Sport

Hamilton vandt, mens Fernando Alonso takker af

Skrevet for

den

 

Med ordene; “U black I’m black, nobody gonna know the difference..” var der lagt op til lidt spøg før F-1 løbet.

 

Den amerikanske skuespiller, Will Smith havde før løbet bundet Lewis Hamilton fast til en stol.

Med ordene: “Du er sort, jeg er sort, ingen vil vide forskellen”ville Will Smith køre det sikre løb.

Der var søndag lagt op til lidt spøg før finalen i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater.

Men det var naturligvis Lewis Hamilton, der bag rattet, også vandt finalen på denne sæson.

37-årige Fernando Alonso blev kåret dagens kører, men var det en sentimental kåring?

Spanieren lagde efter 18 år på banen hjelmen på hylden og siger farvel til motorsporten.

“Jeg har brugt halvdelen af ​​mit liv på denne sport. Nu det tid til venner og måske en familie”, sagde Alonso. 

Se den sjove, “U black I’m black, nobody gonna know the difference..” video forneden:

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Sport

Danske verdensmestre tabte i EM-kvalifikationen: ‘Vi fik som fortjent’

Skrevet for

den

De danske verdensmestre i håndbold tabte den første turneringskamp siden den historiske titel i januar, da Montenegro på hjemmebane vandt 32-31 i kvalifikationen til EM i januar 2020.

Danmark førte 17-16 efter første halvleg, men i anden halvleg kom Montenegro foran med tre mål, og selvom stregspilleren Anders Zachariassen fik reduceret forspringet til et enkelt mål til sidst, så manglede der kun ti sekunder. Og derfor holdt føringen hjem for montengrinerne.

Hjemmeholdet spillede fysisk hårdt mod de forsvarende verdensmestre, og de fik da også fem to-minutters udvisninger mod danskernes to. Men Danmark brændte også mange chancer, og Montenegros målmand, Nebosja Simic, stod en flot kamp.

Den danske verdensstjerne, Mikkel Hansen, blev kampens topscorer med otte mål, og fløjen Lasse Svan gjorde også sin skyldighed med syv af slagsen. Anders Zachariassen lavede seks mål, men ellers var det sløjt med træfsikkerheden hos de danske skytter.

Landstræner Nikolaj Jacobsen syntes ikke, det danske landshold leverede på det niveau, som mandskabet normalt kan.

“Vi laver 31 mål, og jeg synes, at vi brænder alt, alt for meget og får ikke scoret på vores chancer. Når man ikke er mere effektiv i begge ender, får man som fortjent, og så taber vi også i dag.” sagde Nikolaj Jacobsen efter kampen til TV2.

Målmand Niklas Landin spillede sin landskamp nummer 200, men jubilaren så ikke tilbage på den med stor glæde.

“Det var ikke en særlig pæn landskamp fra vores side. Vi manglede de sidste procenter i mange dele af spillet. Jeg tror, at vi vandt samtlige en-mod-en-dueller under VM, og det gjorde vi bestemt ikke her. Jeg tror, at vi tabte samtlige,” sagde den danske keeper.

Danmark har efter kampen fire point for tre kampe i kvalifikationen ligesom Ukraine. Montenegro har tre, mens Færøerne har et enkelt point. Nummer et og to går direkte videre til EM-slutrunden, som skal afvikles i Østrig, Norge og Sverige.

Danmarks næste kamp er hjemme mod Montenegro på lørdag.

Læs artiklen

Spanien

Statsministeren skuffet over Guardiola

Skrevet for

den

Statsminister Pedro Sánchez er dybt skuffet over Pep Guardiolas udtalelser om Spanien.

I et interview til den spanske sportsavis Marca fortæller statsminister Pedro Sánchez, at han føler sig personligt fornærmet, når Pep Guardiola, træner for den engelske storklub Manchester City, udtaler, at Spanien er en autoritær og repressiv stat.

Den spanske statsminister er kendt for sin store forkærlighed for sport, specielt basketball, som han selv har spillet som ung og nu følger med stor interesse som fan på tilskuerpladserne. Men sport har også stor indflydelse på hans job som politiker og statsminister. “Jeg er stor fan af holdsport. De værdier, man tillærer sig som basketballspiller, gør sig i stor grad også gældende i politik, hvor samarbejde og sammenhold er ekstremt vigtigt for at nå det fælles mål”, fortæller han til Marca.

Måske netop derfor rammer det specielt hårdt, når Pep Guardiola, tidligere træner for FC Barcelona, Bayern München og nu Manchester City, kritiserer Spanien og kalder landet for autoritært og repressivt. “Jeg beundrer Pep Guardiola for den succes, han har opnået i fodboldverden, både som spiller for FC Barcelona og landsholdet samt senere som træner. Men det hører ingen steder hjemme at sammenligne Spanien med en diktaturstat. Han bør på ingen måde udnytte sin position i fodboldverden til at påvirke den politiske debat. Sport og politik er nødt til at være adskilt”, fortsætter han.

