Danmark

Kbh.: Sluk for varmen, vi bor ikke på Costa del Sol

Skrevet for

den

 

Københavner har fået nok: Acceptér, at vi ikke bor i Sydeuropa, og sluk for de idiotiske varmelamper.

 

Kom nu op af stolen, kritiske forbruger, og det gælder også dig, kritiske erhvervsdrivende, hvis du altså er der. Jeg appellerer ikke til lovgivning, men til, at det faktisk fortsat er tilladt at tænke selv.

Cool-København buldrer derudad med skønt udeliv, kultur- og forbrugstilbud.

Verdens bedste by at besøge ifølge det australske magasin Lonely Planet. Selv i de kolde måneder er byen glødende. Helt bogstaveligt.

I rejseblogs kan du læse om pariserstemningen, man finder i varmelampernes skær og puttende sig i et dusin tæpper.

Her skal det spontant gærede øl fra mikrobryggeriet indtages kombineret med den tætte kontakt med byens puls.

Autentisk ’nordic-feel’ til fotoalbummet. Så bliver det ikke mere hipt!

Alle kender dem – for de er overalt, når temperaturen falder.

Og selvom man ikke har benyttet sig af det lokkende tilbud, så har man sikkert nydt godt af, hvordan griselamperne står og spiller derudad for tomme rækker.

I fuld vintermundering kan det sætte ens mikroklima lidt ud af balance, alt efter hvor lang den varmetunnel, man passerer, er.

Jeg synes, det er vanskeligt ikke at blive lidt gammeltvær over det frås. Er tiden ikke løbet fra de idiotiske varmelamper?

Den gennemsnitlige dansker bruger godt nok det meste af døgnets timer indendørs, så det er da dejligt at kunne sidde ude og indtage sit måltid i et kunstigt klima, men hvis du gerne vil have udeoplevelser, så tag dog ud til skov eller kyst med ordentlig påklædning.

Varmelamperne er et levn fra en overflodstid.

Det ville svare til, hvis vi alle bare lod alt i vores hjem stå tændt, når vi forlod det, eller hvis vi lod bilen holde i tomgang over natten, så den var varm og god til næste brug.

Det er ressourcer lige ud i atmosfæren. Men det kan underligt nok stadig godt betale sig at være et miljøsvin.

Restaurantejere vil påpege, at de har mange gæster, der ønsker at sidde ude, men det er blot endnu et bevis – i en uendelig række – på, hvor drønelendige markedskræfterne er til at passe på vores fælles ressourcer.

Kom nu op af stolen, kritiske forbruger, og det gælder også dig, kritiske erhvervsdrivende, hvis du altså er der. Jeg appellerer ikke til lovgivning, men til, at det faktisk fortsat er tilladt at tænke selv.

Som C.V. Jørgensen siger det: »Ak, sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj af sted. Tomhændet står du tilbage og ka’ slet ikke følge med. Det sortner for dine øjne«.

Men lad nu være med at sætte dig i glødelampernes skær og bestille den caféburger. Accepter, at du ikke bor på Costa del Sol for eksempel.

 

 

Kilde Politiken

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Danmark

Søren Gade ryddede bordet

Skrevet for

den

Det har hjulpet på Venstres tilslutning i Holstebro, at bysbarnet Søren Gade har stillet op til europarlamentsvalget. Ifølge it-selskabet KMD, der står for den officielle optælling af valgresultatet, har Venstre fået 46,9 procent af stemmerne i Holstebro-kredsen.

Ved valget for fem år siden fik Venstre 21,7 procent af stemmerne.
Den tidligere forsvarsminister har ved flere lejligheder vist sig om en stemmesluger, og særligt i det jyske er han populær.

»Man må sige, at det jyske har et godt øje til ham. Jeg er spændt, om det holder på den anden side af landet, men det er imponerende, at han kan få så flot et valg,« siger Kasper Møller Hansen, til Ritzau.

De personlige stemmetal ventes først at blive talt og offentliggjort mandag, og det skal derfor understreges, at det natten til mandag er uvist, om Søren Gade rent faktisk har høstet nok vælgere til at blive valgt.

