Kultur

Gratis museumbesøg i Málaga

Skrevet for

den

På lørdag, den 18. maj og i forbindelse med Den Internationale Museumsdag, åbnes dørene med gratis entré i Málaga. 

Her er der tale om disse fem steder med gratis adgang: Picasso-museet, hans fødested (la casa natal), det russiske museum (el Ruso), Pompidou og Thyssen.

I forbindelsen med fejringen af ‘el Día Internacional de los Museos’ (DIM) er der på lørdag gratis entré til Málagas museer, hvilket har til formål at øge offentlighedens bevidsthed om disse institutioner. Blandt andet som vigtige midler til kulturelle udvekslinger, berigelse af samme, for at fremme gensidig forståelse og fred mellem folkeslag.

Fejringen på lørdag falder i år sammen med eventet ‘Noche en Blanco’ (Nat i Hvidt) i hovedstaden på Costa del Sol.

De fem museer kan på lørdag besøges helt gratis mellem kl. 9:30 og 20:00, hvor man ifølge byrådet i Málaga kan deltage i guided tours.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Danmark

Grovhitter som 70-årig

Skrevet for

den

 

Både Mick Jagger og Paul McCartney har passeret de 70 og danske Birthe Kjær holder sig ikke tilbage. Som de to engelske superstjerner er 70-årige Birthe et hot navn på koncertscenerne – i den forgangene weekend indtog hun Christiania og gav søndagskoncert for hashhandlere, skæve eksistenser og andet godtfolk foran Cafe Nemoland.

Birthe Kjærs karriere har været én lang succes-turné, hvor hun efter mange år på markedspladser, byfester og halfester nu har erobret landets største festivaler. Sidste sommer optrådte hun for første gang på Smukfest, i år blev hun blandt andet hyldet på Jelling Musikfestival, hvor hele pladsen foran hovedscenen væltede rundt i et stort futtog.

»Jeg har slet ikke tal på, hvor mange koncerter vi mangler endnu denne sommer. Jeg har lige været på Langeland, og vi kommer hver gang med et ni mand stort band, så der er rigtig travlt, fortæller Birthe til B.T..«

Læs artiklen

Danmark

Metallica gir’ 300.000 til hjemløse

Skrevet for

den

Heavy bandet Metallica med danske Lars Ulrich bag trommerne tjener millioner hver aften når de giver koncert. Men i hver eneste by som bandet besøger, donerer gruppen 50.000 dollars til velgørenhed.

Efter koncerten i Parken valgte Lars Ulrich og hans bandkammerater at støtte Potentialehotellet, som er en lille, privat institution for unge hjemløse i Gjellerup ved Herning med 300.000 kroner. Det skriver dr.dk.

”Pengene er mere end velkomne. Når man arbejder med unge fra allerlaveste trin i samfundet, er det fedt, at der er nogen, der prøver at hjælpe dem på fode igen, siger pædagog og værkstedleder Jimmie Christensen til dr.dk.

Bandet havde på forhånd kigget Potentialehotellet ud, så donationen kom ikke som en bombe. Folkene har i et par måneder vist, at de var i Metallicas kikkert, og for halvanden måned siden kom det endelige tilsagn.

På Facebook beskriver folkene bad Potientialehotellet, hvor glade de er for donationen.

Læs artiklen

Kultur

Antonio Banderas søger folk. 1.800 ansøgere til 26 stillinger.

Skrevet for

den

Foto: Costa Posten

Håndværkerne er stadig i gang med ombygningen af det, der bliver til Teatro del Soho CaixaBank i Málaga. Men i dag var der audition til teatrets første opsætning til oktober, A Chorus Line.

Der var audition i Málaga i dag. Antonio Banderas’ teaterskole i byen, ESAEM, bød de første af 500 håbefulde unge indenfor. Der er mulighed for at vise talentet frem til midt i næste uge. Dernæst er der audition i Madrid fra den 28/3 og fra den 3/4 i Barcelona.

Der er kun 26 pladser på spil til 1.800 ansøgere. Og den ene er faktisk allerede væk. Antonio Banderas tager nemlig en af hovedrollerne i A Chorus Line, instruktøren Zack, selv.

Så han skal både instruere og have en hovedrolle. Lige for tiden filmer han både i London og LA, men fra september, hvor prøverne går i gang, er han 100 procent med i Málaga, siger teatret til Costa Posten.

Fra den 8. til den 10. april vil de heldige skuespillere, dansere og sangere blive ansat i Málaga.

Der er premiere på den ikoniske musical, A Chorus Line, i Málaga den 18. oktober. Her spiller den i tre måneder, hvorefter den vil gæsteforestille i Madrid og Barcelona.

