200 euro samt tre klip i kørekortet. Dog kan man slippe med halv skade, hvis man betaler bøden indenfor 14 dage.

Disse trafikanter blev alle fanget under en intens kampagne, der løb over dagene fra den 11. til den 17. marts. I løbet af denne uge blev der kontrolleret i alt 377.602 køretøjer på de spanske veje.

75 procent af de næsten 4.500 bilister blev i øvrigt taget på en landevej, hvor otte ud af ti dødsfald netop sker.

Guardia Civil fandt også 262 børn, der enten sad uden sele eller i korrekt sikkerhedssystem. 62 af dem sad desuden på forsædet.

Her i Spanien kræver loven, at børn på under 1,35 m i højde, skal sidde fastspændt på bagsædet i passende system i forhold til højde og vægt.

Trafikdirektoratet (DGT) påpegede, at “bruge selen er obligatorisk, netop grundet din sikkerhed.”

Læs artiklen

Politik

Strammere regler for Uber og Cabify

Skrevet for

den

Uber og Cabify skal fra den 1. april underrette om al kørsel i et nyt system, der har til formål at registrere deres aktiviteter.

VTC’er, hvilket står for ‘un vehículo de transporte con conductor’ (et transportkøretøj med chauffør) vil fra den 1. april få strammere regler her i Spanien.

Fra den 1. april vil driften af en ny hjemmeside blive sat i funktion. Her skal de virksomheder, som opererer via Uber og Cabify, registrere alle sine udførte tjenester.

Dette register for al kommunikation vil blive drevet af udviklingsministeriet og opfylder således et af kravene fra taxachauffører.

Dette værktøj vil gøre det muligt for både kommuner og regionale myndigheder, at kontrollere at ydelser bliver overholdt. Som f.eks., at en VTC kan arbejde i en anden provins end der hvor autorisation, forudsat at kørslen ikke overstiger 20% af faktureringen pr. trimester.

Et af kravene fra taxachaufførerne, som længe har klaget over denne praksis og tillige strejket, er således blevet opfyldt.

Læs artiklen

Populær