Dansk golfpensionist vinder 6. plads i Andalucía Masters

Dansk golfpensionist vinder 6. plads i Andalucía Masters

 

47-årige Anders Hansen indstillede karrieren for to år siden. Søndag vandt han knap 500.000 kroner.

 

Golfspilleren Anders Hansen sagde egentlig stop for to år siden. Efter 20 år som professionel var han mæt af rejser, og han stoppede derfor som fuldtidsprofessionel i 2015.

Men han spiller stadig en god omgang golf. Rent faktisk så godt, at han i weekenden sluttede på en delt 6. plads i Andalusien Masters. Det gav en præmiesum på 480.000 kroner.

Selvom han er stoppet med at spille fuld tid, har han stadig adgang til at spille turneringer på European Tour, fordi han er med i en eksklusiv klub. Han er på alletiders top 40-liste over spillere med størst karriereindtjening. For at blive på listen skal han minimum spille fem turneringer om året, og det har han gjort i år.

For et år siden blev han nummer tre ved en turnering i Portugal, hvilket gav en præmiecheck på 830.000 kroner.

Han har spillet syv turneringer i denne sæson. I 2016 spillede han seks.

For et år siden forklarede han til avisen, hvorfor han ikke længere spiller på fuld tid.

»Jeg savner konkurrencen på højt plan, men efter 20 år er jeg mættet. Jeg orker ikke alle rejserne og ugerne på hotelværelser. Jeg hader at skulle tage til lufthavnen,« forklarede Anders Hansen, da han for et år siden blev nummer tre i en turnering i Portugal.

Han planlægger sin forkortede turneringskalender efter ejendomsmæglerprincippet: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

»Jeg er blevet magelig. Jeg spiller turneringer, som jeg godt kan lide, og som det er nemt at rejse til,« sagde Anders Hansen for et år siden.

Og Anders Hansen ved godt, at han snart ikke kan følge med længere.

»Golf er i høj grad et mentalt spil, og i de gode uger kan jeg godt være med. Kroppen skal selvfølgelig holdes i gang. Men jeg slår kortere og kortere. Det er den fysiske lov. I min alder bliver musklerne ikke hurtigere, mens de unge spillere slår længere og længere. Det lægger en naturlig begrænsning,« sagde Anders Hansen for et år siden.

 

 

 

 

 

Kilde Jyllands-Posten