Men ikke kun Pep Guardiola står for skud. Også stjernespilleren Cristiano Ronaldo får en over nakken. “Jeg har intet tilovers for Ronaldo, når en mand med hans stjernestatus vælger at undlade at betale skat i Spanien, og derefter “flygter” fra landet, når presset bliver for stort. Ingen er fritaget for at betale sine skatter – heller ikke Ronaldo.”

Samtidig mener Pedro Sánchez ikke, at det kan være rigtigt, at det spanske landshold ikke har spillet en landskamp i Baskerlandet i 50 år, og heller ikke i Catalonien de sidste par år. Efter hans mening bør politiske spørgsmål som løsrivelse fra Spanien ikke have indflydelse på, hvor en fodboldkamp spilles, og hvem der kan få lov til at se den på stadion.

Læs artiklen

Sport

Dansk verdensmester-træner forlænger trods flere bejlere: Danmark var min første-prioritet

Skrevet for

den

Nikolaj Jacobsen og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har valgt at forlænge samarbejdet, således at det udløber efter OL i 2024. Det offentliggjorde DHF torsdag i en pressemeddelelse.

Med Nikolaj Jacobsen som træner vandt det danske herrelandshold i januar i år for første gang guld ved VM, som blev afviklet i Danmark og Tyskland.

Når en træner fører et landshold til verdensmesterskabet, stiger denne træners værdi ikke så lidt på markedet. Og Nikolaj Jacobsen har da også haft andre tilbud i de seneste to-tre måneder.

“Der har været andre og fine muligheder både på det ene og andet niveau, lad mig sige det sådan. Men min førsteprioritet har hele tiden været DHF. For mig har det været vigtig at have en god grobund for familien og mig selv, så jeg ved, hvad fremtiden de næste fem år skal bruges på,” siger Nikolaj Jacobsen til TV2.

De øvrige tilbud kom ikke fra Danmark.

DHF glæder sig over at have papir på den 47-årige fynbo i de næste fem år.

“Der er vist ingen tvivl om, at Nikolaj er en hamrende dygtig træner og leder, der forstår at engagere og motivere spillere såvel som stab, så de alle yder deres mest optimale. Hans interesse for hele tiden at forfine og udvikle håndbolden betyder, at vi også fortsat på herresiden i dansk håndbold kan være med helt fremme i verdenseliten,” siger sportschef Morten Henriksen.

En af verdensmestrene, Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold), siger på holdets vegne, at de er glade for forlængelsen med succestræneren.

“Han betyder alt for holdet. Det er både Nikolaj, der udtager holdet, der tegner profilen udadtil og skal have et hold og en taktik til at fungere sammen, og det er han rigtig dygtig til,” siger Henrik Møllgaard til Ritzaus Bureau.

Nikolaj Jacobsen har sideløbende med landstræner-jobbet haft jobbet som træner i den tyske klub, Rhein-Neckar Löwen. Det fortsætter han med denne sæson ud. Men derefter er det meningen, at han foruden jobbet som landstræner også skal stå i spidsen for en talentstrategi i DHF, som kan sikre dansk håndbolds fremtid.

Herrelandsholdets næste opgave bliver kvalifikationen til EM i januar 2020, som skal spilles i Norge, Sverige og Østrig. Kvalifikationen til dette EM begynder for Danmarks vedkommende 10. april med to kampe mod Montenegro.

Danmark har to gange tidligere vundet EM for herrelandshold. Det var i 2008 og 2012.

Det første store mål for landsholdet er OL i Tokyo i sommeren 2020. Danmark vandt for første gang nogensinde guld i herrehåndbold ved OL i 2016 i Rio de Janeiro, mens islændingen Gudmundur Gudmundsson var landstræner.

 

Læs artiklen

Sport

Lucas Bjerregaard nummer fire i golf-VM: ‘I dag var det elendigt’

Skrevet for

den

Danskeren Lucas Bjerregaard endte som nummer fire i WGC Matchplay, efter at han søndag først tabte semifinalen til Matt Kuchar fra USA og dernæst bronzekampen mod italieneren Francesco Molinari.

“I dag var det elendigt. Ganske ærligt,” sagde Lucas Bjerregaard efter bronzekampen.

“Jeg havde masser af selvtillid fra i går og fra gruppespillet. Men i dag var det desværre virkelig elendigt. Jeg kunne ikke få mit spil til at køre, og jeg blev ved med at lave fejl,” sagde den 27-årige frederikshavner.

Danskeren havde ellers en flot weekend nær Austin i den amerikanske delstat Texas. Han vandt først sin gruppe ved blandt andet at vinde over verdensranglistens nummer fem, Justin Thomas fra USA.

Lørdag slog han i ottendedelsfinalen den mangeårige svenske topspiller, Henrik Stenson, inden det i kvartfinalen gik ud over sportens nok stadig største stjerne, amerikaneren Tiger Woods.

