Krimi

Mand dræbt af skud i Mijas

Skrevet for

den

Natten til fredag blev en mand skudt i hovedet i sin bil i Mijas. manden blev hastet til hospitalet i Málaga, men døde af sine kvæstelser.

Det lokale politi, Guardia Civil og brandvæsenet blev ved midnatstid natten til fredag kaldt ud til en bil, der var væltet om på taget efter et skyderi, skriver La Opinión de Málaga.

Føreren af bilen var blevet skudt i hovedet. Han blev hastigt kørt til hospitalet i Málaga, men døde kort efter af sine kvæstelser. I bilen var også mandens kone og datter. De blev behandlet på hospitalet i Marbella, men er udenfor livsfare.

Der er endnu ikke nogen anholdte eller oplysninger om årsagen til skyderiet.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Krimi

600 kilo kokain fundet på sejlbåd

Skrevet for

den

Guardia Civil har beslaglagt 600 kg kokain, som de søndag fandt på en sejlbåd udfra Málagas kyst. Båden kom fra Sydamerika og var på vej til De Baleariske Øer.

Inspektionsskibet ‘Río Segura’ har i en aktion, kaldet ‘Rabbit’, fundet 600 kilo kokain skjult i lasten på en sejlbåd fra Sydamerika. Den var på vej til De Baleraiske Øer, da den blev opsnappet på radaren udfra Málaga-kysten.  

Som rapporteret af Guardia Civil blev der under forløbet anholdt to besætningsmedlemmer, en litauisk statsborger og en spanier fra Ibiza. De sidder nu anklaget for narkotikahandel.

Søværnets overvågningscenter gav inspektionsskibet melding om en sejlbåd, der potentielt kunne have illegale stoffer ombord. Under aktionen blev de 600 kilo kokain fundet fordelt i flere pakker i et hulrum i agterområdet af båden.

Operationen blev udført i samarbejde med den særlige politienhed mod Organiseret Kriminalitet og Anti-drug (Equipo contra la Delincuencia Organizada y Antidroga (EDOA)) og det spanske søværn (Centro de Coordinación y Vigilancia Marítima).

Læs artiklen

Krimi

Hver tredje dom i Spanien er en trafikdom

Skrevet for

den

34 procent af samtlige domme i Spanien falder efter en overtrædelse af færdselsloven. Alene sprit- og narkokørsel udgør 21 procent af alle domme i Spanien.

Statsadvokatens kontor i Spanien har netop offentliggjort tallene for trafikdomme i landet for 2018. De viser en stigning på 10 procent for alkohol- og narkodomme i forhold til 2017. Tallet nåede i 2018 op på 56.173. 

21 procent af samtlige domme i Spanien i 2018 skyldes nu alkohol- og narkokørsel. Lægger man dertil antallet af førere uden kørekort og hastighedsdomme stammer hver tredje dom i Spanien i 2018 fra overtrædelser af færdselsloven.

Den tidligere regering, under ledelse af Mariano Rajoy, skar voldsomt ned på antallet af razziaer. De blev reduceret med 20 procent, skriver El Pais.

Direktøren for DGT, den spanske trafikstyrelse, Pere Navarro, har garanteret mere kontrol på vejene. Han håber, at det ikke bliver nødvendigt at øge straffene og håber, at flere razziaer kan virke forebyggende istedet.

Sidste år modtog ialt 89.264 en dom for overtrædelse af færdselsloven. Det er 34 procent af samtlige domme i Spanien og en stigning på 8,9 procent i forhold til 2017. Antallet af dødsulykker er ikke stigende. Der døde 1.180 på vejene i 2018 mod 1.198 i 2017.

Læs artiklen

Krimi

51-årig badegæst død på stranden i Fuengirola

Skrevet for

den

En 51-årig mand døde torsdag eftermiddag, efter at være kommet i problemer ved stranden i Carvajal i Fuengirola.

Vidner på stranden så at manden var i problemer, han blev hjulpet ind og der blev slået alarm til 112.

Lokalpoliti og ambulancereddere ankom hurtigt til stedet og forsøgte førstehjælp, men mandens liv stod ikke til at redde.

Efter dødsulykken er det nationale politi gået ind i sagen for at klarlægge omstændighederne ved mandens død, skriver Málaga Hoy.

Læs artiklen

Andalucia

3,5 tons hash beslaglagt i aktion

Skrevet for

den

Guardia Civil agenter har i de tidlige timer til denne onsdag udført atter en narkoaktion. Denne gang mod ulovlig handel i flere andalusiske kommuner.

I en koordineret aktion blev der her til morgen ransaget flere ejendomme i Málaga, Granada, Cádiz og Manilva. Operationen begyndte kl. 5:30, hvor agenter overraskede nogle involveret i en kriminel organisation. Denne ny aktion er et led i de handlinger, som Guardia Civil sidste år begyndte at udføre med hård hånd mod narkotikahandel her på Costa del Sol.

Bagmændene har grundet politiets konstante overvågning måtte finde nye græsgange. Førhen holdt de sig mest til området ved Gibraltar-strædet, men er gradvist flyttet længere nordpå.

For nogle uger siden fandt politiet 3,5 tons hash på stranden i Los Monteros, Marbella hvilket ledte til otte anholdte personer. 

Læs artiklen

Krimi

Penge fra momssvindel i Danmark brugt til terror

Skrevet for

den

En gruppe spanske jihadister har, gennem mellemmænd, solgt kylling, ost og chokolade i Danmark. Gruppen havde dog også skabt et avanceret net af virksomheder til at svindle med dansk moms.

Jihadisterne fik tålmodigt infiltreret 42 virksomheder, hovedsageligt danske, og fik deres folk placeret i strategiske stillinger i virksomhederne, skriver internetavisen The Local. Sagen er gravet frem af det europæiske mediesamarbejde, Correctiv.

Gennem smuthuller i den europæiske lovgivning, og et stort netværk af dækfirmaer, svindlede gruppen derefter med moms i Danmark og fik på den måde rejst otte millioner euro.

Med de danske momspenge fik gruppen sendt 24 marokkanere og to spaniere til Syrien, Mali og Libyen for at kæmpe for Islamisk Stat. Seks spaniere er fængslede i sagen, der stadig efterforskes.

Det anslås, at EU-landene hvert år mister 50 milliarder euro på grund af momssvindel.

Læs artiklen

Andalucia

Flere kvinder udsættes for vold i hjemmet.

Skrevet for

den

Det andalusiske kvindeinstitut, IAM, har noteret en stor stigning i antallet af kvinder, som søger hjælp i forbindelse med hustruvold.

I årets første tre måneder har IAM, som er nedsat af den andalusiske regering, hjulpet 254 kvinder i forbindelse med hustruvold, hvilket er en stigning på næsten 30 procent i forhold til 2018.

IAM, Instituto Andaluz de Mujer, hjælper juridisk, psykologisk, socialt og uddannelsesmæssigt.

Alene i Málaga-provinsen har 52 kvinder, ofte med små børn, søgt hjælp på IAMs akutcentre i årets første tre måneder, skriver Sur. 

I Málaga har organisationen 12 lejligheder med 40 værelser og 90 sovepladser. I hele Andalusien findes der 78 lejligheder med 231 værelser og ialt 471 sovepladser.

Den andalusiske regering har øget den årlige bevilling med 700.000 euro, så der nu bruges ialt to millioner euro på arbejdet mod hustruvold.

Siden 2003, hvor den første officielle statistik blev lavet, er 993 kvinder døde af vold i hjemmet i Spanien.

Læs artiklen

Populær