Business

Græsk kæmpeinvestering i Estepona

Skrevet for

den

Foto: Ikos

Om et års tid vil et af de mest ambitiøse hotelprojekter i Spanien åbne dørene for gæsterne. Ikos Andalucía, med 411 værelser og suiter, får blandt andet 11 swimmingpools og teater og vil blive et pejlemærke for fremtidige luksushoteller, skriver Ikos-gruppen i en pressemeddelelse.

Det nye hotel, hvor ejerne går efter de fem stjerner, rejser sig på stedet, hvor det tidligere Hotel Princess lå, og når det står færdigt i maj 2020, vil der være investeret omkring 150 millioner euro. Det er det første Ikos-projekt på spansk grund.

Ikos Andalucía begyndte byggeriet i 2018. Ikos vurderer, at hotellet vil generere 635 jobs i området, heraf 60% lokal arbejdskraft, når først dørene åbner om godt et år.

 

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Business

Tilbud: Køb en spansk landsby

Skrevet for

den

Spanien har omkring 3.000 forladte landsbyer. Nu har en ejendomsmægler specialiseret sig i at sælge hele landsbyer, med landbrugsbygninger, kirke og boliger.

Ring til Aldeas Abandonados, eller klik ind på deres hjemmeside. Så kan du finde hele, forladte landsbyer, til salg. I Cuenca-provinsen i Regionen Castilla-La Mancha, findes der flere byer, du kan købe og til en overkommelig pris.

Markedet er på det nærmeste eksploderet indenfor de seneste år. Før kunne en procent af disse byer sælges. Nu er det 30 procent. Der er mest interesse for en spansk landsby fra købere i Tyskland og Frankrig, men også spaniere ser på muligheden for at købe et sted, hvor de måske er vokset op, men som nu er helt forladt.

En af landsbyerne til salg ligger i Serranía Baja, midt i det smukkeste landskab og med en hovedbygning på 340 kvadratmeter med otte værelser og fire badeværelser. Ladebygning, dueslag og hønsegård. Der er tilhørende kirke, som fremstår ganske velholdt, skriver La Tribuna de Albacete.

Byen er til salg for 590.000 euro, men man kan få hele 24 hektarer jord med. Så stiger prisen til 1,2 millioner euro. Byen ligger ved to floder og der er 70 km til Cuensa, 170 til Valencia og 230 til Madrid.

En anden landsby kan tilbyde en tyrefægterarena med plads til 800 tilskuere og en restaurant til 90 personer. Det løber så op i tre millioner euro, men så er der også 16 boliger.

Håbet er, at de nye indflyttere vil blive en del af lokalsamfundet og dermed stoppe affolkningen af Spaniens landdistrikter.

Aktuelt findes der mere end 100 landsbyer til salg på firmaets hjemmeside. Er du kun til landsbyer i Andalusien kan de findes i Sevilla, Granada eller Jaén provinserne.

 

 

Læs artiklen

Business

Sort arbejde i Málagas hvide sand

Skrevet for

den

I år vil Málaga-provinsens kontrollører fra CCOO sætte ekstra ind på at afsløre sort arbejde og rod med kontrakter på de mange strandbarer. CCOO kalder området en jungle.

Sorte penge flyder i stride strømme på Málagas mange strandbarer. Ansatte helt uden kontrakt, eller en kontrakt på to timer om dagen, hvor den ansatte i virkeligheden arbejder fuld tid eller mere.

I år vil arbejdsinspektørerne i Málaga gå målrettet efter strandbarerne. Og der vil komme flest kontrolbesøg om eftermiddagen, om aftenen og i weekenden, hvor der er mange på arbejde, skriver El Opinión de Málaga.

Sidste år blev der lavet kontrolsager på 979 personer i servicebranchen for rod med kontrakterne og delt bøder ud for over 3,2 millioner euro.

To tredjedele af sagerne på strandbarer, restauranter og diskoteker i området går på deltidskontrakter, hvor folk arbejder fuld tid, mens resten var medarbejdere helt uden kontrakt.

Der er 50 inspektører i CCOO i Málaga og det mener områdets fagforeninger er helt utilstrækkeligt for at gennemføre en ordentlig kontrol.

