Sport

Murray: “Australian Open kan blive sidste turnering”

Skrevet for

den

Således udtalte en tårevædet Andy Murray på et pressemøde i Melbourne fredag.

 

Dette års Australian Open kan blive den sidste turnering med deltagelse af den britiske tennisstjerne Andy Murray.

Det siger den tidligere verdensetter på et pressemøde i Melbourne fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Andy Murray døjer fortsat med smerter efter en hofteoperation for et år siden.

»Ja, jeg tror, at der er en sandsynlighed for det. Helt sikkert«, siger en følelsesladet og tårevædet Murray på spørgsmålet om, hvorvidt han står foran sin sidste turnering på højeste niveau.

Egentlig havde han tænkt sig at bide smerterne i sig frem til dette års Wimbledon-turnering. Men han tvivler på, at det bliver muligt.

»Wimbledon er stedet, hvor jeg gerne ville stoppe, men jeg er ikke sikker på, at jeg er i stand til at spille med smerten i yderligere fire eller fem måneder«, siger den 31-årige skotte.
»Det gør for ondt. Jeg ønsker ikke at fortsætte med at spille på den måde«, siger han.
Den triste udmelding fra en af de seneste årtiers største tennisspillere kommer efter et nedslående træningspas mod Novak Djokovic.
Murray er faldet ned som nr. 230 på verdensranglisten.
I 1. runde af Australian Open møder han den 22.-seedede spanier Roberto Bautista Agut, der for nylig vandt tureringen i Doha.
Kilde Politiken

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Fodbold

Luis Suárez har forstuvet anklen

Skrevet for

den

 

Luis Suárez har forstuvet højre ankel i søndagens kamp mod Real Betis, oplyser Barcelona.

Barcelona hentede en 4-1-sejr over Real Betis søndag aften, hvor Lionel Messi endnu engang strålede med et hattrick.

Luis Suárez måtte udgå mod slutningen af kampen, og Barcelona bekræfter nu, at han har forstuvet sin højre ankel.

Uruguayaneren skal igennem flere tests mandag for at se, hvor galt det står til, og hvor lang tid han skal være ude.

Den 32-årige Luis Alberto Suárez Díaz scorede målet til 3-0 i søndagens kamp.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Fodbold

Real Madrid køber Porto-komet

Skrevet for

den

 

Real Madrid meddeler på sin hjemmeside, at de har købt den 21-årige Porto-profil Eder Militao.

 

Efter længere tids tilløb og flere storklubber i spil har Real Madrid torsdag meddelt, at de har købt den 21-årige brasilianer Eder Militao.

Militao kom til Porto fra Sao Paulo sidste sommer og har i sine 34 kampe hidtil scoret tre mål for klubben.

Real Madrid betaler angiveligt 370 millioner kroner for Militao, der tiltræder på en seksårig aftale til sommer.

Real Madrids kommende spiller, der primært spiller stopper eller højreback, debuterede i efteråret på Brasiliens A-landshold.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Sport

Kevin Magnussens boss: Nu skal Mercedes og Ferrari høre efter

Skrevet for

den

Natten til søndag begynder Formel 1-sæsonen, og meldingen er klar fra danske Kevin Magnussens boss, Guenther Steiner. Der skal et forbrugs-loft til, for ellers smadrer Mercedes og Ferrari Formel 1-serien.

Mercedes og Ferrari er de to konstruktører, der bruger flest penge på at udvikle bilerne i Formel 1-serien. Konsekvensen har været, at de to sammen med Red Bull i de senere år har domineret Formel 1 så meget, at det har kostet på interessen – og dermed også på de penge, der skal få det hele til at hænge sammen.

”Som repræsentant for Haas er det klart, at jeg gerne ser mere lige vilkår. Hvis vi alle konkurrerer på de samme mængder af penge, så bliver holdene mere konkurrencedygtige, og så får vi i sidste ende også nogle mere spændende løb,” siger Guenther Steiner til net-mediet gpfans,com

”Det vil fansene gerne have, og det er mit indtryk, at synspunktet også er ved at slå rod andre steder,” siger Kevin Magnussens italienske teamchef.

