Lokal Nyheder

Marbella: Bilist dør af fald fra bro på motorvejen

Skrevet for

den

 

I skrivende stund vides ikke om der var andre passagerer i køretøjet, der faldt cirka 100 meter ned til jorden.

 

112-alarmcentralen har mandag modtaget et opkald om en ulykke på motorvejen.

Ulykken hændte på broen over Río Verde floden i mellem kommunerne Marbella og Istán.

Et vidne til ulykken ringede kl. 13:08 om, at han havde set en bil køre af vejen.

Køretøjet var faldet mindst 50 meter ned til jorden, hvor redningstjenesten nu arbejder.

I skrivende stund vides kun, at chaufføren har mistet livet.

Politiet undersøger årsagerne til ulykken, mens lig og køretøj fragtes væk fra området.

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Lokal Nyheder

Havbund ved Nerja dækket af engangsservietter

Skrevet for

den

Ikke mindre end ni tons vådservietter dækker havbunden ud for Nerjas kyst kun 700 meter fra et naturbeskyttet område ved Maro-Cerro Gordo.

Det bekræfter Guardía Civil, der sammen med Instituto de Oceanografía sidste sommer foretog en fem dage lang undersøgelse af havbunden, hvor der blevet lavet videoer og og taget fotografier ned i 50 meters dybde. Undersøgelsen viste, at havbunden er dækket til med vådservietter, og at det er næsten umuligt at få øje på det naturlige havgræs.

Men problemet gør sig ikke kun gældende i Nerja. 16 tidligere og nuværende politikere fra Nerja og Coín er blevet afhørt i forbindelse med udledning af urenset spildevand i de to kommuner.
Nerja kommune har tre udløbsrør til spildevand, hvoraf det ene ligger kun to meter under havoverfladen og tæt på et naturbeskyttet område. De to andre ved Burriana og Torrecilla udleder spildevandet en kilometer fra kysten, hvorefter det finder vej tilbage til kyststrækningen i 40-50 meters dybde.

Situationen betragtes som meget bekymrende, og bestanden af beskyttede skalddyr i området er i stor fare for at uddø.

En lov fra 2001 pålagde kommuner med over 15.000 indbyggere at opføre rensningsanlæg, men i hverken Nerja eller Coín er der sket noget. Nuværende og tidligere politikere i begge kommuner fralægger sig ansvaret og siger, at det er Junta da Andalucía, der er ansvarlig for finansiering af ordentlige rensningsanlæg. I Coín begyndte man opførelsen af et rensningsanlæg i 2013, i Nerja i 2014, men ingen af anlæggene er på nuværende tidspunkt i gang med at rense spildevandet.

I Coín udledes spildevandet i Pereilas-floden, hvor dyrelivet er stærkt påvirket. Byens tidligere borgmester,  Fernando Fernández-Tapia fra Partido Popular, har kommenteret, at Junta de Andalucia i 2010 lovede 47 nye rensningsanlæg , men at der intet er sket siden da.

Borgmesteren i Nerja, Rosa Arrabal, mener også at at det først er kommunens ansvar, når byen har de fornødne faciliteter, ikke før.

Sagen er ikke afsluttet, og det forventes, at også Alhaurin El Grande vil komme under luppen i undersøgelsen om ulovlig udledning af spildevand.

Læs artiklen

Krimi

Ikke pizza, men kokain leveringsfirma

Skrevet for

den

En bande på fem personer er blevet anholdt i Marbella. Ifølge politiet stod de bag et leveringsfirma, men ikke af den almindelige slags.

Banden brugte motorcykler til at leverer varen, her taler vi om hash, marihuana og frem for alt kokain.

De arbejdede som et hvilket som helst andet leveringssfirma og havde 24 timers service med base hjemmefra.

De fleste af varerne blev bragt ud til nattelivet i Marbella, mens privatpersoner også fik leveret til døren.

Ved ransagelse af hjemmet fandt politiet store mængder stoffer samt mange kontanter, som billedet viser.

Det menes at forretningen gik så godt, at de fem formåede at samle aktiver på 1,2 millioner euro. Heriblandt dyre køretøjer, lejligheder og gårde (fincas).

To af de anholdte er blevet varetægtsfængslet, mens de tre andre er på fri fod indtil retssagen i Marbella.

Læs artiklen

Events Costa Del Sol

Eros Ramazzotti optræder i Marbella

Skrevet for

den

Eros Ramazzotti, en af ​​verdens mest berømte italienske kunstnere, vender til sommer tilbage til Starlite Festivalen i Marbella.

Koncerten i Marbella afholdes, i forbindelse med hans tour “VITA CE N’È”, søndag den 21. juli.

