Fodbold

Málaga CFs 10 mand vandt stort

Skrevet for

den

Keidi Bare fik direkte rødt kort

Real Oviedo kunne med en sejr skubbe Málaga CF ned på 8. pladsen, mens Málaga med en sejr kunne komme tilbage i top seks, i mandag aftens sene gyser på La Rosaleda. Trods et tidligt rødt kort til Keidi Bare kørte Málaga CF dog en fortjent storsejr i hus.

Foran næsten 16.000 tilskuere på La Rosaleda kom Málaga CF farende ud af boksen og efter blot 16 minutter var der gevinst. Ontiveros blev nedlagt i feltet og Adrián vekslede det klare straffe til Málaga til 1-0, ved køligt at sende Oviedos keeper, argentineren Nereo Champagne, til den forkerte side.

Efter den halve time blev Málaga reduceret til 10 mand. En overtændt Keidi Bare fik plantet en støvle i hovedhøjde på en modspiller og måtte traske direkte i bad.

Så blev Oviedo naturligt nok lukket mere ind i kampen, men i 1. halvlegs overtid slog Ontiveros til. På typisk vis fik han spillet sig fri til skud fra sin venstrekant og udplacerede Champagne i Oviedomålet. 2-0 ved pausen.

På trods af en mand i undertal fortsatte Málaga det gode spil i 2. halvleg og 10 minutter før tid stak Cifuentes afsted i fuld fart på en friløber og chippede bolden over den solgte Oviedokeeper.

3-0 til Málaga og tre meget betydningsfulde points. Nu er holdet tilbage i oprykningskampen, på femtepladsen, med 62 points. 

Næste runde, 39 ud af 42, er ganske speciel. Málaga CF skulle have spillet på udebane mod Reus, men de er smidt ud af turneringen, så Málaga får tre points uden at spille. Fire af de fem øvrige hold i top seks møder hinanden, så de kan ikke alle få tre points som Málaga.

Cádiz får besøg af topholdet Osasuna, som stort set har sikret sig direkte oprykning til La Liga, og Albacete skal hjemme møde Granada, i en kamp om den anden direkte oprykningsplads.

Efter den runde ligger Málaga CF altså stadig i top seks og så resterer der tre nervepirrende runder. Næste hjemmekamp er den 24. maj mod Zaragoza, der med 47 points hverken kan nå top eller bund.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Comments

Fodbold

FIFA: Vi dropper at udvide VM i fodbold i 2022

Skrevet for

den

VM i Qatar bliver med 32 hold – og ikke med 48 hold, som det ellers har været foreslået. Det slår det internationale fodboldforbund (FIFA) fast i en pressemeddelelse.

“Efter at have lavet en omfattende undersøgelse må vi konkludere, at en udvidelse ikke er mulig under de nuværende omstændigheder,” skriver FIFA.

De seneste fem VM-slutrunder har været afviklet med 32 hold, som har været fordelt i otte fireholdspuljer. Nummer et og to fra hver pulje er så gået videre til knald-eller-fald kampene.

Med 48 hold ville FIFA opdele deltagerne i 16 treholdspuljer. Stadig ville nummer et og to gå videre. Puljerne ville med andre ord operere med oversiddere, som i sidste kamp i teorien kan sidde og se de to andre hold i puljen spille sig videre på deres bekostning.

Det er dog ikke derfor, FIFA har opgivet planerne om en udvidelse i 2022. Det har med politik at gøre.

VM i 2022 skal afvikles i Qatar ved Den Persiske Golf. Qatar har ikke faciliteter til at afholde et VM med 48 hold, men det problem havde FIFAs præsident, Gianni Infantino, håbet at kunne løse ved, at nogle af kampene blev spillet i nabolandene.

Qatar er imidlertid uvenner med nabolandene Bahrain, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, som beskylder Qatar for at hjælpe terrorister.

De tre lande blokerer ind- og udrejser til Qatar, og de vil ikke hjælpe med at organisere et VM med Qatar som værter. Oman – der ikke er med i blokaden – vil heller ikke hjælpe.