Han henviser på denne måde til især Ferrari og Mercedes, der tidligere har været modstandere af et forbrugsloft, fordi det netop vil forhindre dem i at dominere sporten.

Men serien er presset af, at der endnu ikke er kommet en aftale for 2021. Og det bekymrer alle holdene og Liberty Media, som ejer selve serien.

”Liberty Media er med om bord i kravet, og det tror jeg også, at de store hold så småt er ved at komme. De store hold vil jo stadig have en fordel, fordi de kan tiltrække de bedste kørere, og fordi deres organisation er større. Men fordelen ville blive mindre. Ville det ikke være sjovt, hvis et mindre hold vandt et løb? Jeg ville elske det, og det tror jeg også, at fansene ville,” siger Guenther Steiner.

Hans hold, Team Haas, sluttede sidste år som nummer fem i konstruktørernes mesterskab. Her vandt Mercedes foran Ferrari og Red Bull. For Mercedes vandt briten Lewis Hamilton verdensmesterskabet for andet år i træk og for femte gang i alt. Nummer to var også en Mercedes-kører i skikkelse af Sebastian Vettel fra Tyskland.

Kevin Magnussen sluttede på en samlet niendeplads i 2018. Det er danskerens hidtil bedste samlede placering. Hans bedste resultater sidste år var femtepladser i Bahrain og Østrig. Holdkammeraten, Romain Grosjean fra Frankrig, blev samlet nummer 14.

Både Magnussen og Grosjean fortsætter for Team Haas i årets grand prix-serie, som begynder 17. marts i Australien.

Læs artiklen

Golf

Hvor hestesport og golf er naboer

Skrevet for

den

 

Ørkengolf er vel per definition et oxymoron. En idé, der er født som en selvmodsigelse.

 

Det har vi som golfspillere for længst glemt. Det er allerede 18 år siden, at Thomas Bjørn vandt en af de største sejre i dansk golfhistorie, da han dukkede Tiger Woods i Dubais sand. Den amerikanske PGA Tour har længe haft turneringer i Arizona og andre ørkenområder.

Men når man selv står på en ø af græs i et hav af sand, er man tvunget til at forholde sig til det på ny.

Hvad kan det, det der ørkengolf?

Jeg befinder mig på Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club, som ligger i Abu Dhabi, en af de syv arabiske emirater, som tilsammen udgør en nation.

Al Ain er i 2019 hjem for to træningslejre for det danske golflandshold, og det er også årsagen til, at jeg selv står på første tee med lånte køller og overvejer, om jeg skal spille med solbriller eller ej.

Det konstante fravær af regn er et af lokkemidlerne i Mellemøsten, hvor især Dubai har etableret sig som golfdestination for vestlige turister.

Garanti for tørvejr og sol er nok for nogle golfspillere. Andre vil aldrig helt forlige sig med ørkengolf. De vil altid føle mere kærlighed for anlæg, hvor naturen bøjer banen efter sin vilje, og ikke som her, hvor banearkitekten bøjer naturen efter sin.

At der er noget kunstigt over ørkengolf kommer også til udtryk her.

 

På Al Ain kan man træne og spille selv efter solnedgang.

Det er ikke noget tilfælde, at ordet equestrian står foran ordet golf i klubtitlen. Der er en galopbane, som løber rundt om banens første ni huller og tæt på klubhuset er der et dressurstadion. Hestesport betyder tydeligvis noget her (jeg får også fortalt, at man har importeret sand for to millioner dollars for at have det helt rigtige underlag til hestene – unægteligt ironisk, når vi befinder os i et område med uendelige sandmængder).

Der er projektører hele vejen rundt om den tre kilometer lange galopbane, ligesom der er projektører omkring træningsbanen og hele mesterskabsbanens sidste ni huller, så man kan begynde sin runde selv sent på eftermiddagen.

