Fodbold

Málaga CF: Underskrev træneren sin egen fyreseddel?

Skrevet for

den

Foto: Costa Posten

Málaga skulle lørdag på hjemmebanen, La Rosaleda, spille sig helt med i topstriden om oprykning til La Liga. Men bundholdet Extremadura rendte med alle tre points.

Málaga har sat sig selv under et voldsomt pres i Segunda División her i foråret. Efter et fint efterår drysser holdet længere og længere ned i tabellen og væk fra de direkte oprykningspladser.

Lørdag var et af bundholdene, Extremadura, på besøg på La Rosaleda. Deres første optræden der nogensinde. Men Málaga virkede ikke helt klar til besøget. Holdet kom sløvt ud til kampen, foran næsten 19.000 tilskuere, og selvom Extremadura heller ikke ville meget, kom de foran efter en halv time. Målmand Munir kom skidt ud til et frisparksindlæg og så kunne Lolo González stange Extremadura i front.

Den stilling holdt frem til pausen.

Træner Muñiz må have holdt en tordentale til spillerne i pausen, for Málaga kom ud som lynild til 2. halvleg og efter fire minutter kunne Blanco Leschuk udligne til 1-1. Men trænerens opsang var åbenbart ikke lang nok, for efter de første 10 minutter fik Extremadura atter lullet Málaga i søvn og det var egentlig ikke uretfærdigt, at udeholdet kunne forlade La Rosaleda som sejrherrer. Pardo satte vinderen ind fra kanten af feltet efter 75 minutters spil.

1-2 mod Extremadura må stille alvorlige spørgsmål ved, om cheftræner Muñiz får lov til at gøre sæsonen færdig. Der mangler stadig otte runder. Håbet om oprykning eksisterer, men det begynder efterhånden at se sort ud, og så står trænerfyringer som regel højt på klubejernes to-do lister. Muñiz har prøvet turen før. I sommeren 2010 blev han fyret af Sheik Al–Thani i Málaga.

Dybet fra lægterne efter dagens kamp var ikke til at misforstå. Pibekoncerten, og kravet om Muñiz’, klubejer Al-Thani’ og de mange lejespilleres afgang, nærmede sig højderne fra forrige sæson, hvor Málaga rykkede ud af La Liga.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Comments

Fodbold

Málaga CF mod direkte rivaler

Skrevet for

den

Ontiveros blev matchvinder mod Alcorcon

Málaga CF møder i de kommende to spillerunder de direkte rivaler om oprykning til La Liga. Lørdag gælder det Mallorca på La Rosaleda og mandag d. 6. maj venter en svær udekamp i Cádiz.

De tre hold ligger lige nu med et points afstand i top seks i Segunda División, men presses hårdt nedefra af Deportivo la Coruña og Sporting Gijon.

Málaga vandt seneste kamp 4-1 over Alcorcon, med den nye træner, Víctor, ved roret og han havde formået at give holdet et flot offensivt udtryk. Alcorcon er et midterhold og kan ikke nå noget i denne sæson, Men lørdag gælder det altså en af de direkte oprykningsrivaler, på La Rosaleda kl. 16.15, så det er her den virkelige forandring skal vise sig.

Mallorca og Málaga ligger á points med 58, mens Cádiz, som venter i næste runde, ligger lige over med 59 points.

Taber Málaga CF disse to kampe kan det betyde farvel til oprykning til La Liga, mens omvendt to vundne, nærmest kan cementere muligheden for oprykning, enten direkte eller via playoff.

I næstsidste runde, søndag den 2. juni, venter et tredje opgør mod en af de andre direkte rivaler, Albacete, som lige nu varmer en af de to direkte oprykningspladser med 64 points.

Læs artiklen

Fodbold

Málaga CF bankede Alcorcon

Skrevet for

den

Det var et forvandlet Málaga CF, der Langfredag fik en storsejr på 1-4 med sig hjem sydpå fra Madrid. Alcorcon kunne intet stille op mod et viljestærkt Málaga i Víctors debut som cheftræner.

Víctor-effekten var tydelig denne fredag aften i Madridforstaden Alcorcon. Málaga CF kom på banen med en længe savnet vilje og tro på sejren.

Efter 12 minutter tørrede Javier Ontiveros fire Alcorconspillere udenfor feltet, hvorefter han tordnede bolden i det lange hjørne. Málaga fortsatte det høje pres og efter en lille halv time øgede Adrián til 0-2, også på et resolut spark i det lange hjørne.

I første halvlegs tillægstid fik  N’Diaye lavet et klodset straffespark, som Juan Muñoz sikkert satte ind for værterne.

Víctor faldt dog ikke i fælden med at spille defensivt i anden halvleg for at fedte den nødvendige sejr i hus. Málaga kom ud med samme sult efter mål og efter mindre end 10 minutter fik Renato Santos, med et frækt chip, bragt Málaga yderligere i front.