Læs artiklen

Business

Spanierne handler på nettet som aldrig før

Skrevet for

den

E-handlen nåede over en omsætning på 10 milliarder euro i Spanien i tredje kvartal 2018. Det er en stigning på 30 procent i forhold til samme kvartal 2017.

De største forretningsområder på nettet er rejseselskaber og transport med 16,5 procent, flyselskaber med 10,1 procent og hoteller og anden overnatning med 5,1 procent. Der er registreret mere end 170 tusind transaktioner, hvilket er en stigning på 34,7 procent. Det skriver CNMC, statens markeds- og forbrugerinstitut i dag.

Godt halvdelen af transaktionerne er på hjemmesider i Spanien, mens resten er køb uden for Spanien, mest i EU.

Spanien har et underskud i tredje kvartal på e-handlen på næsten tre milliarder. Altså nettoforskellen på, hvad der bliver købt af spaniere på udenlandske hjemmesider og hvad forbrugere i andre lande køber på spanske hjemmesider.

Siderne med mest salg til udenlandske købere er transport med 11,9 procent, hotel og øvrig overnatning med 6,6 procent, og beklædning med 6,4 procent.

 

 

Læs artiklen

Andalucia

Spanierne rejser til Andalusien

Skrevet for

den

Spanierne er vilde med at komme rundt i deres eget land. I fjerde kvartal af 2018 foretog de over 40 millioner rejser. Det er en stigning på 0,5 procent i forhold til samme periode i 2017. Flest søger mod Andalusien.

40 millioner gange. Så meget var spanierne afsted i bil, bus eller tog i fjerde kvartal af 2018. De mange ture foregår primært i Spanien. For 90 procents vedkommende er destinationen indenlands, oplyser Spaniens Statistik, INE i dag.

For 43 procent af turene er formålet afslapning, rekreation eller ferie, mens 42 procent er familiebesøg.

På cirka halvdelen af turene bor spanierne hos familie eller venner.

De fleste af turene har Andalusien som hovedmål. 15,5 procent ialt.

Spanierne brugte 9 millioner euro på rejserne i fjerde kvartal af 2018. Det er en stigning på fem procent i forhold til samme periode i 2017. De bruger i gennemsnit 56 euro dagligt på de indenlands ture, mens der bliver brugt 119 euro om dagen, når turen går til udlandet.

 

Læs artiklen

Business

Bedste ostekage i Spanien fås i Marbella

Skrevet for

den

Foto: Kava Marbella

Det første spanske mesterskab i ostekage er netop blevet afviklet på Gran Canaria. Vinderen blev en ostekage fra Restaurant Kava i Marbella.

Mandag og tirsdag var der ostekage på menuen i Alfredo Kraus auditoriet på Gran Canaria. Kokke fra hele landet var samlet for at overbevise et ekspertpanel, om kvaliteten af netop deres ostekage.

Vinderen af finalen blev Fernando Alcalá fra Restaurant Kava i Marbella. Han vandt foran Nicolas Reyes fra Cañadio i Madrid, Christina Codina fra Cheese i Las Palmas og Ovidio Fernández fra Carbón Negro i Madrid, skriver Traveler.es.

Fernando Alcalás ostekage blev valgt på grund af dens fine konsistens og smagsbalance.

 

Læs artiklen

Business

Dansk topchef forlader Lidl

Skrevet for

den

Det er ikke umiddelbart noget man lægger mærke til, når man går ind ad svingdøren, men det er danske Jesper Højer, der indtil i går var global topchef for den tyske discountkoncern Lidl med ansvar for over 10.500 butikker i 30 lande.

Jesper Højer nåede at sidde to år på posten som global koncernchef for Lidl, der har en omsætning på omkring 500 mia. kroner. Den 40 årige koncernchef ønsker ifølge eget udsagn en bedre balance mellem arbejds- og familieliv.

Hos Lidl Danmark bekræfter kommunikationschef Morten Vestberg tirsdag aften overfor Jyllands Posten, at den danske topchef fratræder med øjeblikkelig virkning – og at det sker efter eget ønske.

I en meddelelse om fratrædelsen udtaler Jesper Højer, at han er »stolt over at have arbejdet mange år i forskellige internationale stillinger for Lidl.« Han udtaler samtidig: »Beslutningen om at opsige min stilling var ikke let for mig, men det er på tide til i højere grad at få mit familieliv til at passe sammen med min professionelle fremtid.«

Læs artiklen

Populær