Mijas

Mijas den hvide by

Mijas Pueblo – også kaldet den hvide bjergby – ligger i en højde på 428 meter over Middelhavet. Mijas Pueblo har et indbyggertal på ca. 7.500 og var det administrative center (Rådhus) for Mijas kommune – som i udstrækning er en af de største i Spanien.

Hele kommunen har et registreret indbyggertal på ca. 55.000 hvoraf ca. 21.000 kommer fra andre egne af Europa. Kommunen består af 3 hovedområder – Mijas Pueblo, Las Lagunas, La Cala og Calahonda.

Mijas Pueblo trækker – på grund af dets beliggenhed, spisesteder og historie – en masse turister til byen hver dag. Der holder daglig mellem 10-15 busser på parkeringspladsen plus alle dem, der er selvkørende og så er der dem, der tager turen til fods – ca. 6 km. op ad bakke.

Og når man er i Mijas, skal man selvfølgelig have en tur med æsel og vogn, dette er en meget stor attraktion i Mijas. Men de fleste holder sig til turistområdet i byen omkring festpladsen og oppe ved det gamle kommunekontor, som nu er et landbrugsmuseum.

Hvis man skal opleve skæve gader og farvestrålende patioer – som har gjort Mijas berømt – så skal man ind bagved i byen – det er også opad stejle trapper og gader. Den mest berømte stejle gade Calle de San Sebastián. Hvis man er turist på solkysten, skal man ikke snyde sig selv for muligheden at opleve Mijas, byen er flot og der er en dejlig hygge, masser af seværdigheder og gode restauranter.

Ved torvet kan man besøge museet Carromato de Max, der er indrettet i en togvogn. Alle de udstillede genstande er specielle ved, at de inden for deres felt er verdens mindste. Abraham Lincoln er også at finde i på museet. Dette flotte billede fortæller om en meget lærd mand. Billedet er malet på enden af et søm.

Mijas Pueblo har Spaniens eneste firkantede tyrefægtnings-arena. Arenaen er bygget i 1784 og er Spaniens næstældste tyrefægtningsarena, og den anvendes stadig – for turisternes skyld. Mijas historie er spændende om noget. Det romerske imperium strakte sig allerede 2 århundrede før BC også over Syd Spanien.

Vejen mellem Malaga og Cadiz var en vigtig rute både militært som kommercielt Ved opløsningen af det romerske imperium gik byen Soel også i opløsningen. De forskellige krige og invasioner fra central Europa gjorde sit til at byen med tiden forsvandt, i hvert fald har man endnu ikke fundet nogen af de gamle bygningsværker. Byens borgere er formentlig med tiden flygtet op i bjergene og bygget byen og fæstningsværket Mijas.

Nogle af det mest velplejede golfbaner finder man også nær Mijas.

Comments