Sport

Kevin Magnussens boss: Nu skal Mercedes og Ferrari høre efter

Skrevet for

den

Natten til søndag begynder Formel 1-sæsonen, og meldingen er klar fra danske Kevin Magnussens boss, Guenther Steiner. Der skal et forbrugs-loft til, for ellers smadrer Mercedes og Ferrari Formel 1-serien.

Mercedes og Ferrari er de to konstruktører, der bruger flest penge på at udvikle bilerne i Formel 1-serien. Konsekvensen har været, at de to sammen med Red Bull i de senere år har domineret Formel 1 så meget, at det har kostet på interessen – og dermed også på de penge, der skal få det hele til at hænge sammen.

”Som repræsentant for Haas er det klart, at jeg gerne ser mere lige vilkår. Hvis vi alle konkurrerer på de samme mængder af penge, så bliver holdene mere konkurrencedygtige, og så får vi i sidste ende også nogle mere spændende løb,” siger Guenther Steiner til net-mediet gpfans,com

”Det vil fansene gerne have, og det er mit indtryk, at synspunktet også er ved at slå rod andre steder,” siger Kevin Magnussens italienske teamchef.

Han henviser på denne måde til især Ferrari og Mercedes, der tidligere har været modstandere af et forbrugsloft, fordi det netop vil forhindre dem i at dominere sporten.

Men serien er presset af, at der endnu ikke er kommet en aftale for 2021. Og det bekymrer alle holdene og Liberty Media, som ejer selve serien.

”Liberty Media er med om bord i kravet, og det tror jeg også, at de store hold så småt er ved at komme. De store hold vil jo stadig have en fordel, fordi de kan tiltrække de bedste kørere, og fordi deres organisation er større. Men fordelen ville blive mindre. Ville det ikke være sjovt, hvis et mindre hold vandt et løb? Jeg ville elske det, og det tror jeg også, at fansene ville,” siger Guenther Steiner.

Hans hold, Team Haas, sluttede sidste år som nummer fem i konstruktørernes mesterskab. Her vandt Mercedes foran Ferrari og Red Bull. For Mercedes vandt briten Lewis Hamilton verdensmesterskabet for andet år i træk og for femte gang i alt. Nummer to var også en Mercedes-kører i skikkelse af Sebastian Vettel fra Tyskland.

Kevin Magnussen sluttede på en samlet niendeplads i 2018. Det er danskerens hidtil bedste samlede placering. Hans bedste resultater sidste år var femtepladser i Bahrain og Østrig. Holdkammeraten, Romain Grosjean fra Frankrig, blev samlet nummer 14.

Både Magnussen og Grosjean fortsætter for Team Haas i årets grand prix-serie, som begynder 17. marts i Australien.

Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Golf

Flot dansk sejr ved Special Olympics

Skrevet for

den

Casper Holst-Christensen fra Hillerød GK viste klasse i Abu Dhabi, da han mødte nogle af verdens bedste golfspillere med udviklingshandicap, autisme og lignende diagnoser.

Casper, som ses på billedet i artiklen, har selv en autismediagnose og spiller til hcp. 2,8.

Han lagde ud med to imponerende 69´ere på den rimeligt svære Yas Links og så var tonen slået an. Tredje runde blev afviklet i stiv kuling, og Casper måtte her tage til takke med en flot 78´er, de vanskelige forhold taget i betragtning. Casper var dermed i par og havde således sikret sig en komfortabel føring over svenskeren Jesper Gutke.

I finalerunden holdt Casper godt sammen på spillet med en runde i 76 og sluttede samlet i +4 og dermed blev det til en sikker og flot sejr – 8 slag bedre end Jesper Gutke.

Danmarks anden spiller i den bedste gruppe var Tom Petersen (hcp. 9,5) fra Helsingør GC.

Han blev efter de to indledende runder, som han gik i 87 og 84 slag placeret  i en slags opsamlingspulje, hvor der også blev spillet om medaljer.

Det er en væsentlig del af Special Olympics filosofi, at alle atleter skal dyste mod så jævnbyrdige modstandere som muligt og derfor skete denne opsplitning efter de to indledende runder – et alternativ til det “cut” der ellers praktiseres i gængse golfturneringer. “Kulingrunden” blev spillet i 91 og Tom sluttede flot af med en 77´er og sluttede dermed som bronzevinder i opsamlingspuljen – 7 slag efter Andrew Stuart fra Storbritannien.

Danmark var også repræsenteret med to par i Unified foresome hvor en handicappet spiller har en ikke-handicappet “partner” som makker. Morten Ridder Johansen og Charlotte Lykke Poulsen(partner) fra Søllerød GK udgjorde ene par mens Nikolaj Tjellesen fra Helsingør GC og Lone Hovgaard Møller(partner) fra Dejbjerg GK var det andet makkerpar.

Ingen af de to par klarede “cuttet” til A-rækken og de fortsatte i henholdsvis B- og C-rækken, hvor det blev til flotte sølvmedaljer for begge par.