De personlige stemmetal er dog optalt i få kredse. Det drejer sig om tre kredse i Jylland, og her har Søren Gade vundet stort.

I Ikast-kredsen har Gade fået 3525 stemmer, hvilket er dobbelt så mange som Morten Løkkegaard på andenpladsen. I Himmerland-kredsen høstede Gade 8716 krydser. På andenpladsen ligger Jeppe Kofod (S). Han fik 1919 stemmer.

I Mariagerfjord-kredsen blev Gade også nummer et med 4482 stemmer, hvilket er omkring 3000 flere end Jeppe Kofod på andenpladsen.

Ved folketingsvalget i 2015 satte 28.916 af vælgerne deres kryds ved Søren Gade.

Samlet set har Venstre haft et forrygende valg og bliver det største danske parti med fire mandater, hvilket er en fordobling sammenlignet med 2014-valget.

Læs artiklen

Danmark

Navnene på 11 af 13 danske MPere

Skrevet for

den

To kandidater må vente til senere på mandagen når det endelige stemmetal er optalt, før de ved, om de er valgt ind. 11 kandidater er ”meget sikre” på at komme ind i Europa Parlamentet efter søndagens valg i Danmark. Det viser en prognose fra Megafon lavet for TV 2.

Kandidaterne til de tre sidste pladser må vente på den endelige optælling af personlige stemmer, før de kender deres skæbne. Danmark har 13 pladser i Parlamentet, men får et 14. når Storbritannien forlader EU.

Megafon-prognosen, der er baseret på svar fra folk, der har stemt, viser, at følgende kandidater står til at komme ind:

Socialdemokratiet (tre mandater):
Sikre kandidater: Jeppe Kofod og Christel Schaldemose.
Partiets tredje mandat: skal ifølge prognosen findes mellem Niels Fuglsang, Marianne Vind og Morten Klessen.

Det Radikale Venstre (to mandater):
Sikre kandidater: Morten Helveg Petersen og Karen Melchior.

Det Konservative Folkeparti (et mandat):
Sikker kandidat: Pernille Weiss.

SF (to mandater):
Sikre kandidater: Margrete Auken.
Partiets andet mandat: går ifølge prognosen formentlig til Kira Marie Peter-Hansen eller Karsten Hønge.

Dansk Folkeparti (et mandat):
Sikker kandidat: Peter Kofod.

Venstre (fire mandater):
Sikre kandidater: Søren Gade, Morten Løkkegaard og Linea Søgaard-Lidell.
Partiets fjerde mandat: ser ifølge prognosen ud til at gå til Bergur Larsson Løkke Rasmussen eller Asger Christensen.

Enhedslisten (et mandat):
Sikker kandidat: Nikolaj Villumsen

Alternativet (0 mandater)

Liberal Alliance (0 mandater)

Folkebevægelsen mod EU: (0 mandater)

Læs artiklen

Danmark

Kan udlandsdanskere stemme til Folketingsvalget, den 5. juni?

Skrevet for

den

Som alle nok ved er der blevet trykket på den meget omtalte valg-knap i Danmark, men kan alle udlandsdanskere stemme? Ifølge organisationen Danes Worldwide ikke.

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valg til Folketinget den 5. juni, som jo er grundlovsdag så ikke en helt almindelig onsdag.

Ikke alle udlandsdanskere kan dog stemme, da der i Grundloven står, at man for at kunne stemme til folketingsvalget skal have dansk indfødsret, være fyldt 18 år og ”have fast bopæl i riget”.

Til gengæld har danskere, der ligeledes har dansk indfødsret, er fyldt 18 år og som bor i et EU-land, stemmeret til Europaparlamentsvalget den 26. maj. Det kræver dog, at man på forhånd er optaget på en særlig valgliste.

Du kan læse mere om stemmereglerne til Folketingsvalget her og til EU-parlamentsvalget her i de sammenfatninger Danes Worldwide har lavet.

Læs artiklen

Danmark

Prinsens kunstsamling på auktion

Skrevet for

den

I forbindelse med boopgørelsen efter Prins Henriks død er det besluttet, at væsentlige dele af Prinsens jadesamling samt samlingen af afrikanske masker og skulpturer sættes til salg gennem Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Salget af samlingerne sker i overensstemmelse med Prinsens tilkendegivelse herom i sit testamente. Arvingerne har forud valgt genstande fra samlingerne, som familien ønsker at beholde, ligesom det er besluttet at bevare en repræsentativ samling af jader og afrikanske værker på Château de Cayx i Frankrig.

