Tennis

Mon hun når Grand Slam-rekorden? Serena Williams tabte US Open-finalen til Wozniackis overkvinde

Skrevet for

den

Serena Williams tabte US Open-finalen i tennis til en spiller, der slet ikke var født, da amerikaneren vandt turneringen for første gang i 1999.

19-årige Bianca Andreescu fra Canada – som slog Caroline Wozniacki ud af turneringen i tredje runde – vandt finalen med to sæt mod nul.

Første sæt vandt den canadiske teenager med 6-3, og i andet sæt kom hun foran 5-2. Men den levende amerikanske legende – bakket op af hjemmepublikummet – fightede sig tilbage til 5-5, inden Bianca Andreescu alligevel endte med at vinde 7-5. Hun vandt på sin tredje matchbold.

Det var andet år i træk, at Serena Williams tabte finalen i US Open. Sidste år tabte den nu 37-årige amerikaner til japaneren Naomi Osaka,. Og hun har også tabt de sidste to finaler i Wimbledon-turneringen, I 2018 tabte hun til tyskeren Angelique Kerber, og i år led hun nederlag til rumænske Simona Halep.

Dermed er det efterhånden ikke et spørgsmål om, HVORNÅR Serena Williams tangerer antallet af sejre i de såkaldte Grand Slam-turneringer. Foruden US Open og Wimbledon er det French Open og Australian Open.

Australske Margaret Court vandt i tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne 24 Grand Slam-titler, mens Serena Williams står på 23 sejre i sine 33 Grand Slam-finaler.

Spørgsmålet er nu snarere, OM amerikaneren nogensinde får sin Grand Slam-sejr nummer 24.

“Jeg synes ikke, at finalen mod Kerber tæller. Der var jeg meget træt. Min baby var kun otte måneder gammel, og så er det hårdt. Jeg følte mig total udmattet,” sagde Serena Williams efter finalen ifølge BBC.

“Men ellers er det da frustrerende. Jeg er så tæt på, men jeg er alligevel enormt langt fra. Spillet i dag var bestemt bedre, end det var mod Halep. Men omvendt føler jeg godt, at jeg kunne have gjort mere. Jeg står med en følelse af, at den rigtige Serena aldrig dukkede op til kampen. Der er ingen undskyldninger for i dag,” sagde hun.

Den nye US Open-mester havde omvendt svært ved at forstå, hvad hun lige havde præsteret.

“Jeg er mere end taknemmelig,” sagde Bianca Andreescu.

“At spille her og vinde over Serena – en ægte legende – er helt fantastisk,” sagde hun.

Tennis

Nadal puster Federer i nakken efter triumf i US Open: ‘Denne sejr betyder meget’

Skrevet for

den

Rafael Nadal vandt natten til mandag (dansk tid) US Open-finalen i en maratonkamp mod russiske Daniil Medvedev med tre sæt mod to.

Daniil Medvedev tabte de to første sæt, men han kom så på fantastisk vis tilbage og fik udlignet til 2-2, inden Rafael Nadal tog sidste og afgørende sæt.

Sætcifrene lød på 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4..

“Det var en fantastisk finale. Den her sejr betyder meget, fordi kampen blev så svær og udfordrende,” sagde Rafael Nadal efter kampen ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters.

Det var Rafael Nadals fjerde sejr i US Open, og det var ialt hans sejr nummer 19 i de såkaldte Grand Slam-turneringer. Foruden US Open er det Australian Open, French Open og Wimbledon.

Dermed puster han sin evige rival, Roger Federer, i nakken. Schweizeren har 20 Grand Slam-titler.

“For at være ærlig er det ikke noget, jeg tænker særlig meget på,” sagde Rafael Nadal.

“Jeg bliver hverken mere eller mindre lykkelig, hvis jeg vinder flere Grand Slam-titler [end Roger Federer og Novak Djokovic]. Jeg spiller tennis, fordi jeg elsker det, og fordi jeg ikke kan lade være,” sagde Rafael Nadal.

Roger Federer tabte overraskende i kvartfinalen i årets turnering til bulgareren Grigor Dimitrov, mens Novak Djokovic – der var forsvarende mester – blev skadet og måtte opgive at spille runden forinden.

23-årige Daniil Medvedev ærgrede sig over nederlaget til sin ti år ældre modstander. Men han glædede sig også over at være kommet i finalen.