Da der manglede 20 minutter lukkede og slukkede Ontiveros ballet. Et frispark fra kanten af feltet fik lov til at sejle igennem smørhandskerne på Dani Jiménez i Alcorconmålet.

Det er første gang i sæsonen, at Málaga CF scorer fire mål i en kamp.

Málaga spillede sig med sejren op på en fjerdeplads, og har igen en af de direkte oprykningspladser i syne. Næste opgave er hjemme på La Rosaleda på lørdag, hvor et af de andre tophold, Mallorca, er gæster.

Læs artiklen

Fodbold

Víctor foran første eksamen

Skrevet for

den

Málaga CFs nye træner, Víctor Sánchez del Amo, står allerede i spidsen for sit nye hold fredag aften, når Málaga skal op mod Alcorcon i Madrid i 35. spillerunde.

Víctor landede i lufthavnen i Málaga mandag formiddag og blev kort efter præsenteret som Málagas nye træner, i de resterende otte runder af sæsonen. Han afløste dermed Muñiz, der blev fyret søndag eftermiddag.

Fredag aften skal han så, for første gang, lede sit hold fra sidelinien. Málaga CF har haft et skidt forår og ligger aktuelt på en sjetteplads. Det er den yderste plads, som giver adgang til playoff om oprykning til La Liga. Med et nederlag i aften risikerer de at ryge ud af top seks. Ja, helt ned på en ottendeplads.

Der resterer altså otte runder, men Málaga skal kun spille i de syv. Kampen i 39. spillerunde, ude mod Reus den 19. maj, er vundet med 0-1 på forhånd, idet Reus er blevet smidt ud af turneringen på grund af økonomisk rod.

Víctor har udtaget en bruttotrup på 20 mand, men han har endnu ikke lagt sig fast på nogen holdopstilling til aftenens kamp. Nye i truppen, i forhold til seneste kamp mod Extremadura, er Iván Alejo, Axel Werner, Federico Ricca, Alfred N’Diaye og Miguel Torres.

Læs artiklen

Fodbold

Christian Eriksen klar til semifinalen i Champions League: Jeg må være verdens heldigste mand

Skrevet for

den

Christian Eriksen og Tottenham er klar til semifinalen i Champions League for første gang nogensinde i klubbens historie, og det var den 27-årige dansker lykkelig for bagefter.

“Jeg må være den heldigste mand på planeten,” sagde Christian Eriksen efter kampen, som Tottenham tabte 3-4, men da London-klubben havde vundet den første kamp 1-0, gik den videre på reglen om flest udebanemål.

I dommerens tillægstid havde Christian Eriksen lavet en fejlaflevering, som satte et kontraangreb i gang for Manchester City, der endte med, at Raheem Sterling scorede. Fire femtedele af stadion jublede, men målet blev annulleret på grund af offside på Manchester Citys Sergio ‘Kun’ Agüero i opspillet til scoringen.

“Nogen må have holdt hånden over mig. Jeg troede, at det var slut, da de scorede til sidst. Jeg tænkte på ord som kaos og skandale, for  jeg frygtede, at jeg havde smidt det hele væk for os.  Jeg spurgte mig selv, hvorfor jeg ikke bare  havde sparket bolden væk,” sagde Christian Eriksen til TV3, inden han lyste op.

“Det var en sjov kamp at spille. Det var en stor rutsjebanetur, hvor stillingen bølgede frem og tilbage. Vi gav noget væk til dem, men vi fik også noget. Det var en mærkelig fodboldkamp. Men nu har vi noget at se frem til,” sagde den danske midtbanespiller.

I semifinalen skal Tottenham møde Ajax med Lasse Schöne og Kasper Dolberg i truppen. Der er dermed lagt op til danskermøde.

“Jeg havde skrevet tillykke til Lasse, da de havde vundet i går og skrevet: ‘Vi ses’. Det gør vi nu, og det bliver sjovt,” sagde Christian Eriksen.

Kampene repræsenterer et gensyn for Christian Eriksen med Amsterdam Arena, som han forlod i 2013, da han skiftede fra Ajax til Tottenham.

Læs artiklen

Fodbold

Målfest sender Christian Eriksen og Tottenham i historisk Champions League-semifinale

Skrevet for

den

Marc Aspland, The Times

Tottenham Hotspur er for første gang nogensinde klar til semifinalen i Champions League, efter at Christian Eriksen og co. samlet spillede 4-4 mod Manchester City og gik videre på reglen om flest udebanemål.

Den første kamp i London var endt 1-0 til Tottenham, men den føring fik Raheem Sterling udlignet allerede efter tre minutters spil i onsdagens returkamp, da den engelske landsholdsspiller fra venstre side af straffesparksfeltet på flot vis sendte bolden over i modsatte side af målet uden chance for Tottenham-målmand Hugo Lloris.