Kuwait vil gerne hjælpe med arrangementet, men efter at  FIFA med Gianni Infantino i spidsen har besøgt landet, har fodboldforbundet måtte konkludere, at Kuwait ikke kan nå at få faciliteterne på plads til 2022.

VM i 2026 skal til gengæld efter planen gennemføres med 48 hold. Her er Canada, USA og Mexico værter.

Udvidelsen til 48 hold vil primært komme Afrika, Asien og Nord- og Mellemamerika til gode.

Læs artiklen

Fodbold

EM-kvalifikationen går videre: Hareide giver mulighed for to comebacks til landsholdet

Skrevet for

den

Der bliver mulighed for comeback på landsholdet til Daniel Wass fra Valencia og til Riza Durmisi fra Lazio, når Danmark i næste måned spiller EM-kvalifikationskampe mod Irland og Georgien,

Det står fast, efter at landstræner Åge Hareide onsdag offentliggjorde truppen til de to vigtige kampe.

Den snart 30-årige Daniel Wass  har spillet 16 landskampe. Han var senest på landsholdet i en venskabskamp mod Tjekkiet i november 2016 (1-1). Egentlig er Daniel Wass midtbanespiller, men han kan spille flere pladser. Han har blandt andet optrådt som højre back hos Valencia i den spanske liga og i Champions League i denne sæson.

“Han har spillet godt for Valencia. Han har været med på en rejse for dem, der har set godt ud hele året. Jeg har talt med Daniel om både det ene og det andet, og det har været vigtigt for mig at vide, at Daniel har lyst til at være med på landsholdet. Det har han givet udtryk for,” siger Åge Hareide ifølge TV2.

25-årige Riza Durmisi er venstre back, og inden han kom til Lazio i Rom, spillede han for Real Betis i Sevilla. Han har spillet 23 landskampe. Den seneste var en venskabskamp mod Panamá i marts sidste år (1-0).

“Han har været med tidligere, og nu har vi ikke så mange, der kan løse venstrebens-situationen. Jeg håber, han er blevet en endnu bedre spiller, efter han kom til Italien. Der har været lidt manglende spilletid, men han har arbejdet hårdt,” siger Åge Hareide.

Danmark møder Irland på hjemmebane 7. juni, hvorefter det går løs mod Georgien tre dage senere – ligeledes på hjemmebane.

I første runde af EM-kvalifikationen var Danmark oversiddere. Herefter blev det efter en fantastisk slutspurt 3-3 på udebane mod Schweiz i anden runde.

Irland har lagt for land med sejre over Gibraltar og Georgien,  mens georgierne indtil videre har nul point, da de i første runde tabte hjemme mod Schweiz.

Hele truppen til kampene:

Målmænd: Kasper Schmeichel (Leicester), Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt), Jesper Hansen (FC Midtjylland)

Markspillere: Andreas Bjelland (FC København), Andreas Christensen (Chelsea), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Huddersfield), Peter Ankersen (FC København), Riza Durmisi (Lazio), Simon Kjær (Sevilla FC), Daniel Wass (Valencia), Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schöne (Ajax Amsterdam), Lukas Lerager (Genoa), Pierre-Emile Højbjerg (Southampton), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Kasper Dolberg (Ajax Amsterdam), Martin Braithwaite (Leganés), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Robert Skov (FC København), Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

 

 

 

 

Læs artiklen

Fodbold

DBU hyrer Preben Elkjær

Skrevet for

den

Dansk Boldspil-Union (DBU) har valgt at gøre Preben Elkjær til formand for en ny komité, der skal sikre fokus, koordinering og udvikling af de danske fodboldlandshold.

“Landsholdet er det største. Det var det for mig som spiller, og det er det stadig. Jeg får kuldegysninger over mine landsholdsminder, og den kærlighed vil jeg gerne give tilbage i fremtidens landshold,” siger Preben Elkjær ifølge DBUs hjemmeside.

