Krimi

Julen led ikke – døde i faldet

Skrevet for

den

To-årige Julen, som under ulykkelige omstændigheder faldt ned i en åben brøndboring, døde af sine kvæstelser i faldet. Det fastslår den endelige obduktionsrapport.

I 13 dage holdt hele verden vejret og håbede på et mirakel. Den 13. januar faldt to-årige Julen ned i en 70 meter dyb brøndboring i Totalán nær Málaga. Først den 26. januar, klokken o3.29 lykkedes det redningsarbejderne at få liget af den lille dreng op fra det dybe hul.

Siden har der været spekuleret i, om han var i live efter faldet og har ligget og lidt, men det er nu, med den endelige obduktionsrapport, blevet udelukket. Julen døde hurtigt af sine kvæstelser.

Drengen havde alvorlige skader i hovedet og på rygsøjlen, forårsaget af faldet. Han døde, ifølge den omfattende rapport, efter få minutter.

Julens fald udløste en kæmpe redningsaktion, som varede 13 dage inden redningsarbejderne fik bjerget drengens lig op til overfladen. De måtte bore en skakt parallelt med den boring Julen var faldet i, og derefter vinkelret ind til ham.

Ejeren af gården, med den usikrede brøndboring, er sigtet for uagtsomt manddrab.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Comments

Krimi

Mijas Kommune dømt i Landsretten

Skrevet for

den

Skandale på vej i Mijas. Kommunen konfiskerede og tvangssolgte hundredevis af ferieboliger på grund af ubetalt, lokal skat. Men den havde ikke informeret ejerne om gælden. Og heller ikke om salget.

Landsretten i Andalusien har dømt Mijas Kommune i en sag om tvangssalg af et engelsk pars feriebolig. Der kan være hundredevis af sager på vej.

Parret blev temmeligt overraskede en januardag i 2015, da der pludselig stod folk udenfor deres feriebolig og prøvede at komme ind. De havde nemlig købt den af Mijas Kommune for 80.000 euro, kunne de fortælle.

Efterfølgende viste det sig, at Mijas Kommune havde konfiskeret og tvangssolgt deres bolig på grund af en ubetalt, lokal skat på 4.000 euro. Kommunen havde dog ikke fortalt ejerne om gælden, og der har hele tiden været nok penge på deres spanske konto til at betale, skriver Sur In English.

Parrets bolig er iøvrigt 250.000 euro værd.

Landsretten fandt, at kommunen ikke havde gjort tilstrækkeligt for at informere om situationen, før de skred til den drastiske handling. Så nu kan parret forvente at få erstatning. Og der kan være mange flere sager på vej.

Iøvrigt kører der en politiefterforskning i forbindelse med sagen. Den efterforskning inkluderer den tidligere borgmester i Mijas, Ángel Nozal (PP), og flere i administrationen. Det skyldes, at boligerne blev solgt meget hurtigt, til et bestemt firma, og til langt under markedsværdien, skriver avisen.

Læs artiklen

Krimi

Mand dræbt af skud i Mijas

Skrevet for

den

Natten til fredag blev en mand skudt i hovedet i sin bil i Mijas. manden blev hastet til hospitalet i Málaga, men døde af sine kvæstelser.

Det lokale politi, Guardia Civil og brandvæsenet blev ved midnatstid natten til fredag kaldt ud til en bil, der var væltet om på taget efter et skyderi, skriver La Opinión de Málaga.

Føreren af bilen var blevet skudt i hovedet. Han blev hastigt kørt til hospitalet i Málaga, men døde kort efter af sine kvæstelser. I bilen var også mandens kone og datter. De blev behandlet på hospitalet i Marbella, men er udenfor livsfare.

Der er endnu ikke nogen anholdte eller oplysninger om årsagen til skyderiet.

