Sport

Nike får røde ører efter flækket sko

Skrevet for

den

 

Ung amerikansk basketstjernes løsrevne Nike-sål forårsager knæskade og røde ører.

 

Nike vil undersøge den skomodel, som gik i stykker under basketkamp, for eventuelle produktionsfejl.

Det unge baskettalent Zion Williamson måtte på dramatisk vis udgå med en knæskade i onsdagens kamp mellem universitetsholdene fra Duke og North Carolina University.

Skaden skete efter cirka 33 sekunders spilletid, da sålen på Williams Nike-sko pludselig løsrev sig og fik den 18-årige til at falde til jorden. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Williams er af flere blevet kaldt et af de helt store håb i amerikansk basket og står først for, når der i juni er NBA-draft. Nogle har kaldt ham dne nye LeBron James.

Flere amerikanske medier har videoklip, der viser den 18-årige Williamson forsøge at foretage en aflevering i løb, hvorefter han pludselig glider og tager sig til knæ og ankel.

På billeder kan man se den iturevne blåhvide Nike-sko. Det ser ud til, at lim og syning simpelthen har givet efter.

Hændelsen har fået stor opmærksomhed. Også fordi de store basketkampe mellem universitetshold ofte har prominente skikkelser på tilskuerrækkerne.

Således var både tidligere præsident Barack Obama og basketlegenden LeBron James til stede.

Williamson forlod banen og vendte ikke tilbage til kampen. Duke-træner Mike Krzyzewski bekræftede efter kampen, at spilleren havde pådraget sig en mild forstrækning.

Nike har efter kampen udtalt, at man er “meget bekymret” og at man nu vil undersøge den konkrete model, som Williamson bar, for eventuelle produktionsfejl.

Nikes aktier tog da også et gevaldigt dyk umiddelbart efter hændelsen, og eksperter mener, at det kan ende med at koste Nike dyrt.

Dels risikerer Nike at blive sagsøgt – og måske vigtigere og værre endnu: NBA’s næste LeBron James kan fremover vælge at spille i andet end Nike-sko og i stedet lade sig sponsorere af en af Nikes rivaler.

»Adidas har intet valg. Tænk at kunne få denne historie – og du behøver end ikke at afspille klippet (hvor skaden sker, red.),« siger reklame-ekspert Peter Miller til Yahoo.

Konkurrenten Puma har da også udnyttet misæren til at tweete: ‘Dette ville aldrig være sket i et par Pumas’. Et tweet, der dog siden er blevet slettet.

Nike har siden 1992 leveret udstyr til Duke University’s baskethold.

Om det var manglen på Zion Williamsons offensive egenskaber står hen det uvisse, men Duke tabte kampen mod North Caroline University 72-88.

 

 

 

Kilde Berlingske/ritzau/

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Sport

Anders Antonsen fejet ud af banen i VM-finalen i badminton: Jeg havde ingen god fornemmelse

Skrevet for

den

Anders Antonsen fik ikke en fjerbold til jorden, da han søndag spillede VM-finale mod den topseedede japaner; Kento Momota, der vandt herresingle-finalen i den schweiziske by Basel med de knusende cifre 21-9, 21-3.

“Jeg er super ærgerlig over det, og det var overhovedet ikke sådan, jeg havde håbet, det skulle gå. Det må jeg leve med, og jeg må bare prøve at gøre det bedre i fremtiden,” sagde Anders Antonsen efter nederlaget  til DR.

Efter flotte sejre i kvartfinalen og semifinalen havde den regerende danske mester sovet dårligt natten til søndag.

“Jeg havde haft tanken oppe i mit hoved om, at det kunne blive en grim omgang. Da jeg vågnede i morges, havde jeg det mildest talt ikke specielt godt. Jeg klamrede mig til et lille håb om, at der kunne ske noget, men der var ikke noget at komme efter i dag, desværre,” sagde 22-årige Anders Antonsen, der tilføjede, at han var glad for at have vundet VM-sølv.

Tre gange tidligere er det sket, at en dansk spiller har vundet VM i herresingle. Det er Viktor Axelsen i 2017, Peter Rasmussen i 1997 og Flemming Delfs, der vandt det allerførste VM i 1977, da han finalebesejrede sin landsmand, den forlængst afdøde Svend Pri.

Derudover har Morten Frost (1985 og 1987) og Peter Gade (2001) vundet sølv.

