Danmark

Lonely Planet kårer København bedste rejseby

Skrevet for

den

 

København indtager en fornem førsteplads hos den verdenskendte rejseguide, Lonely Planet.

 

“Denmark’s capital of cool is unstoppable” – Danmarks tjekkede hovedstad er ikke til at stoppe.

Så klar lyder beskrivelsen, hvis man spørger en af verdens største og mest respekterede rejseguides.

Lonely Planet, der siden 1973 har printet mere end 145 millioner eksemplarer af deres rejsebøger til lande i hele verden, er nemlig så betaget af vores hovedstad, at de har udråbt den som ‘The world’s top city for 2019’ i deres årlige ‘Best in travel’-bog, der samler de bedste byer, lande og trends på verdensplan.

København er dermed, ifølge Lonely Planet, den by i verden, som rejsende bør besøge, når de planlægger ruten for 2019.

Og noget tyder på, at byens blanding af gammelt og nyt design krydret med tusindvis af cyklister og prisvindende restauranter har slået benene væk under de journalistiske smagsdommere:

– København har brostensbelagte gader, banebrydende menuer og trendsættende design. De gamle slotte, kirker og pakhuse deler gader og vandveje med fed moderne arkitektur, mens byens tidligere kødmarked har gallerier, lokale spisesteder og hippe barer. København er indbegrebet af ”Scandi cool” og fortjener at blive anerkendt på verdensplan, lyder det fra Lonely Planets chefredaktør Tom Hall.

Lonely Planets rejselister bygger på nomineringer fra forlagets mere end 200 rejseskribenter og rangeres derefter af et panel af dommere, fortæller rejseguidens danske repræsentant Michael Jepson, der er redaktør ved forlaget Turbulenz, der udgiver Lonely Planet i Danmark.

– Kåringen skal ses som det næste store sted, man bør besøge i 2019, før opmærksomheden fra turisterne bliver for stor. Det er den næste storby, man skal lægge mærke til, siger han.

Glad overborgmester

Nyhavns karakteristiske farvede huse og summende sommerliv med kolde forfriskninger og god stemning er blikfanget til beskrivelsen af byen.

Men foruden de traditionelle seværdigheder som Nyhavn, Tivoli og Christian 4.’s utallige byggerier nævnes flere af byens Michelin-restauranter samt street food-markedet Reffen på Refshaleøen.

Omtalen glæder Københavns overborgmester, Frank Jensen (S):

– Guiden fokuserer på det kendte – Tivoli, Louisiana og street food-markeder. Men jeg tror i mindst lige så høj grad, at det er den uhøjtidelige stemning, der præger byen, som har givet os prisen. Københavnerne bør klappe sig selv på skulderen for at skabe den skønne by, vi bor i.

– Det er fantastisk, at København efterhånden er kendt i hele verden som en dejlig by at bo i og besøge. Det betyder både noget i forhold til at tiltrække turister, men det betyder også noget for vores ry som en grøn og attraktiv by, siger han til TV 2 og fortæller, at hans favoritsted i byen er havnen, hvor han flittigt bruger sin kajak i det rene vand.

God markedsføring

Og netop Københavns grønne profil er noget af det, som Lonely Planet også lægger vægt på:

– København er en misundelsesværdig byrollemodel. Cykler udkonkurrerer antallet af biler i Indre By, mens den forfriskende mørkeblå havn er ren nok til at bade i om sommeren, skriver de blandt andet.

Og det er god markedsføring. Kort og godt.

Sådan lyder det fra forretningsudviklingschef i VisitDenmark Anja Hartung Sfyrla:

– København er nået til et punkt, hvor tingene går op i en højere enhed for turister. Der er ting, man kan besøge og prøve, og den danske kultur er blevet værd at rejse efter, siger hun og fortsætter:

– Lonely Planets læsere har et ønske om at komme bagom det åbenlyse og se de hemmelige steder. Og i Danmark har vi ikke mange steder, hvor man ikke må komme. Det giver en kontrast til andre steder og en følelse af at kunne sænke skuldrene, siger Anja Hartung Sfyrla, der fortæller, at VisitDenmark blandt andet bruger dette samt ’hygge’ i markedsføringen af byen.

På den måde kan turisterne let købe ind på at føle sig som ”københavner for en dag”, siger hun.

Også Københavns mange design- og kunstmuseer, arkitekten Bjarke Ingels’ banebrydende forbrændingsanlæg Amager Bakke, der også er en skibakke, samt færdiggørelsen af metroen i 2019 nævnes som væsentlige aspekter for førstepladsen.