Læs artiklen

Andalucia

Chefen fjernede firmalogo fra døende medarbejder

Skrevet for

den

Foto: Román Ríos (EFE)

En medarbejder på en virksomhed i Cadiz-provinsen døde i juli efter en arbejdsulykke. Chefen kørte ham selv på hospitalet, men på vejen trak han den døende medarbejder af arbejdstøjet, for at skjule, at manden var blevet kvæstet på jobbet.

I otte måneder har Guardia Civil efterforsket det voldsomme dødsfald, og nu er fire forretningsmænd blevet sigtet for uagtsomt manddrab. Ejerne af virksomheden er også sigtet for en række andre sikkerhedsmæssige svigt på arbejdspladsen, skriver El Pais.

Den afdøde arbejdede, uden instruktion og uden sikkerhedsudstyr, med en elektrisk gaffeltruck. Han blev klemt i truckens hydraulik og blev dødeligt kvæstet.

Istedet for at ringe til alarmcentralen kørte chefen, sammen med en anden medarbejder, ham på det lokale hospital, men undervejs tog de den kvæstede mands arbejdstøj, med firmaets logo, af ham for at skjule, at der var tale om en arbejdsulykke. De forklarede på hospitalet, at han tilfældigvis var faldet udenfor virksomheden.

Den alvorligt kvæstede mand blev hurtigt overført til universitetshospitalet i Puerto Real, men hans liv stod ikke til at redde.

Virksomhedens fire chefer blev arresteret i slutningen af marts. De er nu løsladt, men altså sigtede for uagtsomt manddrab.

El Pais skriver også, at den 42-årige mands enke og to efterladte børn nu modtager pension i forhold til en arbejdsulykke. Fordi han blev bragt til hospitalet uden arbejdstøjet, var de henvist til pension, som man får i forbindelse med et almindeligt dødsfald.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Julian Assange anholdt

Skrevet for

den

Ifølge Reuters er Wikileaks-medstifteren Julian Assange i dag blevet anholdt af britisk politi på Ecuadors ambassade i London.

Julian Assange søgte oprindeligt politisk asyl på ambassaden efter, at de britiske myndigheder havde besluttet, at han skulle udleveres til Sverige. Her ønskede man at afhøre ham i forbindelse med et seksuelt overgreb. De svenske myndigheder droppede dog sagen i 2017, da man anså sandsynligheden for, at han ville blive udleveret, som lille på grund af hans asylstatus på ambassaden.

Senere ytrede USA ønske om at få Assange udleveret i forbindelse med en undersøgelse af Wikileaks aktiviteter, der blandt andet omfatter offentliggørelsen af  hemmelige oplysninger fra de amerikanske krige i Afghanistan og Irak. Wikileaks fik nemlig specielt opmærksomhed, da de bragte en video, hvor en amerikansk soldat dræber civile fra en helikopter i Irak. CNN skriver, at anholdelsen af Julian Assange i dag sker på vegne af de amerikanske myndigheder, og at han vil blive udleveret til USA inden længe.

Beslutningen om at ophæve Julian Assanges asylstatus på ambassaden kommer efter, at han i flere tilfælde har overtrådt internationale konventioner. Senest i januar 2019 lækkede Wikileaks hemmelige dokumenter fra Vatikanet, fortæller Ecuadors præsident Lenín Moreno til BBC. Det beviser, at Julian Assange stadig er i ledtog med Wikileaks. På selve ambassaden skulle Assange desuden have blokeret overvågningskameraer, skaffet sig ulovlig adgang til hemmelige dokumenter og have konfronteret vagterne.

Hele syv britiske betjente måtte bære Julian Assange ud af ambassaden. Han er efterfølgende blevet bragt til politistationen i London og vil senere blive fremstillet for en dommer. De britiske myndigheder har anholdt ham på baggrund af en arrestordre, der blev udstedt efter, at WikiLeaks-medgrundlæggeren ikke overholdt betingelserne for sin løsladelse mod kaution, da han i 2012 søgte tilflugt på Ecuadors ambassade.

