Erhverv

Margrethekirken søger juniorassistent

Skrevet for

den

De Danske Sømands- og Udlandskirker søger en udadvendt, ansvarsbevidst og initiativrig juniorassistent til Margrethekirken i Mijas fra den 1. september.

Stillingen skal dækkes til den 30. juni 2020, hvor et udfordrende og afvekslende år med spændende arbejdsopgaver i samarbejde med kirkens præst, menighedsråd og ungdomsudvalg tilbydes.

Jobbet blev i går opslået således:

Vi tilbyder 
• et ophold i et skønt område af Spanien, tæt på Middelhavet og den charmerende storby Málaga
• fri ud- og hjemrejse i forbindelse med ansættelse
• skattefrie diæter på 10.100 per måned
• 35 timers arbejdsuge
• gode, fleksible arbejdsforhold i et team af ansatte og frivillige
• mulighed for at sætte sit eget præg på stillingen
• et møbleret værelse i Fuengirola, evt. i en lejlighed delt med andre unge
• cykel
• telefonkort med data og taletid
• hjælp til spansk undervisning (startpakke)

Margrethekirken har et stort ønske om at knytte de mange unge danskere, der er bosiddende i området omkring Malaga i kortere eller længere tid, nærmere til kirken. I flere år har vi drevet en børne-unge klub, som laver månedlige arrangementer for børnefamilier. Vi er nu begyndt at udvide indsatsen med et ungdomsarbejde, særligt rettet mod danskere mellem 18 og 30 år. Denne indsats bliver et vigtigt arbejdsområde for juniorassistenten. I et vist omfang vil juniorassistenten også blive tildelt andre arbejdsopgaver.

Som juniorassistent forventer vi, at
• du engagerer dig i dette stadig ret nye pionerarbejde omkring kirken – i samarbejde med kirkens præst og ungdomsudvalg
• du opbygger et netværk for og med unge
• du planlægger og arrangerer events og aktiviteter for og med unge, i kirken og udenfor. F.eks. fællesspisninger og hyggeaftener, informationsaften, vandreture, udflugter, arrangementer på tværs af generationer m.m.
• du informerer om aktiviteterne på sociale medier, website og i nyhedsbreve. Se Facebookgruppen: Solkystens Ungdomshus (SU)
• du tilegner dig tilstrækkelig viden om forholdene på Solkysten til at kunne bistå unge tilflyttere med praktiske råd og vejledning

Derudover forventer vi, at du engagerer dig i Margrethekirkens dagligdag, herunder børne-ungeklubbens arrangementer, julebasar, evt. konfirmandlejr m.m.

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du 
• er moden, initiativrig, kreativ og kan arbejde selvstændigt
• er udadvendt og opsøgende og god til at skabe kontakt til unge mennesker
• kan lide at arrangere events af meget forskellig art og styre økonomien/administrationen forbundet hermed
• har gode danskkundskaber
• har kendskab til IT og hvordan man bruger sociale medier til at promovere events
• ikke er bange for praktiske opgaver
• har masser af godt humør

Derudover er det en fordel, hvis du 
• er musikalsk og kan spille klaver eller guitar
• har kendskab til Photoshop eller lignende
• har kendskab til kirke- og ungdomsarbejde

Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til kirkens præst, Iben Snell, på mail: margrethekirken@margrethekirken.com eller telefon 0034 661 001 998.
Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår fås ved henvendelse til HR-sekretær Margareta Bærentzen på mail: mab@dsuk.dk eller telefon 70 26 18 28.

Ansøgningsfrist: den 23. maj 2019 kl. 12.00
Ansøgningen inkl. CV og evt. referencer sendes på mail til Margareta Bærentzen på mab@dsuk.dk. Ansættelsessamtaler forventes afholdt torsdag den 13. juni 2018 i København.

Fakta om Solkysten:
Solkysten er et populært område. Her bor mange forskellige nationaliteter. Universiteterne i Malaga, Granada og Sevilla har sprogstuderende fra hele verden. Det er et yndet feriemål for tusindvis af danskere, og en del af dem slår sig ned for længere tid. Der er også mange, der bor her fast, heriblandt et stærkt stigende antal unge børnefamilier, som vælger at blive residenter på Solkysten på grund af det gode liv, man kan leve her i et varmt og solrigt klima.
Derudover flytter mange unge singler hertil for at bo og arbejde i det farverige Spanien i en kortere eller længere periode. Det kan være på et call-center, i restaurationsbranchen eller som praktikanter i erhvervslivet. Nogle bor og læser hernede som fjernstuderende.