I semifinalen måtte Lucas Bjerregaard dog se sig slået af Matt Kuchar fra USA. Kampen gik hele vejen til sidste hul, som Lucas Bjerregaard skulle vinde for at sikre sig omspil. Men de to spillere delte hullet, og dermed gik mesteren fra 2013 videre til årets finale, som han iøvrigt tabte til landsmanden Kevin Kisner (hans første sejr i turneringen).

Efter nederlaget i semifinalen var danskeren utilfreds med sig selv.

“Det var ikke nær så højt spil som i går mod Henrik og Tiger. Jeg har chancer på nogle puts, som jeg kikser, og jeg formår ikke at sætte Matt under pres og tvinge ham til at lave noget godt. Så det er lidt skuffende,” sagde Lucas Bjerregaard til TV3 efter semifinalen.

Bronzekampen stoppede efter 16. hul, hvor Francesco Molinari var foran med fire huller, og da der kun var to huller tilbage, kunne Lucas Bjerregaard ikke nå op.

Ikke desto mindre er fjerdepladsen stadig et af karrierens flotteste resultater for Lucas Bjerregaard. Han er i skrivende stund nummer 50 på verdensranglisten, og med resultatet i WGC Matchplay kan han håbe på at komme med til flere af de allerstørste turneringer.

“Det er et mål for mig at spille flere turneringer i USA, så jeg håber, at jeg kan samle flere point,” sagde Lucas Bjerregaard efter nederlaget til Francesco Molinari.

 

Læs artiklen

Sport

Dansk løber var bedste europæer ved VM i Danmark: ‘Jeg er overvældet’

Skrevet for

den

Den danske langdistance-løber, Anna-Emilie Møller, løb ind som bedste europæer, da Danmark lørdag var vært for VM i cross, der blev løbet på en ti kilometer stærkt kuperet rute ved Moesgaard Museum nær Aarhus.

Anna-Emilie Møller løb i tiden 37 minutter og 51 sekunder, og det gav hende en placering som nummer 15. De 14 hurtigste var alle fra Afrika.

“Jeg er mega-overvældet. Jeg tror ikke rigtigt, det er gået op for mig, hvor stor en præstation det er,” sagde den 21-årige Anna-Emilie Møller efter løbet ifølge DR.

“Jeg er superglad for, at det sker på hjemmebane. Det kunne ikke være bedre, og jeg er så stolt af at være dansker. Det er fedt, at der var så mange ude og heppe, og det hjalp virkelig meget på den her hårde rute. Det havde man brug for undervejs til at holde farten oppe,” sagde den lange, ranglede løber, der har en fortid som ungdoms-landsholdsspiller i basketball.

Anne-Emilie Møller store mål er OL i Tokyo til næste år, hvor hun løber 3000 meter forhindringsløb. Hun deltog også ved OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor hun forbedrede sin egen danske rekord på distancen, så den nu lyder på 9.32,,68. Det var dog ikke nok til en plads i finalen i Brasilien.

Årets VM i cross country blev vundet af Hellen Obiri fra Kenya, som tilbagelagde de godt ti kilometer på 36 minutter og 14 sekunder.

“Det er det hårdeste løb, jeg nogensinde har været med i. Men også det bedste,” sagde kenyaneren efter sejren.

Hendes fokus ligger nu på at forsvare guldmedaljen på 5000 meter ved VM i atletik i Qatar senere på året.

Mændenes løb i Aarhus blev vundet af sølvvinderen fra VM på 10.000 meter i London i 2017, Joshua Cheptegei fra Uganda. I de aarhusianske bakker vandt han VM-guld i tiden 31 minutter og 40 sekunder.

Bedste dansker blev den somaliskfødte Abdi Hakim Ulad, som løb i mål i tiden 34 minutter og 43 sekunder. Det rakte til en placering som nummer  68.

 

Læs artiklen

Sport

23-årig surfer-talent dræbt af lyn

Skrevet for

den

Den brasilianske surfer Luzimara Souza på blot 23 år er onsdag omkommet under tragiske omstændigheder.

Hændelsen fandt sted på en strand i turistbyen Fortaleza i det nordøstlige Brasilien, hvor hun plejede at surfe.

Onsdag morgen, og på trods af regn, var Luzimara Souza som så mange andre taget ud for at træne.

Et lynnedslag i vandet ramte hende og en anden, der ligger i kritisk tilstand på hospitalet.

Luzimara Souza, der begyndte sin karriere i en alder af blot 10 år, overlevede ikke hendes skader. Hun trænede til det brasilianske mesterskab i surfing, som hun vandt sidste år.

Ifølge kilder sker et gennemsnit af 77,8 mio. lynnedslag om året i Brasilien, hvilket gør landet til verdensførende indenfor dette meteorologiske fænomen.

Læs artiklen

Populær