“Denne aften vil altid være i mit sind, fordi jeg spillede på tennisverdenens største bane, ” sagde russeren.

Samtidig roste han publikum.

“Det var jer, der fik mig til at kæmpe som bare pokker, fordi I ville se mere tennis,” sagde han.

 

Læs artiklen

Tennis

Sæsonen er endegyldigt en fiasko: Caroline Wozniacki tabte i tredje runde af US Open

Skrevet for

den

Caroline Wozniacki tabte lørdag sin kamp i tredje runde af US Open til canadiske Bianca Andreescu med 0-2 i sæt, og dermed må man endegyldigt sige, at sæsonen 2019 har været en fiasko for den danske tennis-stjerne.

Den 28-årige dansker ligger i skrivende stund nummer 19 på verdensranglisten, men hun har ikke vundet en eneste turnering i 2019. Og det bedste resultat i en af de fire Grand Slam-turneringer – foruden US Open er det Wimbledon, French Open og Australian Open – er med lørdagens nederlag tredje runde. som blev endestationen i såvel US Open som Wimbledon og Australian Open. I Australian Open var den tidligere verdensrangliste-etter ellers forsvarende mester.

Kampen mod Bianca Andreescu begyndte ellers ganske lige, men den 19-årige canadier fik brudt Caroline Wozniackis serv til føring på 4-3, og hun endte med at vinde sættet med 6-4.

I andet sæt kom Caroline Wozniacki bagud 9-3, men det lykkedes at få udlignet til 3-3.

Derefter brød begge spillere hinandens server, inden Bianca Andreescu også tog andet sæt med cifrene 6-4.

Med nederlaget er det definitivt, at Caroline Wozniacki ikke kommer med i sæsonfinalen sidst på året, som er for de øverste otte spillere på verdensranglisten.

Læs artiklen

Tennis

Caroline Wozniacki overvandt skidt start og er klar til tredje runde i US Open

Skrevet for

den

Caroline Wozniacki tabte ligesom i første runde af årets US Open første sæt, men den 28-årige dansker kom tilbage og vandt 2-1 over amerikaneren Danielle Collins.

I første runde havde Caroline Wozniacki tabt første sæt til kineseren Wang Yafan, men også her vandt hun de to næste sæt.

“Det har været to gode kampe. Jeg har vundet to tresætskampe og er glad for at være videre til næste kamp,” sagde Caroline Wozniacki efter kampen ifølge TV2.

I andet sæt af kampen mod Danielle Collins kom Caroline Wozniacki foran 5-0, men amerikaneren kom tilbage og fik reduceret til 3-5. Herefter tog den tidligere verdensrangliste-etter en toiletpause og tog sættet hjem med 6-3.

I tredje sæt fulgtes spillerne ad til 3-3, inden Caroline Wozniacki lagde afstand og vandt 6-4.

“Det handlede for mig om at være fokuseret i dag, for hun (Danielle Collins, red.) er en spiller, der er meget op og ned. Hun går efter sine slag og kan slå nogle sindssyge vindere. Men hun kan også lave uprovokerede fejl, så for mig handlede det bare om hele tiden at være på samme niveau og gribe mine chancer,” sagde Caroline Wozniacki,

Hendes far og træner, Piotr Wozniacki, så dog en lidt bekymrende tendens. Han syntes, at hans datter var for afdæmpet. Det kan skyldes koncentration, men det kan også være, fordi Caroline Wozniacki kæmper med sin gigtsygdom.

“Jeg skal snakke med hende, men jeg tror, at det var, fordi hun var fokuseret. Det var en nervøs kamp. I første sæt kom hun bagud med et break og kunne ikke komme tilbage,” sagde Piotr Wozniacki til Jyllands-Posten.

I næste runde venter Bianca Andreescu fra Canada.

 

 

Læs artiklen

Tennis

Hendes far snød: Caroline Wozniacki videre med besvær i US Open

Skrevet for

den

Caroline Wozniacki tabte sæt, men hun gik videre til anden runde af US Open. Efter at have tabt første sæt kom hendes far og træner, Piotr Wozniacki, med gode råd, selvom det ikke er tilladt under US Open.

Sejren over kineseren Yafan Wang kom i hus, efter at Caroline Wozniacki var kommet dårligt fra start og tabte første sæt 1-6.