Fakta om Margrethekirken i Las Laugunas, Mijas:
Den danske kirke er bygget i 2001 og har kirkerum, forsamlingslokale, kontorer, et veludstyret køkken samt en skøn patio, der bliver flittigt brugt. Det er en aktiv kirke med mange forskellige arrangementer. Dagligsproget er dansk.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Erhverv

Ambulancestrejke i Málagaprovinsen

Skrevet for

den

Chaufførerne på provinsens 162 ambulancer har indledt en strejke på ubestemt tid.

Efter at have forhandlet og udsat strejken på områdets ambulancer er chaufførernes og fagforeningen CCOOs tålmodighed sluppet op. Onsdag klokken 11 indledtes strejken med en demonstration gennem Málaga.

Der har været forhandlet om bedre løn- og arbejdsforhold siden 2012, mellem den andalusiske region og arbejdsgiveren Asistencia Sanitaria Málagueña (ASM) og CCOO.

523 ambulancechauffører deltager i strejken. De 15 ambulancer ved hospitalet Costa del Sol i Marbella er ikke berørt. Her er et andet selskab, SFGA, arbejdsgiver.

Der kommer til at være et nødberedskab på 50 procent.

Læs artiklen

Erhverv

Hitlers resort bliver til luksusboliger

Skrevet for

den

Illustration eigentumswohnungen-prora.de

Hitlers 5 km lange, forladte Nazi-resort på øen Rügen i Østersøen bliver nu forvandlet til luksuriøse boliger

Tre år før Tyskland i 1939 invaderede Polen, bestilte Adolf Hitler opførelsen af verdens største turistby beliggende på et strandareal med havudsigt på øen Rügen, syd for Falster.

Nazisterne kaldte det Prora. Prora kunne huse mere end 20.000 gæster på én gang, og var tiltænkt som rekreationssted for de udkørte tyske arbejdere, der sled på nationens fabrikker.

Det nazistiske Tyskland tænkte store tanker hvad angik arkitektur og monumentale bygningsværker for at visualisere det tredje riges storhed.

Prora er et af de få monumenter der overlevede krigen. Den gigantiske grå betonklods ligger i al sin magt og vælde i idylliske omgivelser langs Prorer Bugt på østsiden af Rügen.

Ifølge historiker og tourguide Roger Moorhouse skulle resortet tjene som gulerod, udstukket af Gestapo – som en pacificerende gestus, der skulle overbevise og vinde det tyske folks sympati for Hitler.

Men så begyndte Anden Verdenskrig og Prora-byggeriet gik i stå. Under DDR blev ferieanlægget nationaliseret under Aktion Rose den 10. februar 1953. Særlig østersøkystens badesteder, deriblandt hoteller og pensionater på Rügen, blev nationaliseret.

 

Læs artiklen

Erhverv

Hilton-hotel åbner officielt i Benalmádena

Skrevet for

den

Den amerikanske kæde har investeret 22 millioner euro i renoveringen af ​​hotellet Reserva del Higuerón i Benalmádena, som officielt slår dørene op den 27. juni.

Hotellet med 177 værelser vil på ny slå dørene op, men nu under luksusmærket Curio Collection by Hilton. Det er tredje af slagsen her i Spanien, kun efter hotellerne i Barcelona og på Ibiza.

Efter en investering på 22 millioner euro åbnede hotellet i torsdags, den 6. juni, men ikke officielt før sidst på måneden. Helt præcist den 27. juni, hvor det nye konferencelokale med en kapacitet til 1.100 mennesker også vil stå færdigt.

Renoveringen af det gamle hotel Reserva del Higuerón i Benalmádena har betydet, at alle værelserne samt fælles områder har fået et helt nyt look. Mere moderne og med luksus for øje.

Hotellet er i øvrigt det eneste i Málaga provinsen med en Michelin-stjerne restaurant, der har udsigt ud over Middelhavet.

Læs artiklen

Erhverv

H&M-butik lukker ned i Málaga

Skrevet for

den

Butikken &Other Stories, i H&M’s dyre ende af skalaen, lukker permanent sine døre på strøget i Málaga grundet “ikke opfyldte forventninger i byen”.

Fem år efter dets indvielse lukker butikken &Other Stories, som tilhører tøj-detailfirmaet Hennes & Mauritz, sine døre på calle Larios i centrum af hovedstaden på Costa del Sol.

Dette er onsdag blevet offentliggjort “efter firmaet har foretaget en undersøgelsesperiode, som har endt i beslutningen om et permanent lukke i Málaga.”.

Årsagen til lukningen skyldes, at “man her ikke har formået at tilpasse sig kundekredsen, hvilket er noget af det vigtigste for at have succes indenfor et marked i konstant forandring”.

Ifølge talsmand fra H&M “har &Other Stories i Málaga ikke levet op til vores forventninger, så vi har besluttet at lukke butikken”. Og han sluttede, “en naturlig del af en virksomhed er løbende at evaluere sine butikker, som kan føre til flytning og lukning”.