Læs artiklen

Sport

Anders Antonsen klar til VM-finalen i badminton: Jeg spillede semifinalen som var det en træningskamp

Skrevet for

den

Danske Anders Antonsen er klar til finalen i herresingle ved VM i badminton i Schweiz efter en sikker sejr på 21-15, 21-10 over thailænderen Kantaphon Wangcharoen i semifinalen.

“Det er fuldstændig vanvittigt. Kæft, det er fedt,” sagde Anders Antonsen til TV2 efter sejren.

Den 22-årige dansker havde imponeret i kvartfinalen, hvor han slog den regerende olympiske mester, Chen Long fra Kina, ud i to sæt. Dermed var Anders Antonsen sikker på at få minimum bronze, da han for første gang i karrieren stod i en VM-semifinale.

Men han var ikke spor nervøs.

“Jeg spillede, som om det var en træningskamp. Jeg følte mig fri mentalt – ikke fysisk, for jeg havde det ikke så specielt godt i kroppen. Men jeg ved ikke, hvordan jeg kan have det så godt derinde,” sagde Anders Antonsen.

Med finalepladsen skriver den tredobbelte danske mester sig ind i dansk badmintonhistorie. Seneste dansker i en VM-finale i herresingle er Viktor Axelsen, som vandt i 2017. Ellers skal vi tilbage til Peter Gade i 2001.

Ialt har tre danskere tidligere vundet VM i herresingle. Foruden Viktor Axelsen er det Peter Rasmussen i 1997 og Flemming Delfs, som vandt den allerførste VM-finale i 1977 ved at slå landsmanden, den forlængst afdøde Svend Pri.

Anders Antonsen møder i finalen japaneren Kento Momota, der både er førsteseedet og nummer 1 på verdensranglisten.

Læs artiklen

Sport

DM-guldvinder slår kinesisk OL-guldvinder og sikrer dansk metal ved VM i badminton

Skrevet for

den

Den danske mester i herresingle i badminton, Anders Antonsen, slog yderst overraskende den olympiske mester, kineseren Chen Long, i kvartfinalen, og Anders Antonsen er dermed sikker på at få medalje ved VM i den schweiziske by, Basel.

Sejrscifrene kom til at lyde på 22-20, 21-10.

I begyndelsen af kampen havde Anders Antonsen det ellers svært mod Chen Long, der foruden at være olympisk mester tidligere har vundet VM to gange.

Den 30-årige kineser bragte sig foran 10-4, men derefter begyndte den otte år yngre dansker at læse ham rigtigt, og han kom op på 11-11.

Ved 18-15 til Anders Antonsen begik han et par småfejl, som Chen Long prompte straffede. Kineseren erobrede fem point i træk og fik to sætbolde.

Anders Antonsen viste imidlertid stor mental styrke og tog fire point i træk – og dermed sættet.

I andet sæt kom Anders Antonsen – der har vundet DM de sidste tre år i træk – hurtigt foran 11-4, og derfra var der ingen tvivl om, at han ville vinde kampen.

“Jeg gik og kiggede op på pointtavlen mod slutningen og tænkte, ‘hvad er det, der sker’?  Det er kæmpe stort at vinde en VM-medalje. Det er stort at have den på CV’et allerede nu. Det er jeg stolt over,” siger Anders Antonsen til TV2.

I semifinalen møder han thailænderen  Kantaphon Wangcharoen.

“Det er ikke slut endnu. Der er flere kampe. Jeg startede med et mål, der hed medalje. Nu har jeg et mål om at komme i finalen,” siger Anders Anonsen.

Selv hvis det skulle blive til nederlag i semifinalen, er den danske medalje i hus, da begge taberne i semifinalerne får bronze.

Læs artiklen

Sport

Dansker til VM i svømning: Jeg gider ikke at være her

Skrevet for

den

Den tidligere danske europamester, Viktor Bromer, har slet ikke lyst til at være med til VM i svømning, der foregår i disse dage i den sydkoreanske by, Gwangju.

En følelse af ligegyldighed har ramt Viktor Bromer under VM i svømning. Under et indledende heat i 200 meter butterfly mistede han lysten til overhovedet at deltage.

“Det var mærkeligt. Jeg var bare ikke rigtig motiveret. Jeg lå dernede og svømmede de første 50-75 meter, og så gad jeg ikke rigtig mere. Jeg har ikke rigtig lyst til at være her, når jeg ligger nede i vandet, ” siger Viktor Bromer til TV2.

Han kalder det spild af sin egen tid og spild af tv-seernes tid, at han overhovedet tog med til VM.