Sri Lanka er kåret som landet, man skal besøge i 2019, mens Piemonte-området i Italien er årets region.

Se listen over bedste rejsebyer her: www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities

 

 

Kilde TV2

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Danmark

Kan udlandsdanskere stemme til Folketingsvalget, den 5. juni?

Skrevet for

den

Som alle nok ved er der blevet trykket på den meget omtalte valg-knap i Danmark, men kan alle udlandsdanskere stemme? Ifølge organisationen Danes Worldwide ikke.

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valg til Folketinget den 5. juni, som jo er grundlovsdag så ikke en helt almindelig onsdag.

Ikke alle udlandsdanskere kan dog stemme, da der i Grundloven står, at man for at kunne stemme til folketingsvalget skal have dansk indfødsret, være fyldt 18 år og ”have fast bopæl i riget”.

Til gengæld har danskere, der ligeledes har dansk indfødsret, er fyldt 18 år og som bor i et EU-land, stemmeret til Europaparlamentsvalget den 26. maj. Det kræver dog, at man på forhånd er optaget på en særlig valgliste.

Du kan læse mere om stemmereglerne til Folketingsvalget her og til EU-parlamentsvalget her i de sammenfatninger Danes Worldwide har lavet.

Læs artiklen

Danmark

Prinsens kunstsamling på auktion

Skrevet for

den

I forbindelse med boopgørelsen efter Prins Henriks død er det besluttet, at væsentlige dele af Prinsens jadesamling samt samlingen af afrikanske masker og skulpturer sættes til salg gennem Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Salget af samlingerne sker i overensstemmelse med Prinsens tilkendegivelse herom i sit testamente. Arvingerne har forud valgt genstande fra samlingerne, som familien ønsker at beholde, ligesom det er besluttet at bevare en repræsentativ samling af jader og afrikanske værker på Château de Cayx i Frankrig.

Prins Henrik var i mange år en passioneret samler. Særligt orientalske jader og afrikanske masker og skulpturer optog Prinsen. Som dreng boede Prins Henrik med sin familie i Fransk Indokina, det nuværende Vietnam, og opvæksten i den asiatiske kultur dannede baggrund for Prinsens livslange interesse for jader. Interessen for afrikanske masker og skulpturer blev også vakt tidligt i livet, da Prinsen i forbindelse med sine studier blev introduceret til afrikanske værker. Prinsens samlinger består i dag af mere end 6.000 genstande.

Dele af samlingerne har været udstillet flere gange. Senest i 2017 åbnede Museet på Koldinghus udstillingen Himmelsten, hvor besøgende kunne opleve Prins Henriks orientalske jader.

Auktionen påbegyndes i august 2019. En del af provenuet vil gå til de to kongelige fonde, Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden.

Læs artiklen

Danmark

Rasmus Paludan har slået hovedet

Skrevet for

den

Rasmus Paludan har i forbindelse med en ulykke i 2005 slået hovedet så alvorligt, at han har pådraget sig en adfærdsændring, således at han har svært ved at klare konflikter. Han har en méngrad på 25 procent og et erhvervsevnetab på ligeledes 25 procent.

Dokumentationen er gravet fra af journalister på Radio 24/7. Dokumenterne er gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen, der har omtalt en retssag som Rasmus Paludan var involveret i 2015, hvor Rasmus Paludan blev dengang idømt dagbøder for fornærmelig tiltale mod en politibetjent, og har angiveligt benyttet dokumentationen for at formilde straffen.

Det fremgår desuden, at der blev fremlagt uddrag af erklæringer efter en neuropsykologisk undersøgelse, en psykiatrisk speciallægeerklæring og en neuropsykologisk forundersøgelse. Alle foretaget i 2008 – altså tre år efter ulykken.

Rasmus Paludan forklarede i retten, at han før et færdselsuheld i 2005 havde meget lyse fremtidsudsigter, hvilket ændrede sig efter uheldet. Han fik meget svært ved at tolerere andre menneskers fejl uden selv at blive meget frustreret.

Sagen kørte både i by- og landsretten. Han blev frifundet i byretten men blev idømt 10 dagbøder a 400 kroner i landsretten for fornærmelig tiltale mod en politiassistent fra Københavns Politi.

Dokumenter som Radio 24/7 er i besiddelse af, viser at Rasmus Paludan, i tre e-mail til Københavns Politi og politiassistenten skrev, at efterforskeren var en ‘kriminel snothvalp’ og en ‘fascistisk stormsoldat’.

Radio24syv har forelagt oplysningerne for Rasmus Paludan, der ikke ønskede at kommentere dommen og afbrød telefonforbindelsen.