De pynter ikke, men de er medvirkende til, at man kan få sig en særlig golfoplevelse efter mørkets frembrud. Og de oplyste, altid solbeskinnede og særdeles veludviklede træningsfaciliteter er medvirkende til, at topspillere finder Al Ain nærmest optimal som træningssted.

Stedets “Championship Course” var igennem en gennemgribende renovering i 2016, hvor ni huller blev ændret.

Den i forvejen unge bane (åbnet i 2007) er glimrende, målt på variation, underholdning, vedligeholdelsesstand og udfordring. Det er ikke nogen vanskelig bane. Selvom der er vand på 12 huller er det til at navigere uden om fra teested og de fleste steder kan man med kloge jernvalg minimere risikoen i sine approachslag.

Greens er til gengæld svære at stoppe bolden på og relativt hurtige. Omkring green kan man nemt få vanskelige indspil, så det er her, en del af udfordringen ligger.

 

Al Ain har ikke noget decideret signaturhul. Hul 12 er dog et af de mere mindeværdige. Det er et kort par fire-hul, hvor en bæk løber ind foran en smal green. Her får du brug for et kontrolleret wedgeslag.

Banen er ikke specielt lang – godt 5.600 meter fra herretee og 4.800 meter fra dametee. Og man kan som regel altid finde sin bold, hvis man kan holde den tør. Derfor er den til dels bygget ud fra resortdevisen – gæsterne skal ikke føle, at de får bøllebank af banen. Samtidig skal der kunne nå mange igennem. En runde på Al Ain tager ikke nødvendigvis lang tid. Over de fire dage, jeg er på anlægget, ser jeg ingen, der navigerer banen til fods. Så hvis man sværger til at gå mellem sine slag og helst undgår buggies, er det måske ikke lige stedet.

I modsætning til mange andre resortbaner er her en fantastisk ro. Der er ingen trafik at høre, ingen øjebæ-bungalows, som man skal undgå at kigge på, og der er en dejlig tavshed, som ganske vist bliver afbrudt, når bønnen fra moskéen lyder nogle gange om dagen.

I det flade terræn kommer man nemt til at hæfte sig ved de utallige lysmaster omkring faciliteterne. Men der er også enkeltstående palmer spredt over det hele, og man kan ikke undgå at se monolitten Jabel Hafeet, som er 1.249 meter højt, ligger på grænsen til Oman og er det eneste bjerg i Abu Dhabi.

Klubben har desuden en glimrende restaurant. Her kan man ikke få svinekød, men det er ikke noget problem at købe alkohol.

Abu Dhabi har ganske vist en europatourturnering, men det er ikke mange turister, der tager vejen dertil. Hvis du gerne vil spille golf i ørkenen under garanteret gunstige vejrforhold og gerne vil gå udenom af og til kaotiske Dubai, kan Al Ain være en glimrende mulighed.

Dubai ligger i øvrigt ikke mere end halvanden times kørsel fra Al Ain og er det logiske sted at flyve til. Der går fly fra København til Dubai hver dag, ligesom der flyves til Dubai fra masser af europæiske lufthavne.

Abu Dhabi og Dubai er de to emirater, der primært forbindes med golf (der er også europatour-turneringer i Oman, Qatar og Saudi Arabien, som ikke er en del af De Forenede Arabiske Emirater). Imidlertid er også Ras Al Khaimah begyndt at røre på sig som det tredje golfemirat. Ras Al Khaimah er fra 2018 vært for sæsonafslutningen på Challenge Tour, så det var her, Joachim B. Hansen endegyldigt fik sin samlede sejr på challengetourens rangliste i hus.

En runde golf på Al Ain varierer i pris afhængig af årstid, men hvis du budgetterer med 1.000 kroner for 18 huller, passer det formentlig meget godt. Det er inklusive buggy og forbrug af rangebolde inden runden.

