Lokal Nyheder

Kampagne mod affald i Benalmádena

Skrevet for

den

En kampagne i Benalmádena vil forsøge, at øge bevidstheden blandt strandgæster mod forurening af plast i havene. I dette tilfælde Middelhavet.

Benalmádena har mandag lanceret en miljøkampagne for, at øge borgernes opmærksomhed og bevidsthed om vigtigheden af ​​at bekæmpe forurening af plast i verdenshavene.

I anledning af kampagnen blev en metallisk skulptur, der repræsenterer en fisk i form af en affaldsspand, placeret på stranden Fuente de la Salud, hvor det er meningen at strandgæster kan komme af med deres plastaffald.

Skulpturen, der måler 1 x 1,5 meter, er designet og lavet af kunstneren Adrián Capitán, som var tilstede ved afsløringen. Encarnación Cortés, ansvarlig for strandene i Benalmádena kommune, takkede kunstneren for sit arbejde og mindede på, at kampagnen er et led ud af fem, som byrådet skal udvikle hvert år for at bevare kvalitetscertificeringen af strandene i lokalområdet, herunder det blå flag.

“Det, vi her har forsøgt, er at fremme bevidstheden om, at vi ikke bare kan efterlade vores affald på stranden. Det er som at smide det i havet. Vi ønsker ved hjælp af skulpturen at indprente, at plastik IKKE er føde for nogen fisk, så bedre at bruge et jernstativ,” forklarede Cortés.

Hun påpegede, at byrådet planlægger samme kampagne på andre strande i kommunen, men afventer lige offentlighedens reaktion og forhåbentlig accept. “Mange turister har allerede taget billeder af skulpturen,” sagde Encarnación Cortés.

Hvis kampagnen er en succes vil manden bag den unikke skulptur, Adrian Capitán, med glæde bistå og samarbejde med Benalmádena kommune for lignende projekter andre steder.

Beskeden er klar og tydelig: plastik hører ikke til i havet!

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Comments

Andalucia

Formidable forhold sidst på sæsonen

Skrevet for

den

Skisportsstedet Sierra Nevada i Granada oplever her sidst i april måned helt fantastiske forhold. Med regn de sidste par dage her ved kysten er bjergene nu dækket i sne. 

Med høj sol fra en blå himmel oplever Sierra Nevada en formidable slutning på sæsonen, som er blevet forlænget til den 5. maj. Normalt lukker stedet inden den 1. maj, men i år ville det være en skam.

Her ved kysten har vi de sidste par dage fået en god sjat regn, hvilket med kulde bragte en bunke sne til skisportsstedet på Costa del Sol. Så meget at selve torvet ligger i hvidt og træerne er tynget af sne.

I år kan man over denne sidste weekend i april vælge at stå på ski eller ligge ved stranden, da vi her ved kysten vil få en dejlig weekend med op til 22 grader. I dag er vi efter nogle grå dage stået op til en klar himmel, selv om vinden stadigvæk blæser lidt kraftigt. Vejrudsigten for næste uge ser i øvrigt lovende ud for Costa del Sol med op til 25 grader på torsdag og næsten skyfrie dage.

I morgen bliver der, som fortalt før, afholdt det populære event i Sierra Nevada, hvor folk gratis kan stå på ski i deres badetøj. Dette bringer altid stor glæde til skisportsstedet og plejer at sætte et punktum for sæsonen. Se video forneden af den nyfaldne sne:

Læs artiklen

Andalucia

Turisterne brugte 352 millioner euro i påsken

Skrevet for

den


Andalusien havde besøg af 768.000 turister i påskeugen. Det er en stigning på 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de har omsat for 352 millioner euro.

Påskeugen blev en af de bedste, rent turistmæssigt, for Andalusien i 10 år. Hver turist lægger i gennemsnit næsten 70 euro i løbet af ugen, og med 768.000 gæster løber det op i en omsætning på 352 millioner euro på den uge.

To tredjedele bliver brugt på mad og overnatning, mens 10 procent går til shopping.

Antallet af gæster i Andalusien steg med 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de gæster, Andalusiens Junta fik interviewet om opholdet, var glade og tilfredse.