 

 

Kilde Golf.dk

 

Læs artiklen

Fodbold

Fuengirola mindes geniet, ‘Juanito’

Skrevet for

den

Tirsdag, den 2. april, er 27-årsdagen for Juan Gómez ‘Juanito’s død. Fodboldspilleren mistede tragisk livet i en trafikulykke i en alder af kun 37 år.

I den anledning vil Fuengirola, hvor Juan Gómez ‘Juanito’ blev født, mindes dette store fodboldtalent.

Juan Gómez González, kaldet ‘Juanito’, blev født i Fuengirola, Málaga den 17. november 1954.

Der gik ikke længe før hans barneben viste store talenter med en fodbold. Juanito blev senere beskrevet, som en spiller med en enorm drible evne.

Han er mest kendt for sin fantastiske karriere hos klubben Real Madrid, hvor han spillede på forward position. I løbet af 13 sæsoner deltog han i 350 La Liga-kampe og scorede 99 mål.

Juan Gómez døde den 2. april i 1992 i en tragisk trafikulykke på vej hjem efter en kamp i Calzada de Oropesa, Toledo. Han blev kun 37 år og efterlod tre børn.

Tirsdag, den 2. april og som hvert år, vil Fuengirola mindes dette store talent med et program dedikeret til ‘Juanito’.

Læs artiklen

Fodbold

Luis Suárez har forstuvet anklen

Skrevet for

den

 

Luis Suárez har forstuvet højre ankel i søndagens kamp mod Real Betis, oplyser Barcelona.

Barcelona hentede en 4-1-sejr over Real Betis søndag aften, hvor Lionel Messi endnu engang strålede med et hattrick.

Luis Suárez måtte udgå mod slutningen af kampen, og Barcelona bekræfter nu, at han har forstuvet sin højre ankel.

Uruguayaneren skal igennem flere tests mandag for at se, hvor galt det står til, og hvor lang tid han skal være ude.

Den 32-årige Luis Alberto Suárez Díaz scorede målet til 3-0 i søndagens kamp.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Fodbold

Real Madrid køber Porto-komet

Skrevet for

den

 

Real Madrid meddeler på sin hjemmeside, at de har købt den 21-årige Porto-profil Eder Militao.

 

Efter længere tids tilløb og flere storklubber i spil har Real Madrid torsdag meddelt, at de har købt den 21-årige brasilianer Eder Militao.

Militao kom til Porto fra Sao Paulo sidste sommer og har i sine 34 kampe hidtil scoret tre mål for klubben.

Real Madrid betaler angiveligt 370 millioner kroner for Militao, der tiltræder på en seksårig aftale til sommer.

Real Madrids kommende spiller, der primært spiller stopper eller højreback, debuterede i efteråret på Brasiliens A-landshold.

 

 

Kilde Bold.dk

Læs artiklen

Golf

Hvor hestesport og golf er naboer

Skrevet for

den

 

Ørkengolf er vel per definition et oxymoron. En idé, der er født som en selvmodsigelse.

 

Det har vi som golfspillere for længst glemt. Det er allerede 18 år siden, at Thomas Bjørn vandt en af de største sejre i dansk golfhistorie, da han dukkede Tiger Woods i Dubais sand. Den amerikanske PGA Tour har længe haft turneringer i Arizona og andre ørkenområder.

Men når man selv står på en ø af græs i et hav af sand, er man tvunget til at forholde sig til det på ny.

Hvad kan det, det der ørkengolf?

Jeg befinder mig på Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club, som ligger i Abu Dhabi, en af de syv arabiske emirater, som tilsammen udgør en nation.

Al Ain er i 2019 hjem for to træningslejre for det danske golflandshold, og det er også årsagen til, at jeg selv står på første tee med lånte køller og overvejer, om jeg skal spille med solbriller eller ej.

Det konstante fravær af regn er et af lokkemidlerne i Mellemøsten, hvor især Dubai har etableret sig som golfdestination for vestlige turister.

Garanti for tørvejr og sol er nok for nogle golfspillere. Andre vil aldrig helt forlige sig med ørkengolf. De vil altid føle mere kærlighed for anlæg, hvor naturen bøjer banen efter sin vilje, og ikke som her, hvor banearkitekten bøjer naturen efter sin.

At der er noget kunstigt over ørkengolf kommer også til udtryk her.

 

På Al Ain kan man træne og spille selv efter solnedgang.

Det er ikke noget tilfælde, at ordet equestrian står foran ordet golf i klubtitlen. Der er en galopbane, som løber rundt om banens første ni huller og tæt på klubhuset er der et dressurstadion. Hestesport betyder tydeligvis noget her (jeg får også fortalt, at man har importeret sand for to millioner dollars for at have det helt rigtige underlag til hestene – unægteligt ironisk, når vi befinder os i et område med uendelige sandmængder).

Der er projektører hele vejen rundt om den tre kilometer lange galopbane, ligesom der er projektører omkring træningsbanen og hele mesterskabsbanens sidste ni huller, så man kan begynde sin runde selv sent på eftermiddagen.