 

 

Kilde Golf.dk, skrevet af  Claus Rødgaard Thomsen

Læs artiklen

Fodbold

UEFA sigter Neymar efter udbrud

Skrevet for

den

 

UEFA meddeler, at de har indledt en sag mod PSG-stjernen med det fulde navn, Neymar da Silva Santos Júnior.

 

Han skrev et voldsomt udbrud efter nedturen mod Manchester United.

Neymar var ved tasterne, da PSG forleden tabte 1-3 til Manchester United og røg ud af Champions League.

Den skadede brasilianer var alt andet end tilfreds med kampens forløb og skrev blandt andet på Instagram:

– Det er en skændsel. De sætter fire mennesker, der intet ved om fodbold, til at have ansvaret for at se den langsomme gengivelse for VAR. Der er intet straffespark. Hvordan kan der være hånd på bolden, når den rammer hans ryg.

Neymar tilføjede også et par mindre pæne ord til sit udbrud, og det koster ham nu en disciplinærsag hos UEFA, meddeler forbundet på sin hjemmeside.

 

 

Kilde Bold.dk 

Læs artiklen

Spanien

Zidane: “Jeg elsker klubben”

Skrevet for

den

Af Niels O. Hansen, Costa Postens sportskorrespondent

Real Madrid samler ikke på tredjepladser og ottendedelsfinaler, derfor var det ganske logisk, at klubben mandag valgte at sige farvel til træner Santiago Solari. Lidt mere overraskende var det, at Real Madrids nye træner er identisk med den gamle træner, Zinédine Zidane, som selv valgte at gå efter sidste sæson.

”Jeg er kommet tilbage, fordi præsidenten ringede til mig, og fordi jeg elsker denne klub,” sagde den 46-årige franskmand på den pressekonference, hvor Real Madrids præsident, Florentino Pérez, begejstret annoncerede, at Zinédine Zidane vender tilbage til den klub, han forlod for små ti måneder siden.
”Jeg skulle ikke så langt, for jeg bor her jo stadigvæk. Jeg forlod klubben, fordi jeg følte, det var nødvendigt for mig. Det var ikke så meget for klubbens skyld – men for holdets, efter at de havde vundet det hele,” sagde manden, der på to og et halvt år førte klubben til tre Champions League-titler på stribe og et enkelt mesterskab.

I år vinder Real Madrid ingenting.

I begyndelsen af marts blev en skuffende sæson til en regulær fiasko, da Real Madrid tabte to gange på hjemmebane til FC Barcelona. Først vandt ærkerivalerne 3-0 i semifinalen i den spanske pokalturnering (Copa del Rey) og dernæst 1-0 i ligaen med den konsekvens, at mesterskabet med stor sandsynlighed igen ender i Catalonien. Real Madrid ligger i skrivende stund 12 point efter FC Barcelona. Og Atlético Madrid ligger imellem de to klubber.
Kulminationen på den dårlige Real Madrid-periode kom så, da holdet tabte 1-4 på hjemmebane til Ajax i Champions League. På trods af en sejr på 2-1 i det første opgør i Amsterdam var det dermed exit i ottendedelsfinalen for de forsvarende Champions League-vindere.

Herefter var Santiago Solari Dead Man Walking.
Argentineren havde sin sidste kamp søndag, hvor Real Madrid vandt 4-1 i ligaen ude over Real Valladolid. Det blev til 133 dage som cheftræner. Det var seks færre end hans forgænger i embedet, Julen Lopetegui, der overtog trænerjobbet i begyndelsen af juni sidste år.

Zinédine Zidane havde forladt Real Madrid få dage forinden.
Det skete fem dage efter, at han havde ført holdet til sejr i Champions League-finalen over Liverpool (3-1). Den tidligere franske verdensmester vidste på det tidspunkt godt, at det ville blive svært at følge op på den succes, han havde været med til at skabe i Real Madrid– ikke mindst fordi superstjernen Cristiano Ronaldo havde fortalt ham, at han var på vej væk. Portugiseren forlod i løbet af sommeren Real Madrid til fordel for de italienske mestre fra Juventus.