I pausen mellem første og andet sæt lykkedes det for Caroline Wozniacki at få øjenkontakt med sin far, der stod i den såkaldte boks, hvor spillerens familiemedlemmer og nære venner befinder sig.

Det lykkedes også at få mundaflæst, hvad han sagde.

“Jeg prøver faktisk at coache Caroline lidt. Det var et meget vigtigt resultat. Jeg forstår godt, at jeg måske kan få en eller anden straf, men på det tidspunkt var det vigtigt, at Caroline skulle gøre noget andet,” sagde Piotr Wozniacki efter kampen til TV2 Sport.

Kampens dommer opdagede også, at der foregik noget, der var imod reglerne, og han endte med at give Caroline Wozniacki en henstilling.

I andet sæt mod Yafan Wang kom Caroline Wozniacki godt fra start, men så tabte hun et serveparti, og Yafan Wang gik fra 1-4 til 4-4.

Ved 5-5 i andet sæt lykkedes det imidlertid for Caroline Wozniacki at bryde tilbage, hvorefter hun servede sættet hjem til 7-5.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad til 3-3. I syvende parti var den 28-årige dansker nede med to breakbolde, men dem overlevede hun, og derfra kørte hun sættet hjem til sætsejr på 6-3.

Caroline Wozniacki har gode minder fra US Open, hvor hun i 2009 kom i finalen. Dengang tabte hun slutkampen til belgieren Kim Clijsters.

I årets anden runde skal den tidligere danske verdens-etter møde amerikaneren Danielle Rose Collins.

Læs artiklen

Tennis

Roger, over and out: Djokovic overlevede to matchbolde og slog Federer i historiens længste Wimbledon-finale

Skrevet for

den

For første gang nogensinde måtte Wimbledons herresingle-finale afgøres i tie-break i afgørende sæt, som endte med sejr til Novak Djokovic, efter at Roger Federer ellers havde haft to matchbolde tidligere i netop femte sæt.

“Desværre er det jo sådan, at en spiller skal tabe. Vi havde begge to vores chancer. Det var surrealistisk, at jeg havde to matchbolde imod mig og så endte med at vinde efter tie-break ved 12-12,” sagde Novak Djokovic efter sejren.

Faktisk var det sådan, at den 32-årige serber vandt alle sine tre sæt efter tie-break, mens Roger Federer vandt andet og fjerde sæt efter serve-gennembrud.

I første sæt holdt begge spillere deres serv, inden Novak Djokovic endte med at vinde sættets tie-break med 7-5.

Men i andet sæt sløsede serberen, og Roger Federer fik brudt hans serv tre gange til en klar sætsejr på 6-1.

Tredje sæt mindede meget om første sæt, og igen viste Novak Djokovic sig stærkest i tie-break. Denne gang vandt han 7-4.

I fjerde sæt fulgtes de to spillere ad til 2-2, men derefter lavede Roger Federer igen to serve-gennembrud, så han kom foran 5-2. Herefter lykkedes det til gengæld for Novak Djokovic at få brudt den 37-årige schweizers serv for første gang. Men det forhindrede nu ikke Roger Federer i at serve sejren sæt-sejren hjem til 6-4.

Roger Federer havde indtil da servet temmelig suverænt, men i femte sæt havde han flere gange problemer med at holde sin serv, og Novak Djokovic fik takket være et tidligt serve-gennembrud bragt sig foran 4-2

Det lykkedes imidlertid for Roger Federer at få brudt tilbage, og dermed kom de to tennis-stjerner igen til at stå lige.

Der spilles ikke tie-break i Wimbledon-finalerne ved 6-6 i femte sæt. Det sker først, hvis det ender 12-12 i afgørende sæt.

De to spillere nåede frem til 7-7, hvor det lykkedes  for Roger Federer at lave sit andet serve-gennembrud i sættet. Det lignede efterfølgende en afgørelse, da han servede sig til 40-15 i egen serv og dermed havde to matchbolde.

Men de to matchbolde overlevede Novak Djokovic, og han endte i stedet med at få brudt Roger Federers serv, hvorefter de to spillere fulgtes ad til 12-12 og tie-break i afgørende sæt for første gang nogensinde i en single-turnering i Wimbledon.