 

 

 

 

 

Læs artiklen

Krimi

Nyt slag mod ulovligt IPTV. Anholdelser i Málaga.

Skrevet for

den

Siden 2015 har Policía Nacional efterforsket den hidtil største sag om ulovligt IPTV til dato i Europa. Efterforskningen er foregået i samarbejde med dansk og engelsk politi og Europol.

Sagen startede med en anmeldelse fra engelske Premier League. De havde konstateret overtrædelse af deres tv-rettigheder fra et firma med base i Málaga.

Efterforskningen viste hurtigt et stort netværk med grene til Danmark, England, Holland, Letland og Cypern, skriver Policía Nacional på deres hjemmeside.

Efterforskerne fik identificeret 11 servercentraler fordelt over hele verden, med helt op til 40 servere i hver.

I en koordineret aktion slog politiet til på 14 adresser samtidig. Otte i Spanien – i Málaga, Madrid og Alicante – fire i Danmark og to i England.

Der er foreløbigt foretaget fem anholdelser, heraf de tre i Málaga. Policía Nacional anslår, at det ulovlige salg af IPTV abonnementer har indbragt otte millioner Euro.

Policía Nacional oplyser ikke hvornår aktionen fandt sted og hvilken nationalitet, de anholdte har, men oplyser, at der er beslaglagt 12 luksusbiler, fast ejendom og indefrosset konti i forskellige banker.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

49 dræbt under angreb i New Zealand

Skrevet for

den

 

Flere gerningsmænd åbnede ild mod to moskéer i Christchurch under fredagsbønnen.

 

Mindst 49 mennesker er dræbt, og mange er såret. Fire personer er anholdt.

En sort dag i vores historie, siger New Zealands premierminister.

I et nøje planlagt angreb er mindst 40 personer blevet dræbt, og dertil kommer et større antal sårede under angreb på to moskéer i en af New Zealands største byer, Christchurch.

Angrebet skete i forbindelse med fredagsbønnen, hvor gerningsmænd åbnede ild mod de bedende.

En af de formodede gerningsmænd er australsk statsborger og er rejst ind i landet for at udføre sit angreb.

Politiet er massivt til stede i området og har afmonteret bomber på flere af de mistænktes biler efter angrebene. Skyderierne foregik i nat dansk tid.

Øjenvidner fortæller, at en sortklædt mand gik ind Al-Noor moskéen, hvor han åbnede ild.

»Dette er en af de mørkeste dage i New Zealands historie«, siger premierminister Jacinda Ardem, der kalder skyderierne for et terrorangreb.

Imamen havde netop begyndt ceremonien, alt var stille og roligt, men pludselig begyndte skyderiet i moskéens hovedrum.

Folk havde blod på sig, nogle haltede, andre lå stille, mens nogle flygtede ud af moskeen og til de tilstødende lokaler.

Skyderiet varede omkring seks minutter, siger et øjenvidne, der opholdt sig i moskeen, ifølge BBC News.

Manifest på nettet

Premierminister Jacinda Ardem har på et pressemøde oplyst, at 10 personer blev dræbt i en moske på Linwood Anenue, mens 30 er dræbt i Al-Noor moskeen på Deans Avenue.

Dertil kommer et større antal sårede.

En af gerningsmændene livestreamede angrebet på den ene moske med et kamera spændt på hovedet i en 17 minutter lang video.

Premierministeren opfordrer folk til at undlade at se og dele den på sociale medier.

Fire personer, tre mænd og en kvinde, er i politiets varetægt.

De har ikke været i politiets søgelys før nu, oplyser premierministeren, der samtidig gør klart, at angrebene må have været planlagt gennem længere tid.

Gerningsmanden, der filmede sin udåd, havde forinden angrebet lagt et 74 sider langt manifest på nettet.

 

 

Kilde Politiken

Læs artiklen

Populær