Kunst

Museum i Málaga har gratis entré

Skrevet for

den

I forbindelse med den spanske maler Revello de Toros 93 års fødselsdag i dag, den 10. juni, er der gratis adgang til museet af samme navn i morgen.

Félix Revello de Toro, født i Málaga den 10. juni 1926, havde sin første udstilling af værker, da han var blot 10 år.

Som 16-årig fik han sin første profesionelle arbejdsopgave, hvorefter han modtog et stipendium til et fem års studie i Madrid. Ved slutningen af sit studie, hvor han modtog lektioner fra kunstnere som Martínez Cubells og Ignacio Zuloaga, vandt han allerede præmier for sine værker. Han bestod derefter eksamen for formidling af kunst og har siden da vundet adskillige priser.

Efter 17 års undervisningsarbejde i Barcelona besluttede Revello de Toro i 1973, at afsætte sin tid kun til at male.

Museet her i Málaga blev indviet den 27. november i 2010, hvor man kan se en kollektion af 132 værker fra den malagenske kunstner. I forbindelse med hans fødselsdag helt gratis i morgen, den 11. juni.

Museet, der ligger på calle Afligidos i selve Málaga by, har åbent mellem kl. 10 og 20 på alle dage pånær mandage. Guidede ture sker kl. 11, 13 og 18:30.

 

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Europa

Stjålet Picasso fundet i Amsterdam

Skrevet for

den

Maleriet, ‘Busto de Mujer’, var ejet af en saudisk sheik, der købte det i 1980’erne. I 1999 blev maleriet stjålet, men nu er det dukket op til overfladen igen. 

Maleriet ‘Busto de Mujer’, af den spanske kunstner Pablo Picasso, blev for tyve år siden stjålet fra en arabisk sheik. Han havde maleriet hængende på sin yatch i Antibes, Frankrig.

Den arabiske sheik udlovede dengang en dusør på 400.000 euro, men efter nogle år uden noget spor godtog Abdul Mohsen Abdulmalik fire millioner i erstatning fra sit forsikringsselskab.

Ifølge kilder har det famøse maleri nok skiftet hænder i underverdenen mindst tyve gange på de lige så mange år, men i dag har den hollandske kunstforsker Arthur Brand kunne berette således:

“Jeg er meget begejstret, vi taler om den største kunstner i det 20. århundrede, og dette var et af Picassos største værker og tillige hans yndlings. Pablo Picasso ønskede aldrig at sælge maleriet, men havde det hængende i sit hjem indtil han døde, den 8. april 1973. Nu er maleriet fundet”.

‘Busto de Mujer’ (En Kvindes Buste) er et portræt af Dora Maar, som dannede par med Picasso i 30- og 40’erne. Den spanske kunstner malede hende i 1938, hvorefter han altså beholdte maleriet indtil sin død.

En amerikansk ekspert, der allerede har analyseret maleriet på et ukendt sted i Amsterdam, har etableret dets ægthed og maleriets oprindelige ejer vil nu blive tilbudt at få det igen, hvis han tilbagebetaler de fire mio. fra forsikringsselskabet. Maleriet menes i dag, at have en værdi af 25 millioner euro.

Læs artiklen

Kultur

Udstilling inspireret af Picassos første hustru

Skrevet for

den

 

Med en samling på 350 værker, herunder malerier og personlige ting, er Olga og Pablo Picasso genforenet.

 

En udstilling inspireret af forholdet mellem den spanske maler og den russiske danser kan i øjeblikket ses i Málaga.

Den russiske danser, med fødenavnet Olga Khokhlova, var Pablo Picassos første hustru.

På museet af samme navn kan man indtil den 2. juni se denne spændende udstilling.

Udstillingen, hvor Pablo og Olga Picasso er genforenet, blev indviet i går, den 25. februar.

Her kan ses hvorledes Picassos arbejde blev inspireret af hans første hustru, en russisk kvinde.

Maleren fra Málaga mødte Olga Khoklova i Italien i år 1917. 18 år senere (1935) blev de skilt.

Parret nåede at få et barn sammen, sønnen Paulo Ruiz Picasso. Han blev født den 4. februar 1921 og døde den 5. juni 1975.

Pablo Picassos mystiske og reservede første kone kan nu ses illustreret på museet i Málaga.

Udstillingen er gjort mulig efter Pablo og Olgas barnebarn, Bernard Ruiz-Picasso fandt en gammel kiste fyldt med værker.

Samlingen består af 350 genstande, herunder malerier og personlige ting, som Olga Picasso havde gemt.

På udstillingen kan blandt andet ses portrættet af Olga, siddende i en lænestol (1918) og en tænkende hustru (1923).

Se lille klip forneden:

Læs artiklen

Populær