Her fik Novak Djokovic hurtigt taget point i et par af sin modstanders server, og på den måde skaffede han sig selv tre matchbolde ved stillingen 6-3.

Da Roger Federer sendte bolden ud af banen, var sagen klar. Efter fire timer og 58 minutter – den længste Wimbledon-finale nogensinde – havde Novak Djokovic vundet turneringen for anden gang i træk og for femte gang ialt.

“Jeg tror, at det var den mest spændende finale, jeg har været med til – og så mod en af de største spillere nogensinde. Jeg har stor respekt for Roger,” sagde Novak Djokovic efter kampen.

Roger Federer ville på sin side gøre, hvad han kunne for at glemme kampen.

“Men det bliver ikke nemt, for kampen havde det hele. Jeg havde mine chancer, men det havde han også. Det var en skør kamp, men tillykke til Novak,” sagde han.

Roger Federer er med otte sejre i turneringen stadig den spiller, der har vundet Wimbledons herresingle flest gange.

Læs artiklen

Tennis

Simona Halep udspiller tung Serena Williams i Wimbledon-finalen: ‘Det var min mors drøm’

Skrevet for

den

I løbet af mindre end en time vandt Simona Halep fra Rumænien for første gang nogensinde damesingle-turneringen i Wimbledon efter en finalesejr på to sæt mod nul mod den tidligere syvdobbelte vinder, Serena Williams fra USA.

Simona Halep satte sig på begivenhederne lige fra kampens start. Mens den 37-årige amerikaner begik en hel del fejl i kampens første partier, virkede den ti år yngre rumæner langt mere fokuseret.

Serena Williams spillede nærmest som om, pointene ville komme af sig selv. Men det gjorde de slet ikke, og i løbet af meget kort tid var  hun bagud 0-4 i første sæt.

Der kom lidt mere facon på amerikanerens spil i slutningen af første sæt, hvor hun med gode server fik erobret to partier. Men i Simona Haleps egen serv var det stadig rumæneren, der styrede kampen ved at løbe returneringerne fra Serena Williams op – og dernæst sende amerikaneren ud på løbeture, hvor hun virkede tung.

Første sæt var overstået på 25 minutter, og det vandt Simona Halep med 6-2.

Andet sæt begyndte mere lige, og de to spillere fulgtes ad til 2-2.

I et langt femte parti lykkedes det imidlertid for Simona Halep at bryde amerikanerens serv, da Serena Williams lavede en overkommelig net-flugtning for lang.

Derfra var det udelukkende et spørgsmål om tid og størrelsen på sejren, der også i andet sæt endte med at blive på 6-2.

“Det er min bedste kamp nogensinde,” sagde en lykkelig Simona Halep efter sejren.

“Serena har altid inspireret alle os andre – og tak til hende for det. Jeg havde sommerfugle i maven inden kampen, men jeg koncentrerede mig bare om opgaven, da vi var i gang med kampen,” sagde hun og tilføjede om sin sejr:

“Det var min mors drøm, da jeg begyndte at spille tennis, at jeg skulle komme i Wimbledon-finalen. Mange tak til mine forældre.”

Det var første gang, Simona Halep var i Wimbledon-finalen, og det var første gang, en rumænsk spiller vandt Wimbledons damesingle-turnering.

Serena Williams var til gengæld i finalen for 11. gang, og selvom hun har forsøgt at nedtone det, så var det hendes drøm at vinde sin sejr nummer 24 i de såkaldte Grand Slam-turneringer. Foruden Wimbledon er det Australian Open, French Open og US Open.

Med 24 Grand Slam-sejre vil hun tangere australieren Margaret Court, som vandt sine titler fra 1960-73.

Men sidste år tabte Serena Williams Wimbledon-finalen til tyske Angrelique Kerber. Og ved sidste års US Open blev det til finalenederlag til japaneren Naomi Osaka, Og nu må man begynde at tvivle på, at hun nogensinde får Grand Slam-sejr nummer 24.

“Jeg har tænkt mig at blive ved med at forsøge. Jeg elsker min sport, og jeg elsker at spille her. Det er altid en stor fornøjelse,” sagde Serena Williams, der kun havde roser til overs for sin overkvinde.

“Når en modstander spiller så godt, som Simona Halep gjorde i dag, må man bare tage hatten af og sige: Godt spillet,” sagde hun.

 

Læs artiklen

Populær