Minister: Sverige bør selv betale for id-kontrol

Minister: Sverige bør selv betale for id-kontrol

 

Id-kontrol koster DSB en million kroner dagligt, og den regning bør svenskerne selv betale, mener transportministeren.

 

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) kalder det trist og stærkt generende, at DSB ved midnat begyndte at kontrollere id for alle togrejsende mellem Øresund.

Hans Christian Schmidt mener ikke, at det er rimeligt, at et dansk selskab skal hoste op for at imødekomme den nye svenske lov.

– Det ville have været helt på sin plads, hvis svenskerne selv betalte for det, når det er dem, der ønsker det, siger ministeren til Ritzau.

– Men de kan gøre det, når de har vedtaget det ved lov. De kan jo beslutte, hvad de vil, og det er tydeligt at se, at de virkelig har tænkt det her godt igennem, tilføjer han.

Id-kontrollen skyldes, at den svenske regering indfører såkaldt transportøransvar, der kræver, at eksempelvis DSB kontrollerer id hos togrejsende mod Sverige. Det sker som en reaktion på det tunge flygtningepres, der har ramt Sverige og resten af Europa.

DSB har tidligere oplyst, at kontrollen forventes at koste selskabet en million kroner om dagen. Derudover kan det ikke afvises, at DSB’s kunder vil blive pålagt et ekstra gebyr for at finansiere den nye udgift.

 

Kredit DR/ritzau/