Lokal Nyheder

Ny Cudeca shop åbnet i Fuengirola

Skrevet for

den

 

Borgmester Ana Mula var tirsdag med til indvielsen af den nye butik, der ligger i Los Boliches.

 

Cudeca blev grundlagt i 1992 og er i dag en omfattende non-profit organisation.

Organisationen tilbyder alle former for palliativ pleje, hvilket gives til patienter uden nogen som helst omkostning.

Den nye butik ligger på calle Párroco Ildefonso López Lozano (før kendt som calle Fruta).

Butikken ligger desuden meget tæt på togstationen og lige overfor rådhuset i Los Boliches.

Personer, der er interesseret i frivilligt arbejde, er velkomne til at sende en mail tilvoluntariado@cudeca.org

Man kan også ringe på 952 564 910 eller 671 048 304 for yderligere information.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Andalucia

Ingen store overraskelser ved kommunalvalget

Skrevet for

den

Gårsdagens kommunalvalg bød ikke på de store overraskelser i Málaga-provinsen. Og selv om socialistpartiet PSOE vandt i næsten halvdelen af provinsens 103 kommuner, blev det konservative Partido Popular den store vinder i de større byer, mens PSOE måtte nøjes med sejren i de mindre byer.

I både Fuengirola, Marbella og Estepona fik Partido Popular absolut flertal. Ana Mula, borgmester i Fuengirola, fik 15 mandater (absolut flertal 13 mandater), og Ángeles Muñoz, borgmester i Marbella, fik med 14 mandater lige nok til at beholde det absolutte flertal. I Estepona fik den siddende borgmester, José María García Urbano, hele 21 mandater, fire mere end ved sidste kommunalvalg. Hans parti fik næsten 70 procent af stemmerne, hvilket gør ham til den borgmester i Spanien, der procentvis fik flest stemmer.

Også inde i landet var det Partido Popular, der løb med sejren og fik absolut flertal i byerne Alhaurín de la Torre, Alhaurín El Grande, Antequera og Coín.

I Mijas er situationen mere  kompliceret. Her fik Ángel Nozal fra Partido Popular ni mandater, José Antonio González Pérez fra PSOE  otte mandater og den siddende borgmester Juan Carlos Maldonado fra Ciudadanos seks mandater. For at opnå absolut flertal kræver det i alt 13 mandater, hvilket åbner op for to muligheder; en koalitionsregering mellem Partido Popular og Ciudadanos eller mellem PSOE og Ciudadanos.
Det højreekstreme parti VOX kom også ind i byrådet med et mandat (5,56 procent af stemmerne).

I Benalmádena fik den siddende borgmester Victor Navas fra PSOE flest stemmer og 11 mandater – to fra et absolut flertal. Det forventes, at Victor Navas vælger at fortsætte samarbejdet med venstrefløjspartiet Izquierda Unida, der fik to mandater. VOX fik i kommunen 6,31 procent af stemmerne og dermed to mandater i byrådet.

I Málaga by fik bormesteren fra Partido Popular, den 76-årige Francisco de la Torre, flest stemmer og dermed 14 mandater. De to sidste mandater, der er nødvendige for at få flertal, bliver sandsynligvis hentet hos Ciudadanos, der fik to mandater. VOX fik med 10.376 stemmer ikke nok til en plads i byrådet.

I Andalusien fik VOX størst opbakning i Almería. Dog gik partiet tilbage i forhold til ved parlamentsvalget sidst i april. I El Ejido, hvor partiet forventede det bedste resultat, blev VOX det andenstørste parti med syv mandater, mens vinderen blev Partido Popular med ni mandater. Også her kræver det 13 mandater for at få absolut flertal, og VOX kommer derfor til at veje tungt i de kommende forhandlinger, hvor PSOE kun fik fem mandater og Ciudadados fire mandater. Også i Ceuta kan VOX få stor indlfydelse, når der skal forhandles. Her fik partiet seks mandater, mens Partido Popular vandt med ni og PSOE fik syv. Her kræver det også 13 mandater for at få flertal.

Læs artiklen

Andalucia

Dødsulykker stiger med 21 procent

Skrevet for

den

Ifølge en ny rapport fra arbejderforbundet (UGT) har dødsulykker i den andalusiske region steget fra 72 til 93 procent over de sidste fem år. 

Dødsulykker i Andalucía, indenfor sektorerne industri, byggeri, landbrug og service, har mellem år 2013 og 2018 steget med præcist 21,17 procent.

Dette er ifølge den seneste rapport fra det spanske arbejderforbund, Unión General de Trabajadores de España (UGT).

I perioden fra 2013 til 2018 var år 2017 værst med flest registrede dødsulykker relateret til et arbejde. 61 servicemænd og kvinder mistede det år livet på en arbejdsplads, i industrien døde 22, i landbrug 19 og i byggesektoren hændte 14 dødsfald. 

Første kvartal 2019:

Ifølge rapporten er arbejdssulykkesraten i Andalucía steget med 8,56 procent i det første kvartal af i år. Med 2.136 flere ulykker til at nå 27.079.

Pr. provins opstod den højeste stigning i Córdoba med 21,65 procent, mens et lille fald på 0,20 procent i Huelva. I resten af de andalusiske provinser skete der en stigning. I Granada med 16,59 procent, Jaén 15,05 procent; Málaga med 9,43 procent; i Cádiz 4,96 procent; Sevilla 4,59 procent og Almeria havde en 4,37 procent stigning.

Set ud fra sektorer havde landbruget en stigning på 32,73 procent til at nå 4.651, hvilket svarer til i alt 1.147 flere arbejdsulykker end samme periode sidste år. Indenfor byggeri en stigning på 26,73 procent med 3.618 arbejdsulykker, hvilket er 763 flere end i forhold til første kvartal 2018. 