 

Læs artiklen

Kultur

Dødsmetal gør dig glad

Skrevet for

den

Hvis sønnike spiller Slayer, Morbid Angel, Death og Cannibal Corpse så hele hytten ryster, så fortvivl ikke, sønnike er en sød og glad dreng som ikke indeholder det mindste spor af vold.

Det fastslår engelske BBC, der offentliggør en psykologisk test – gennemført på Macquarie University i Sydney. Af testen fremgår det, at »Dødsmetalfans er rare mennesker,« siger professor Bill Thompson fra det austalske universitet, og tilføjer: »De går ikke ud og gør folk fortræd.«

For Bill Thompson er undersøgelsen blot den sidste i en række af undersøgelser om følelser i forbindelse med musikforbrug, som han og kolleger han har gennemført. Om motivationen til den aktuelle undersøgelse siger han:

»Mange mennesker nyder sørgelig musik, og det er lidt af et paradox, for hvem har lyst til at gøre sig selv ked af det? Det samme kan siges om folk, der lytter til musik med aggressive eller voldelige temaer.«

De sødeste mennesker

Jyllands Posten har søgt yderligere evidens for den australske undersøgelse. Til avisen siger Carsten Holm, der er vært på P6 Beat og konferencier på den københavnske metalfestival Copenhell.:

»Metalfans er de sødeste mennesker. Jeg tror nærmest aldrig, at politiet har været tilkaldt til Copenhell – der er et fantastisk fællesskab på den festival. Nej, man skal på ingen måde være aggressivt anlagt for at kunne lide dødsmetal. Det kan godt være, at nogen går til dens slags koncerter, men jeg kan afvise, at musikken afføder aggressivitet,« siger Carsten Holm.
»Man kan også lytte til sørgmodig musik uden at blive ked af det.«

Læs artiklen

Andalucia

Mand anholdt for at sulte bror til døde

Skrevet for

den

 

Den anholdte havde tilsyneladende begravet sin bror ude på landet for stadig, at kunne modtage hans pension.

 

Den afdøde bror på 35 år var handicappet og den nu anholdte var hans plejer.

Efter han havde sultet ham til døde begravede han sin bror ude på landet og forlod hjemmet.

Politiet fandt den 38-årige bror på et hostal i Motril, i provinsen Granada.

De to brødre havde boet i familiens hjem i Órgiva (Granada), efter begge forældre var døde.

Ved politiets forespørgsel om hvor hans bror var svarede han, at han nu boede hos en onkel.

Ved nærmere undersøgelse fandt politiet ud af at denne ‘tio’ døde tilbage i 2003.

Manden tilstod ikke længe efter, at hans bror var død og han havde begravet ham.

Dagen efter fandt politiet liget af hans 35-årige bror begravet ude på landet.

Obduktion har nu bevist, at broderen døde af sult. Der var ingen tegn på vold.

Han døde i sidste måned, præcis dato vides endnu ikke.

Broderen er nu anklaget for forsømmelse af en handicappet person.

Politiet i Granada undersøger fortsat sagen…

Læs artiklen

Kultur

Udstilling inspireret af Picassos første hustru

Skrevet for

den

 

Med en samling på 350 værker, herunder malerier og personlige ting, er Olga og Pablo Picasso genforenet.

 

En udstilling inspireret af forholdet mellem den spanske maler og den russiske danser kan i øjeblikket ses i Málaga.

Den russiske danser, med fødenavnet Olga Khokhlova, var Pablo Picassos første hustru.

På museet af samme navn kan man indtil den 2. juni se denne spændende udstilling.

Udstillingen, hvor Pablo og Olga Picasso er genforenet, blev indviet i går, den 25. februar.

Her kan ses hvorledes Picassos arbejde blev inspireret af hans første hustru, en russisk kvinde.

Maleren fra Málaga mødte Olga Khoklova i Italien i år 1917. 18 år senere (1935) blev de skilt.

Parret nåede at få et barn sammen, sønnen Paulo Ruiz Picasso. Han blev født den 4. februar 1921 og døde den 5. juni 1975.

Pablo Picassos mystiske og reservede første kone kan nu ses illustreret på museet i Málaga.

Udstillingen er gjort mulig efter Pablo og Olgas barnebarn, Bernard Ruiz-Picasso fandt en gammel kiste fyldt med værker.

Samlingen består af 350 genstande, herunder malerier og personlige ting, som Olga Picasso havde gemt.

På udstillingen kan blandt andet ses portrættet af Olga, siddende i en lænestol (1918) og en tænkende hustru (1923).

Se lille klip forneden:

Læs artiklen

Populær