“Jeg vil ikke engang kalde det en oplevelse. Det er et fuldstændig irrelevant øjeblik i min karriere. Jeg har en plan, og jeg håber, den holder. Og så må vi håbe, motivationen kommer tilbage, når der kommer styr på alting omkring mig,” siger 26-årige Viktor Bromer, som vandt EM-guld i 200 meter butterfly tilbage i 2014.

At Viktor Bromer oplever ligegyldighed i forhold til VM skyldes en kaotisk optakt med stor uro i Dansk Svømme Union. Danmarks Radio har tidligere i 2019 afsløret, at de danske elitesvømmere i årevis har befundet sig i et miljø, som ikke alene var hårdt, men som i bedste fald var virkelig barsk – og i værste fald decideret umenneskeligt.

Som konsekvens af uroen har både Viktor Bromer og rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen besluttet sig for at forlade det nationale træningscenter i København for i stedet at træne i Aalborg.

Ved årets VM har kun en enkelt dansker i løbet af de første to dage svømmet sig videre fra det indledende heat. Det er Tobias Bjerg i 50 meter brystsvømning.

Læs artiklen

Sport

Danmark snupper to guldmedaljer på sidstedagen i European Games

Skrevet for

den

Badmintonspillerne Anders Antonsen og Mia Blichfeldt vandt guld på sidstedagen ved European Games i Hviderusland. Dermed slutter Danmark med ialt tre guldmedaljer ved de europæiske lege.

Guldmedaljen i damesingle var forholdsvis billigt til salg, da der var afbud fra den olympiske mester, spanieren Carolina Marin. Det udnyttede Mia Blichfeldt til at vinde turneringen med en finalesejr på 21-16, 21-7 over Kirsty Gilmour. Briten havde  i semiifnalen slået den forsvarende European Games-vinder, Line Kjærsfeldt, som derfor måtte nøjes med bronze.

“Jeg så Line Kjærsfeldt vinde European Games for fire år siden, og jeg tænkte,  det ville være fedt,  hvis det blev mig en dag’. Så det er helt surrealistisk, at jeg står med guldet nu,” sagde Mia Blichfeldt efter sejren til dr.dk

I herresingle havde den danske mester, Anders Antonsen, uventet besvær med at vinde over verdens nummer 33, Brice Leverdez med to sæt mod et.

Franskmanden fulgte godt med i første sæt, som Anders Antonsen dog vandt 21-19. I andet sæt kom Brice Leverdez hurtigt foran 7-1, og selvom Anders Antonsen fik kontakt ved 10-12, løb franskmanden fra ham igen og endte med at vinde sættet 21-14.

Umiddelbart fulgte han godt op ved at komme foran 2-0 i tredje og afgørende sæt. Men fra 4-4  var der ingen tvivl. Anders Antonsen viste sin høje klasse, trak stille og roligt fra og endte med at vinde sættet med 21-10.

Danmarks tredje guldmedalje ved årets European Games erobrede Emma Aastrand Jørgensen torsdag i 200 m enerkajak.

Ialt fik Danmark ni medaljer ved European Games. Ved de første European Games i Aserbajdsjan for fire år siden vandt Danmark 12 medaljer – heraf fire guldmedaljer.

 

 

Læs artiklen

Sport

Sejr i Ukraine: Danmarks verdensmestre kvalificerer sig til EM

Skrevet for

den

Det danske håndboldlandshold vandt onsdag 33-30 på udebane over Ukraine i EM-kvalifikationen, og dermed er Nikolaj Jacobsens verdensmestre klar til EM-slutrunden til januar.

De sidste EM-kvalifikationskampe er afslutningen på en meget lang sæson, og det kunne ses på indsatsen. Danmark førte i begyndelsen af kampen, men Ukraine kom op på 10-10, og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring på 15-14.

I anden halvleg fulgte Ukraine med Danmark frem til 21-21, men herefter viste danskerne i almindelighed .- og storskytten Mikkel Hansen i særdeleshed – klassen.

Den kæmpestore bagspiller scorede sit landsholdsmål nummer 1000 til stillingen 30-25, og derfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Danmark er med sejren sikre på at kvalificere sig til EM som puljevindere inden sidste runde. Danmark har otte point på puljens førsteplads, mens Ukraine har seks point på den andenplads, som også giver adgang til EM. Men Danmark har vundet begge de indbyrdes kampe, som er  afgørende i tilfælde af pointlighed.

I sidste runde på søndag skal Danmark møde Færøerne. Samtidig tager Montenegro imod Ukraine i puljens anden kamp.

Læs artiklen

Populær