Landsholdskomitéen skal sikre, at dansk fodbold på både kvinde- og herresiden er internationalt konkurrencedygtige målt på både kompetencer, set-up og matchning. Derudover skal komitéen også være med til at sikre en strategi i forhold til talentudvikling for dansk ungdomslandsholdsfodbold og bidrage til arbejdet med kommercielle og kommunikative strategier i forhold til branding og eksponering af DBUs landshold.

Den nu 61-årige Preben Elkjær var som aktiv spiller en af de bedste angribere, Danmark nogensinde har haft. Han spillede for FB, Vanløse, tyske FC Köln, Lokeren i  Belgien, italienske Hellas Verona og Vejle. Han spillede 69 landskampe og scorede 38 landsholdsmål.

Om sin nye rolle siger Preben Elkjær:

“Uden at gå i detaljer skal jeg ikke lægge skjul på, at der gennem årene har været en del polemik omkring primært herrernes A-landshold. Når man har haft så mange gode oplevelser med hele landsholds-systemet, som jeg har, gør det ondt, de gange hvor glæden og begejstringen er røget i baggrunden. Jeg håber, at vi for spillernes vedkommende kan skabe endnu bedre forhold for dem, og at vi i forhold til relationen mellem spillere og fans kan skabe en endnu større samhørighed.”

Han understreger dog, at komiteen ikke kun skal arbejde for herrernes A-landshold – men også for unionens øvrige landshold.

Landsholdskomiteen får syv medlemmer og to observatører. Blandt de øvrige medlemmer er der to andre tidligere landsholdsspillere. Det er midtbanespilleren Per Frimann (bl..a Anderlecht) og højrekantspilleren Lars Jacobsen (bl.a. FC København).

Tirsdag præsenterede DBU også en Governance- og udviklingskomité, der blandt andet skal arbejde med etik. Den komité får tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som formand.

 

Læs artiklen

Fodbold

God weekend for Málaga CF

Skrevet for

den

Uden at spille fik Málaga CF tre points og samtidig fik de nærmeste forfølgere, Cádiz og Deportivo de La Coruña, ikke fuldt udbytte, så femtepladsen blev konsolideret.

Málaga CF skulle have været en tur nordpå til Reus i Catalonien søndag eftermiddag, men de er smidt ud af Segunda División, så Málaga kunne sætte tre points ind på kontoen efter en let træning hjemme på Costa del Sol.

Spillerne, og træner Víctor, havde istedet søndag aften blikket rettet mod Cádiz, som havde topholdet Osasuna på besøg og Lugo, som spillede galicisk lokalopgør mod Deportivo de La Coruña.

Cádiz og Deportivo er de nærmeste rivaler til Málagas nuværende femteplads og der var gode nyheder fra begge kampe. Lugo slås for overlevelse i ligaen og de fik overraskende alle tre points med 1-0 mod Deportivo, som bliver stående på syvendepladsen med 61 points mod Málagas nu 65.

Cádiz fik kriget en 0-0 hjem mod Osasuna og bliver på sjettepladsen med nu 63 points. Osasuna kan blive første direkte oprykker til La Liga allerede mandag aften, hvis Albacete taber eller spiller uafgjort mod Granada.

Málaga CF kan altså stadig, hvor der resterer tre runder, selv afgøre om det bliver til playoff om oprykning. Der venter to hjemmekampe på La Rosaleda, på fredag den 24. maj mod Zaragoza og sidste runde mod Elche søndag den 9. juni. De to hold har ikke mere at spille for i denne sæson. Imellem de to kampe ligger en giftig udekamp mod Albacete, også et top seks hold, søndag den 2. juni.

Læs artiklen

Fodbold

Manchester City sætter pokalrekord med tenniscifre

Skrevet for

den

Manchester City vandt lørdag verdens ældste pokalturnering, FA Cup’en, da holdet i finalen slog Watford med hele 6-0.

Dermed har Manchester City som den første klub nogensinde vundet FA Cup’en, Liga Cup’en og det engelske mesterskab i samme sæson – en såkaldt domestic treble.

Sejren på 6-0 er samtidig den største sejr i en FA Cup-finale, siden Bury tilbage i 1903 vandt med de samme cifre over Derby County.