Denne lukning betyder, at den svenske kæde reducerer sin tilstedeværelse til kun to &Other Stories butikker i Spanien. De ligger i Madrid og Barcelona.

Læs artiklen

Erhverv

Fujifilm åbner Photo Shop i Málaga

Skrevet for

den

Det japanske selskab Fujifilm har åbnet sin første Wonder Photo Shop i Málaga. I butikken kan man blandt andet printe sine fotos fra mobiltelefon til papir.

Fujifilm har sammen med Dakota Photos indviet sin første Wonder Photo Shop i Málaga. Helt præcist i shoppingcentret El Corte Inglés, som har samme type afdeling i Madrid.

Konceptet, der er skabt af det japanske multinationale selskab, findes også i Tokyo, New York, Toronto, London, Paris, Prag og Warszawa i blandt andre byer.

I butikken kan kunder printe deres fotografier fra mobile enheder ud på papir, oprette personlige fotoalbums og lave andre former for dekorative ting samt meget mere, hvoraf flere af dem med mulighed for hurtig service.

Med denne nye afdeling indviet i El Corte Inglés i Málaga er der nu ni Wonder Photo Shop-butikker i Spanien, hvoraf to af dem ligger i Andalusien. Den anden blev indviet for halvanden år siden i den andalusiske hovedstad, Sevilla.

På verdensplan er der mere end 116 af disse foto-butikker, hvoraf 48 ligger i Europa.

Læs artiklen

Erhverv

Málaga provins blandt top for hussalg

Skrevet for

den

Ifølge ny, registreret data tegner Málaga og fire andre provinser i Spanien sig for 45 procent af ejendomssalget i hele landet. 

Over de sidste tolv måneder er der i Málaga provinsen blevet solgt 32.600 boliger, kun bag Madrid, Barcelona og Alicante men foran Valencia. Málaga er ifølge den nye data fortsat det andet marked med det højeste salgstal set i forhold til befolkningstal, hvor Madrid fortsat fører an.

Ejendomshandelen i Spanien fortsætter sin kurve op, med Málaga provinsen som en af ​​hovedmotorerne i den nationale reaktivering af sektoren.

Málaga provinsen lå i starten af ​​2019, som den fjerde aktivitetspæl med helt præcist 32.654 boliger solgt (både nye og gamle). Dette antal blev solgt indenfor et år, og kun bag Madrid (77.569), Barcelona (56.717) og Alicante (38.646), mens foran Valencia med 30.475 ejendomme solgt.

Disse fem provinser i Spanien står således for næsten halvdelen (præcis 45,2%) af de 521.550 boliger, der blev solgt i den pågældende periode. Dette er ifølge den seneste rapport fra ‘el Colegio de Registradores’, som blev offentliggjort i dag og svarer til første kvartal i 2019. Madrid kan tilskrive sig den højeste andel med 14,8%, efterfulgt af Barcelona (10,8%), Alicante (7,4%), Málaga (6,2%) og Valencia (5,8%).

Udviklingen i ejendomsmarkedet er fortsat positiv med 7 procent flere hussalg i Málaga, set i forhold til den foregående periode. Mellem marts 2018 og marts i år blev der i Málaga provinsen registreret et tal på 19,82 salg pr. tusinde indbyggere, hvilket kun er overgået af Alicante med 20,93, men højere end Castellón (15.78), Almería (15.45) og Girona (14.61). Málaga-indekset er også meget højere end det spanske gennemsnit, som ligger på omkring 11 operationer pr. tusinde indbyggere.

Málagas styrke ligger også i at provinsen for øjeblikket ligger på tredjepladsen for flest nye boligbyggerier solgt. Helt præcist et tal på 6.308, kun overskredet af 8.318 i Barcelona og 18.234 i Madrid over første kvartal af året.

Dataene bekræfter også, at den udenlandske køber fortsat er en grundlæggende faktor for sektoren. I første kvartal 2019 købte udlændinge 28,1% af de boliger, der blev solgt i Málaga. Provinsen trækker fortsat folk fra udlandet, som ønsker enten et permanent eller feriehjem på Costa del Sol. Kun foran Málaga ligger Alicante med 40,9% af hussalg til udenlandske kunder og Tenerife med 34,2%.

Málaga overstiger denne gang De Baleariske Øer, som før har besat tredjepladsen i det første kvartal af året. Nu på en 4. plads med 27,4% af salget til en udlændinge. Herefter Las Palmas (21,4%), Murcia (20,1%), Almería (17,3%), Tarragona (13,3%) og Castellón (12,5%).

 

Læs artiklen

Populær