 

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Lastbil forulykker i La Cala de Mijas

Skrevet for

den

En lastbil er fredag morgen forulykket nær La Cala de Mijas på A-7 motorvejen. Chaufføren blev taget til Hospital Costa del Sol i Marbella med alvorlige skader.

Ulykken, der hændte kl. 4:50 i morges, har i retning mod Cádiz. forårsaget 10 kilometer kø på A-7 motorvejen.

Lastbilen væltede over medianen efter et sving ved La Cala de Mijas, hvilket forårsagede trafikkaos fredag morgen. Som bekræftet af kilder skete ulykken kl. 4:50, hvor 112-alarmcentralen modtog adskellige opkald.

Ulykken fandt sted ved km 201.500 på selvsamme motorvej, som løber langs med kysten. Politiet måtte her afskære venstre vognbane, mens den 25-årige chauffør blev overført til hospitalet via ambulance. Årsagerne til ulykken vides endnu ikke, men den kunne skyldes kraftig vind i dette sving på motorvejen.

Sværhedsgraden af lastbilchaufførens skader vides endnu ikke. Se video optaget kl. 9 fredag morgen, hvor brandvæsenet stadigvæk arbejder.

Læs artiklen

Fodbold

Málaga CF mod direkte rivaler

Skrevet for

den

Ontiveros blev matchvinder mod Alcorcon

Málaga CF møder i de kommende to spillerunder de direkte rivaler om oprykning til La Liga. Lørdag gælder det Mallorca på La Rosaleda og mandag d. 6. maj venter en svær udekamp i Cádiz.

De tre hold ligger lige nu med et points afstand i top seks i Segunda División, men presses hårdt nedefra af Deportivo la Coruña og Sporting Gijon.

Málaga vandt seneste kamp 4-1 over Alcorcon, med den nye træner, Víctor, ved roret og han havde formået at give holdet et flot offensivt udtryk. Alcorcon er et midterhold og kan ikke nå noget i denne sæson, Men lørdag gælder det altså en af de direkte oprykningsrivaler, på La Rosaleda kl. 16.15, så det er her den virkelige forandring skal vise sig.

Mallorca og Málaga ligger á points med 58, mens Cádiz, som venter i næste runde, ligger lige over med 59 points.

Taber Málaga CF disse to kampe kan det betyde farvel til oprykning til La Liga, mens omvendt to vundne, nærmest kan cementere muligheden for oprykning, enten direkte eller via playoff.

I næstsidste runde, søndag den 2. juni, venter et tredje opgør mod en af de andre direkte rivaler, Albacete, som lige nu varmer en af de to direkte oprykningspladser med 64 points.

Læs artiklen

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Coín får kæmpe park på 55.000 kvm

Skrevet for

den

En ny park i Málaga provinsen involverer en investering på tre millioner euro og vil spænde over området fra feriapladsen til Ximénez de Guzmán skolen.

Byen Coín i Málaga vil få et grønt areal på 55.000 kvadratmeter, hvilket kommulbestyrelsen enstemmigt har godkendt. Opførelsen af parken, der vil løbe parallelt med bymidten, involverer en investering på tre millioner euro.

Byrådet har arbejdet på projektet i flere år, da noget af jorden er privatejet, men efter adskellige samtaler og møder bliver parken nu en realitet. Den vil spænde over området fra feriapladsen til  Ximénez de Guzmán skolen. 

Borgmesteren Francisco Santos, kunne meddele at udviklingen af denne sektor i byen endelig kan komme i gang for, at skabe et kreativt fritidssted for beboerne i kommunen.

Santos forklarede, at parken vil blive bygget i forskellige faser, hvor man i første omgang vil nedlægge veje så den kan besøges. Dernæst vil søer blive anlagt, flere auditorier for at fejre udendørsaktiviteter, en legeplads og en hængebro er også blandt infrastrukturerne.

Byrådet i Coín har allerede reserveret 500.000 euro i det kommunale budget for at kunne starte arbejdet, men hvornår parken vil stå færdig vides endnu ikke.

Læs artiklen

Populær