De pynter ikke, men de er medvirkende til, at man kan få sig en særlig golfoplevelse efter mørkets frembrud. Og de oplyste, altid solbeskinnede og særdeles veludviklede træningsfaciliteter er medvirkende til, at topspillere finder Al Ain nærmest optimal som træningssted.

Stedets “Championship Course” var igennem en gennemgribende renovering i 2016, hvor ni huller blev ændret.

Den i forvejen unge bane (åbnet i 2007) er glimrende, målt på variation, underholdning, vedligeholdelsesstand og udfordring. Det er ikke nogen vanskelig bane. Selvom der er vand på 12 huller er det til at navigere uden om fra teested og de fleste steder kan man med kloge jernvalg minimere risikoen i sine approachslag.

Greens er til gengæld svære at stoppe bolden på og relativt hurtige. Omkring green kan man nemt få vanskelige indspil, så det er her, en del af udfordringen ligger.

 

Al Ain har ikke noget decideret signaturhul. Hul 12 er dog et af de mere mindeværdige. Det er et kort par fire-hul, hvor en bæk løber ind foran en smal green. Her får du brug for et kontrolleret wedgeslag.

Banen er ikke specielt lang – godt 5.600 meter fra herretee og 4.800 meter fra dametee. Og man kan som regel altid finde sin bold, hvis man kan holde den tør. Derfor er den til dels bygget ud fra resortdevisen – gæsterne skal ikke føle, at de får bøllebank af banen. Samtidig skal der kunne nå mange igennem. En runde på Al Ain tager ikke nødvendigvis lang tid. Over de fire dage, jeg er på anlægget, ser jeg ingen, der navigerer banen til fods. Så hvis man sværger til at gå mellem sine slag og helst undgår buggies, er det måske ikke lige stedet.

I modsætning til mange andre resortbaner er her en fantastisk ro. Der er ingen trafik at høre, ingen øjebæ-bungalows, som man skal undgå at kigge på, og der er en dejlig tavshed, som ganske vist bliver afbrudt, når bønnen fra moskéen lyder nogle gange om dagen.

I det flade terræn kommer man nemt til at hæfte sig ved de utallige lysmaster omkring faciliteterne. Men der er også enkeltstående palmer spredt over det hele, og man kan ikke undgå at se monolitten Jabel Hafeet, som er 1.249 meter højt, ligger på grænsen til Oman og er det eneste bjerg i Abu Dhabi.

Klubben har desuden en glimrende restaurant. Her kan man ikke få svinekød, men det er ikke noget problem at købe alkohol.

Abu Dhabi har ganske vist en europatourturnering, men det er ikke mange turister, der tager vejen dertil. Hvis du gerne vil spille golf i ørkenen under garanteret gunstige vejrforhold og gerne vil gå udenom af og til kaotiske Dubai, kan Al Ain være en glimrende mulighed.

Dubai ligger i øvrigt ikke mere end halvanden times kørsel fra Al Ain og er det logiske sted at flyve til. Der går fly fra København til Dubai hver dag, ligesom der flyves til Dubai fra masser af europæiske lufthavne.

Abu Dhabi og Dubai er de to emirater, der primært forbindes med golf (der er også europatour-turneringer i Oman, Qatar og Saudi Arabien, som ikke er en del af De Forenede Arabiske Emirater). Imidlertid er også Ras Al Khaimah begyndt at røre på sig som det tredje golfemirat. Ras Al Khaimah er fra 2018 vært for sæsonafslutningen på Challenge Tour, så det var her, Joachim B. Hansen endegyldigt fik sin samlede sejr på challengetourens rangliste i hus.

En runde golf på Al Ain varierer i pris afhængig af årstid, men hvis du budgetterer med 1.000 kroner for 18 huller, passer det formentlig meget godt. Det er inklusive buggy og forbrug af rangebolde inden runden.

 

 

Kilde Golf.dk, skrevet af  Claus Rødgaard Thomsen

Læs artiklen

Fodbold

UEFA sigter Neymar efter udbrud

Skrevet for

den

 

UEFA meddeler, at de har indledt en sag mod PSG-stjernen med det fulde navn, Neymar da Silva Santos Júnior.

 

Han skrev et voldsomt udbrud efter nedturen mod Manchester United.

Neymar var ved tasterne, da PSG forleden tabte 1-3 til Manchester United og røg ud af Champions League.

Den skadede brasilianer var alt andet end tilfreds med kampens forløb og skrev blandt andet på Instagram:

– Det er en skændsel. De sætter fire mennesker, der intet ved om fodbold, til at have ansvaret for at se den langsomme gengivelse for VAR. Der er intet straffespark. Hvordan kan der være hånd på bolden, når den rammer hans ryg.

Neymar tilføjede også et par mindre pæne ord til sit udbrud, og det koster ham nu en disciplinærsag hos UEFA, meddeler forbundet på sin hjemmeside.

 

 

Kilde Bold.dk 

Læs artiklen

Populær