Arbejdsulykker i industrien steg med 4,87 procent, til 3,679 ulykker, 171 flere end første kvartal sidste år. Og indenfor servicesektoren skete en stigning på 0,36% til 15.131 ulykker, hvilket betød 55 flere ulykker i år. 

Læs artiklen

Krimi

Eftersøgt brite anholdt i Marbella

Skrevet for

den

En 66-årig mand, der havde en europæisk arrestordre fra Huddersfield i England, er blevet anholdt i San Pedro Alcántara, Marbella. Han har været på flugt i 11 år.

Briten var flygtet for et bedrageri på 1,46 millioner pund. Han blev fredag anholdt på calle ​​Manuel Cantos i San Pedro Alcántara.

Politiet i Huddersfield, England udstedte i 2008 en europæisk arrestordre for at finde manden, som havde begået flere forbrydelser i sit hjemland.

Ifølge kilder havde den nu 66-årige brite solgt fiktive materialer til byggefirmaer, som aldrig fik deres produkt, hvilket løb op i en sum af 1,46 millioner pund. Indtægterne blev brugt til egen fornøjelse og de sidste 11 år, hvor han har været på flugt.

Nationalpolitiet her i Spanien spottede manden nær calle Manuel Cantos i San Pedro Alcántara, hvorefter han blev anholdt ved bekræftelsen af hans identitet.

Briten sidder nu fængslet, mens han venter på at dommer giver grønt lys til hjemsendelse. En dom på seks år venter ham i Huddersfield, England.

Læs artiklen

Andalucia

Død mand fundet i Almuñecar

Skrevet for

den

Guardia Civil undersøger fundet af en 52-årig mand, der søndag lå død i Middelhavet ved stranden El Tesorillo i Almuñecar i den andalusiske provins, Granada. 

Ifølge 112-alarmcentralen modtog de søndag et opkald kl. 12 fra en beboer, der mente at der lå et lig i havet.

Ved politiets ankomst fandt man liget af en mand udfra Tesorillo stranden i Almuñecar (Granada).

Guardia Civil undersøger nu sagen, mens mandens lig er blevet sendt til det retsmedicinske institut for at klarlægge dødsårsagen.

Mandens nationalitet vides endnu ikke, blot at han var 52 år.

Læs artiklen

Events Costa Del Sol

Flere end 45.000 ventes til Pride 2019 i Torremolinos

Skrevet for

den

I dag starter Pride 2019 i Torremolinos. Der er gratis arrangementer og underholdning i byen helt frem til søndag den 2. juni.

Lørdag tager Torremolinos fat på den første af de spanske Pride-fester i år. Senere følger også Madrid og Barcelona.

Festen forventes i år at have over 45.000 besøgende, skriver La Opinión de Málaga.

I dag åbnes der med beachvolley på Eden Beach og senere i dag er der bordfodbold, med rigtige spillere, på Plaza de La Nogalera. Også søndag er der forskellige sportsaktiviteter på programmet.

Fra på tirsdag vil der være konferencer, workshops og kortfilmfestival.

På torsdag vil det traditionelle regnbueflag blive hejst ved rådhuset ved middagstid og også torsdag, klokken 20.30, vil Víctor Gutiérrez, den første spanske OL-deltager, som sprang ud af skabet, holde tale på Plaza de La Nogalera.

Hele ugen er der musik, sportsbegivenheder og underholdning på pladser og stræder.

Festivalen er arrangeret af rådhuset, over 100 forretninger i byen og LGTBI-organisationerne, og der forventes 250.000 overnatninger og en omsætning på 35 millioner euro i forbindelse med festen.

Den store parade er lørdag den 1. juni.

Læs artiklen

Fodbold

Málaga CF gav La Rosaleda en fest

Skrevet for

den

Málaga CF havde i aftes besøg på La Rosaleda af Real Zaragoza i åbningskampen i 40. spillerunde i Segunda División. Holdet fik alle op af stolene i anden halvleg, hvor 0-1 blev vendt til 3-1.

Fodboldflagskibet på Costa del Sol kan efterhånden ikke undgå at komme i playoff om oprykning til La Liga. Hvem man så skal møde bliver først afgjort i 42. og sidste spillerunde i den meget tætte top. Osasuna er allerede nu rykket direkte op, mens Granada på andenpladsen ikke kan vide sig sikre endnu.

Faktisk kan playoff være sikret allerede når Deportivo de La Coruña har mødt Mallorca mandag aften. Hvis Mallorca, som også spiller i top seks, kan få en uafgjort eller en sejr med hjem fra Galicien, så er Málaga CF sikret playoff allerede inden de sidste to spillerunder.

De 19.000 tilskuere måtte vente på at få overstået en lidt halvsløj første halvleg. Málaga startede med et pænt tryk, men Zaragoza fik først bolden i mål efter forbilledligt kontraspil. Efter 10 minutter blev Pep Biel uden så mange dikkedarer spillet blank og kunne let passere Munir.

Træner Víctor må dog have set nok til Zaragoza i første halvleg til at få rettet spillet til. Málaga kom ud med stort tryk og Zaragoza fik slet ikke ro på bolden. Det gav en helt ny kamp i anden halvleg. Først Santos efter 10 minutter, så kom Blanco på tavlen med sin 9. sæsontræffer og endelig kunne Adrián lukke og slukke til 3-1. Det var hans 10. mål i sæsonen. Og så der var fest på tribunerne med sang og bølge ned mod spillerne.

Málaga CF ligger nu på fjerdepladsen og mangler Albacete ude på søndag, også top seks, og slutter af på La Rosaleda den 9. juni mod Elche, som ikke har mere at spille for i denne sæson.

 

Læs artiklen

Populær