Kaotisk forløb

Efter Zidanes exit i Real Madrid fulgte et lettere kaotisk forløb, hvor klubben altså valgte at hyre Julen Lopetegui, som på daværende tidspunkt var landstræner for Spanien. Den historie kom frem kun få dage, før slutrunden i Rusland skulle begynde. Og den huede bestemt ikke det spanske fodboldforbund (RFEF). Konsekvensen blev, at RFEF to dage før holdets første kamp ved VM-slutrunden mod Portugal (3-3) valgte at fyre Julen Lopetegui og erstatte ham med assistenten, Fernando Hierro. Den tidligere Real Madrid-stjerne fik kun de fire kampe, som Spanien opnåede ved VM, inden han blev erstattet af sin gamle holdkammerat, Luis Enrique.

Julen Lopetegui fik hurtigt kærligheden at føle i Real Madrid. Klubben fik ikke købt nogen hverken halv- eller fuldgod erstatning for Cristiano Ronaldo. De kongelige madrilenere havde satset på den franske verdensmester, Kylian Mbappé, men Paris Saint.Germain havde lejet ham af Monaco, og i løbet af sommeren gjorde de franske mestre skiftet permanent.

Med Gareth Bale, Marco Asensio og Karim Benzema i front tabte Real Madrid den første betydende kamp under Julen Lopetegui. Det var den europæiske Supercup mod Europa League-vinderne fra Atlético Madrid (2-4).
Bagefter blev det ganske vist til nogle sejre i ligaen, men efter nederlag til Sevilla, Alavés og Levante i ligaen og til CSKA Moskva i Champions League var det tydeligt for enhver, at her var der vist noget, der ikke var, som det plejede at være.

Lidt spænding

Den eneste grund til, at Lopetegui ikke blev fyret allerede på dette tidspunkt, var, at FC Barcelona også kom hakkende fra start. Atlético Madrid var med i toppen, og det var Sevilla også. For en sjælden gang skyld så det ud som om, det faktisk kunne blive lidt spændende, hvem der ville vinde det spanske mesterskab.
Den negative kulmination for Real Madrid på tiden under Lopetegui kom sidst i oktober måned, hvor FC Barcelona – uden Lionel Messi – på eget græs kørte de hvidklædte rundt i manegen og sendte klubben retur til hovedstaden med et nederlag på 1-5.

Det betød farvel til Lopetegui og goddag til Santiago Solari, som indtil da havde trænet Real Madrids B-hold. Han forsøgte at reparere på den dårlige sæsonstart. Det lykkedes i nogen grad – indtil den skrækkelige uge i begyndelsen af marts. Herefter handlede det kun om, hvem der skulle afløse Solari. Ifølge flere spanske medier ønskede præsident Pérez at give comeback til José Mourinho, der er ledig på markedet, efter at han blev fyret i Manchester United i december. Men resten af ledelsen var imod tanken. Af flere årsager.

Mourinho spøgte

For det første er José Mourinho en type, der slider meget på sine omgivelser.
Han var i Real Madrid fra 2010 til 2013, og under hans ledelse lykkedes det i 2011 efter syv magre år i Champions League at nå frem til semifinalerne, som klubben tabte til de senere vindere fra FC Barcelona.
Året efter lykkedes det også for Real Madrid at snuppe mesterskabet, efter at FC Barcelona ellers havde vundet den spanske titel tre år i træk.
Men i 2012-13 satte Real Madrid sig imellem tre stole, da det blev til nederlag i Champions League-semifinalen til Borussia Dortmund, i den spanske pokalfinale til Atlético Madrid og en andenplads i ligaen.