Prins Henrik var i mange år en passioneret samler. Særligt orientalske jader og afrikanske masker og skulpturer optog Prinsen. Som dreng boede Prins Henrik med sin familie i Fransk Indokina, det nuværende Vietnam, og opvæksten i den asiatiske kultur dannede baggrund for Prinsens livslange interesse for jader. Interessen for afrikanske masker og skulpturer blev også vakt tidligt i livet, da Prinsen i forbindelse med sine studier blev introduceret til afrikanske værker. Prinsens samlinger består i dag af mere end 6.000 genstande.

Dele af samlingerne har været udstillet flere gange. Senest i 2017 åbnede Museet på Koldinghus udstillingen Himmelsten, hvor besøgende kunne opleve Prins Henriks orientalske jader.

Auktionen påbegyndes i august 2019. En del af provenuet vil gå til de to kongelige fonde, Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden.

Læs artiklen

Danmark

Rasmus Paludan har slået hovedet

Skrevet for

den

Rasmus Paludan har i forbindelse med en ulykke i 2005 slået hovedet så alvorligt, at han har pådraget sig en adfærdsændring, således at han har svært ved at klare konflikter. Han har en méngrad på 25 procent og et erhvervsevnetab på ligeledes 25 procent.

Dokumentationen er gravet fra af journalister på Radio 24/7. Dokumenterne er gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen, der har omtalt en retssag som Rasmus Paludan var involveret i 2015, hvor Rasmus Paludan blev dengang idømt dagbøder for fornærmelig tiltale mod en politibetjent, og har angiveligt benyttet dokumentationen for at formilde straffen.

Det fremgår desuden, at der blev fremlagt uddrag af erklæringer efter en neuropsykologisk undersøgelse, en psykiatrisk speciallægeerklæring og en neuropsykologisk forundersøgelse. Alle foretaget i 2008 – altså tre år efter ulykken.

Rasmus Paludan forklarede i retten, at han før et færdselsuheld i 2005 havde meget lyse fremtidsudsigter, hvilket ændrede sig efter uheldet. Han fik meget svært ved at tolerere andre menneskers fejl uden selv at blive meget frustreret.

Sagen kørte både i by- og landsretten. Han blev frifundet i byretten men blev idømt 10 dagbøder a 400 kroner i landsretten for fornærmelig tiltale mod en politiassistent fra Københavns Politi.

Dokumenter som Radio 24/7 er i besiddelse af, viser at Rasmus Paludan, i tre e-mail til Københavns Politi og politiassistenten skrev, at efterforskeren var en ‘kriminel snothvalp’ og en ‘fascistisk stormsoldat’.

Radio24syv har forelagt oplysningerne for Rasmus Paludan, der ikke ønskede at kommentere dommen og afbrød telefonforbindelsen.

Senest blev Rasmus Paludan den 5. april i år idømt 14 dages betinget fængsel for racistiske udtalelser. Sagen er anket til landsretten.

Læs artiklen

Danmark

Koldt forår i Danmark

Skrevet for

den

De kommende dage bliver en aldeles vinterlig omgang for en weekend i Danmark i maj. Der er både nattefrost og sne i vente.

Sådan lyder prognosen fra Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

”Det bliver en usædvanlig vinterlig weekend for årstiden. Fredag morgen starter ud med sol til stort set hele landet, men det bliver en kort omgang, før vejret slår om. Som fredagen skrider frem kommer der flere og flere skyer og byger, som både kan byde på hagl og torden.

I dagtimerne, hvor temperaturerne lægger sig omkring syv til ti grader, vil nedbøren falde som regn og hagl. Men natten til lørdag falder temperaturerne en del og lander lidt under frysepunktet – og så er der vinterligt nedbør i vente.

– Det er meget usædvanligt, at vi ser sne i maj, siger Henning Gisselø.
Natten til søndag ser temperaturerne ud til at blive en smule lunere.

Læs artiklen

Populær