Lars Løkke Rasmussen mødtes med EU-præsidenten - Costa Posten

Lars Løkke Rasmussen mødtes med EU-præsidenten

Lars Løkke Rasmussen mødtes med EU-præsidenten

 

Løkke til EU-præsident: Fokus på europæernes problemer og nej tak til svulstige reformer.

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer til, at landene i EU skal “holde snuden i sporet”, når det handler om fremtidens samarbejde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har her til formiddag holdt det, han selv betegner som et “meget konstruktivt”møde med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk.

Tusk er i øjeblikket på rundrejse for at mødes med flere af statslederne i EU for at diskutere, hvordan det fremtidige samarbejde mellem medlemslandene skal være.

Og statsministeren benyttede lejligheden til at gentage beskeden om, at han anser det for væsentligt at holde fokus på udfordringer som migrationskrisen, grænsekontrol og arbejdsløshed, og ikke vidtrækkende reformer som den franske præsident, Emmanuel Macron, lagde op til, da han præsenterede sine visioner for et fremtidigt EU for et par uger siden.

– Vi aftalte sidste år, da Storbritannien valgte at forlade EU, at det handler om fokus på at løse de problemer, europæerne oplever som vedkommende: Hvordan får vi sikret vækst, bekæmpet arbejdsløshed, hvordan får vi løst migrationsproblemerne og beskyttet EU’s ydre grænser. Hvordan sikrer vi et EU, som er konkurrencedygtigt i forhold til resten af verden, det er den besked, jeg har givet ham i dag, lød det fra statsministeren til formiddag.

Danskerne venligt stemte over for EU

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er der opbakning, ikke mindst fra Tysklands kansler, Angela Merkel, til at holde fokus på at få løst de problemer, EU står over for.

– Så har vi en fransk præsident, som i tilgift til det har gjort sig tanker om, hvordan vi fremmer en europæisk debat efter fransk forbillede, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han understregede, at han havde gjort Donald Tusk opmærksom på, at selvom danskerne står uden for eksempelvis forsvarssamarbejdet og eurozonen, er vi en af Europas mest EU-venlige befolkninger.

– Vi kan se, at når EU fungerer bedst, giver det velstand. Det gør, at vores børn kan rejse ud i Europa og læse, små virksomheder kan komme ud på det åbne indre marked, men de mere svulstige ting, om at have paneuropæiske lister, der stiller op til Europa-Parlamentet, eller hvad det kan være, der er vi ikke, sagde han.

Donald Tusk tager videre til Tyskland og Frankrig, hvor han skal mødes med kansler Angela Merkel og den franske præsident Emmanuel Macron før Det Europæiske Råd holder møde i slutningen af næste uge.

 

 

 

 

 

 

 

Kilde DR Nyheder