Senest blev Rasmus Paludan den 5. april i år idømt 14 dages betinget fængsel for racistiske udtalelser. Sagen er anket til landsretten.

Læs artiklen

Danmark

Koldt forår i Danmark

Skrevet for

den

De kommende dage bliver en aldeles vinterlig omgang for en weekend i Danmark i maj. Der er både nattefrost og sne i vente.

Sådan lyder prognosen fra Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

”Det bliver en usædvanlig vinterlig weekend for årstiden. Fredag morgen starter ud med sol til stort set hele landet, men det bliver en kort omgang, før vejret slår om. Som fredagen skrider frem kommer der flere og flere skyer og byger, som både kan byde på hagl og torden.

I dagtimerne, hvor temperaturerne lægger sig omkring syv til ti grader, vil nedbøren falde som regn og hagl. Men natten til lørdag falder temperaturerne en del og lander lidt under frysepunktet – og så er der vinterligt nedbør i vente.

– Det er meget usædvanligt, at vi ser sne i maj, siger Henning Gisselø.
Natten til søndag ser temperaturerne ud til at blive en smule lunere.

Læs artiklen

Danmark

Jysk stormer frem i udlandet

Skrevet for

den

Lars Larsens Jysk-kæde ligger nummer et i 2019-opgørelsen over danskejede virksomheder der vokser i udlandet – efterfulgt af modekoncernen Bestseller, skoproducenten Ecco, Pandora samt Flying Tiger Copenhagen.

Over fire år er der ifølge en ny analyse kommet 26 pct. flere danske butikker til i udlandet, skriver Jyllands Posten. Retail Institute Scandinavias dugfriske opgørelse over danske detailkæders udvikling viser, at omfanget af danske kædebutikker i udlandet er vokset med tæt ved 1.000 i 2018.

»Danske kæder viser styrke til at klare sig i konkurrencen med koncepterne i udlandet. Også i en tid med digitalisering og ændrede forbrugsmønstre. Kæderne kommer med en ballast fra et lille marked som det danske, hvor konkurrencen er hård,« siger Henning Bahr, adm. direktør i Retail Institute Scandinavia.

Hos Jysk – med nu over 2.700 butikker i 52 lande inkl. franchise – har især markeder i Øst- og Centraleuropa været med til at trække væksten de seneste år. Jysk har en ambition om fortsat ekspansion. I år er Irland og Cypern kommet til som nye markeder, mens Rusland er på listen i 2020.

Adm. direktør Jan Bøgh, Jysk, fastslår, at der i hvert fald skal udvides med 100 nye butikker årligt – og gerne flere. Han siger til Jyllands Posten:

»Vores ejer Lars Larsen har udtrykt en vision om at nå 5.000 butikker på et tidspunkt. Vi rækker efter stjernerne og går efter det mål. Langt fra alle forbrugere i Europa handler endnu med os, og desuden er der masser af muligheder andre steder i verden.«

Læs artiklen

Danmark

Aftale om seniorpension er på plads

Skrevet for

den

Hovedformålet med aftalen er, at flere nedslidte borgere kan gå på pension tidligere end folkepensionsalderen. Det var Socialdemokratiets store slagnummer til den kommende valgkamp, som regeringen nu sammen med de Radikale og Dansk Folkeparti nu har realiseret.

Hvis man har en arbejdsevne på 15 timer om ugen, kan man frem over søge om at komme på seniorførtidspension, når man har seks et halvt år tilbage før folkepensionsalderen. Det er et år mere end i dag, hvor muligheden gælder fem år før folkepensionsalderen, skriver Jyllands Posten.

»Det er en væsentlig forbedring i forhold til i dag,« siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Han betegner den nye mulighed som en »ret« og lægger desuden vægt på, at aftalen er bred, og dermed også vil være »levedygtig« i fremtiden – underforstået efter det kommende valg.

Tidligere tilbagetrækning har været et varmt emne på Christiansborg, siden Socialdemokratiet satte det på dagsordenen med løftet om at give visse grupper nedslidte arbejdere en decideret rettighed til at kunne forlade arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. S blev dog sendt ud af forhandlingerne, som fortsatte mellem regeringen, DF og Radikale.

I takt med at danskerne lever længere, har politikere ad flere omgange besluttet at hæve pensionsalderen gradvist.

Med dagens vedtagelse vurderes det, at regeringen har ryddet bordet for hængepartier og dermed venter alle kun på at Lars Lykke Rasmussen trykker på valgknappen.

Læs artiklen

Populær