José Mourinho kaldte sæsonen for den værste i hans karriere, og selvom de enkelte resultater måske ikke lyder så dårlige endda, så hang det nok også sammen med, at han på dette tidspunkt havde lagt sig ud med rigtig mange i klubben – herunder Cristiano Ronaldo og klubbens nuværende anfører, Sergio Ramos. Og her er den næste årsag til modstanden mod José Mourinho. Han fylder meget i en klub – også meget mere end eksempelvis Zinédine Zidane.
Mourinho ligger ofte i krig med modstandere, dommere, pressen, fodboldforbund og alt mulig andet. Og han har det med at være smålig – for ikke at sige barnlig – i sin måde at reagere på.

Det blev tydeligst illustreret efter finalen i den spanske Supercup i 2011, hvor han prikkede FC Barcelonas daværende assistenttræner, Tito Vilanova, i øjet. Den slags situationer er ikke rigtigt til at forsvare – og slet ikke for en klub, der er blandt de to-tre største i verden. Real Madrid er pinligt bevidste om, at sådan noget ikke klæder klubben.
Endelig er der selve Mourinhos spillestil, der bestemt ikke er populær alle steder. I modsætning til FC Barcelona har Real Madrid ikke som sådan noget imod at vinde grimt, hvis det er det, der skal til. Men Real Madrid og klubbens fans kræver på den anden side set også, at der skal noget mod og mandshjerte til. Spillere og trænere skal vise, at det betyder noget at spille for Los Blancos. Det er meget mere end et job. Passionen skal med.

Respekt for Zidane

Her mener José Mourinhos kritikere, at portugiseren for det første satser meget mere på at undgå at tabe end at vinde kampene. Og for det andet, at når hans hold så er kommet foran, så fokuserer han for meget på at tage de tre point for sejren for at sætte dem ind på kontoen som en anden bogholder. Det er her, de savner passionen for selve fodboldspillet.

Dén har Zinédine Zidane. Men ifølge de spanske medier var præsident Pérez betænkelig ved at ansætte ham.
Zidane skulle have præsenteret et krav om, at han ville bestemme over køb og salg af spillere. Han ville med andre ord være manager ligesom mange engelske og skotske trænere, der på den måde også fungerer som sportsdirektører. Det samme gør i øvrigt Ståle Solbakken i danske FC København.
Men det ville Pérez ikke være med til, og det ville resten af klubbens ledelse heller ikke. Zidane får ifølge spanske medier 2,5 milliarder danske kroner at købe ind for. Og ledelsen vil gøre meget for at opfylde hans ønsker. Men han får ikke fuldstændig hånd- og halsret over afgang og tilgang.
Når det alligevel lykkedes at få Zidane til at gøre comeback i Real Madrid, kan det da godt være, at han elsker klubben. Men man kan roligt regne med, at han også har taget sig ekstra godt betalt, når de spanske rekordmestre nu stod – om ikke med hatten i hånden – så dog i en sårbar position.

Større udskiftning

Efter at Lopetegui og Solari mislykkedes, har Zidane dog visse fordele i den nuværende situation.
Ingen kan klandre ham for, at sæsonen er en fiasko. Nu handler det kun om at få spillet de sidste ligakampe og sikre sig, at klubben mindst bliver nummer fire, så den kan være med i Champions League i næste sæson. Og det bør være muligt.
Dernæst venter en sommer med en del handler på Santiago Bernabeu. Gareth Bale forlader næsten stensikkert klubben, og midtbanemanden Isco og venstrebacken Marcelo ser også ud til at være fortid.

På tilgangssiden vil Real Madrid satse benhårdt på enten Kylian Mbappé eller hans klubkammerat Neymar. Eden Hazard i Chelsea og Harry Kane eller Christian Eriksen i Tottenham kan også meget vel komme i spil.
Og så kommer der en sæson, der – målt med Real Madrid-målestokken – næsten kun kan blive bedre end 2018/19.
Vi giver Zinédine Zidane de sidste ord fra pressemødet:
”Jeg starter mit arbejde i morgen, og så går jeg ellers efter at bringe klubben tilbage, hvor den hører hjemme, og hvor den fortjener at være.”

Læs artiklen

Populær