Med en karriere på 53 år bag sig vil Eros Ramazzotti give alt hvad han i sig. Den italienske superstjerne vender derfor tilbage til den årlige sommerfestival, afholdt i Marbella.

Eros anerkendes for, at have en af verdens mest karakteristiske stemmer og har blandt andet lavet duet med Tina Turner.

Med sange som “La Cosa Mas Bella” (hør forneden), “Fuego en el Fuego” og “Nada sin Ti” har han over årene smeltet mange hjerter.

Eros Ramazzotti har på sidste pladeproduktion samarbejdet med Luis Fonsi, med sangen “Por las Calles Las Canciones”.

Søndag den 21. juli optræder han på Starlite Festival 2019.

Billetter kan købes fra kl. 12 i dag, den 22. marts, via dette link: www.starlitemarbella.com

Læs artiklen

Erhverv

Pariserhjulet i Málaga åbner snart igen

Skrevet for

den

Efter næsten tre uger lukket for offentligheden er der endelig en vis klarhed om pariserhjulets fremtid. Det menes, at åbne igen om cirka en måned.

En foreløbig løsning er, at hjulet kan få lov til at blive på samme sted, efter en delvis demontering af strukturen.

De to ben, som havnemyndigheden mente stod på en indre vej, vil nu blive flyttet et par meter. Pariserhjulet vil fortsat stå i Muelle de Heredia, altså mere eller mindre hvor det altid har stået.

Havnens teknikere skal dog godkende forslaget først og være sikre på, at sikkerhedsforholdene bliver mødt før strukturen kan blive samlet igen.

Arbejdet vil starte lige så snart man har fået grønt lys. Det forventes, at ‘la noria’ i Málaga vil genåbne for offentligheden om cirka en måned. Altså i slutningen af april måned.

Forneden kan i øvrigt ses, hvor smukt solen stod op (kl. 7:20) fra ‘la Playa de la Malagueta’ i dag, den 22. marts. Den vil give os en maksimal temperatur af 18 grader og sætte sig i horisonten kl. 19:20.

Læs artiklen

Erhverv

180.000 krydstogtpassagerer forventes over højsæsonen

Skrevet for

den

Havnen i Málaga vil over højsæsonen tage i mod godt og vel 180.000 krydstogtpasssagerer, som ankommer med 113 skibe.

Over perioden fra den 20. marts til den 30. juni forventes det, at 113 skibe vil lægge til i havneområdet på Costa del Sol.

Ifølge data vil disse skibe alene over denne periode bringe i alt 180.000 turister ind til Málaga.

Den største aktivitet vil ske i april og maj måned, hvor man forventer 43 krydstogter i begge måneder. Den eneste måned på året, der overgår dette antal, er oktober, hvor 46 skibe har planlagt at lægge til.

I alt fjorten krydstogtskibe vil for første gang besøge havnen i Málaga, herunder det nye Royal Caribbean-skib, ‘Spectrum of the Seas’. Dette kæmpeskib vil lægge til kaj den 16. april, før dets videre rejse i Middelhavet.

Det er også værd at nævne, at ‘Marella Explorer 2’ fra det britiske selskab Marella Cruises vil fejre skibets dåb i Málaga den 30. marts.

Andre mere kendte selskaber, som Norwegian Cruise Line, MSC Cruises og AIDA Cruises samt rederier dedikeret til mere eksklusiv turisme, vil også for første gang lægge til i havnen i Málaga.

Billed øverst er af krydstogtskibet ‘Harmony of The Seas’ fotograferet fra La Malagueta strand.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Byråd inviterer de ældre til Bioparc

Skrevet for

den

Byrådet i Fuengirola inviterer alle sine ældre beboere til, at besøge Bioparc’en på næste torsdag, den 28. marts.

Byrådsmedlem, Francisco José Martín informerede onsdag om denne aktivitet for ældre beboere i Fuengirola. Under titlen, “Kend Bioparc”, inviterer byrådet alle sine beboere over 65 år.

Besøget vil foregå på næsten torsdag, den 28. marts, hvor beboerne kan komme ind fra kl. 11:30.

Billetter til eventet kan interesserede erhverve hos rådet for den tredjealder, ‘ la Tercera Edad’ på calle Blanca Paloma, hvor man blot skal præsentere sit pensionistkort. Det kræves naturligvis, at man er registreret som borger i Fuengirola, Málaga.

Bioparc’en i centrum af Fuengirola er ikke en almindelig zoologisk have, men baseret på respekt for naturen og bevarelse af dens arter.

Se lille klip af haven forneden:

Læs artiklen

Populær