Internationale Nyheder

Ny tragedie for Sala-familien

Skrevet for

den

Emiliano Salas far er fredag død af et hjerteanfald, blot tre måneder efter at han begravede sin søn. Han blev 58 år.

Horacio Sala, far til fodboldspilleren Emiliano Sala, der på tragisk vis omkom i et flystyrt, er død, efter at være blevet ramt af et hjerteanfald.

Det bekræfter lokalpolitikeren Julio Muller fra Sala-familiens hjemby, Progresso, ifølge avisen Independent.

Julio Muller fortæller, at Horacio Sala var sovet ind i løbet af natten, og at der derfor ikke var noget at gøre, da først lægerne nåede frem.

– 2019 holder åbenbart ikke op med at bringe os chokerende nyheder.

– Klokken fem i morges ringede Horacios kone til mig og var meget oprevet.

– Lægerne var der allerede, da jeg ankom til deres hjem, men der var han allerede gået bort, siger Muller.

Sammen med resten af familien sagde den tidligere lastbilchauffør farvel til sin søn for tre måneder siden ved en stort anlagt begravelse i hjembyen.

Flere tusinde mennesker dukkede op for at tage afsked med Emiliano Sala, der styrtede ned i Den Engelske Kanal, da han var på vej til at færdiggøre et skifte fra franske Nantes til Premier League-klubben Cardiff.

 

Kilde Ekstra-Bladet

 

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Internationale Nyheder

Skandalefly fortsat grounded

Skrevet for

den

De skandaleramte Boeing 737 MAX fly, der er tvunget til at holde sig på jorden efter et styrt ud for Nairobi hvor 157 passagerer blev dræbt, kommer ifølge World Street Journal næppe ud at flyve i 2019. Meldingen kommer, selv om Boeing fabrikkerne stræber efter at få alle sine fly tilbage i brug i år.

Norwegian har rullet 18 Boeing 737 MAX i hangar mens et af Europas store charterselskaber TUI, har stillet 8 fly til side.

Flyulykken og problemerne med at få løst fejlene på Boeing 737 MAX har givet Boeing et alvorligt knæk efter flere flyselskaber har annulleret kontrakter. Blandt andet har det saudiske Flyadeal annulleret en bestilling på 50 fly af MAX-typen. Det var en ordre på 5,9 mia. dollars.

Læs artiklen

Fashion

Burka og niqab forbud i Nordafrika

Skrevet for

den

Flere muslimske lande i Afrika, har forbudt eller indført restriktioner for islamiske klædedragter med fuld ansigtsdækning af kvinder. Senest har Tunesien bebudet et forbud mod niqab i offentlige bygninger, efter at landet er blevet ramt af det tredje selvmordsangreb på to uger, skriver Kristeligt Dagblad.

Tunesien er dermed det tredje muslimske land i Nordafrika, som beslutter at indføre restriktioner for at begrænse udbredelsen af de mellemøstlige klædedragter, der ikke er en lokal muslimsk tradition. Sidste år indskærpede den algeriske regering et lignende forbud mod at bære fuld ansigtsdækning i offentlige administrationer. Tidligere har Marokko forbudt salg og produktion af burkaer, uden at det står klart, om forbuddet også gælder niqabben.

Læs artiklen

Andalucia

Iran gør alvor af trusler i Gibraltar-drama

Skrevet for

den

Tre krigsskibe, som menes at være fra Iran, forsøgte onsdag at tvinge et britisk olietankskib ind i iransk farvand nær Hormuz-strædet.

Fartøjerne sejlede væk igen efter en advarsel fra den britiske fregat HMS Montrose.

“I modstrid med international lovgivning, har tre iranske fartøjer forsøgt at hindre passagen for et kommercielt fartøj, British Heritage, gennem Hormuz-strædet”, lyder det fra den britiske regering.

Herefter var HMS Montrose ‘tvunget til at positionere sig mellem de iranske fartøjer og British Heritage og udsende verbale advarsler til de iranske fartøjer, hvorefter de vendte om’, lyder det.

Iran har nægtet, at de forsøgte at komme i vejen for det britiske skib, skriver Ekstra Bladet idag.

Torsdag fandt det første drama sted ud for Gibraltars kyst, hvor 30 elitesoldater fra den britiske flåde og 16 betjente fra Gibraltar beslaglagde en 330 meter lang supertanker.

