Lokal Nyheder

Marbella: Bilist dør af fald fra bro på motorvejen

Skrevet for

den

 

I skrivende stund vides ikke om der var andre passagerer i køretøjet, der faldt cirka 100 meter ned til jorden.

 

112-alarmcentralen har mandag modtaget et opkald om en ulykke på motorvejen.

Ulykken hændte på broen over Río Verde floden i mellem kommunerne Marbella og Istán.

Et vidne til ulykken ringede kl. 13:08 om, at han havde set en bil køre af vejen.

Køretøjet var faldet mindst 50 meter ned til jorden, hvor redningstjenesten nu arbejder.

I skrivende stund vides kun, at chaufføren har mistet livet.

Politiet undersøger årsagerne til ulykken, mens lig og køretøj fragtes væk fra området.

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Andalucia

Død mand fundet i Almuñecar

Skrevet for

den

Guardia Civil undersøger fundet af en 52-årig mand, der søndag lå død i Middelhavet ved stranden El Tesorillo i Almuñecar i den andalusiske provins, Granada. 

Ifølge 112-alarmcentralen modtog de søndag et opkald kl. 12 fra en beboer, der mente at der lå et lig i havet.

Ved politiets ankomst fandt man liget af en mand udfra Tesorillo stranden i Almuñecar (Granada).

Guardia Civil undersøger nu sagen, mens mandens lig er blevet sendt til det retsmedicinske institut for at klarlægge dødsårsagen.

Mandens nationalitet vides endnu ikke, blot at han var 52 år.

Læs artiklen

Events Costa Del Sol

Flere end 45.000 ventes til Pride 2019 i Torremolinos

Skrevet for

den

I dag starter Pride 2019 i Torremolinos. Der er gratis arrangementer og underholdning i byen helt frem til søndag den 2. juni.

Lørdag tager Torremolinos fat på den første af de spanske Pride-fester i år. Senere følger også Madrid og Barcelona.

Festen forventes i år at have over 45.000 besøgende, skriver La Opinión de Málaga.

I dag åbnes der med beachvolley på Eden Beach og senere i dag er der bordfodbold, med rigtige spillere, på Plaza de La Nogalera. Også søndag er der forskellige sportsaktiviteter på programmet.

Fra på tirsdag vil der være konferencer, workshops og kortfilmfestival.

På torsdag vil det traditionelle regnbueflag blive hejst ved rådhuset ved middagstid og også torsdag, klokken 20.30, vil Víctor Gutiérrez, den første spanske OL-deltager, som sprang ud af skabet, holde tale på Plaza de La Nogalera.

Hele ugen er der musik, sportsbegivenheder og underholdning på pladser og stræder.

Festivalen er arrangeret af rådhuset, over 100 forretninger i byen og LGTBI-organisationerne, og der forventes 250.000 overnatninger og en omsætning på 35 millioner euro i forbindelse med festen.

Den store parade er lørdag den 1. juni.

Læs artiklen

Fodbold

Málaga CF gav La Rosaleda en fest

Skrevet for

den

Málaga CF havde i aftes besøg på La Rosaleda af Real Zaragoza i åbningskampen i 40. spillerunde i Segunda División. Holdet fik alle op af stolene i anden halvleg, hvor 0-1 blev vendt til 3-1.

Fodboldflagskibet på Costa del Sol kan efterhånden ikke undgå at komme i playoff om oprykning til La Liga. Hvem man så skal møde bliver først afgjort i 42. og sidste spillerunde i den meget tætte top. Osasuna er allerede nu rykket direkte op, mens Granada på andenpladsen ikke kan vide sig sikre endnu.

Faktisk kan playoff være sikret allerede når Deportivo de La Coruña har mødt Mallorca mandag aften. Hvis Mallorca, som også spiller i top seks, kan få en uafgjort eller en sejr med hjem fra Galicien, så er Málaga CF sikret playoff allerede inden de sidste to spillerunder.

De 19.000 tilskuere måtte vente på at få overstået en lidt halvsløj første halvleg. Málaga startede med et pænt tryk, men Zaragoza fik først bolden i mål efter forbilledligt kontraspil. Efter 10 minutter blev Pep Biel uden så mange dikkedarer spillet blank og kunne let passere Munir.

Træner Víctor må dog have set nok til Zaragoza i første halvleg til at få rettet spillet til. Málaga kom ud med stort tryk og Zaragoza fik slet ikke ro på bolden. Det gav en helt ny kamp i anden halvleg. Først Santos efter 10 minutter, så kom Blanco på tavlen med sin 9. sæsontræffer og endelig kunne Adrián lukke og slukke til 3-1. Det var hans 10. mål i sæsonen. Og så der var fest på tribunerne med sang og bølge ned mod spillerne.

Málaga CF ligger nu på fjerdepladsen og mangler Albacete ude på søndag, også top seks, og slutter af på La Rosaleda den 9. juni mod Elche, som ikke har mere at spille for i denne sæson.

 

Læs artiklen

Andalucia

Et tons kokain fundet i køretøj

Skrevet for

den

Agenter fra den særlige politienhed, som tilhører Unidades de Droga y Crimen Organizado (UDYCO), har i Sevilla fundet et tons kokain skjult i et køretøj.