Ved stillingen 0-0 i årets finale havde Watford ellers en god chance for at komme foran ved Roberto Fereyra, men her reddede Manchester Citys målmand, brasilianske Ederson.

Senere følte Watford sig snydt for et straffespark, da de mente, at Manchester Citys Vincent Kompany bevidst havde taget armen til hjælp, da belgieren blokerede et skud fra  Abdoulaye Doucoure. Det mente dommer Kevin Friend imidlertid ikke.

I stedet kom Manchester City foran efter en lille halv time ved David Silva, og Gabriel Jesus fordoblede føringen inden pausefløjtet.

Anden halvleg var ren opvisning fra de engelske mestres side.

Indskiftede Kevin de Bruyne scorede til 3-0, inden Gabriel Jesus scorede sit andet og Manchester Citys fjerde mål. Raheem Sterling sluttede af med to mål og sørgede dermed for nogle sejrscifre, der er mere almindelige på Wimbledon-anlægget end på Wembley.

Manchester City vandt i sidste uge mesterskabet med et forspring på et point til Liverpool. Tidligere på sæsonen slog klubben Chelsea i finalen i Carabao Cup (Liga Cup’en).

Mens det er første gang, en klub vinder alle tre engelske trofæer i samme sæson, så er det en gang tidligere sket, at en engelsk klub har vundet en slags treble.

Det var i 1999, hvor bysbørnene fra Manchester United vandt Champions League, mesterskabet og FA Cup’en.

Champions League var med andre ord den eneste turnering, Manchester City deltog i og ikke vandt i denne sæson. Holdet blev slået ud på færrest udebanemål mod  Christian Eriksen og Tottenham, som siden er kommet i finalen. Her skal Tottenham i en rent engelsk finale møde Liverpool.

Manchester Citys seneste finalesejr i FA Cup’en ligger tilbage til 2011, hvor klubben slog Stoke med 1-0. Ialt har Manchester City vundet FA Cup’en seks gange.

 

Læs artiklen

Fodbold

Bayern lammetæver Frankfurt – og tager syvende tyske mesterskab på stribe

Skrevet for

den

Bayern München vandt lørdag sit syvende tyske mesterskab på stribe, da holdet hjemme besejrede Eintracht Frankfurt med 5-1.

Kingsley Coman bragte hurtigt Bayern foran hjemme på Allianz Arena, men i begyndelsen af anden halvleg udlignede en anden fransk spiller, Sebastien Heller, for gæsterne.

Det varede dog kun tre minutter, førend østrigske David Alaba atter bragte Bayern München foran. Og da den portugisiske europamester, Renato Sanches, scorede til 3-1 med en god halv time tilbage, anede de fleste godt, hvor det bar hen.

I slutfasen scorede to veteraner, franske Franck Ribëry og hollandske Arjen Robben. Begge forlader Bayern München efter denne sæson efter lang og tro tjeneste.

Selvom det var syvende mesterskab i træk, har Bayern München i denne sæson ikke været så suveræne som tidligere set i Bundesligaen. Halvvejs i turneringen førte Borussia Dortmund med et forspring på seks point til de forsvarende mestre. Og der var i princippet spænding til sidste kamp.

Hvis Bayern München havde tabt i sidste runde, kunne Borussia Dortmund have taget mesterskabet med sejr på udebane over Borussia Mönchengladbach.

Borussia Dortmund vandt 2-0 i Mönchengladbach takket være mål af den unge englænder Jadon Sancho og den tidligere Gladbach-spiller Marco Reus. Men på grund af Bayern Münchens sejr må Thomas Delaneys klub altså tage til takke med andenpladsen.

Der var også en dansker i skikkelse af Yussuf Poulsen, der vandt bronze med RB Leipzig. Den østtyske klub sluttede af med et nederlag på 1-2 ude mod Werder Bremen, men det fik ingen betydning.

Bayer Leverkusen kom elendigt fra start, men Die Werkself kæmpede sig lige nøjagtig op på den fjerdeplads, der også giver adgang til næste sæsons Champions League.

Samlet set var det Bayern Münchens mesterskab nummer 29.

 

 

 

Læs artiklen

Populær