Allerede fra start kaldte iranerne det for en ulovlig kapring, og de krævede supertankeren frigivet. Men tirsdag skruede de op for truslerne, der onsdag blev til virkelighed.

Læs artiklen

Erhverv

Norwegians medstifter, Bjørn Kjos, træder af

Skrevet for

den

Den nu 72-årige forhenværende koncernchef vil fortsat have en central rolle i selskabet som rådgiver for ledelsen.

Den hidtidige finansdirektør, Geir Karlsen, vil overtage posten som fungerende koncernchef fra dags dato.

Samtidig vil bestyrelsesformand Niels Smedegaard have en mere aktiv rolle i ledelsen fremover, oplyser Norwegian.

“Jeg er meget glad for, at Bjørn fortsat vil have en central rolle i Norwegian som rådgiver for bestyrelsen og mig selv. Også fremover vil vi få glæde af Bjørns omfattende netværk og dybdegående viden og erfaring fra international luftfart” siger Niels Smedegaard til VG.

“Jeg har stor tillid til at bestyrelsen vil rekruttere en velkvalificeret koncernchef til at lede Norwegian videre sammen med resten af topledelsen. Den næste koncernchef har et utrolig spændende job i vente, og jeg er glad for, at jeg kan give stafetten videre, mens jeg selv kan koncentrere mig om nogle udvalgte projekter, som vil være af stor betydning for Norwegian fremover”, siger Bjørn Kjos, ifølge Ekstra Bladet.

I de 17 år Bjørn Kjos har stået i spidsen for Norwegian, er selskabet gået fra at have 130 ansatte og fire fly til at have over 11.000 ansatte og 162 fly. Han var selv med til at stifte selskabet i 1993.

Norwegian har baser i Palma, Madrid, Barcelona, Alicante, Málaga, Las Palmas og Tenerife. I alt har Norwegian 16 baser i Europa heraf de syv i Spanien.


 

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Iran truer England i Gibraltar-drama

Skrevet for

den

Den diplomatiske krise i forbindelse med den engelske kapring af en iransk supertanker ved Gibraltar i torsdags udvikler sig mere og mere.

30 britiske elitesoldater og 16 politifolk fra Gibraltar bordede og beslaglagde i torsdags en iransk supertanker ud for Gibraltar. Siden har den ligget under britisk kontrol ved Gibraltars sydspids.

Skibet, Grace 1, var tilsyneladende på vej til Syrien med råolie og det overtræder EUs sanktioner mod Syrien.

Allerede i torsdags kaldte iran aktionen for en ‘ulovlig kapring’, men nu skruer iranerne ifølge de engelske medier op for truslerne.

“Beslaglæggelsen af den iranske olietanker vil ikke forblive ubesvaret. Og når det er nødvendigt, vil Teheran komme med det rette modsvar”, siger den iranske generalmajor, Mohammad Bagheri, ifølge The Telegraph.

I Spanien undrer man sig over forløbet. Vandet ved Gibraltar giver ballade mellem England og Spanien og der har været flere sammenstød gennem årene. Spanien fastholder, at kun vandet i selve Gibraltar havn tilhører briterne, mens havet er rent spansk område. Briterne kaprede Grace 1 fire kilometer syd for Gibraltar. Spanien er dog enige i, at det var nødvendigt at stoppe Grace 1.

  

Læs artiklen

Internationale Nyheder

England kaprer iransk olietanker ved Gibraltar

Skrevet for

den

En kæmpe diplomatisk krise er under opsejling mellem England og Iran. England kaprede i dag en iransk olietanker ud for Gibraltar. Den var under mistanke for at fragte iransk olie til Syrien.

En 330 meter lang supertanker er i dag blevet kapret af det engelske militær ud for Gibraltar. Supertankeren var angiveligt på vej til et raffinaderi i den syriske by Beniyas med olie, men det anlæg er omfattet af EUs embargo mod Syrien, skriver Ekstra Bladet til aften.

Det var 30 Royal Marines fra Storbritannien og 16 lokale betjente fra Gibraltar, der stormede og kaprede supertankeren Grace 1. Selve missonen forløb uden dramatik.

Irans udenrigsminister har reageret prompte og på iransk stats-tv fortalt, at den britiske ambassadør er blevet kaldt til samtaler vedrørende en ulovlig kapring af et iransk skib.

Grace 1 vejer ifølge Marine Traffic 300.597 tons og er 330 meter langt. Det svarer til tre fodboldbaner.

Læs artiklen

Populær