Dette skete torsdag i forbindelse med endnu en aktion udført af nationalpolitiet for at nedbryde organiseret narkokriminalitet.

I går skrev vi om anden hændelse, hvor 600 kilo kokain blev fundet på en sejlbåd udfra Málagas kyst.

Som rapporteret af politiet er torsdagens operation fortsat åben, men har indtil videre medført anholdelsen af tre personer og beslaglæggelsen af mere end et tons kokain.

Formålet med aktionerne er at nedlægge de organisationer, der er involveret i narkotikahandel. De fleste holder til i den yderste, sydlige del af halvøen, men grundet mere overvågning fra den særlige enhed, søger de andre græsgange og opholdssteder.

Torsdag gav atter en politiaktion pote af 1.000 kilo kokain, som ikke kommer ud på gaderne.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Tolv ting, der er forbudt på stranden

Skrevet for

den

Forneden har vi lavet en liste over de tolv ting man ikke må gøre på en strand i Málaga provinsen, hvilket er ifølge en lov vedtaget i 2004.

Byrådet valgte dengang at få styr på hvad man ikke må ved brugen af kystområderne, hvor bøder på mellem 300 og 3.000 euro potentielt kan udskrives, hvis ikke regler overholdt.

Selvom traditionen er, at man bør vente med at tage sin første dukkert i havet til fejringen af Virgen del Carmen den 16. juli er der meget få, der i dag følger denne tradition grundet varme tidligere på året. I år har der f.eks. allerede været adskellige dage, hvor man snildt kunne ligge på stranden. En dukkert måske kun for de seje, da havvandet stadigvæk er rimelig koldt.

Siden 2004 har byrådet i Málaga haft en lov om benyttelsen af strandene langs med kysten, som fastslår hvilken ting man ikke må. Læs med forneden for at undgå en mindre behagelig oplevelse i form af en bøde på mellem 300 og 3.000 euro.

De tolv ting man IKKE må på en strand i provinsen Málaga er som følger:

 1. Anvendelsen af ​​radio, cd-afspiller eller lignende samt musikinstrumenter, som kan give andre badegæster ubehag grundet udsending af støj.
 2. Det er forbudt at bade og opholde sig indenfor de afmærkede områder, hvor vandcykler, jetski o.s.v. bliver brugt.
 3. Parkering og uautoriseret køretøjstrafik på stranden er forbudt.
 4. At opsætte lejre og camping på stranden er forbudt.
 5. I de eksklusive badeområder, der er behørigt markeret, er sport- og fritidsnavigering og brugen af ​​enhver form for båd eller flydende enhed uanset fremdrivning forbudt.
 6. I badesæsonen er fiskeri fra kysten og på vandet forbudt fra kl. 10 til 21, grundet den potentielle skade, som det anvendte udstyr kan forårsage på en anden person.
 7. Dyrs adgang til vand- og badeområder er forbudt, pånær på hundestrande og bortset fra dyr, der måtte deltage i et arrangement af myndigheden.
 8. Samleje i havet eller på stranden er forbudt.
 9. Det er forbudt at bruge sæbe, gel, shampoo eller lignende produkter i havvandet. Badegæster, der ønsker at vaske sig, kan bruge enten udendørs- eller indendørs brusere. I den forbindelse er det også forbudt at rengøre køkkenredskaber eller bruge kabinen til andet end at skylle sig af. 
 10. Det er forbudt at smide enhver form for affald på stranden eller i havvandet, som f.eks. papir, plastik, madaffald, dåser, flasker, cigaretstumper m.v. Man må heller ikke efterlade affald på stranden.
 11. Pånær til fejringen af San Juan (Sankthans) den 23. juni samt Virgen del Carmen den 16. juli og på både, der er sat op til formålet og som man kan leje for en dag, er det strengt forbudt at lave bål på stranden. 
 12. Salg på stranden af ​​ethvert fødevareprodukt, herunder sandwich, drikkevarer, snacks o.s.v. er også forbudt.

Alle fotos i artiklen er fra den festlige Noche de San Juan, hvor kysten oplyses af både bål og et kæmpe fyrværkeri ved midnatstid. Akkurat som på en dansk Nytårsaften.

Læs artiklen

Andalucia

Fange løsladt ved en fejltagelse

Skrevet for

den

En dommer i Sevilla har torsdag udstedt en eftersøgning- og arrestordre for en fange, der den 13. maj blev løsladt fra fængslet ved en fejltagelse.

Ifølge kilder tæt på sagen var fangen med initialerne M.C.R. blevet idømt fire års fængsel for en voldsforbrydelse, men løsladt ved en fejl den 13. maj.

Dommer har ti dage senere udstedt en eftersøgning- og arrestordre for vedkommende og har bedt fængslet i Sevilla om at komme med en forklaring.

Derudover beordrer retten, at fængslet indenfor fem dage skal informere den dømte, at han skal fuldføre sin fængselsstraf på fire år, selvom han blev sat på fri fod ved et uheld.

Læs artiklen

Populær