Son Heung-Min havde scoret det enlige mål i den første kamp. I returkampen blev sydkoreaneren meget hurtigt dobbelt målscorer, da han først udlignede med et skud fra kanten af straffesparksfeltet og dernæst bragte Tottenham foran på et kontraangreb efter oplæg fra Christian Eriksen.

Dermed var Manchester City i den situation, at de skulle score tre mål for at gå videre. Det gode for værterne var dog, at der stadig var 80 minutter tilbage af kampen.

Efter 11 minutters spil blev det 2-2, da Manchester Citys Bernardo Silva stod alt for fri i højre side af straffesparksfeltet. Hans forsøg blev rettet af, og derfor var Hugo Lloris prisgivet.

Ti minutter senere kom værterne på 3-2, da Kevin De Bruyne fra højre side spillede bolden tværs igennem straffesparksfeltet til Raheem Sterling, som fra en spids vinkel hamrede sit andet og Manchester Citys tredje mål i kassen.

I anden halvleg lykkedes det for Manchester City at fuldende holdets comeback, da Sergio ‘Kun’ Agüero scorede på oplæg fra Kevin De Bruyne.

Men Tottenham var ikke slået endnu, og et kvarter før tid lykkedes det for Fernando Llorente at sende bolden i mål fra kort afstand efter et hjørnespark, som Kieran Trippier havde sendt ind i straffesparksfeltet.

Der var dog tvivl om, hvorvidt målet skulle anerkendes, fordi Manchester City mente, at Fernando Llorente havde brugt armen, da han scorede.

Efter at have tjekket situationen på video-dommersystemet (VAR) besluttede dommer Cüneyt Cakir imidlertid at anerkende målet, da video-optagelserne efter tyrkerens opfattelse viste, at Tottenhams spanske angriber havde scoret med hoften.

Dermed var stillingen 4-3, og så var det igen Manchester City, der skulle jagte et mål.

I overtiden lykkedes det for Raheem Sterling at sende bolden forbi Hugo Lloris igen, men denne scoring blev annulleret på grund af offside på Sergio ‘Kun’ Agüero i opspillet. Her nåede Cüneyt Cakir ikke at tjekke VAR, da dommeren stolede på linjedommerens afgørelse.

Det var heldigt for Tottenham og især Christian Eriksen, som havde stået for den fejlaflevering, der havde sat modangrebet i gang.

I onsdag aftens anden kamp vandt Liverpool 4-1 i Portugal over FC Porto. Sanket gik Premier Leagues førerhold videre med 6-1.

Semifinalerne kommer dermed til at hedde FC Barcelona mod Liverpool og Ajax mod Tottenham.

Læs artiklen

Fodbold

Lasse Schöne og Ajax i semifinalen: Det kunne være sjovt at møde Christian Eriksen

Skrevet for

den

Ajax er klar til semifinalen i Champions League efter samlet sejr på 3-2 over Juventus, og klubbens danske midtbanespiller, Lasse Schöne, har en lille drøm om, hvem klubben skal møde næste gang.

“Jeg kunne godt tænke mig at møde Tottenham med Christian Eriksen på holdet. Sådan noget er altid meget sjovt,” sagde Lasse Schöne efter kampen til norsk TV3.

I semifinalen møder Ajax vinderen af kampen mellem Tottenham og Manchester City. De to hold mødes onsdag i Manchester, og Tottenham har et forspring på 1-0 fra den første kamp, som de skal forsøge at forsvare.

Hvis Tottenham går videre, repræsenterer en kvartfinale mod Ajax også et gensyn med Amsterdam Arena for Christian Eriksen, som forlod den hollandske klub til fordel for netop Tottenham i 2013.

Under alle omstændigheder er Ajax i Lasse Schönes øjne i gang med et lille eventyr i Champions League.

“Det er et lille eventyr. Vi måtte spille tre kvalifikations-runder for overhovedet at komme med i gruppespillet. Så gik vi videre, så slog vi Real Madrid ud  i sidste runde og nu også Juventus,” sagde den 32-årige dansker efter kampen mod de italienske mestre, som Ajax vandt 2-1, efter at den første kamp i Holland var sluttet 1-1.

Han mener, at de andre klubber har svært ved at spille mod Ajax.

“Vi er meget tro mod den måde, vi spiller på. Vi presser højt, og vi stiller os ikke ned. Det gør det svært for modstanderne at spille imellem vores kæder. Vi spiller os ud af situationerne, og i dag kreerer vi mange chancer – især i 2. halvleg. Vi vidste på forhånd, at Juventus var farlige på indlæg, men vi holder dem meget godt nede. Vi kunne godt have vundet med et par mål mere, og jeg synes virkelig, det er fortjent, at vi går videre,” sagde Lasse Schöne.

Ajax’ danske angriber, Kasper Dolberg, sad på bænken i hele kampen mod Juventus.

Læs artiklen

Populær